Home » Hardware » Gadget » Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Μάιος 2019
Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Απρίλιος 2019

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα – Μάιος 2019

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Βρισκόμαστε στην καρδιά της Άνοιξης, και αρκετοί από εμάς πηγαίνουμε για κάμπινγκ, κάνουμε εκδρομές, και κάθε Κυριακή ψήνουμε το αγαπημένο μας κρέας. Αυτό τον μήνα θα δούμε gadget για την ασφάλεια του σπιτιού, την παροχή ενέργειας στο κάμπινγκ και το αυτοκίνητο, και μερικά έξυπνα εργαλεία μπάρμπεκιου. Επίσης, θα ασχοληθούμε με έξυπνες πρίζες, κάδους απορριμμάτων, τρόμπες, φορητά μπλέντερ, και πολλά ακόμη gadget.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

IP κάμερα ασφαλείας Xiaomi με ηχείο αμφίδρομης ενδοεπικοινωνίας

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ίσως κάποιος θέλει να παρακολουθεί το σπίτι του ή ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Για παράδειγμα, ίσως να θέλει να ρίχνει καμία ματιά μην τυχόν μπουν κλέφτες ή να ελέγχει τη συμπεριφορά της babysitter.

Μία ιδιαίτερα καλή επιλογή είναι η IP κάμερα Xiaomi Mijia SXJ02ZM, η οποία έχει οπτικό πεδίο 130 μοιρών και καταγράφει βίντεο υψηλής ποιότητας. Η IP κάμερα της Xiaomi δεν έχει ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης, αλλά υποστηρίζει micro SD έως 64GB.

Επίσης, η Xiaomi Mijia SXJ02ZM διαθέτει τεχνολογία νυκτός με χρήση υπερύθρων, αισθητήρα κίνησης, και ενσωματωμένο ηχείο το οποίο υποστηρίζει αμφίδρομη ενδοεπικοινωνία.

Τέλος, η Xiaomi παρέχει υπηρεσία cloud backup που μας επιτρέπει να κρατάμε αντίγραφα των αρχείων της κάμερας online. Όλα αυτά στην προνομιακή τιμή των 32,89€ από το GearBest.

Ασύρματα ακουστικά Blitzwolf με 2 σε 1 θήκη φόρτισης

Είτε έχουμε smartphone χωρίς θύρα ακουστικών, είτε απλά μας εκνευρίζουμε τα καλώδια που μόνιμα μπλέκονται, τότε χρειαζόμαστε ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Απρίλιος 2019

Μία από τις πιο VFM επιλογές είναι τα Blitzwolf BW-FYE3, τα οποία προσφέρουν 2 ώρες μουσικής ή 3 ώρες κλήσεων με μία φόρτιση. Η θήκη των ακουστικών είναι ταυτόχρονα και ο φορτιστής τους.

Η θήκη των Blitzwolf BW-FYE3 έχει 2.600 mAh χωρητικότητα, επιτρέπει 16 πλήρεις φορτίσεις και λειτουργεί ακόμη και ως powerbank. Τα Blitzwolf BW-FYE3 έχουν εργονομικό σχεδιασμό, πιστοποίηση IPX6, και κοστίζουν 30,82€ στο Banggood.

Έξυπνο πολύπριζο DIGOO συμβατό με τον Google Assistant

Όταν φεύγουμε από το σπίτι, πολλές φορές έχουμε στο μυαλό μας την ανησυχία ότι ίσως αφήσαμε κάποια συσκευή στην πρίζα. Η λύση για εμάς τους ανήσυχους είναι τα έξυπνα πολύπριζα, και μία από τις καλύτερες επιλογές είναι το DIGOO DG-PS01.

Το DIGOO DG-PS01 έχει τρεις συμβατικές πρίζες και 4 θύρες USB. Τις υποδοχές του πολύπριζου τις ελέγχουμε μέσω της εφαρμογής που προσφέρει η εταιρεία, από την οποία μπορούμε να τις απενεργοποιούμε ή να ρυθμίζουμε διάφορους χρονοδιακόπτες λειτουργίας.

Επιπλέον, μπορούμε να ελέγχουμε το DIGOO DG-PS01 με τον Google Assistant ή την Alexa. Κοστίζει 24,05€ στο διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα Banggood.

Έξυπνη πρίζα BlitzWolf

Αν από την άλλη μας ενδιαφέρει να χειριζόμαστε απομακρυσμένα μία και μόνο πρίζα ή θέλουμε να απενεργοποιούμε με ένα πάτημα ολόκληρο πολύπριζο, τότε η έξυπνη πρίζα BlitzWolf BW-SHP6 είναι η ιδανική επιλογή για εμάς.

Το BlitzWolf BW-SHP6 είναι συμβατό με τον Google Assistant, την Alexa, και το IFTTT. Επίσης, μέσω της εφαρμογής που το συνοδεύει, μπορούμε να ελέγχουμε την πρίζα και να ρυθμίζουμε χρονοδιακόπτες λειτουργίας.

Επιπλέον, η εφαρμογή μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε πρόγραμμα λειτουργίας, ορίζοντας ποιες ώρες της ημέρας η πρίζα θα είναι ενεργή και ποιες όχι. Η τιμή της BlitzWolf BW-SHP6 στο Banggood είναι 11,57€.

Σταθμός καιρού με αισθητήρα καταγραφής υγρασίας εκτός σπιτιού

Το συγκεκριμένο gadget είναι μία συσκευή πρόγνωσης καιρού με αμέτρητες λειτουργίες και δυνατότητες.

Ο σταθμός καιρού Houzetek Wireless Automatic Color Weather Station προβάλλει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού, την ώρα, έχει λειτουργία ξυπνητηριού, και διαθέτει αισθητήρα καταγραφής της θερμοκρασίας και της υγρασίας εκτός του σπιτιού.

Ο σχεδιασμός της συσκευής είναι απλός και μπορούμε να την προμηθευτούμε από το διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα GearBest με 51,16€.

Power bank και σφυρί ασφαλείας

Οι περισσότεροι έχουμε στο αυτοκίνητο μας εργαλεία που μας βοηθούν να αλλάζουμε λάστιχο ή να κάνουμε μικροεπισκευές που ίσως χρειαστούν. Σπάνια όμως έχουμε στο πορτμπαγκάζ ή το ντουλαπάκι κάποια συσκευή παροχής ενέργειας.

Αν και μπορούμε να φορτίσουμε το κινητό από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου, ένα power bank αποτελεί σαφώς καλύτερη επιλογή.

Πόσο μάλιστα, όταν είναι 16.800 mAh, φορτίζει ταυτόχρονα πολλές συσκευές, και μπορεί να ξεκινήσει το αυτοκίνητο αν μείνει από μπαταρία.

Το power bank της φωτογραφίας έχει τέσσερις θύρες USB, μία θύρα εξόδου για laptop, και 3 LED λάμπες οι οποίες χρησιμεύουν ως φακός. Επίσης, χρησιμεύει ως σφυρί ασφαλείας σε περίπτωση που χρειαστεί να σπάσουμε τα τζάμια του αυτοκινήτου.

Τέλος, το power bank πολλαπλών χρήσεων λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -20 έως 80°C, φορτίζει πλήρως σε 3 ώρες, και κοστίζει 55,06€ στο Banggood.

Τηλεσκοπικός φακός για smartphone

Η αγορά ενός τηλεσκοπίου είναι μία πολύ ακριβή επένδυση και λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ξοδέψουν τόσα χρήματα για ένα χόμπι.

Το Telephone Camera Lens μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε τηλεσκόπιο. Ο φακός υποστηρίζει λειτουργία νυκτός και αυτόματο ζουμ, επιτρέποντάς μας να βλέπουμε και να φωτογραφίζουμε αντικείμενα από μεγάλες αποστάσεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Στη συσκευασία του τηλεσκοπικού φακού θα βρούμε και ένα τρίποδο που μας επιτρέπει να τοποθετούμε το κινητό μας σε αυτό. Η τιμή του φακού είναι 8,90€ στο Banggood.

Έξυπνος κάδος απορριμάτων από τη Xiaomi

Η ύπαρξη ενός κάδου σκουπιδιών είναι αναγκαία σε δωμάτια όπως η κουζίνα, το μπάνιο, ή το γραφείο. Ο Xiaomi Mijia Townew T1 είναι ένας έξυπνος κάδος απορριμμάτων που δημιουργήθηκε για τους λάτρεις των gadget.

Ο Xiaomi Mijia Townew T1 ανοίγει αυτόματα όταν βρισκόμαστε σε απόσταση 35 εκατοστών, ώστε να μην χρειαστεί να αγγίζουμε το καπάκι του. Επίσης, ο Townew T1 σφραγίζει αυτόματα τη σακούλα όταν τα σκουπίδια υπερβούν το μέγιστο βάρος.

Μόλις αφαιρέσουμε τη γεμάτη σακούλα από τον κάδο, τότε ο Xiaomi Mijia Townew T1 την αντικαθιστά με μία καινούργια. Ο έξυπνος κάδος διαθέτει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου που διαρκούν έναν μήνα και κοστίζει 95,24€ στο Gearbest.

Φορητό ατομικό μπλέντερ τροφίμων 2 σε 1

Σε αρκετούς αρέσουν τα smoothies και χάρη στο μπλέντερ Xiaomi 17PIN, μπορούμε να φτιάχνουμε νόστιμα smoothies στο λεπτό, όπου κι αν βρισκόμαστε.

https://youtu.be/WkM255zufBY

Το Xiaomi 17PIN διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία μας εξασφαλίζει 2 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Επιπλέον, όταν χτυπήσουμε τα υλικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δοχείο του Xiaomi 17PIN ως ποτήρι.

Το δοχείο του Xiaomi 17PIN είναι κατασκευασμένο από γυαλί, έχει χωρητικότητα 400ml, και ολόκληρη η συσκευή ζυγίζει 459 γραμμάρια. Μπορούμε να προμηθευτούμε το φορητό ατομικό μπλέντερ από το Banggood στην τιμή των 36,00€.

Έξυπνος δείκτης κατεύθυνσης για το ποδήλατο

Όσοι έχουμε μετακινηθεί με ποδήλατο στην πόλη, ξέρουμε πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά αν δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Συνήθως, όταν θέλουμε να στρίψουμε κάπου, κάνουμε σινιάλο με το χέρι μας, ώστε να το γνωστοποιήσουμε σε όποιον μας ακολουθεί.

Ωστόσο, με τον έξυπνο δείκτη κατεύθυνσης μπορούμε να δείχνουμε σε όσους μας ακολουθούν αν θέλουμε να στρίψουμε ή αν θέλουμε να σταματήσουμε κάπου.

Χάρη στον αισθητήρα κίνησης που διαθέτει η συσκευή, καταλαβαίνει πότε στρίβουμε το ποδήλατο ή πότε επιβραδύνουμε, και προβάλλει το ανάλογο σήμα.

Επιπλέον, η συσκευή προβάλλει στο οδόστρωμα μία ενδεικτική γραμμή, ενημερώνοντας έτσι τους οδηγούς για την απόσταση ασφαλείας που πρέπει να διατηρούν.

Ο δείκτης διαθέτει 1.200 mAh μπαταρία, φορτίζει μέσω USB, και κοστίζει 8,99€ στο Gearbest.

Έξυπνη ηλεκτρική τρόμπα, φακός και power bank μαζί

Είδαμε ήδη ένα power bank το οποίο μπορεί να ξεκινήσει το αυτοκίνητο αν μείνει από μπαταρία και χρησιμεύει και ως σφυρί ασφαλείας. Τώρα, θα ασχοληθούμε με μία έξυπνη ηλεκτρική τρόμπα που λειτουργεί ως power bank και φακός.

Η CYCPLUS A2 έχει 2.000 mAh μπαταρία με την οποία μπορούμε να φορτίσουμε το κινητό μας ή να έχουμε 7 ώρες συνεχούς λειτουργίας στον LED φακό. Επίσης, με την έξυπνη ηλεκτρική τρόμπα μπορούμε να φουσκώσουμε κάθε είδους μπάλα και ελαστικό.

Η χρήση της CYCPLUS A2 είναι αρκετά απλή. Συνδέουμε την τρόμπα στο ελαστικό ή την μπάλα, επιλέγουμε τη θέλουμε να φουσκώσουμε, και η τρόμπα υπολογίζει πόσο αέρα πρέπει να εισάγει. Μόλις το ελαστικό ή η μπάλα φουσκώσει, η τρόμπα σταματά να διοχετεύει αέρα.

Η CYCPLUS A2 φορτίζει μέσω της micro-USB θύρας που διαθέτει και μπορούμε να την αγοράσουμε από το Banggood στην τιμή των 53,45€.

Η ηλιακή COB LED λάμπα

Αν μας αρέσει το κάμπινγκ, γνωρίζουμε καλά πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μαζί μας κάποια δυνατή πηγή φωτός με αρκετή ενέργεια ώστε να διαρκεί πολλές ώρες.

Η ηλιακή COB LED λάμπα της φωτογραφίας είναι φτιαγμένη από πλαστικό και έχει ισχύ 30W. Επίσης, έχει ρυθμιζόμενη ένταση φωτός έως 2400 lumen, φορτίζει μέσω USB ή από τους ηλιακούς συλλέκτες που διαθέτει, και μπορεί να λειτουργεί έως και 10 ώρες.

Η ηλιακή COB LED λάμπα κοστίζει 5,34€ και μπορούμε να την προμηθευτούμε από το διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα Banggood.

Φυσητήρας μπάρμπεκιου με μανιβέλα

Ως Έλληνες συνηθίζουμε να ψήνουμε συχνά κρέας στα κάρβουνα. Για αρκετούς μάλιστα αποτελεί κυριακάτικη συνήθεια. Με τον παρακάτω φυσητήρα μπάρμπεκιου μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρνουμε πάντα να ανάψουμε φωτιά.

Ο φυσητήρας έχει ειδικό σχεδιασμό για εύκολο κράτημα και μείωση της παραγωγής σπιθών και καπνού. Επίσης, η σκανδάλη που διαθέτει λειτουργεί ως μανιβέλα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για μπαταρίες ή την ύπαρξη πρίζας κοντά στην ψησταριά.

Η τιμή του φυσητήρα μπάρμπεκιου με μανιβέλα είναι 6,77€ στο Banggood.

Πιρούνα και ψηφιακό θερμόμετρο κρέατος

Το τελευταίο gadget που θα δούμε αυτόν τον μήνα έχει κι αυτό σχέση με το μπάρμπεκιου και αφορά κυρίως τους λάτρεις του καλοψημένου κρέατος. Η JJ0195 είναι μία πιρούνα, η οποία λειτουργεί ως ψηφιακό θερμόμετρο κρέατος.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Απρίλιος 2019

Στη λαβή της πιρούνας θα βρούμε μία οθόνη LCD μέσω της οποίας βλέπουμε το επίπεδο ψησίματος, τη θερμοκρασία, και τον τύπο κρέατος. Επίσης, η πιρούνα έχει δύο κουμπιά, το MEAT και το TASTE.

Mε το κουμπί MEAT επιλέγουμε τον τύπο κρέατος που μαγειρεύουμε και με το TASTE διαλέγουμε το επίπεδο ψησίματος. Όταν η πιρούνα διαπιστώσει ότι το κρέας έχει τη σωστή θερμοκρασία για το επίπεδο ψησίματος που επιλέξαμε, παράγει έναν χαρακτηριστικό ήχο.

Η πιρούνα και ψηφιακό θερμόμετρο κρέατος κοστίζει 14,80€ και μπορούμε να την προμηθευτούμε από το GearBest.

Πώς σας φάνηκαν τα gadget του Μαΐου;

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον ή περίεργο από όσα σας παρουσιάσαμε; Θα αγοράσετε κάποιο από αυτά ή μήπως ήδη έχετε κάποια;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps