Home » Software » Παιχνίδια » PES 2019 vs FIFA 19: Ποιο Είναι Το Καλύτερο Παιχνίδι Ποδοσφαίρου
Pro Evolution Soccer 2019 vs FIFA 19: Ποιο Είναι Το Καλύτερο Παιχνίδι Ποδοσφαίρου

PES 2019 vs FIFA 19: Ποιο Είναι Το Καλύτερο Παιχνίδι Ποδοσφαίρου

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όταν μιλάμε για παιχνίδια ποδοσφαίρου, δύο τίτλοι μας έρχονται στο μυαλό, το Pro Evolution Soccer και το FIFA. Και τα δύο παιχνίδια είναι εξαιρετικά, αλλά ποιο είναι το καλύτερο; Μπορεί το PES 2019 να πείσει τους φανατικούς οπαδούς του FIFA να πάρουν μεταγραφή για την ομάδα της Konami; Ή μήπως το FIFA 19 κατάφερε να πείσει τους φανατικούς του Pro Evolution Soccer να αλλάξουν στρατόπεδο;

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

PES 2019 vs FIFA 19

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των τελευταίων τίτλων του Pro Evolution Soccer και του FIFA είναι αρκετά μεγάλος.

Από τη μία, έχουμε το FIFA 19, όπου η EA “έκλεψε” σημαντικές διοργανώσεις από το Pro Evolution Soccer. Ωστόσο, η εταιρεία έκανε και διάφορες εκνευριστικές αλλαγές στο gameplay του παιχνιδιού.

FIFA 19 Review: Η Ανάδειξη Των Πρωταθλητών
FIFA 19 Review: Η Ανάδειξη Των Πρωταθλητών

Όταν μιλάμε για παιχνίδια ποδοσφαίρου, δύο τίτλοι μας έρχονται στο μυαλό, το Pro Evolution Soccer και το FIFA. Το Pro Evolution Soccer 2019 κυκλοφόρησε σχεδόν…

Στον αντίποδα, υπάρχει το Pro Evolution Soccer 2019, το οποίο προσπάθησε να αντισταθμίσει τις απώλειες των διοργανώσεων, προσθέτοντας αρκετά μικρότερα πρωταθλήματα. Επίσης, η Konami βελτίωσε το gameplay και τα γραφικά του παιχνιδιού.

Pro Evolution Soccer 2019 vs FIFA 19: Ποιο Είναι Το Καλύτερο Παιχνίδι Ποδοσφαίρου

Για να έχουμε όμως μία ολοκληρωμένη άποψη, θα πρέπει να εξετάσουμε τους δύο τίτλους αναλυτικά. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιο από τα δύο παιχνίδια ποδοσφαίρου είναι το καλύτερο.

Gameplay

Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου μπορεί να προσφέρει αμέτρητα modes, ποικιλία διοργανώσεων, φοβερά γραφικά, και πολλά άλλα. Αν όμως το gameplay του δεν είναι καλό, τότε όλα τα παραπάνω είναι απλά λέξεις, χωρίς κανένα απολύτως νόημα.

Η Konami βελτίωσε αρκετά τη φυσική του PES 2019. Πλέον, η μπάλα κυλάει καλύτερα και κινείται απρόβλεπτα ανάλογα με το περιβάλλον γύρω της.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και σε επίπεδο τεχνητής νοημοσύνης. Οι παίκτες προσαρμόζουν την ταχύτητά τους ανάλογα τη φάση, αλλάζουν θέσεις, πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, και πολλά ακόμη, τα οποία κάνουν το παιχνίδι ιδιαίτερα ρεαλιστικό.

Το ίδιο ισχύει και για τους τερματοφύλακες, οι οποίοι έχουν νέα animation και οι αποκρούσεις τους είναι εντυπωσιακές. Αν χρειαστεί, θα βουτήξουν στη γωνία για να πιάσουν τη μπάλα ή θα την αποκρούσουν μόνο με τις άκρες των δακτύλων τους.

Έπειτα, έχουμε το σύστημα αντοχής και τα χαρακτηριστικά των παικτών. Για παράδειγμα, ένας παίκτης με καλύτερη φυσική κατάσταση αντέχει περισσότερο. Ομοίως, ένας πιο ικανός παίκτης διατηρεί για περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του.

Όπως και στο PES 19, έτσι και στο FIFA 19, οι παίκτες κινούνται πιο γρήγορα, η μπάλα κυλάει πιο ομαλά, και οι πάσες εκτελούνται πιο άμεσα. Όμως, στο FIFA 19 έχουμε το διπλό πάτημα του σουτ, το οποίο αν εκτελεστεί σωστά μας εξασφαλίζει το γκολ.

Όσον αφορά τους τερματοφύλακες του FIFA 19, αυτοί έχουν βελτιωθεί αρκετά. Οι αντιδράσεις τους είναι άμεσες και αρκετές φορές οι αποκρούσεις τους είναι εκπληκτικές.

Επίσης, στο FIFA 19 είδαμε μεγάλες αλλαγές στα συστήματα και στις τακτικές. Τώρα πια ορίζουμε έως τέσσερις διαφορετικές τακτικές και συστήματα, τα οποία μπορούμε να αλλάζουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Κλείνουμε την ενότητα του gameplay με τους διαιτητές, οι οποίοι είναι απογοητευτικοί και στα δύο παιχνίδια. Στο PES 2019 βγάζουν κάρτα σε οποιαδήποτε σύγκρουση, δίνοντας σπάνια το πλεονέκτημα, κάτι που καταντάει κουραστικό.

Από την άλλη, οι διαιτητές του FIFA 19 κυριολεκτικά είναι σαν να μην υπάρχουν. Κάποιες φορές βέβαια, σφυρίζουν υπερβολικά εύκολα τα φάουλ, οπότε είναι ή του ύψους ή του βάθους.

Κατά τη γνώμη μας, το Pro Evolution Soccer 2019 έχει καλύτερο gameplay, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το FIFA 19 δεν προσφέρει άριστη εμπειρία παιχνιδιού. Απλώς, το PES 2019 κερδίζει στα σημεία, εξαιτίας των επιμέρους βελτιώσεων.

Διαθέσιμα modes

Το επόμενο μεγάλο κομμάτι ενός παιχνιδιού ποδοσφαίρου είναι τα modes τα οποία προσφέρει. Αν ένα τέτοιο παιχνίδι δεν έχει πληθώρα modes, τότε καταντά βαρετό, και μάλιστα αρκετά γρήγορα.

Σε επίπεδο gameplay το PES 2019 είναι αρκετά καλό. Δυστυχώς όμως το παιχνίδι της Konami έχει λίγα modes. Στο Pro Evolution Soccer 2019 θα βρούμε και φέτος τα “Master League”, “Become a Legend”, και “MyClub”.

Το “Master League” είναι χειρότερο από ποτέ, κι αυτό διότι το σύστημα μεταγραφών μοιάζει λες και το σχεδίασε κάποιος που δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο.

Το “Become a Legend” δεν υπέστη καμία αλλαγή. Ωστόσο, η Konami πραγματοποίησε αρκετές μικρές βελτιώσεις στο “MyClub”, το οποίο πλέον μπορεί να ανταγωνιστεί το “Ultimate Team” του FIFA.

Στο co-op κομμάτι, το Pro Evolution Soccer 2019 μας επιτρέπει να παίζουμε με τους φίλους μας ως μέλη της ίδια ομάδας ενάντια σε άλλους παίκτες. Επίσης, το παιχνίδι μας δίνει τη δυνατότητα να παίζουμε μικρά τοπικά πρωταθλήματα.

Αντίθετα, η EA φρόντισε ώστε ο νεότερος τίτλος του FIFA να προσφέρει πληθώρα modes, τόσο για ατομικό, όσο και για co-op παιχνίδι. Πρώτα από όλα, έχουμε τα γνωστά σε όλους μας “The Journey” και “Ultimate Team”.

Έπειτα, έχουμε το “Kick-off”, που πλέον περιέχει το “Champions League”, το “Best of Series”, το “Home & Away”, το “Cup Finals”, και το “House Rules”. Επίσης, το “House Rules” προσφέρει πέντε διαφορετικούς τύπους παιχνιδιού.

Τέλος, το FIFA 19 διαθέτει και το “Career” mode, το οποίο δεν υπέστη καμία απολύτως αλλαγή.

Νικητής στο κομμάτι των modes είναι ξεκάθαρα το FIFA 19. Η EA πρόσθεσε νέα modes, βελτίωσε τα παλιά, και κατάφερε να δώσει στους χρήστες ποικιλία επιλογών.

Πλήθος διοργανώσεων

Οι διοργανώσεις αποτελούν για πολλούς το πιο σημαντικό κομμάτι ενός παιχνιδιού ποδοσφαίρου. Αν ένα τέτοιο παιχνίδι δεν έχει αρκετές διοργανώσεις, τότε δεν προσφέρει ποικιλία ομάδων και παικτών.

Το Pro Evolution Soccer 2019 έχασε από νωρίς τη μάχη των διοργανώσεων. Η EA κατάφερε να αποκτήσει το Champions League, τη Europa League, και το Super Cup. Αυτές οι διοργανώσεις αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα για το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών.

Η Konami προσπάθησε να καλύψει το κενό που άφησαν πίσω τους οι τρεις μεγάλες διοργανώσεις, προσθέτοντας μικρότερα πρωταθλήματα. Όμως, δεν είναι το ίδιο να μάχεσαι για την κατάκτηση του Κινεζικού πρωταθλήματος, αντί του Champions League.

Όπως είναι λογικό, αυτές οι προσθήκες δεν ήταν αρκετές για να γείρουν τη ζυγαριά προς το μέρος του PES 2019. Το Champions League είναι η κορυφή των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, κι όποιος κατέχει τα δικαιώματά του είναι πάντα δέκα σκαλιά πιο πάνω.

Το Pro Evolution Soccer 2019 δείχνει πιο άδειο από ποτέ. Η απώλεια των διοργανώσεων ήταν ένας από τους λόγους που αρκετοί χρήστες επέλεξαν να μην αγοράσουν το παιχνίδι. Ως εκ τούτου, νικητής στο κομμάτι των διοργανώσεων είναι το FIFA 19.

Γραφικά και ήχος

Σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, τα γραφικά έχουν πολύ χαμηλότερη βαρύτητα απ' ότι σε άλλα είδη παιχνιδιών.

Τίτλοι όπως οι σειρές GTA, Far Cry, Assassin's Creed, και Tomb Raider, απαιτούμε να δημιουργούν εντυπωσιακούς κόσμους. Στα παιχνίδια ποδοσφαίρου, έχουμε μόνο το γήπεδο και τους παίκτες, ενώ επιπλέον βλέπουμε τη δράση από απόσταση.

Ταυτόχρονα, όμως, έχει κάποια σημασία το επίπεδο του ρεαλισμού, αυτό που θα βλέπουμε στην οθόνη να είναι όσο γίνεται κοντά στο αν θα βλέπαμε έναν πραγματικό ποδοσφαιρικό αγώνα. Αλλιώς, θα παίζαμε ακόμα Kick Off 2.

Τα γραφικά του FIFA 19 παρουσιάζουν βελτίωση, σε σχέση με τους παλαιότερους τίτλους της σειράς. Οι εμφανίσεις των παικτών μοιάζουν με τις πραγματικές, τα στάδια είναι λεπτομερή, και οι εκφράσεις των αθλητών έχουν σχεδιαστεί με μεγάλη ακρίβεια.

Από την άλλη, η Konami βελτίωσε κατά πολύ τα γραφικά του PES στην τελευταία έκδοσή του. Τα στάδια έχουν σχεδιαστεί με προσοχή στη λεπτομέρεια, το χορτάρι είναι προσεγμένο, και τα animation του παιχνιδιού είναι εκπληκτικά.

Ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση παρατηρήσαμε στον ήχο του FIFA 19. Τα συνθήματα ακούγονται πεντακάθαρα, και τα διάφορα ηχητικά εφέ έχουν τη σωστή ένταση. Επίσης, η περιγραφή του αγώνα είναι αρκετά πιο ρεαλιστική από αυτή του PES 2019.

Μπορεί ο ήχος στο Pro Evolution Soccer 2019 να είναι αρκετά καλός, αλλά οι εκφωνητές κάνουν συνέχεια άσχετα σχόλια και επαναλαμβάνουν διαρκώς τις ίδιες ατάκες.

Στον τομέα των γραφικών και του ήχου έχουμε ισοπαλία. Το PES 2019 έχει καλύτερη ποιότητα γραφικών από το FIFA 19. Ωστόσο, το FIFA 19 έχει πιο ποιοτικό ήχο και πιο ρεαλιστική περιγραφή αγώνα.

Τελικά συμπεράσματα

Σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις τους και τα δύο παιχνίδια παρουσιάζουν αισθητή βελτίωση σε ποικίλους τομείς. Οι μεγάλες αλλαγές αφορούν κυρίως τις διοργανώσεις, τις προσθήκες που έγιναν στο gameplay, τον αριθμό των modes, και τα γραφικά.

Το Pro Evolution Soccer 2019 έχει βελτιωμένα γραφικά, καλύτερο gameplay, αλλά είναι ελλιπές σε πλήθος διοργανώσεων και modes.

Pro Evolution Soccer 2019 vs FIFA 19: Ποιο Είναι Το Καλύτερο Παιχνίδι Ποδοσφαίρου

Το FIFA 19 έχει πιο ρεαλιστική περιγραφή αγώνα, μεγάλη ποικιλία modes, και αρκετές διοργανώσεις, οι οποίες του δίνουν το πλεονέκτημα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για το PES 2019 και το FIFA 19;

Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για δύο εξαιρετικά παιχνίδια. Το κάθε ένα προσφέρει διαφορετικό πακέτο χαρακτηριστικών και ξεχωριστή εμπειρία παιχνιδιού. Ωστόσο, εσείς ποιο θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο παιχνίδι ποδοσφαίρου;

Αν θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένους τίτλους παιχνιδιών, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps