Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Πώς Κάνω Εξοικονόμηση Χρημάτων Με Τη Χρήση VPN
Πώς Κάνω Εξοικονόμηση Χρημάτων Με Τη Χρήση VPN

Πώς Κάνω Εξοικονόμηση Χρημάτων Με Τη Χρήση VPN

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι περισσότερες υπηρεσίες και e-shop του εξωτερικού βασίζουν τις τιμές τους στο ιστορικό περιήγησης και την τοποθεσία μας. Αυτό σημαίνει ότι συχνά τους πληρώνουμε περισσότερα στις συναλλαγές μας, καθώς έχουν καλύτερες τιμές και προσφορές σε άλλες χώρες. Δείτε πώς μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση χρημάτων χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο VPN.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί κάνουμε εξοικονόμηση χρημάτων με το VPN

Ο κύριος λόγος που πολλές φορές πληρώνουμε περισσότερα χρήματα όταν κάνουμε τις online αγορές μας χωρίς VPN, είναι η τοποθεσία μας.

Οι υπηρεσίες βλέπουν πού βρισκόμαστε και μας δίνουν τιμές με βάση την IP απ’ όπου φαίνεται ότι εισήλθαμε στην ιστοσελίδα τους.

Για παράδειγμα, αν κάνουμε κράτηση σε ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο από τις ΗΠΑ, είναι πολύ πιθανό στην αναζήτηση να μας εμφανιστούν εντυπωσιακές προσφορές ξενοδοχείων που ισχύουν μόνο για Αμερικανούς.

Εξοικονόμηση Χρημάτων 30α

Αντίστοιχα, το ίδιο μπορεί να συμβεί αν ψάχνουμε ξενοδοχεία στην Ιταλία, στη Γαλλία, ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και κάνουμε την αναζήτηση με την IP της τοποθεσίας που βρίσκεται το ξενοδοχείο. Πολλές φορές, τα καταλύματα προσφέρουν εκπτώσεις σε ανθρώπους από την ίδια περιοχή.

Επιπλέον, η εξοικονόμηση χρημάτων ενδέχεται να είναι εφικτή αν κάνουμε την αναζήτηση με IP χωρών που δεν θεωρούνται πλούσιες ή έχουν χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.

Πώς παρακολουθούν την τοποθεσία μας

Όλοι γνωρίζουμε πως η Google παρακολουθεί τις προτιμήσεις μας όταν περιηγούμαστε στο διαδίκτυο. Πολλές online υπηρεσίες κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η πολιτική τους είναι να δίνουν διαφορετικές τιμές σε πελάτες, αναλόγως τη χώρα από όπου προέρχονται.

Εξοικονόμηση Χρημάτων Κ1Α

Όλες οι υπηρεσίες παρακολουθούν τα cookies, τα οποία αποθηκεύουν το ιστορικό των περιηγήσεών μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να δουν ότι κάνουμε online την ίδια αναζήτηση πολλές φορές. Κατόπιν, παίρνουν αυτές τις πληροφορίες και προσαρμόζουν τις τιμές ανάλογα.

Έτσι, αν δουν ότι ψάχνουμε συνεχώς για κάποιο ξενοδοχείο, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλείσουμε δωμάτιο, τότε ενδέχεται να αυξήσουν σταδιακά τις τιμές στα διαθέσιμα ξενοδοχεία.

Εκτός από την IP μας που είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ανιχνεύσουν την τοποθεσία μας, το GPS στο κινητό ή το tablet μπορεί να δείχνει πού βρισκόμαστε. Ως εκ τούτου, αν περιηγούμαστε από την κινητή συσκευή μας, είναι πολύ πιθανό να δούμε διαφορετικές τιμές ανάλογα με την τοποθεσία μας.

Έτσι, αν είμαστε σε θέση να τους αποτρέψουμε να γνωρίζουν πού βρισκόμαστε, τότε έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε εξοικονόμηση χρημάτων εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διακυμάνσεις της τιμολόγησης των υπηρεσιών σε άλλες τοποθεσίες.

Τι χρειαζόμαστε

Φυσικά, το μόνο εργαλείο που μπορεί να αποκρύψει παντελώς την τοποθεσία μας είναι ένα αξιόπιστο VPN. Επιπλέον, πρέπει να επισκεπτόμαστε τις ιστοσελίδες, είτε με παράθυρο ανώνυμης περιήγησης που δεν αποθηκεύει τα cookies, είτε με κάποιον ασφαλή browser.

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Υπάρχουν διάφορα δωρεάν VPN, αλλά περιορίζουν την ταχύτητα,…

Εμείς στα παραδείγματα που ακολουθούν στον οδηγό χρησιμοποιήσαμε τον Epic browser, τον ασφαλέστερο σωσία του Chrome που βρίσκεται μονίμως σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, και όχι μόνο. Το VPN που χρησιμοποιήσαμε ήταν το CyberGhost.

Κάτι που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι, ενώ ένα VPN θα αποκρύψει πλήρως τη διεύθυνση IP και τη θέση μας, δεν μας εγγυάται αυτόματα και μια καλύτερη τιμή. Απαιτείται έλεγχος και έρευνα για να βρούμε τη σωστή τοποθεσία με τις καλύτερες τιμές.

Προφανώς δεν αξίζει κάποιος να πάρει VPN για να κάνει μόνο μία αγορά. Για κάποιον όμως που αγοράζει συχνά υπηρεσίες από το εξωτερικό, είναι βέβαιο ότι αξίζει να επενδύσει σε ένα VPN, καθώς παρέχει και πολλές άλλες υπηρεσίες για την ασφάλειά μας.

Υπηρεσίες online

Πολλές υπηρεσίες διαθέτουν την τιμολόγηση των προϊόντων τους σε ευρώ. Όμως, αν ορίσουμε στο VPN η IP μας να προέρχεται από την χώρα που εδρεύει η υπηρεσία, μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση χρημάτων.

Για παράδειγμα, εμείς δοκιμάσαμε μια πολύ γνωστή υπηρεσία cloud για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Με οποιαδήποτε IP εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαμε τη δυνατότητα να εξοικονομήσουμε χρήματα, καθώς πήραμε σε δολάρια τις ίδιες τιμές που ήταν σε ευρώ.

Εξοικονόμηση Χρημάτων 10αα

Ξενοδοχεία εξωτερικού

Για να δούμε αν ένα VPN μπορεί να μας εξοικονομήσει χρήματα στα ξενοδοχεία εξωτερικού, κάναμε δοκιμές με αμερικανική IP σε Λονδίνο, Παρίσι, και Ρώμη.

Τις περισσότερες φορές η IP των ΗΠΑ μας έδωσε προσφορές της ημέρας σε καταλύματα 4 αστέρων, οι οποίες δεν υπήρχαν όταν κάναμε αναζήτηση με την ελληνική IP. Η αναζήτηση έγινε με τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες, όπως παρατηρούμε στις παρακάτω εικόνες.

Βέβαια, με τα ξενοδοχεία η κατάσταση είναι ρευστή. Δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα κάνουμε εξοικονόμηση χρημάτων αν χρησιμοποιήσουμε μια IP από τις ΗΠΑ. Ενδέχεται εκείνη την ημέρα που κάνουμε την αναζήτηση να μην υπάρχει προσφορά ημέρας για Αμερικάνους.

Όμως, αν επιμείνουμε στην αναζήτηση μας με IP από διάφορες χώρες, αυτό μπορεί να μας δώσει την επιθυμητή εξοικονόμηση χρημάτων στις τιμές των ξενοδοχείων.

Ως εκ τούτου, ιδίως με τα ξενοδοχεία, πρέπει να αλλάζουμε συνεχώς τους server του VPN. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε τις καλές προσφορές εκείνης της ημέρας οι οποίες διατίθενται σε άλλες χώρες.

Netflix – Παιχνίδια

Το Netflix ανάλογα τη χώρα προσφέρει διαφορετικούς καταλόγους. Ωστόσο, οπουδήποτε και αν ανοίξουμε λογαριασμό στην υπηρεσία, ισχύει για όλες τις χώρες που είναι διαθέσιμη.

Όπως διαπιστώσαμε από την έρευνα, η Netflix δεν ενδιαφέρεται να αναπτύξει έναν αλγόριθμο που να εντοπίζει και απαγορεύει τους αποδέκτες τέτοιων λογαριασμών. Ο λόγος είναι ότι θέλει να ανταγωνιστεί τις επιθετικές στρατηγικές μάρκετινγκ του Hulu.

Έτσι, αν ανοίξουμε έναν λογαριασμό με την ελληνική μας IP, η μηνιαία συνδρομή μας ανάλογα το πρόγραμμα, θα είναι αυτή που παρατηρούμε παρακάτω.

Εξοικονόμηση Χρημάτων 1α

Όμως, αν χρησιμοποιήσουμε μια ινδική IP του VPN, μπορούμε να κάνουμε μια καλή εξοικονόμηση χρημάτων μηνιαίως.

Όπως παρατηρούμε στις δύο παρακάτω εικόνες της δοκιμής μας, η εξοικονόμηση αθροιστικά σε βάθος χρόνου μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Επιπλέον, με τα σχεδόν ίδια χρήματα που θα δίναμε για το τυπικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, αποκτούμε το Premium με αγορά από την Ινδία.

Εξοικονόμηση Χρημάτων 1αα

Εξοικονόμηση Χρημάτων 2α

Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι σε εμάς δεν λειτούργησε η συναλλαγή που επιχειρήσαμε με τη φθηνότερη συνδρομή μέσω του ινδικού νομίσματος. Όταν δώσαμε την Revolut για την πλήρη δοκιμή του ενός μηνός, η συναλλαγή απορρίφθηκε.

Κάτι παρόμοιο συναντήσαμε και στα παιχνίδια του Steam. Μάλιστα, σε αυτή τη περίπτωση, η IP από την Ινδία μας έδωσε ακόμη καλύτερες τιμές σε σχέση με την ελληνική διεύθυνση, αλλά και όσες ξένες IP δοκιμάσαμε.

Μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα με VPN?

Αν είμαστε υπομονετικοί και κάνουμε έρευνα με πολλές διαφορετικές IP, αυτό ενδέχεται να αποδώσει καρπούς και να κάνουμε εξοικονόμηση χρημάτων στις συναλλαγές μας με διάφορες υπηρεσίες.

Βέβαια, καλό είναι να θυμόμαστε ότι το VPN δεν έχει σχεδιαστεί για να εξοικονομούμε χρήματα στις αγορές μας, αλλά για να προστατέψει την ιδιωτικότητά μας.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps