Home » Hardware » Reviews » Tablet Για Ανάγνωση, Ταινίες, και Παιχνίδια - Teclast M20 4G
Tablet Για Ανάγνωση, Ταινίες, και Παιχνίδια - Teclast M20 4G

Tablet Για Ανάγνωση, Ταινίες, και Παιχνίδια – Teclast M20 4G

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Παρότι η χρήση ενός tablet δεν είναι τόσο απαραίτητη όσο αυτή των smartphone, αρκετοί χρήστες υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά. Στον οδηγό αγοράς tablet θα βρούμε διάφορες λύσεις για κάθε χρήση, είτε μιλάμε για gaming, office, YouTube, ή πλοήγηση στο ίντερνετ. Σε αυτήν την παρουσίαση θα δούμε το Teclast M20 4G, ένα tablet μεσαίας κατηγορίας, το οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε στην τιμή των 130€.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Teclast M20

Η Teclast είναι μία από τις πιο γνωστές κινέζικες εταιρείες όσον αφορά τα tablet. Διαθέτει στο ενεργητικό της μεγάλη ποικιλία από συσκευές σε όλες τις χρηματικές κατηγορίες, έτσι ώστε να καλύψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες της εταιρείας στη μεσαία κατηγορία είναι το Teclast M20. Η συσκευή φοράει τον MTK6797D, έναν δεκαπύρηνο επεξεργαστή με συχνότητα στα 2.3GHz.

Έχοντας στη διάθεσή του 4GB RAM, αλλά και 64GB αποθηκευτικού χώρου, το Teclast M20 μπορεί άνετα να χειριστεί πολλαπλές εφαρμογές, καλύπτοντας ακόμα και τις ανάγκες μας για gaming.

Το μεγάλο ατού του Teclast M20 είναι η μεγάλη οθόνη του στις 10.1 ίντσες. Η οθόνη έχει ανάλυση 2560×1600 pixel, γεγονός που το κάνει ιδανικό για προβολή βίντεο στο YouTube, ή ακόμα και για ταινίες.

Με γωνία θέασης έως και 178o, η ακρίβεια των χρωμάτων και οι λεπτομέρειες που μπορούμε να διακρίνουμε σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας είναι εκπληκτική.

Σαφώς, η προβολή ταινιών στη μικρή οθόνη ενός tablet χάνει αρκετά από την αίγλη μίας μεγάλης τηλεόρασης. Ωστόσο, μπορεί να μας φανεί αρκετά χρήσιμη δυνατότητα σε περιπτώσεις που η φορητότητα μας είναι απαραίτητη, όπως σε κάποιο ταξίδι.

Το γεγονός ότι διαθέτει θύρα για τοποθέτηση δύο καρτών SIM, και μάλιστα για χρήση με δίκτυο 4G, είναι άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ωστόσο, δεν υποστηρίζει την 800άρα μπάντα B20.

Παίζει Ρόλο η 800άρα Μπάντα (B20) Για το 4G σε Κινέζικα Κινητά?

Έχουμε λάβει αμέτρητες ερωτήσεις σχετικά με την 800άρα μπάντα – ή B20 όπως λέγεται επίσημα – και για το αν αυτή θα επηρεάσει ή όχι…

Παρότι μιλάμε για συσκευή των 130€, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει μπαταρία των 6600mAh, η οποία είναι παραπάνω αρκετή για πολλαπλές ώρες χρήσης.

Τέλος, στη συσκευή θα βρούμε μία θύρα Micro USB, θύρα 3.5mm για ακουστικά, αλλά και θύρα για χρήση κάρτας SD, σε περίπτωση που δεν μας αρκεί ο αποθηκευτικός χώρος.

Από την πλευρά του λογισμικού έχουμε το Android 8.0, το οποίο έρχεται σε stock, χωρίς προεγκατεστημένες bloatware εφαρμογές.

Εντυπώσεις κατά τη χρήση

Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά πριν πάρουμε τη συσκευή στα χέρια μας, ήμασταν προετοιμασμένοι για αρκετά χαμηλή ποιότητα κατασκευής.

Ωστόσο, το Teclast M20 μας διέψευσε. Παρότι η τιμή του είναι αρκετά χαμηλή για αυτά που προσφέρει, η εταιρεία δεν έκανε εκπτώσεις στον εξωτερικό σκελετό.

Το tablet είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από μέταλλο. Η μόνη εξαίρεση είναι ένα μικρό περίγραμμα πλαστικού στο μπροστινό μέρος, αλλά και το καπάκι στο πίσω μέρος για την τοποθέτηση των SIM.

Επιπλέον, θα λέγαμε ότι είναι αρκετά στιβαρό στο κράτημα, ζυγίζοντας 600g και έχοντας πάχος 10mm.

Το Teclast M20 διαθέτει δύο κάμερες – μία των 5MP πίσω και μία των 2MP μπροστά. Οι φωτογραφίες είναι αρκετά κάτω του μετρίου, ακόμα κι όταν βρισκόμαστε σε χώρο με επαρκή φωτισμό.

Προς υπεράσπιση του Teclast M20 όμως, δεν έχει τύχει να βρούμε κάποιο tablet που να βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες, ακόμα και σε συσκευές με διπλάσια τιμή.

Η οθόνη κάνει τη διαφορά;

Όπως αναφέραμε στα χαρακτηριστικά, το tablet διαθέτει οθόνη ανάλυσης 2560×1600. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κείμενο να φαίνεται πεντακάθαρα, ακόμα κι αν βρισκόμαστε ένα εκατοστό μακριά από την οθόνη.

Γι' αυτόν τον λόγο, θεωρούμε τη συσκευή ιδανική για ανάγνωση κειμένων και σερφάρισμα στο ίντερνετ.

Τα χρώματα της οθόνης και οι γωνίες θέασης είναι εξίσου ικανοποιητικά, δεδομένου ότι μιλάμε για οθόνη IPS.

Λειτουργικό και επιδόσεις

Το σκορ του Teclast M20 στο δημοφιλές benchmark AnTuTu ήταν στους 98230 πόντους. Το γεγονός αυτό το κατατάσσει άμεσα στις ισχυρότερες συσκευές αυτής της χρηματικής κατηγορίας.

Για να το επιβεβαιώσουμε και στην πράξη, δοκιμάσαμε να παίξουμε διάφορα παιχνίδια, τα οποία έτρεξε απροβλημάτιστα στις υψηλότερες ρυθμίσεις.

Σε παιχνίδια όπως το PUBG χρειάστηκε να ρίξουμε τα γραφικά στο medium ή low. Ακόμα κι έτσι, όμως, μπορέσαμε να τα παίξουμε χωρίς προβλήματα.

Δεν θεωρούμε ότι το Teclast M20 είναι το απόλυτο gaming tablet. Ωστόσο, οι επιδόσεις του είναι παραπάνω από ικανοποιητικές για casual gaming.

Όσον αφορά τις επιδόσεις τις συσκευής σε άλλες εργασίες, δεν εντοπίσαμε το παραμικρό κόλλημα, ακόμα και κατά το multitasking.

Αξίζει η αγορά του Teclast M20;

Χρησιμοποιήσαμε το tablet για πάνω από έναν μήνα ως βασική συσκευή για σερφάρισμα στο ίντερνετ, βίντεο στο YouTube, και ελαφρύ gaming.

Οι εντυπώσεις μας καθ' όλη τη διάρκεια ήταν άκρως θετικές και δεν συναντήσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η ανταπόκριση του λειτουργικού ήταν αστραπιαία και οι επιδόσεις στα παιχνίδια μας άφησαν ικανοποιημένους.

Στην τιμή των 130€ θεωρούμε ότι είναι μία από τις πιο VFM επιλογές. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την αγορά του για όλες τις προαναφερθείσες χρήσεις.

Εσάς σας ενδιαφέρει η φορητότητα; Χρησιμοποιείτε tablet, laptop, ή παραμένετε πιστοί στους σταθερούς υπολογιστές; Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps