Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Κινητό Για Παιχνίδια: Oι Καλύτερες Κάρτες Γραφικών Στο Κινητό
Τα Κινητά Με Τις Καλύτερες Κάρτες Γραφικών Για Gaming

Κινητό Για Παιχνίδια: Oι Καλύτερες Κάρτες Γραφικών Στο Κινητό

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις μέρες μας βλέπουμε σημαντική ανάπτυξη στη βιομηχανία του mobile gaming, και δεν είναι λίγα τα κινητά που εστιάζουν στα παιχνίδια. Παρότι πολλοί προτιμούν να παίζουν τα απαιτητικά games στις κονσόλες και τα PC, η τάση έχει αρχίσει να αλλάζει. Αν ψάχνετε κινητό για παιχνίδια, δείτε τα smartphone όλων των κατηγοριών με τις καλύτερες κάρτες γραφικών για mobile gaming, καθώς επίσης και ποια κινητά διατίθενται με υπερχρονισμένο Snapdragon και Kirin.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι ισχύει με την κάρτα γραφικών στο κινητό για παιχνίδια

Με την έλευση δημοφιλών παιχνιδιών στο Android, όπως τα PUBG και το Fortnite, η κατοχή μιας καλής GPU στο κινητό έχει γίνει απαραίτητη σε όσους τους αρέσει το απαιτητικό mobile gaming.

Φυσικά, τα SoC στα κινητά έχουν μια συγκεκριμένη κάρτα γραφικών που ενσωματώνεται στο ίδιο το τσιπ. Εν ολίγοις, μια GPU δεν έρχεται ξεχωριστά από τον επεξεργαστή, όπως συμβαίνει στα PC.

Ως εκ τούτου, κάθε κινητό με Snapdragon 845 έχει την ίδια Adreno 630 GPU και κάθε συσκευή με το Exynos 9810 έχει την ίδια GPU Mali-G72 MP18.

Ωστόσο, δύο διαφορετικά SoC μπορούν να έχουν την ίδια GPU. Για παράδειγμα, τόσο o Snapdragon 625, όσο και ο 626, έχουν την ίδια Adreno 506 GPU.

Οι καλύτερες κάρτες γραφικών στο κινητό για gaming

Έτσι λοιπόν, έχουμε κατηγοριοποιήσει τις καλύτερες κάρτες γραφικών στο κινητό για gaming για να δούμε αρχικά ποιο είναι το εύρος όπου μπορούμε να παίξουμε τα πιο απαιτητικά παιχνίδια.

Κάρτες γραφικών για gaming Α7

Ταυτόχρονα, θα δούμε και τα κινητά για όλα τα budget με τις καλύτερες κάρτες γραφικών για mobile gaming με τα οποία μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Yψηλή κατηγορία – πάνω από 100

Αυτή η κατηγορία παρέχει την μέγιστη δυνατή απόδοση των παιχνιδιών στο κινητό, και κατ' επέκταση την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μπορούμε να παίξουμε τα PUBG Mobile και Fortnite σε υψηλές ρυθμίσεις.

Έτσι, αν θέλουμε να αγοράσουμε ένα smartphone για απαιτητικό gaming με οθόνη 1440p ή 2160p, απλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η GPU συγκεντρώνει βαθμολογία πάνω από 100 στο Centurion Mark, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα:

Κάρτες γραφικών για gaming Α2

Παραθέτουμε τα κορυφαία smartphone με τις καλύτερες κάρτες γραφικών για mobile gaming σε αυτή την κατηγορία.

Μεταξύ 90-100

Οι κάρτες γραφικών για mobile gaming αυτής της σειράς υποστηρίζουν το Fortnite Mobile. Στόχος αυτού του εύρους είναι η καλύτερη δυνατή εμπειρία παιχνιδιού στα 1080p.

Σε αυτή την κατηγορία τα Android κινητά με τις καλύτερες κάρτες γραφικών για mobile gaming είναι τα ακόλουθα:

Μεταξύ 65-89

Οι κάρτες γραφικών για mobile gaming αυτής της κατηγορίας μπορούν να δώσουν μια αξιοπρεπή απόδοση παιχνιδιού σε 1080p.

Μπορούμε να τρέξουμε τα περισσότερα απαιτητικά παιχνίδια χωρίς να παρουσιάζονται δραματικές καθυστερήσεις ή άλλα ζητήματα. Φυσικά, games όπως το PUBG Mobile μπορούν να τρέξουν μόνο στις χαμηλές – μεσαίες ρυθμίσεις.

Παραθέτουμε τα κυριότερα Android κινητά με τις καλύτερες κάρτες γραφικών για mobile gaming σε αυτή την κατηγορία.

Μεταξύ 50-64

Οι κάρτες γραφικών για mobile gaming αυτής της σειράς προσφέρουν μια αξιοπρεπή απόδοση παιχνιδιών σε 1080p και καλύτερη απόδοση σε οθόνες 720p. Οι χαμηλές ρυθμίσεις είναι μονόδρομος για παιχνίδια όπως το PUBG Mobile.

Σε αυτή την κατηγορία τα κυριότερα Android κινητά με τις καλύτερες κάρτες γραφικών για mobile gaming είναι τα ακόλουθα:

  • Samsung Galaxy A30
  • Samsung Galaxy M30
  • Samsung Galaxy M20
  • Samsung Galaxy A8+, A8 (2018)
  • Samsung Galaxy J7 Duo
  • Xiaomi Redmi 7
  • Sony Xperia L3
  • Motorola Moto G7 Play
  • Motorola G7 Power

Κάτω από 50

Αυτή η σειρά είναι κατάλληλη μόνο για να παίζουμε casual games σε 720p. Η απόδοση του παιχνιδιού σε αυτό το εύρος είναι κάτω από το μέσο όρο. Όπως είναι φυσικό, απαιτητικά παιχνίδια όπως το PUBG Mobile και το Fortnite δεν θα τρέξουν.

Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στο mobile gaming

Υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την απόδοση της GPU ενός κινητού.

Αρχιτεκτονική και μέθοδος κατασκευής:

Όπως είναι φυσικό, η GPU που χρησιμοποιεί την νέα αρχιτεκτονική μιας ναυαρχίδας θα έχει καλύτερες επιδόσεις. Επιπλέον, η νεότερη μέθοδος κατασκευής της CPU είναι πολύ σημαντική καθώς οδηγεί σε καλύτερη απόδοση.

Τα παλαιότερα τσιπ, τα οποία χρησιμοποιούν τα 28nm, συχνά υπερθερμαίνονται σε εκτεταμένο gaming.

Κάρτες γραφικών για gaming Α8

Συχνότητα ρολογιού GPU:

Όσο υψηλότερη είναι η συχνότητα, τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοση της GPU. Δύο GPU με την ίδια αρχιτεκτονική μπορεί να έχουν διαφορετική συχνότητα ρολογιού, αλλά αυτό δεν οδηγεί σε σημαντική διαφορά στην απόδοση.

Για παράδειγμα, η GPU Mali-T860 MP2 στο MT6750 έχει συχνότητα 520MHz, ενώ η ίδια GPU σε MT6750T έχει συχνότητα 650MHz.

Αριθμός πυρήνων:

Η Apple και η Qualcomm συνήθως δεν αποκαλύπτουν τον αριθμό των πυρήνων στις GPU. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές μας το αποκαλύπτει η κωδική ονομασία τους. Για παράδειγμα, η Mali-G76 MP10 έχει 10 πυρήνες, ενώ η Mali-G72 MP18 έχει 18.

Δύο GPU με την ίδια αρχιτεκτονική αλλά διαφορετικό αριθμό πυρήνων μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση.

Για παράδειγμα, η Mali-T880 MP12 βαθμολογείται με 81,8 στο Centurion Mark, αλλά οι παραλλαγές με τέσσερις και δύο πυρήνες, παίρνουν 64,9 και 60,6 αντίστοιχα.

Εσείς ποιο θεωρείτε το καλύτερο κινητό για παιχνίδια?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την προσωπική σας εμπειρία και να μας προτείνετε κάποιο ισχυρό κινητό για παιχνίδια που ίσως μας διέφυγε, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps