Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » KodiSteps: Τα Καλύτερα Skins Στο Kodi v18 Leia
KodiSteps: Τα Καλύτερα Skins Στο Kodi v18 Leia

KodiSteps: Τα Καλύτερα Skins Στο Kodi v18 Leia

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

​Ως γνωστόν, το Kodi είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα που μας επιτρέπει να το ρυθμίσουμε όπως εμείς θέλουμε. Εκτός του ότι μπορούμε να χτίσουμε το δικό μας build βάζοντας την προσωπική μας πινελιά, μπορούμε να έχουμε κομψή και λειτουργική εμφάνιση χωρίς να κάνουμε πολλές ενέργειες. Δείτε τα δύο skins που βελτιώνουν την κινηματογραφική εμπειρία στο Kodi Leia, μαζί με πολλές εικόνες για να τα αξιοποιήσουμε καλύτερα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, Real-Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε εβδομάδα και θα περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν τον άρχοντα των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, σε Windows και Android.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε τα δύο κελύφη που φέρνουν το περιβάλλον του Netflix στο Kodi v18 και βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίον βλέπουμε τις ταινίες και τις σειρές.

AuraMOD

Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο κέλυφος, το οποίο μπορεί να μας δώσει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία στο Kodi, με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο.

Η εγκατάστασή του δεν θα καταργήσει οτιδήποτε έχουμε διαμορφώσει μέσα στο Kodi. Το μόνο που θα αλλάξει είναι η εμφάνιση του λογισμικού και ο τρόπος που θα βλέπουμε τις ταινίες και σειρές.

Έτσι, πρέπει να έχουμε ήδη προσθέσει τα καλύτερα add-on ταινιών, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε το νέο περιβάλλον. Για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να έχουμε περιβάλλον τύπου Netflix, πρέπει απαραιτήτως να έχουμε προσθέσει και το OpenInfo και OpenMeta.

Εγκατάσταση

Όνομα: Auramod Beta Repository
URL: https://skyfsza.github.io/repository.auramod/repository.auramod

  • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
  • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
https://skyfsza.github.io/repository.auramod/repository.auramod
  • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
  • Ονομάζουμε .auramod την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
  • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
  • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
  • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ auramod ➜ repository.auramod.xxx.zip.
  • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
  • Πατάμε Auramod Beta Repository➜ Όψη και Αίσθηση ➜ Κέλυφος ➜ AuraMOD ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
  • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη και θα μας ζητηθεί να εφαρμοστεί αυτό το κέλυφος. Πατάμε στα δύο “Ναι” που θα εμφανιστούν.
  • Περιμένουμε λίγο έως ότου οριστικοποιηθεί η διαμόρφωση του κελύφους. Αν δούμε ότι καθυστερεί πολύ, πατάμε μια φορά το “back” στο πληκτρολόγιο ή το ποντίκι.

Εικόνες και λειτουργίες του κελύφους

Αν έχουμε ήδη εγκαταστήσει τα εξαιρετικά πρόσθετα OpenInfo και OpenMeta, στο κεντρικό πάνελ θα δούμε αυτόματα τις επερχόμενες ταινίες, αλλά και τα έργα που έχουμε προσθέσει στην βιβλιοθήκη του OpenInfo.

Πατώντας πάνω στην μικρογραφία της ταινίας, θα έχουμε την εμφάνιση τύπου Netflix και τα τρέιλερ θα έχουν ελληνικούς υποτίτλους.

Όπως είδαμε σε προηγούμενο Kodisteps, πρέπει να επιλέξουμε την αναπαραγωγή των τρέιλερ μόνο αν το Kodi τρέχει σε ισχυρό σύστημα και όχι σε TV Box με 2GB μνήμη και τετραπύρηνο επεξεργαστή.

Από εκεί και μετά δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε το έργο και να πατήσουμε το “Play”.

Αμέσως θα μας ανοίξει η καρτέλα του OpenInfo για να επιλέξουμε το πρόσθετο ταινιών που θέλουμε να μας δώσει τις ροές του έργου.

Αν δεν έχουμε προσθέσει περιεχόμενο στην βιβλιοθήκη ή δεν έχουμε ενεργό το Trakt, μπορούμε απλά να αναζητήσουμε την ταινία ή την σειρά που μας ενδιαφέρει.

Δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε μια από τις δύο ενότητες των ταινιών και σειρών…

…και στη συνέχεια να κάνουμε την αναζήτηση, πατώντας στο σχετικό εικονίδιο.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι με το AuraMOD και την αυτόματη συνεργασία του OpenInfo μέσα στο κέλυφος, έχουμε άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο. Δεν χρειάζεται να μετακινούμαστε από πρόσθετο σε πρόσθετο κάνοντας συνεχώς πολλές ενέργειες.

Κάτι παρόμοιο κάνουν και τα περισσότερα ελληνικά build, τα οποία, ωστόσο, δεν έχουν όλα τα κορυφαία πρόσθετα. Επιπλέον, είναι πολύ πιο βαριά και απαιτούνται πολλές ενέργειες για να τα εγκαταστήσουμε.

Αν έχουμε ενεργό το πολύ χρήσιμο Trakt και χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα και το OpenMeta, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα με το AuraMOD. Επιπλέον, θα έχουμε άμεση πρόσβαση από όλες τις συσκευές μας στα έργα που έχουμε προσθέσει στις λίστες του Trakt.

Από εκεί και μετά, με δεξί κλικ πάνω στο έργο, μπορούμε να το ανοίγουμε με το OpenInfo για να βλέπουμε τους ηθοποιούς και τις πληροφορίες στα ελληνικά.

Ρυθμίσεις και Netflix mode

Μέσα από τις ρυθμίσεις του κελύφους μπορούμε να του ορίσουμε να εμφανίζεται απευθείας με το Netflix mode στο κεντρικό πάνελ.

Ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε σφάλματα αλλά και κάποια θέματα με τις ελληνικές γραμματοσειρές. Είναι πολύ πιθανό αυτά τα bugs να λυθούν με κάποια ενημέρωση. Άλλωστε, το Netflix mode μπορεί να μας το δώσει απευθείας και το OpenInfo χωρίς αστοχίες.

Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις, το εξελληνισμένο περιβάλλον είναι τόσο απλό που δεν θα συναντήσουμε κάποια δυσκολία να πλοηγηθούμε στις ενότητες αυτής της καρτέλας.

Επιστροφή στο Estuary

Αν δεν μας αρέσει το AuraMOD, μπορούμε να επιστρέψουμε άμεσα στο κέλυφος του Kodi, ακολουθώντας την διαδρομή που παρατηρούμε στις παρακάτω εικόνες:

Aura Leia

Αν θέλουμε να είναι ακόμη πιο απλά τα πράγματα, μπορούμε να δοκιμάσουμε το Aura Leia. Το εγκαθιστούμε πολύ πιο γρήγορα, απευθείας μέσα από το Kodi. Πρόκειται για το ίδιο skin το οποίο συνεργάζεται αυτόματα με το OpenInfo, αλλά δεν είναι “πειραγμένο”.

Παραθέτουμε με εικόνες την προσθήκη του κελύφους.

Μόλις τρέξει το κέλυφος, αν έχουμε προσθέσει έργα στην βιβλιοθήκη, μπορούμε να τα ανοίξουμε απευθείας με το OpenInfo που έχει έτοιμο το Netflix mode. Έτσι, θα δούμε τις πληροφορίες πριν ξεκινήσει η αναπαραγωγή.

Ειδάλλως, πατάμε απευθείας στην μικρογραφία για να επιλέξουμε το πρόσθετο ταινιών.

Εναλλακτικά, προτιμάμε απευθείας από το κεντρικό πάνελ του Aura το Trakt του OpenMeta, εφόσον το έχουμε ενεργό. Μπορούμε να το βάλουμε με δεξί κλικ στα αγαπημένα για να έχουμε πιο γρήγορη πρόσβαση.

Εφόσον δεν έχουμε ενεργή βιβλιοθήκη, ούτε το Trakt, πατάμε στην ενότητα των ταινιών ή των σειρών που βρίσκεται στο κεντρικό πάνελ του Aura.

Αμέσως θα μας ανοίξει η σχετική καρτέλα του OpenInfo για να πληκτρολογήσουμε στην αναζήτηση το έργο που μας ενδιαφέρει.

Τα αγαπημένα

Και στα δύο skins η ενότητα των αγαπημένων απουσιάζει. Πρέπει να την προσθέσουμε από μόνοι μας. Παραθέτουμε με εικόνες τα απλά βήματα που πρέπει να κάνουμε.

Είναι χρήσιμα τα skins στο Kodi?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε και άλλα ωραία skins για το Kodi v18, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps