Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Τρισδιάστατες Σκιές, Λίστες στο Excel, Πλάγια Αναβάθμιση Apps
QuickSteps#79 - Συγχρονισμός Chrome, APKGrabber, Υπερσύνδεσμοι Σε Εικόνες Στο Gmail

Τρισδιάστατες Σκιές, Λίστες στο Excel, Πλάγια Αναβάθμιση Apps

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτήν την εβδομάδα, απενεργοποιούμε την καθυστέρηση εκκίνησης στα Windows, αναβαθμίζουμε Android εφαρμογές χωρίς το Play Store, και προσθέτουμε υπερσυνδέσμους σε εικόνες στο Gmail. Επίσης, διαχειριζόμαστε τον συγχρονισμό στον Chrome και βλέπουμε πόσο χρόνο ξοδεύουμε στο Instagram. Τέλος, δημιουργούμε τρισδιάστατες σκιές στο Photoshop και λίστες με κουκκίδες στο Excel.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς απενεργοποιώ την καθυστέρηση εκκίνησης στα Windows

Μόλις τα Windows φορτώσουν, περιμένουν περίπου δέκα δευτερόλεπτα πριν επιτρέψουν το άνοιγμα των προγραμμάτων που τρέχουν κατά την εκκίνηση.

Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως “καθυστέρηση εκκίνησης”. Επιτρέπει τη φόρτωση όλων των απαραίτητων υπηρεσιών και διεργασιών για τη σωστή λειτουργία του συστήματος.

Αν και η καθυστέρηση εκκίνησης εξασφαλίζει αρκετή μνήμη RAM για το λειτουργικό σύστημα πριν οι υπόλοιπες εφαρμογές αρχίσουν να καταναλώνουν μνήμη, σε μερικές περιπτώσεις είναι σχεδόν αχρείαστη.

Μία τέτοια περίπτωση είναι η χρήση ενός SSD, ο οποίος φορτώνει πολύ πιο γρήγορα το λειτουργικό σύστημα και τις απαραίτητες διεργασίες από ό,τι ένας παραδοσιακός σκληρός δίσκος.

Τι Είναι ο Δίσκος SSD και Πώς Διαφέρει Από Τους Δίσκους HDD

Ακούμε πολύ συχνά την έννοια “δίσκος SSD”, καθώς και το πόσο χρήσιμος είναι στον υπολογιστή μας. Πράγματι, η τεχνολογία του SSD επιταχύνει σε μεγάλο ποσοστό…

Αν λοιπόν χρησιμοποιούμε SSD, μπορούμε μέσω του Μητρώου των Windows να απενεργοποιήσουμε την καθυστέρηση εκκίνησης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να κερδίσουμε αυτά τα δέκα δευτερόλεπτα στην εκκίνηση του συστήματός μας.

Για να ανοίξουμε το Μητρώο των Windows, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “ΟΚ”.

Πριν συνεχίσουμε, φροντίζουμε να πάρουμε ένα backup του Μητρώου των Windows.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε ENTER.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να εντοπίσουμε το κλειδί “Serialize”.

Αν το κλειδί “Serialize” δεν υπάρχει, κάνουμε δεξί κλικ στο “Explorer”, επιλέγουμε “Δημιουργία”, μετά “Κλειδί”, και δίνουμε στο νέο κλειδί το όνομα “Serialize”.

Έχοντας επιλέξει το κλειδί “Serialize”, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, επιλέγουμε “Δημιουργία → Τιμή DWORD (32-bit)”, και ονομάζουμε τη νέα τιμή “StartupDelayInMSec”.

Πάντοτε επιλέγουμε αυτόν τον τύπο τιμής, ακόμα και αν έχουμε 64bit Windows. Το QWORD (64 bit) είναι διαφορετικό είδος τιμής και δεν θα λειτουργήσει.

Τώρα κάνουμε διπλό κλικ στο “StartupDelayInMSec”. Στα “Δεδομένα τιμής” πληκτρολογούμε “0” και πατάμε το “ΟΚ”.

Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή μας για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Σε περίπτωση που θελήσουμε να επαναφέρουμε την καθυστέρηση εκκίνησης, θα πρέπει απλώς να διαγράψουμε τη τιμή που δημιουργήσαμε.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε το Μητρώο των Windows, αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε ENTER.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Serialize

Έπειτα, κάνουμε δεξί κλικ στη τιμή “StartupDelayInMSec”, επιλέγουμε “Διαγραφή”, και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε “Ναι”.

Στον ακόλουθο οδηγό θα βρείτε τις πιο χρήσιμες ρυθμίσεις στο Μητρώο των Windows.

Οι πιο Χρήσιμες Ρυθμίσεις στο Μητρώο (Registry) των Windows

Οι περισσότεροι έχουμε ακουστά το registry των Windows, κυρίως για τα μοιραία αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει η εσφαλμένη χρήση του. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι ένα…

Πώς δημιουργώ λίστα με κουκκίδες στο Excel

Η δημιουργία μιας λίστας κουκκίδων στο Excel δεν είναι τόσο εύκολη όσο στο Word. Στο Excel δεν θα βρούμε το κουμπί με τις κουκκίδες το οποίο με ένα κλικ δημιουργεί τη λίστα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές έξυπνες και σχετικά γρήγορες μέθοδοι, με τις οποίες μπορούμε να δημιουργήσουμε λίστες κουκκίδων και στο Excel.

Δημιουργία λίστας κουκκίδων με συντομεύσεις πληκτρολογίου

Η πρώτη μέθοδος είναι και η πιο απλή. Χρησιμοποιώντας μερικές συντομεύσεις πληκτρολογίου, μπορούμε να εισάγουμε σε ένα κελί μία κουκκίδα.

Με τον συνδυασμό “Alt+7” εισάγουμε στο κελί μία μαύρη συμπαγή κουκκίδα, ενώ με τον συνδυασμό “Alt+9” δημιουργούμε έναν μαύρο κύκλο.

Οι συγκεκριμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου λειτουργούν μόνο με το αριθμητικό πληκτρολόγιο. Αν διαθέτουμε laptop χωρίς αριθμητικό πληκτρολόγιο, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το εναλλακτικό πληκτρολόγιο που προσφέρει ο κατασκευαστής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κατασκευαστές τοποθετούν τα νούμερα του αριθμητικού πληκτρολογίου σε κάποια από τα κουμπιά χαρακτήρων. Οπότε, αρκεί να πατήσουμε το “Fn” και στη συνέχεια τον συνδυασμό που ταιριάζει στην κουκκίδα που θέλουμε.

Εφόσον έχουμε εισάγει την κουκκίδα, μπορούμε δίπλα της να γράψουμε ό,τι θέλουμε. Στο ακριβώς από κάτω κελί, προσθέτουμε μία νέα κουκκίδα και γράφουμε το δεύτερο στοιχείο. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, δημιουργούμε μία ολόκληρη λίστα.

Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία από τις μεθόδους αυτόματης συμπλήρωσης κελιών που είχαμε δει σε παλαιότερα QuickSteps, ώστε να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τη διαδικασία.

QuickSteps #32: Σύντομες και Χρήσιμες Συμβουλές

Αυτή την εβδομάδα, θα κάνουμε μετατροπές μονάδων στα Windows 10, και θα στείλουμε email με το Power Shell. Επίσης, θα συνεχίσουμε με την αυτόματη συμπλήρωση…

Δημιουργία λίστας κουκκίδων με τη μορφοποίηση κελιών

Στη δεύτερη μέθοδο θα χρησιμοποιήσουμε τη μορφοποίηση κελιών, ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας τύπο κελιού, τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιούμε όποτε θέλουμε να φτιάξουμε μία λίστα με κουκκίδες.

Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε κελί και επιλέγουμε τη “Μορφοποίηση κελιών”.

Στην καρτέλα “Αριθμός”, διαλέγουμε τη “Προσαρμογή” και στο πεδίο “Τύπος” προσθέτουμε μία κουκκίδα, αφήνουμε κενό, και γράφουμε τον χαρακτήρα “@”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “ΟΚ” για να κλείσουμε το παράθυρο και να εφαρμόσουμε τη μορφοποίηση στο κελί.

Από εδώ και πέρα, κάθε φορά που θα γράφουμε οτιδήποτε σε αυτό το κελί, στην αρχή του κειμένου θα υπάρχει πάντα μία κουκκίδα.

Επίσης, αν θέλουμε να εφαρμόσουμε την ίδια μορφοποίηση σε πολλά κελιά, απλώς τα επιλέγουμε, κάνουμε δεξί κλικ, επιλέγουμε τη “Μορφοποίηση κελιών”, και από τη “Προσαρμογή” στην καρτέλα “Αριθμός” διαλέγουμε τον τύπο που δημιουργήσαμε.

Δημιουργία ενιαίας λίστας κουκκίδων σε ένα κελί

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ενιαία λίστα με κουκκίδες σε ένα μόνο κελί, θα πρέπει στο τέλος κάθε στοιχείου της λίστας να πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Alt+Enter” για να αλλάξουμε σειρά.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εισάγουμε την κουκκίδα σε κάθε γραμμή χρησιμοποιώντας τις συντομεύσεις πληκτρολογίου “Alt+7” και “Alt+9”.

Αυτές ήταν οι πιο εύκολες μέθοδοι για τη δημιουργία λίστας με κουκκίδες στο Excel. Αν θέλετε να μάθετε ακόμη περισσότερα κόλπα και μυστικά του Excel, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα υπόλοιπα QuickSteps.

Πώς δημιουργώ τρισδιάστατες σκιές στο Photoshop

Με το Photoshop μπορούμε να δημιουργούμε εύκολα και γρήγορα εντυπωσιακά γραφικά, αρκεί να ξέρουμε μερικά μικρά μυστικά της εφαρμογής.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τρισδιάστατες σκιές χωρίς καν τη χρήση των 3D εργαλείων του Photoshop. Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να τονίσουμε ότι η μέθοδος αυτή λειτουργεί μόνο σε layers με διάφανο φόντο.

Αρχικά, επιλέγουμε το layer του οποίου θέλουμε να δημιουργήσουμε τη σκιά και πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Ctrl+J” για να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφό του.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του ματιού από το επάνω layer για να το κρύψουμε.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το αρχικό layer και πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Ctrl+G” για να δημιουργήσουμε ένα Group, το οποίο θα περιέχει τη σκιά που θα φτιάξουμε στη συνέχεια.

Επιλέγουμε το layer που βρίσκεται μέσα στο Group, πατάμε τον συνδυασμό “Ctrl+T” για να ενεργοποιήσουμε το “Transformation tool”, στο πεδίο της γωνίας περιστροφής γράφουμε “45”, και πατάμε Enter.

Τώρα, κρατάμε πατημένο το πλήκτρο “Alt” και πατάμε αρκετές φορές το κάτω βέλος στο πληκτρολόγιο μας. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε πολλαπλά αντίγραφα του ίδιου layer, τα οποία μετακινούνται κάθε φορά κατά ένα pixel.

Όταν είμαστε ικανοποιημένοι από το μέγεθος της σκιάς, σταματάμε να πατάμε το βέλος.

Για να επαναφέρουμε τη σκιά στη σωστή γωνία, επιλέγουμε το Group που δημιουργήσαμε, πατάμε τον συνδυασμό “Ctrl+T” για να ενεργοποιήσουμε το “Transformation tool”, στο πεδίο της γωνίας περιστροφής γράφουμε “-45”, και πατάμε Enter.

Για αλλάξουμε το χρώμα της σκιάς σε μαύρο, κάνουμε διπλό κλικ στο Group που περιέχει τα layer της σκιάς.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, μπαίνουμε στο “Color Overlay”, επιλέγουμε ως χρώμα το μαύρο, ρυθμίζουμε το “Opacity” στο 100%, το “Blend Mode” στο “Normal”, και πατάμε “ΟΚ”.

Τέλος, ενεργοποιούμε το εικονίδιο του ματιού δίπλα στο layer που είχαμε κρύψει και μετακινούμε το Group όσο χρειαστεί, ώστε να είναι στη σωστή θέση η σκιά.

Αυτό ήταν, μόλις δημιουργήσαμε μία τρισδιάστατη σκιά, χωρίς καν να χρησιμοποιήσουμε τα 3D εργαλεία του Photoshop.

Πώς αναβαθμίζω εφαρμογές Android χωρίς το Play Store

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που κάποιος ίσως θέλει να έχει Android κινητό χωρίς να εξαρτάται από τις εφαρμογές της Google. Αυτό όμως είναι ένα θέμα το οποίο έχουμε καλύψει εκτενώς σε σχετικό οδηγό.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς και πότε είναι αναγκαίο να αναβαθμίζουμε τις Android εφαρμογές που χρησιμοποιούμε χωρίς το Play Store.

Η αναβάθμιση εφαρμογών χωρίς το Play Store είναι απαραίτητη, είτε όταν δεν χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της Google, είτε εάν έχουμε στη συσκευή μας εφαρμογές οι οποίες δεν υπάρχουν στο Google Play.

Το APKGrabber είναι ένα app που προσφέρει τη δυνατότητα αναβάθμισης όλων των εφαρμογών που έχουμε στη συσκευή μας, άσχετα από πού τις έχουμε κατεβάσει.

Εφόσον κατεβάσουμε το αρχείο apk του APKGrabber, κάνουμε πλάγια εγκατάσταση σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε δώσει σε παλαιότερο QuickSteps, και τρέχουμε την εφαρμογή.

Την πρώτη φορά που θα ανοίξουμε το APKGrabber, η εφαρμογή θα εντοπίσει αυτόματα όλα τα εγκατεστημένα app και θα εμφανίσει μία λίστα.

Για να ελέγξουμε αν υπάρχουν ενημερώσεις, πατάμε το κουμπί της ανανέωσης κάτω δεξιά.

Σε περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για κάποια από τις εφαρμογές, το APKGrabber θα εμφανίσει τη πηγή που προσφέρει την ενημέρωση, ακριβώς κάτω από το όνομα του app.

Αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε κάποια εφαρμογή, πατάμε στο όνομα της πηγής για να ανοίξουμε τη σελίδα στον browser, κατεβάσουμε το νεότερο apk αρχείο, και πραγματοποιούμε πλάγια εγκατάσταση.

Πλάγια Εγκατάσταση Εφαρμογών στο Android με Sideloading

Οι Android συσκευές αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα και το Play Store προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές για κατέβασμα στη συσκευή μας. Όμως, υπάρχει και ένας τεράστιος…

Το APKGrabber δεν έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει αυτόματα τις εφαρμογές. Ωστόσο, βοηθά αρκετά στον εντοπισμό ενημερώσεων για τα app που έχουμε στο κινητό, χωρίς να χρειάζεται να ελέγχουμε χειροκίνητα για το καθένα χωριστά.

Πώς προσθέτω υπερσυνδέσμους σε εικόνες στο Gmail

Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά τη σύνταξη ενός email, μπορούμε να προσθέσουμε link σε συγκεκριμένο κείμενο. Ωστόσο, το Gmail επιτρέπει την προσθήκη υπερσυνδέσμων και σε εικόνες.

Αρχικά, θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να προσθέσουμε εικόνες σε ένα email. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε στην “Εισαγωγή φωτογραφίας”…

…επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε, και κάνουμε κλικ στην “Εισαγωγή”.

Με αυτόν τον τρόπο, εισάγουμε την εικόνα στο email αντί να την επισυνάψουμε ως αρχείο.

Στη συνέχεια, διαλέγουμε την εικόνα κρατώντας πατημένο το αριστερό κλικ και σύροντας, ακριβώς όπως όταν επιλέγουμε κείμενο, και πατάμε στην “Εισαγωγή συνδέσμου”.

Αν και όλα δείχνουν λες και δεν έχει συμβεί τίποτα, στην εικόνα έχει προστεθεί ένας σύνδεσμος της μορφής “http://ΟΝΟΜΑ_ΑΡΧΕΙΟΥ”.

Για να αλλάζουμε τον σύνδεσμο με αυτόν που επιθυμούμε, κάνουμε κλικ στην εικόνα και πατάμε “Αλλαγή”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, γράφουμε το url που θέλουμε στο πεδίο “Διεύθυνση ιστού” και πατάμε “OK”.

Πλέον η εικόνα διαθέτει υπερσύνδεσμο, κι αν ο παραλήπτης του email πατήσει επάνω της, θα μεταφερθεί στη σελίδα στην οποία ανήκει το url που προσθέσαμε στη φωτογραφία.

Πώς ενεργοποιώ και απενεργοποιώ τον συγχρονισμό στον Chrome

Αν συνδέσουμε στον Chrome τον Google λογαριασμό μας, τότε το πρόγραμμα περιήγησης συγχρονίζει σε αυτόν τους σελιδοδείκτες, το ιστορικό, τους κωδικούς πρόσβασης, τις επεκτάσεις, και τις ρυθμίσεις μας.

Μόλις συνδέσουμε τον λογαριασμό μας στον Chrome από κάποια άλλη συσκευή, το πρόγραμμα περιήγησης συγχρονίζει αυτά τα δεδομένα. Έτσι, έχουμε άμεσα πρόσβαση στο ιστορικό, τους σελιδοδείκτες, και τις ρυθμίσεις μας, από όπου κι αν συνδεθούμε.

Ενεργοποίηση συγχρονισμού

Αρχικά, θα πρέπει να συνδέσουμε τον Google λογαριασμό μας. Έτσι, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο χρήστη πάνω αριστερά και πατάμε “Ενεργοποίηση συγχρονισμού”.

Στη σελίδα που θα ανοίξει, πληκτρολογούμε το email μας και κάνουμε κλικ στο “Επόμενο”.

Πληκτρολογούμε τον κωδικό πρόσβασης και πατάμε “Επόμενο”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στο “Ναι, συμφωνώ” για να ενεργοποιήσουμε τον συγχρονισμό δεδομένων.

Αν η σύνδεση ήταν επιτυχής, πάνω δεξιά θα βλέπουμε την εικόνα προφίλ μας και κάνοντας κλικ σε αυτή, θα δούμε το εικονίδιο του συγχρονισμού δίπλα στη φωτογραφία.

Επιλογή δεδομένων προς συγχρονισμό

Για να επιλέξουμε ποια δεδομένα θέλουμε να συγχρονίζει ο Chrome, πατάμε στην εικόνα του λογαριασμού μας και κάνουμε κλικ στο “Συγχρονισμός με”.

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων πατάμε στο “Συγχρονισμός και υπηρ. Google” και κάνουμε κλικ στη “Διαχείριση συγχρονισμού”.

Εδώ απενεργοποιούμε τον διακόπτη “Συγχρονισμός όλων” και επιλέγουμε ποια δεδομένα θέλουμε να συγχρονίζει ο Chrome, αφήνοντας ενεργό τον ανάλογο διακόπτη.

Απενεργοποίηση συγχρονισμού

Εάν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε τον συγχρονισμό του Chrome, πατάμε στην εικόνα του λογαριασμού μας και κάνουμε κλικ στο “Συγχρονισμός με”.

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων πατάμε “Απενεργοποίηση”…

…και στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε τη “Διαγραφή σελιδοδεικτών, ιστορικού, κωδικών πρόσβασης κ.α. από αυτή τη συσκευή”, και κάνουμε κλικ στην “Απενεργοποίηση”.

Ο Chrome θα αποσυνδέσει αυτόματα τον λογαριασμό μας, θα διαγράψει όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα, και θα κάνει επανεκκίνηση.

Πώς βλέπουμε πόσο χρόνο ξοδεύουμε στο Instagram

Το Instagram καταγράφει τον χρόνο που περνάμε, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του. Η συγκεκριμένη πληροφορία μπορεί να μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, ειδικά αν ενδιαφερόμαστε για την παραγωγικότητά μας.

Για να δούμε πόσο χρόνο ξοδεύουμε χρησιμοποιώντας το app του Instagram, πατάμε στις τρεις γραμμές και στη συνέχεια στο “Η δραστηριότητά σας”.

Στη σελίδα που θα ανοίξει, βλέπουμε τον χρόνο που αφιερώνουμε στο Instagram, ενώ μπορούμε να πραγματοποιήσουμε διάφορες ρυθμίσεις, όπως το να ορίσουμε πόσο χρόνο θέλουμε να περνάμε στο Instagram.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε στη “Ρύθμιση ημερήσιας υπενθύμισης”, επιλέγουμε το πλήθος των ωρών και λεπτών που θέλουμε να ξοδεύουμε στο Instagram, και πατάμε στη “Ρύθμιση υπενθύμισης”.

Από εδώ και πέρα, όταν θα έχουμε συμπληρώσει τον αντίστοιχο χρόνο ενασχόλησης με το Instagram, η εφαρμογή θα μας εμφανίζει τη σχετική ειδοποίηση.

Αν θέλετε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας και το κινητό αποτελεί προέκταση του χεριού σας, τότε θα πρέπει να διαβάσετε τον ακόλουθο οδηγό.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Αύξηση της Παραγωγικότητας σε Android

Όπου πάμε έχουμε μαζί μας το έξυπνο τηλέφωνό μας. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός smartphone και οι αμέτρητες δυνατότητές του, το καθιστούν τον απόλυτο προσωπικό μας…

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps