Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση High-End: Samsung Galaxy S10e vs Huawei P30

Σύγκριση High-End: Samsung Galaxy S10e vs Huawei P30

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε μήνα την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση δύο ωραίων και ισχυρών κινητών, του Huawei P30 και του Samsung Galaxy S10e.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά Huawei P30
Αγορά Samsung Galaxy S10e

Huawei P30 vs Samsung Galaxy S10e

Σε αυτή τη σύγκριση, έχουμε να κάνουμε με δύο νέες Android συσκευές από δύο εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση. Τα κινητά βγήκαν στην αγορά πολύ πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2019.

Samsung Galaxy S10e vs Huawei P30 1

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο εταιρείες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό στα κινητά τους, με το Huawei P30 να έρχεται με τη μικρή εγκοπή στο μπροστινό τμήμα του, σε αντίθεση με το Samsung Galaxy S10e που διαθέτει την Infinity-O οθόνη.

Μέγεθος

Tο S10e δεν έχει την ίδια διαγώνιο οθόνης, και έτσι υπάρχει εμφανής διαφορά στις διαστάσεις.

Samsung Galaxy S10e vs Huawei P30 2

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Galaxy S10e έχει μικρότερο πλάτος και ύψος από το Huawei P30, το οποίο με τη σειρά του έχει μικρότερο πάχος.

Η κορεάτικη συσκευή είναι ελαφρύτερη με βάρος 150 γραμμάρια, έναντι των 165 γραμμαρίων του κινητού της Huawei.

Samsung Galaxy S10e vs Huawei P30 2αα

Ποιότητα κατασκευής

Οι συσκευές έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Αμφότερες διαθέτουν γυαλί στο πίσω τμήμα και μεταλλικό πλαίσιο. Το Galaxy S10e υπερτερεί στην αδιαβροχοποίηση, καθώς διαθέτει πιστοποίηση IP68 έναντι IP53 του Huawei P30.

Σύγκριση οθόνης

Το κινητό της Huawei είναι στις 6,1″ και διαθέτει OLED capacitive οθόνη. Το Samsung Galaxy S10e είναι στις 5,8” με οθόνη Dynamic AMOLED.

Samsung Galaxy S10e vs Huawei P30 15aa

Αναλογία οθόνης

Σε αυτόν τον τομέα, το Huawei P30 έχει καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του ανέρχεται στο 85.83%, έναντι της συσκευής της Samsung που είναι στο 83.35%.

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας, το Galaxy S10e έχει ανεπαίσθητα μικρότερη ανάλυση και υψηλότερη πυκνότητα εικονοστοιχείων στα 438 ppi, έναντι 422 ppi του Huawei P30.

Φωτεινότητα

Σύμφωνα με τα πολύ έγκυρα τεστ του γνωστού Phone arena, στον τομέα της φωτεινότητας το Samsung Galaxy S10e επιτυγχάνει τη μέγιστη φωτεινότητα των 681nits, έναντι των 578 nits του Huawei P30. Και τα δύο κινητά έχουν εξαιρετική αντίθεση.

Σύγκριση hardware

Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση στον τομέα της ισχύος, το Huawei P30 φοράει το chipset Kirin 980 της Huawei, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη σειρά Mate 20 το περασμένο φθινόπωρο.

Το Galaxy S10e, ανάλογα με την περιοχή, έρχεται με τον Snapdragon 855 ή τον Exynos 9820 της Samsung. Σε κανονική χρήση η διαφορά απόδοσης μεταξύ των δύο SoC δεν είναι αξιοσημείωτη. Ωστόσο, η απόδοση του Exynos 9820 σε μερικά single core benchmarks είναι ανώτερη από τον Snapdragon 855.

Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του Kirin 980 με τον Exynos 9820, στα εξαντλητικά τεστ του έγκριτου Android Authority, ο επεξεργαστής της Samsung φαίνεται να υπερτερεί σε όλες τις μετρήσεις έναντι του Kirin 980.

Samsung Galaxy S10e vs Huawei P30 20

Samsung Galaxy S10e vs Huawei P30 20α

Μνήμες

Το Huawei P30 έρχεται με τρεις εκδόσεις με 6/8GB RAM και 64/128/256GB αποθηκευτική μνήμη. Υποστηρίζει μνήμη Nano έως 256GB με χρήση της 2ης υποδοχής της SIM.

Το Galaxy S10e διαθέτει και αυτό δύο μοντέλα με 6/8GB RAM και 128/256GB αποθηκευτική μνήμη. Υποστηρίζει κάρτα micro SD.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι συσκευές έχουν μεγάλες δυνατότητες με τις φωτογραφίες στο Android. Σύμφωνα με τα τεστ του Phone Arena, το Huawei P30 φαίνεται να υπερτερεί ελαφρώς στην ταχύτητα της κάμερας.

Το Huawei P30 διαθέτει τριπλή κάμερα με αισθητήρες 40.0 MP + 16.0 MP + 8.0 MP πίσω και 32.0 MP μπροστά, έναντι της διπλής κάμερας του Samsung Galaxy S10e με 16.0 MP + 12.0 MP πίσω και 10.0 MP μπροστά.

Φυσικά, τα MP, όπως έχουμε δει σε παλαιότερο οδηγό, δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για την ποιότητα της κάμερας.

Σε γενικές γραμμές, τα δύο κινητά έχουν πολύ καλές επιμέρους δυνατότητες στον τομέα της φωτογραφίας, με το Galaxy S10e να υπερτερεί στην εγγραφή βίντεο στα 2160x60fps.

Samsung Galaxy S10e vs Huawei P30 10αα

Δυνατότητες μπαταρίας

Στα εξαντλητικά τεστ του GSM Arena, οι δύο συσκευές βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο αυτονομίας, με την μπαταρία του Huawei P30 να υπερισχύει στις επιμέρους μετρήσεις. Όμως, το Samsung Galaxy S10e υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση μαζί με reverse wireless charging 9W.

Samsung Galaxy S10e vs Huawei P30 7α

Samsung Galaxy S10e vs Huawei P30 12

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, το Samsung Galaxy S10e φαίνεται να έχει περισσότερες δυνατότητες από Huawei P30.

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, οι συσκευές δεν είναι τεράστιες. Ωστόσο, το Huawei P30 είναι αρκετά μεγαλύτερο από το Samsung Galaxy S10e. Είναι εμφανές ότι το κορεάτικο κινητό με την μικρότερη οθόνη ενδέχεται να προσφέρει καλύτερη αίσθηση στο κράτημα.

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Στις επίσημες μετρήσεις των Gsmarena και Phone Arena, το Galaxy S10e εμφανίζει μια σαφή υπεροχή έναντι του Huawei P30. Αξίζει πάντως να παρατηρήσουμε πως το Huawei P30 υπερέχει του Huawei P30 Pro στις περισσότερες μετρήσεις.

Παραθέτουμε τα πέντε μεγαλύτερα benchmarks του Phone Arena για τις δύο συσκευές.

Κύρια μειονεκτήματα

Παρότι οι συσκευές είναι κορυφαίες, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα. Τα παραθέτουμε συνοπτικά.

Samsung Galaxy S10e

  • Η νυκτερινή λειτουργία της κάμερας είναι ανεπαρκής.
  • Η γρήγορη φόρτιση υστερεί έναντι των ανταγωνιστών.
  • Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν είναι σε βολικό σημείο.

Huawei P30

  • Δεν διαθέτει κατάλληλη αντίσταση στη σκόνη και το νερό.
  • Δεν υπάρχουν στερεοφωνικά ηχεία.
  • Δεν διαθέτει blaster IR (υπάρχει μόνο στο Pro).

Κόστος αγοράς

Το Huawei P30 είναι λίγο φθηνότερο, και στην ελληνική αγορά το μοντέλο των 6GB/128GB κοστίζει περί τα 699 ευρώ.

Το κινητό της Samsung είναι λίγο πιο ακριβό, και στην ελληνική αγορά το κόστος ανέρχεται στα 739 ευρώ.

Τι είπαν οι Έλληνες χρήστες

Παραθέτουμε τα σχόλια των Ελλήνων χρηστών για τις δύο συσκευές, που είναι ως επί το πλείστον θετικά.

Galaxy S10e:

Huawei P30:

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε και τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τα δύο κινητά?

Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για πανίσχυρα κινητά της αγοράς, καθώς έχουν κορυφαίες προδιαγραφές και πολύ καλή κατασκευή και σχεδιασμό.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps