Home » Software » Παιχνίδια » Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024

Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024

Η Mojang προειδοποίησε τους παίκτες να μην ενημερώνουν το Minecraft μέσω της επίσημης εφαρμογής Xbox για υπολογιστή, επειδή αυτή η διαδικασία μπορεί να διαγράψει τους κόσμους τους. Νεότερη διαρροή σχετικά με το PlayStation 5 Pro αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις της επερχόμενης κονσόλας. Το Summer Game Fest (SGF) επιστρέφει στις 7 Ιουνίου του 2024.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Σφάλμα στην εφαρμογή του Xbox για PC διαγράφει κόσμους στο Minecraft

Η εταιρεία ανάπτυξης του Minecraft, η Mojang, προειδοποίησε τους παίκτες να μην ενημερώνουν το παιχνίδι μέσω της επίσημης εφαρμογής Xbox για υπολογιστή, επειδή αυτή η διαδικασία μπορεί να διαγράψει τους κόσμους τους.

Από τις 15 Μαρτίου, η σελίδα υποστήριξης του παιχνιδιού στον ιστότοπο της Microsoft, ιδιοκτήτριας της Mojang, εμφανίζει μία αυστηρή προειδοποίηση για τους παίκτες PC.

Συγκεκριμένα, αναφέρει με έντονα κόκκινα γράμματα: “Μην κατεβάζετε την πρόσφατη ενημέρωση για το Minecraft μέσω της εφαρμογής Xbox για PC.” Έπειτα, τονίζει ότι “Αν το κάνετε, οι κόσμοι σας μπορεί να χαθούν.”

GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024

Η Mojang δήλωσε ότι διερευνά επί του παρόντος το ζήτημα της απώλειας κόσμων και μπλοκάρει την ενημέρωση από τα Windows για να αποτρέψει την πιθανότητα να επηρεάσει περισσότερους χρήστες.

Οι δύο εταιρείες συνιστούν την εκτέλεση του εργαλείου επισκευής των υπηρεσιών παιχνιδιών για PC στην εφαρμογή Xbox για υπολογιστή πριν την εγκατάσταση οποιασδήποτε ενημέρωσης του Minecraft. Η χρήση αυτού του εργαλείου ενημερώνει τις υπηρεσίες παιχνιδιών στην έκδοση 19.87.13001.0, η οποία αποτρέπει το σφάλμα.

Για να εκτελέσουμε αυτό το εργαλείο, κάνουμε κλικ στην εικόνα προφίλ, πατάμε στην “Υποστήριξη”, μπαίνουμε στο “Εργαλείο επιδιόρθωσης υπηρεσιών παιχνιδιών”, και κάνουμε κλικ στην “Έναρξη αντιμετώπισης προβλημάτων”.

Η Mojang προειδοποίησε επίσης τους παίκτες ότι για όσους δεν έχουν την έκδοση 1.20.70 ή 1.20.71 του Minecraft, ορισμένες online υπηρεσίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένων των cross-platform multiplayer, Realms, και Featured Servers.

Εν μέσω όλων αυτών, η Mojang και η Microsoft ανακοίνωσαν μία μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία για το γνωστό sandbox παιχνίδι επιβίωσης με το όνομα Marketplace Pass.

Η συνδρομή κοστίζει 3,99 δολάρια Αμερικής τον μήνα και παρέχει στους παίκτες της Bedrock έκδοσης πρόσβαση σε έναν κατάλογο με περισσότερα από 150 διαφορετικά πακέτα περιεχομένου, τα οποία ανανεώνονται σε μηνιαία βάση.

Το PlayStation 5 Pro θα προσφέρει τριπλάσιες επιδόσεις από το PS5

Το αρχικό PlayStation 5 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020 και προκάλεσε αίσθηση με τις εντυπωσιακές προδιαγραφές του. Διαθέτει έναν γρήγορο SSD, μία προσαρμοσμένη οκταπύρηνη CPU AMD Zen 2, και μία GPU RDNA 2. Αυτό το hardware προσφέρει αντίστοιχες επιδόσεις με ισχυρά gaming PC του 2020.

Νεότερη διαρροή σχετικά με το PlayStation 5 Pro αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις της επερχόμενης κονσόλας και πως η ισχυρότερη έκδοση του PS5 θα βελτιώσει τη gaming εμπειρία των χρηστών.

Σύμφωνα με τη διαρροή, το PS5 Pro θα υποστηρίζει την PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), μία λύση για upscaling από τη Sony. Η κονσόλα θα χρησιμοποιεί machine learning TAAU για να βελτιώνει τα γραφικά, με παρόμοιες εισόδους με το DLSS ή το FSR.

Το machine learning TAAU δεν απαιτεί την εκπαίδευση του συστήματος ανά παιχνίδι. Επιπλέον, ένα έγγραφο παρουσιάζει μία σύγκριση των PSSR, TAAU και FSR2. Στη σύγκριση αυτή, το PSSR φαίνεται καλύτερο από τη λύση upscaling της AMD, την FSR2.

Με βάση όσα αναφέρει η πηγή των πληροφοριών, η απόδοση του PlayStation 5 Pro είναι βελτιωμένη κατά περίπου 45% και το ray tracing είναι δύο έως τέσσερις φορές ταχύτερο από τα παλαιότερα μοντέλα.

Η GPU του PS5 Pro αποδίδει 67 TFLOPs υπολογισμού FP16 που αντιστοιχούν σε 33,5 TFLOPs υπολογισμού FP32. Το κανονικό PS5 διαχειρίζεται μόλις 10,29 TFLOPs μέγιστου υπολογισμού FP32 και το Xbox Series X φτάνει τα 12,15 TFLOPs.

Το PlayStation 5 Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η Sony θα διαθέσει την κονσόλα στην αγορά τον Σεπτέμβριο, ενώ κάποιες άλλες λένε ότι η κονσόλα θα κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2024.

Το Summer Game Fest επιστρέφει για πέμπτη χρονιά

Το Summer Game Fest (SGF), η ετήσια εκδήλωση που αποτελεί την παγκόσμια γιορτή για τα επερχόμενα gaming προϊόντα και παιχνίδια, επιστρέφει στις 7 Ιουνίου. Το 2024 θα είναι η πέμπτη χρονιά που πραγματοποιείται αυτό το σημαντικό event.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στην εκδήλωση θα δούμε ανακοινώσεις νέων τίτλων και προβολές τρέιλερ, ενώ υπάρχει πιθανότητα κάποιες εταιρείες να παρουσιάσουν νέα hardware και software προϊόντα.

Το Summer Game Fest 2024 θα παρουσιάσει ο Geoff Keighley και η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στο YouTube, στο Twitch, στο TikTok, στο X (πρώην Twitter), στο Steam, και άλλες πλατφόρμες. Το event θα ξεκινήσει στις 11:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Μετά την εναρκτήρια ζωντανή μετάδοση του SGF 2024 θα ακολουθήσει η Day of the Devs: SGF Edition. Επιπλέον, 8 έως 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το SGF Play Days, μία εκδήλωση μόνο για προσκεκλημένους δημοσιογράφους και παράγοντες του χώρου.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 17 με 23 Μαρτίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 17 και 23 Μαρτίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

19 Μαρτίου

  • Lightyear Frontier – σε Xbox Series X/S και PC
  • MLB The Show 24 – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και Nintendo Switch
  • Hades – σε iOS
  • Hi-Fi Rush – σε PlayStation 5

20 Μαρτίου

  • Alone in the Dark – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, και PC

21 Μαρτίου

  • Call of Duty Warzone: Mobile – σε Android και iOS
  • Horizon Forbidden West: Complete Edition – σε PC
  • Midnight Ghost Hunt – σε PC
  • Shines Over: The Damned – σε PlayStation 5
  • Final Fantasy XIV: A Realm Reborn – σε Xbox Series X/S
  • Final Fantasy XIV: Endwalker – σε Xbox Series X/S
  • Final Fantasy XIV: Heavensward – σε Xbox Series X/S
  • Final Fantasy XIV: Shadowbringers – σε Xbox Series X/S
  • Final Fantasy XIV: Stormblood – σε Xbox Series X/S
  • Final Fantasy XIV Online – σε Xbox Series X/S

22 Μαρτίου

  • Dragon's Dogma 2 – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, και PC
  • Rise of the Ronin – σε PlayStation 5
  • Princess Peach: Showtime! – στο Nintendo Switch

23 Μαρτίου

  • Madison – στο PSVR 2

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

The Creative Sandbox

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 21 Μαρτίου το The Creative Sandbox. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 199,23€, και κοστίζει μόνο 18,46€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 11,07€ και πάνω, παίρνουμε το “Trailmakers: Deluxe Edition”, το “TerraTech”, το “TerraTech: R&D Labs”, το “Necesse”, το “From the Depths”, και το “My Little Universe”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε τουλάχιστον 18,46€ αγοράσουμε επιπλέον το “The Universim” και το “Above Snakes”.

Humble Heroines: Action, Adventure, & Intrigue

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 30 Μαρτίου το Humble Heroines: Action, Adventure, & Intrigue. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 196,47€, και κοστίζει μόνο 13,78€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 9,21€ και πάνω, παίρνουμε το “Metal: Hellsinger”, το “A Plague Tale: Innocence”, το “Scars Above”, το “Chorus”, και ένα κουπόνι για να αγοράσουμε 60% φθηνότερο το “A Plague Tale: Requiem” από το Humble Bundle.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε τουλάχιστον 13,78€ αγοράσουμε επιπλέον το “Eastward”, το “LISA: Complete Edition”, και το “Wanted: Dead”.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Mystery Fire Bundle

Με το Mystery Star Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 1,10€ παίρνουμε το κλειδί 1 παιχνιδιού, ενώ με 15,59€ μας δίνουν τα κλειδιά 20 παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Mystery Fire Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 9,99€, πέντε παιχνίδια για 14,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 19,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 24 τίτλους:

  • Trinity Fusion
  • Scars Above
  • Adore
  • PERISH
  • DROS
  • Wasteland 3
  • Undead Horde 2: Necropolis
  • Zelter
  • Mystic Academy: Escape Room
  • The Bunny Graveyard
  • Jets'n'Guns 2
  • Imp of the Sun
  • Silt
  • Silent Sector
  • What The Duck
  • Luna's Fishing Garden
  • Letters – a written adventure
  • Sniper Ghost Warrior Contracts
  • Dr. Fetus' Mean Meat Machine
  • Don Duality
  • Medieval Machines Builder
  • Golf VS Zombies
  • Trans Neuronica
  • Road 96: Mile 0

Build Your Own Diamond Collection

Με το Build Your Own Diamond Collection του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στρατηγικής.

Στο Build Your Own Diamond Collection επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 14,99€, τέσσερα παιχνίδια για 18,99€, ή πέντε παιχνίδια στην τιμή των 22,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 17 τίτλους:

  • Chorus
  • Wolfenstein II: The New Colossus – Digital Deluxe Edition
  • The Chant
  • Doom Eternal
  • Barony
  • Bang-On Balls: Chronicles
  • Cardboard Town
  • Death's Gambit: Afterlife
  • Skabma – Snowfall
  • Everdream Valley
  • Tormented Souls
  • My Little Universe
  • Heaven Dust 2
  • Complete Dread X Collection
  • Mail Time
  • Hidden Deep
  • Sands of Salzaar

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Παιχνίδια στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στο Steam

Αρκετοί επιλέγουμε να αγοράζουμε παιχνίδια τις περιόδους όπου το Steam πραγματοποιεί event μεγάλων εκπτώσεων, όπως τα Summer Sales. Ωστόσο, ορισμένοι δημιουργοί και εκδότες, κατά καιρούς, προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε δέκα επιλεγμένα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στην πλατφόρμα της Valve. Για αυτήν την εβδομάδα, επιλέξαμε τους εξής τίτλους:

Δωρεάν παιχνίδια για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε τα παιχνίδια που μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν από διάφορες πλατφόρμες και ηλεκτρονικά καταστήματα και τα παρουσιάζουμε σε μία εύχρηστη λίστα. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να διαθέτουμε λογαριασμό στην ιστοσελίδα της κάθε πλατφόρμα του του εκάστοτε καταστήματος.

Εφόσον διαθέτουμε ή δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό, για να προσθέσουμε το σχετικό παιχνίδι στη συλλογή μας κάνουμε κλικ στον τίτλο του, από την παρακάτω λίστα, και ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει ο κάθε ιστότοπος.

Μετά, αν δεν διαθέτουμε τον κατάλληλο client, τον κατεβάζουμε πατώντας το “client” στην καταχώρηση του παιχνιδιού και τον εγκαθιστούμε. Τέλος, πραγματοποιούμε σύνδεση και κατεβάζουμε το παιχνίδι στον υπολογιστή μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps