Home » Hardware » Reviews » Honor 8X Review: Έχει Θέση Στη Μεσαία Κατηγορία Τιμής;
Honor 8X Review: Έχει Θέση Στη Μεσαία Κατηγορία Τιμής;

Honor 8X Review: Έχει Θέση Στη Μεσαία Κατηγορία Τιμής;

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Honor – που αποτελεί πλέον θυγατρική της Huawei – κυκλοφόρησε πρόσφατα, στα τέλη του 2018, το Honor 8X. Πρόκειται για ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας, το οποίο μπορούμε να βρούμε κοντά στην τιμή των 200€. Αξίζει όμως η αγορά του; Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, θα πρέπει να δούμε τα χαρακτηριστικά του και να εξετάσουμε τις επιδόσεις του.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Μια γρήγορη ματιά

Το Honor 8X είναι μία συσκευή μεσαίας κατηγορίας και έρχεται σε τρία χρώματα: μαύρο, μπλε, και κόκκινο.

Ο επεξεργαστής του είναι ο Kirin 710 της Huawei, ενώ η συσκευή έρχεται με 4GB ή 6GB RAM. Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, θα βρούμε δύο εκδόσεις του Honor 8X με 64GB και 128GB αντίστοιχα.

Η έκδοση των 64GB κοστίζει κοντά στα 220€, ενώ αν θέλουμε την έκδοση των 128GB, θα τη βρούμε στα 260€.

Η οθόνη του έχει μέγεθος 6.5 ίντσες και ανάλυση 2340×1080, ενώ η συσκευή φοράει την αρκετά μεγάλη μπαταρία των 3750 mAh.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι διαθέτει την 800άρα μπάντα (B20).

Παίζει Ρόλο η 800άρα Μπάντα (B20) Για το 4G σε Κινέζικα Κινητά?

Έχουμε λάβει αμέτρητες ερωτήσεις σχετικά με την 800άρα μπάντα – ή B20 όπως λέγεται επίσημα – και για το αν αυτή θα επηρεάσει ή όχι…

Συσκευασία

Το κουτί του Honor 8X είναι γαλάζιο και μας προδιαθέτει άμεσα για μία άκρως κομψή συσκευή.

Παρότι στο εξωτερικό μέρος του κουτιού εικονίζεται η μπλε έκδοση του κινητού, το μοντέλο της δοκιμής ήταν μαύρου χρώματος.

Στη συσκευασία υπάρχει ως συνήθως ο αντάπτορας φόρτισης με το καλώδιο USB, τα φυλλάδια οδηγιών, και μία θήκη σιλικόνης.

Επιπλέον, θα βρούμε και ένα ζευγάρι ακουστικά σε λευκό χρώμα.

Σχεδιασμός και πρώτες εντυπώσεις

Όπως μας προιδέασε ήδη από το κουτί, η συσκευή είναι αρκετά κομψή. Στο πίσω μέρος, το Honor 8X είναι φτιαγμένο από γυαλί, το οποίο δίνει την αίσθηση μιας premium συσκευής.

Στο πίσω μέρος θα βρούμε επίσης τον δέκτη δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ στην πάνω γωνία τις δύο βασικές κάμερες και το φλας.

Παρότι το Honor 8X διαθέτει οθόνη 6.5 ιντσών, είναι αρκετά μικροκαμωμένο για το μέγεθός του. Σ' αυτό συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό τα σχεδόν ανύπαρκτα bezels της οθόνης.

Όσον αφορά το πάνελ, πρόκειται για IPS LCD οθόνη με αρκετά έντονα χρώματα και υψηλή φωτεινότητα.

Σε συνθήκες ηλιοφάνειας μπορούσαμε να δούμε άνετα την οθόνη, ενώ η αντίθεση και τα μαύρα μας φάνηκαν εξίσου εξαιρετικά.

Κάμερα

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο φημίζονται οι συσκευές της Huawei, αυτό είναι οι κάμερές τους. Έτσι και στο Honor 8X η εταιρεία δεν μας απογοήτευσε, αφού εξόπλισε τη συσκευή με δύο πίσω κάμερες, μία με αισθητήρα 20MP και μία βοηθητική με αισθητήρα 2MP.

Ταυτόχρονα, θα βρούμε και λειτουργίες AI στην κάμερα, οι οποίες ρυθμίζουν τη βέλτιστη ποιότητα της φωτογραφίας μας, ανάλογα με το σκηνικό που φωτογραφίζουμε. Σαφώς, μπορούμε αν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε αυτή τη λειτουργία.

Σε συνθήκες υψηλού φωτισμού η κάμερα ανταποκρίνεται περίφημα.

Το ίδιο ισχύει και για τη λειτουργία πορτρέτου.

Επιπλέον, στο μενού της κάμερας θα βρούμε τη λειτουργία “Night Mode”, με την οποία – σωστά μαντέψατε – μπορούμε να τραβήξουμε φωτογραφίες σε σκοτεινό περιβάλλον. Παρότι δεν κάνει θαύματα, το Night Mode λειτουργεί αρκετά καλά.

Χωρίς της χρήση του Night Mode, ωστόσο, οι βραδινές φωτογραφίες είναι εμφανώς πιο θορυβώδεις.

Η selfie κάμερα των 16MP είναι εξίσου ικανοποιητική, με τις φωτογραφίες να έχουν αρκετά έντονα χρώματα και λεπτομέρειες.

Εδώ θα βρείτε όλες τις φωτογραφίες στην αρχική τους ανάλυση.

Λειτουργικό και επιδόσεις

Το Honor 8X φοράει την έκδοση Android 8.1 με το custom skin της Huawei που ακούει στο όνομα EMUI, και έρχεται στην έκδοση 8.2.

Η εμπειρία χρήσης του λειτουργικού είναι αψεγάδιαστη, και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα κόλλημα κατά την περιήγηση σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Να σημειώσουμε επίσης ότι το EMUI θυμίζει αρκετά το iOS της Apple.

Ο οκταπύρηνος Kirin 710 που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τις λειτουργίες του Honor 8X είναι ένας επεξεργαστής μεσαίας κατηγορίας.

Στο Antutu 7 συγκέντρωσε συνολικά 138521 πόντους, ενώ στο GeekBench σκόραρε 1719 πόντους στο single-core και 5722 στο multi-core.

Αυτή η βαθμολογία κατατάσσει τη συσκευή στη μεσαία κατηγορία – όπως ήταν αναμενόμενο – και την καθιστά ικανή να ανταπεξέλθει σε όλες τις καθημερινές μας εργασίες.

Σαφώς, δεν προορίζεται για απαιτητικό gaming, αλλά μπορούμε να παίξουμε άνετα οποιοδήποτε παιχνίδι στα low γραφικά.

Η μπαταρία του Honor 8X είναι στα 3750 mAh, πράγμα που μεταφράζεται σε μία με δύο μέρες αντοχής σε μέτρια χρήση. Σε συνθήκες gaming και προβολής βίντεο, το κινητό άντεξε πάνω από 11 ώρες συνεχόμενης χρήσης.

Γιατί να το επιλέξω

Ο βασικότερος λόγος για να επιλέξει κανείς το Honor 8X είναι η ισορροπία που προσφέρει ως συσκευή σε οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε με ένα κινητό.

Εν ολίγοις, τα κάνει όλα εξίσου καλά, χωρίς να υστερεί πουθενά όσον αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Η εταιρεία έδωσε σε όλες τις πτυχές του κινητού την ίδια προσοχή, χωρίς να δίνει το προβάδισμα π.χ. στην κάμερα, σε βάρος κάποιας άλλης λειτουργίας. Το αποτέλεσμα είναι μια συσκευή με απίστευτη ισορροπία χαρακτηριστικών.

Το κινητό δεν είναι το πιο όμορφο της αγοράς, αλλά σίγουρα το design του τραβά την προσοχή. Δεν είναι το ταχύτερο κινητό για τα χρήματά του, αλλά οι επιδόσεις του είναι αρκετά υψηλές για την κατηγορία του.

Η κάμερά του δεν είναι η καλύτερη που θα βρούμε στα 200€, όμως βγάζει αρκετά καλές φωτογραφίες – και τη μέρα, και τη νύχτα, αλλά και selfie.

Με άλλα λόγια, δεν είναι το τέλειο κινητό σε καμία επιμέρους κατηγορία, αλλά αντ' αυτού είναι πολύ καλό σε όλες τις κατηγορίες μαζί. Γι' αυτόν τον λόγο, το προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη ως μία all-around συσκευή που θα μας καλύψει σε κάθε χρήση.

Υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές;

Για τους λάτρεις της Huawei, το Honor Play είναι μία από τις πιο αξιόλογες εναλλακτικές που μπορούμε να βρούμε. Κοστίζει μόλις 55€ παραπάνω από το Honor 8X, όμως διαθέτει τον Kirin 970, που είναι ο επεξεργαστής των περσινών ναυαρχίδων της Huawei.

Καλώς ή κακώς όμως, η Xiaomi τα τελευταία χρόνια έχει σαρώσει με τις συσκευές της στη χαμηλή και μεσαία κατηγορία τιμής, προσφέροντας τις περισσότερες φορές το απόλυτο VFM για τα χρήματά μας.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί το Pocophone F1, το οποίο ανεβαίνει σε επιδόσεις ναυαρχίδας. Αν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε λίγα παραπάνω χρήματα, το Pocophone F1 στα 293€ δεν έχει κανέναν απολύτως αντίπαλο.

Pocophone F1 Της Xiaomi: Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε Πριν Την Αγορά
Pocophone F1 Της Xiaomi: Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε Πριν Την Αγορά

Το Pocophone F1 είναι μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην ατέλειωτη λίστα κινητών της Xiaomi. Η συσκευή έχει προκαλέσει μεγάλη ταραχή στη μεσαία και…

Επίσης, το νέο Xiaomi Redmi Note 7 φαίνεται μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή στα 250€ και αξίζει σίγουρα την προσοχή μας.

Αν από την άλλη δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα 200€, το Xiaomi Mi 8 Lite με παράδοση εντός 5 ημερών ή το ακόμα πιο οικονομικό Xiaomi Mi A2 με stock Android, αποτελούν εξίσου αξιόλογες εναλλακτικές.

Αν σας άρεσε η παρουσίαση ή αν έχετε απορίες, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps