Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Σινεμά στο Σπίτι Με Τον Προτζέκτορα XGIMI Z6
Παρουσίαση: Προτζέκτορας XGIMI Z6

Παρουσίαση: Σινεμά στο Σπίτι Με Τον Προτζέκτορα XGIMI Z6

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το να φτιάξει κάποιος το δικό του Home Cinema φαντάζει όνειρο, αλλά και πολυτέλεια. Μήπως στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο είναι πιο προσιτό από ό,τι έχουμε στο μυαλό μας; Ο προτζέκτορας XGIMI Z6, της γνωστής κινέζικης εταιρείας στον χώρο της εικόνας, έρχεται να μεταμορφώσει ακόμα και το πιο μικρό δωμάτιο σε κινηματογράφο χωρίς εισιτήριο, με λιγότερα από 600 ευρώ. Εμείς τον δοκιμάσαμε και σας τον παρουσιάζουμε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Δημιουργήστε το δικό σας Home Cinema

Συνήθως όταν μιλάμε για Home Cinema, μας έρχονται στο μυαλό γιγαντοοθόνες και σύστημα ηχείων surround. Συνολικά, αυτά όχι μόνο κοστίζουν, αλλά απαιτούν χώρο. Όμως, μπορούν να αντικατασταθούν με ένα προϊόν στο μέγεθος laptop.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας άδειος και, κατά προτίμηση, λευκός τοίχος, ο οποίος θα εκτελέσει χρέη οθόνης. Ο προτζέκτορας XGIMI Z6 έχει ενσωματωμένα τα δικά του ηχεία και μπορεί να προσαρμόζει το μέγεθος της οθόνης σε κάθε τοίχο.

Τον δοκιμάσαμε και σε μπεζ τοίχο. Αν και επηρέαζε λίγο τα χρώματα, δεν υπήρχε κάποιο έντονο πρόβλημα.

Το μεγάλο προσόν του προτζέκτορα, σε αντίθεση με ένα set Home Cinema, είναι η φορητότητά του. Ένας προτζέκτορας δεν χρησιμοποιείται μόνο στο σπίτι, αλλά μπορούμε να τον πάρουμε μαζί μας παντού, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.

Παρουσίαση: Προτζέκτορας XGIMI Z6

Design και εξωτερικά χαρακτηριστικά του XGIMI Z6

Ο XGIMI Z6, όπως και όλοι οι προτζέκτορες της εταιρείας, έχει όμορφο και κομψό σχεδιασμό. Ντυμένος στα λευκά, λεπτός και διακριτικός, μπορεί να γίνει ένα με τον εκάστοτε χώρο.

Παρουσίαση: Προτζέκτορας XGIMI Z6

Το έντονο στοιχείο μινιμαλισμού οφείλεται στο ότι σχεδόν όλες οι λειτουργίες πραγματοποιούνται μέσω του τηλεχειριστηρίου. Έτσι, δεν θα βρούμε σχεδόν καθόλου διακόπτες και κουμπιά.

Η οροφή του είναι σχεδόν αποκλειστικά άδεια, με μόνη εξαίρεση 3 κουμπιά αφής. Τα δύο από αυτά αφορούν στην ρύθμιση του ήχου, ενώ με το τρίτο βάζουμε τον προτζέκτορα σε λειτουργία ηχείου.

Στο μπροστινό μέρος, δίπλα από τον φακό, θα βρούμε το ηχείο. Το χαρακτηριστικό αυτού του ηχείου είναι οι εγκοπές της εξαγωγής του ήχου, οι οποίες προς το τέλος διασκορπίζονται, δημιουργώντας ένα όμορφο εφέ.

Παρουσίαση: Προτζέκτορας XGIMI Z6

Στο πίσω κομμάτι βρίσκονται όλες οι απαραίτητες θύρες, με βασικότερες αυτή της τροφοδοσίας, μια θύρα HDMI για σύνδεση με υπολογιστή, και μια θύρα USB για σύνδεση με δίσκο ή USB stick.

Τέλος, στο κάτω μέρος υπάρχει μια υποδοχή για στήριξη σε ένα κοινό τρίποδο. Φυσικά, μπορούμε να τον στηρίξουμε σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Όμως, ένα τρίποδο είναι σίγουρα πολύ πιο βολικό.

Περιεχόμενα κουτιού

Στο κουτί, πέρα από τον προτζέκτορα, θα βρούμε το καλώδιο της τροφοδοσίας, ένα μικρό βιβλιαράκι manual, και ένα τηλεχειριστήριο.

Το τηλεχειριστήριο ακολουθεί τον κομψό, minimal σχεδιασμό του προτζέκτορα και μας εξυπηρετεί σε όλες τις ενέργειες που θα χρειαστεί να κάνουμε.

Ξεκινώντας από την κορυφή, θα βρούμε το κουμπί ON/OFF, ένα κουμπί που μετατρέπει το τηλεχειριστήριο σε ασύρματο ποντίκι, το κουμπί των ρυθμίσεων, ένα set κουμπιών/βελάκια, το κουμπί “back”, το κουμπί “home”, και κουμπιά αυξομείωσης ήχου.

Ποιότητα εικόνας

Η φωτεινότητα του προτζέκτορα κυμαίνεται στα 500-700 ANSI lumens. Είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός όταν βλέπουμε σε σκοτεινό περιβάλλον. Προτείνεται να μην έχουμε κάποια άλλη πηγή φωτός στον χώρο.

Έχει ανάλυση εικόνας 1920×1080 native με συμβατότητα 4K. Αυτό σημαίνει ότι θα παρακολουθήσουμε βίντεο σε 1080p με δυνατότητα να προβάλλουμε ακόμα και βίντεο ανάλυσης 4K χωρίς πρόβλημα.

XGIMI Z6

Σε αυτήν την περίπτωση, τα νούμερα του XGIMI Z6 είναι παραπάνω από ικανοποιητικά καθώς σε αυτό το εύρος τιμών, ένας προτζέκτορας με τέτοια ανάλυση είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε.

Έτσι, έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε βίντεο εξαιρετικής εικόνας και μάλιστα χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση πανιού.

Ακόμα, ο προτζέκτορας προβάλλει σε έως και 180 ίντσες, γεμίζοντας έναν συνηθισμένο τοίχο.

Τέλος, ο XGIMI Z6 υποστηρίζει προβολή 3D. Μπορούμε να βρούμε στην αγορά πλήθος από 3D γυαλιά, αλλά είναι προτιμότερο να εξοπλιστούμε με αυτά που κυκλοφορούν από την ίδια την εταιρεία και προορίζονται για τον προτζέκτορα.

Ποιότητα ήχου

Ο XGIMI Z6 είναι εξοπλισμένος με καλής ποιότητας σύστημα ήχου Harman Kardon, η εταιρεία του οποίου είναι πετυχημένη στην αγορά του ήχου. Ο ήχος είναι καθαρός και πολύ δυνατός και προσφέρει την αίσθηση που θα θέλαμε για μια ταινία.

Για ακόμα καλύτερη εμπειρία, μελλοντικά, μπορούμε να συνδέσουμε ξεχωριστό ηχοσύστημα ώστε να πετύχουμε ήχο surround. Παρ' όλα αυτά, για ένα απλό δωμάτιο, το ηχείο του είναι υπεραρκετό.

Ακόμα, στο πίσω μέρος του προτζέκτορα, βρίσκουμε θύρα ακουστικών. Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο αν δεν μένουμε μόνοι μας. Έτσι, οποιαδήποτε στιγμή και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, μπορούμε να δούμε ταινία χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας.

XGIMI Z6

Η λειτουργία “turn off LED” κλείνει τον φακό και μετατρέπει τον προτζέκτορα σε ηχείο. Μπορούμε, για παράδειγμα, να βάλουμε μουσική από την εφαρμογή Spotify και να απενεργοποιήσουμε την προβολή ώστε να κρατήσουμε μόνο τον ήχο.

Τέλος, υπάρχει η λειτουργία “Speaker Mode”, με την οποία μπορούμε να συνδέσουμε τον προτζέκτορα με ένα smartphone μέσω Bluetooth και να χρησιμοποιήσουμε τον XGIMI Z6 ως ηχείο.

Το μόνο αρνητικό που μπορούμε να πούμε για τον ήχο είναι τα όχι και τόσο δυνατά μπάσα του.

Λογισμικό και χρήση

Ο XGIMI Z6 έρχεται με δικό του λογισμικό, στηριγμένο σε Android. Εδώ, το αρνητικό είναι ότι σε διάρκεια 6 μηνών, ο προτζέκτορας έχει δεχθεί μόνο μια αναβάθμιση.

Στο κομμάτι της σύνδεσης στο διαδίκτυο, υποστηρίζει 2.4GHz και 5.0GHz Wi-Fi band που σημαίνει ότι θα εκμεταλλευτεί ολόκληρη την ταχύτητα του router. Έτσι, δεν θα έχουμε πρόβλημα σε υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix.

Η αρχική οθόνη ή αλλιώς “home” είναι ιδιαίτερα απλή και περιέχει τις βασικές εφαρμογές. Θα βρούμε την εφαρμογή YouTube, τις ρυθμίσεις, έναν File Manager όπου αποθηκεύονται τα αρχεία μας, browser, κλπ.

XGIMI Z6

Ακόμα, περιλαμβάνει το Play Store του Android και το δικό του Store, το οποίο για την ώρα είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό, καθώς περιέχει ελάχιστες εφαρμογές όπως το Netflix, το Spotify, και το Twitch.

Τιμή και αγορά του XGIMI Z6

Προμηθευτήκαμε τον XGIMI Z6 από το GearBest και δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα με τον εκτελωνισμό. Αυτήν την περίοδο κοστίζει γύρω στα 590€, ενώ σε περίοδο εκπτώσεων μπορούμε να τον βρούμε κοντά στα 500€.

Για αυτά που προσφέρει, δηλαδή έναν προτζέκτορα με πολύ καλή εικόνα, καλό ήχο, και γενικότερη εμπειρία, η τιμή είναι ανάλογη και ικανοποιητική. Ενδεχομένως να αποτελεί την καλύτερη επιλογή του είδους του.

Για πιο οικονομικούς και απλούς προτζέκτορες, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον σχετικό οδηγό μας.

Premium Video Projectors €160.33 Έως €172.40
Premium Video Projectors €160.33 Έως €172.40

Στις ημέρες μας η κινηματογραφική εμπειρία στο σαλόνι είναι μια εύκολη υπόθεση. Εκτός από τα TV Box, υπάρχουν και οι ισχυροί έξυπνοι βιντεοπροβολείς που μπορούν…

Θα αγοράσετε τον XGIMI Z6;

Σε τελική ανάλυση, ο προτζέκτορας XGIMI Z6 είναι κορυφαία επιλογή για να φέρουμε τον κινηματογράφο στο σπίτι μας σε λογική τιμή. Εμείς σίγουρα τον έχουμε ευχαριστηθεί, και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Τι γνώμη έχετε για τον προτζέκτορα; Θα τον αγοράζατε ή μήπως έχετε διαφορετικό εξοπλισμό Home Cinema;

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps