Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Πώς Χτίζω Το Δικό Μου Ελαφρύ Kodi Build Με Τα Καλύτερα Kodi Add-ons
Πώς Χτίζω Το Δικό Μου Ελαφρύ Build Με Τα Καλύτερα Addons

Πώς Χτίζω Το Δικό Μου Ελαφρύ Kodi Build Με Τα Καλύτερα Kodi Add-ons

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Kodi είναι μία από τις καλύτερες λύσεις αν θέλουμε να βλέπουμε όλες τις ταινίες του κόσμου σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Γίνεται ακόμη καλύτερο αν το μεταμορφώσουμε με το δικό μας στυλ χωρίς να χάσουμε τα πρόσθετά μας και τις ρυθμίσεις που έχουμε κάνει. Απλά αλλάζουμε κέλυφος και θα έχουμε ένα ταχύτατο ελληνικό build στα μέτρα μας, με το δικό μας φόντο, και με τα έργα να τρέχουν με ένα κλικ στα πόστερ του κεντρικού πάνελ.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μία τακτική στήλη όπου θα παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, υπηρεσίες Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε πώς να δημιουργήσουμε με νέα απλά βήματα το δικό μας ωραίο build, με εναλλασσόμενο φόντο από απεριόριστες αγαπημένες μας φωτογραφίες, HD Wallpaper, και όχι μόνο.

Έτσι, μπορούμε να βάλουμε την προσωπική μας πινελιά και να ομορφύνουμε και άλλο το  Kodi μας. Μάλιστα, χωρίς να χάσουμε απολύτως τίποτε από όσα του είχαμε προσθέσει ή τις διάφορες ρυθμίσεις που είχαμε κάνει.

Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα τρέχουμε ένα ιδιαίτερα ελαφρύ και ταχύτατο build. Θα έχει μόνο τα λίγα απαραίτητα πρόσθετα που μας αρέσουν και όλα θα πηγαίνουν “σφαίρα” μέσα από ένα πολύ όμορφο περιβάλλον.

Η διαφορά στην ταχύτητα θα είναι ακόμη πιο αισθητή στα TV Box.

Οι ελάχιστες και απλές απαιτήσεις

Για να προχωρήσουμε στη δημιουργία του δικού μας Kodi build, πρέπει φυσικά να έχουμε προσθέσει μερικά από τα καλύτερα add-ons για ταινίες και σειρές.

Αν δεν το έχουμε κάνει ήδη, εμείς προτείνουμε κατά σειρά προτεραιότητας τα κορυφαία πρόσθετα, όπως το The Crew, τα Marauder και Tempest που έχουν ελληνικό μενού, και τα Seren και Shadow (αμφότερα μόνο με Real-Debrid).

Αν τα έχουμε προσθέσει, πηγαίνουμε απευθείας στο βήμα που ακολουθεί.

Βήμα 1 – Εγκαθιστώ το skin

Αρχικά, πρέπει να κατεβάσουμε το Aeon Nox skin μέσα από το επίσημο αποθετήριο του Kodi. Παραθέτουμε αυτό το απλό βήμα σε εικόνες.

Μόλις πατήσουμε στο ναι για να ορίσουμε το νέο κέλυφος, είναι σημαντικό να μην κάνουμε απολύτως τίποτα. Πρέπει να του δώσουμε λίγο χρόνο για να διαμορφώσει το νέο περιβάλλον.

Έτσι, σε μερικά δευτερόλεπτα θα δούμε σε ένα μαύρο φόντο το προκαθορισμένο ελληνικό μενού του νέου Kodi Skin. Θυμίζει τη διάταξη των περισσότερων build.

Βήμα 2 – Βάζω το φόντο μου

Το επόμενο μας βήμα είναι να προσθέσουμε κάποια αγαπημένη μας φωτογραφία για να αποκτήσουμε το background του Kodi που θέλουμε. Ακολουθούμε την διαδρομή που δείχνουμε στις παρακάτω εικόνες:

Μόλις επιστρέψουμε στο κεντρικό πάνελ, θα εμφανιστεί η εικόνα που επιλέξαμε. Αν επιλέξαμε έναν φάκελο με αγαπημένες φωτογραφίες μας, αυτές θα εναλλάσσονται στο κεντρικό πάνελ του Kodi.

Καλό είναι θυμόμαστε ότι όσο πιο καλή ανάλυση έχουν οι φωτογραφίες που θα ορίσουμε για φόντο του build, τόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα.

Βήμα 3 – Επιλέγω widget

Από το κεντρικό πάνελ του Aeon Nox πατάμε στη “Λειτουργία ➜ Ρυθμίσεις κελύφους”…

…από το “Customization” επιλέγουμε τη διαμόρφωση του κεντρικού μενού, και κάνουμε κλικ πάνω της.

Από την ενότητα “Ταινίες” επιλέγουμε την “Προσαρμοσμένη ενέργεια”…

…και στη συνέχεια “Πρόσθετα” ➜ “Πρόσθετο βίντεο”.

Επιλέγουμε το πρόσθετο που επιθυμούμε, για παράδειγμα κάποιο από τα κορυφαία The Crew, Seren, κ.λ.π…

…στην επόμενη καρτέλα, πατάμε στο “Ταινίες ή Movies”, ανάλογα τη γλώσσα στο μενού του πρόσθετου…

… και ολοκληρώνουμε πατώντας στο “Create menu item to here”.

Στη συνέχεια, προσεκτικά και χωρίς να φύγουμε κατά λάθος από την ίδια ενότητα των ταινιών που είναι στα αριστερά μας και πάμε στις τηλ. σειρές, πατάμε στο “Επιλογή Widget 1″➜ “Επιλογή widget”…

…”Πρόσθετα” ➜ “Πρόσθετο βίντεο”…

…επιλέγουμε ακριβώς το ίδιο πρόσθετο που βάλαμε προηγουμένως…

…και πατάμε στις Ταινίες ή Movies.

Σε αυτό το σημείο, είναι στην διακριτική μας ευχέρεια να επιλέξουμε μία κατηγορία που μας αρέσει από τη λίστα που εμφανίζεται.

Για παράδειγμα, “Νέες Ταινίες” ή “Με πολλούς ψήφους-Most Popular”, οι λίστες που έχουμε στο Trakt (Οι ταινίες μου ➜ λίστες ταινιών), κ.λ.π.

Εμείς επιλέξαμε τις ταινίες που έχουμε στις λίστες μας στο Trakt, καθώς είναι πολύ βολικό  να ανανεώνονται αυτόματα στο Kodi όταν τις ανακαλύπτουμε μέσα στην πλατφόρμα του Trakt.

Μόλις κάνουμε την επιλογή μας, πρέπει να περιμένουμε λίγο να γίνει η καταχώρηση των έργων. Ολοκληρώνουμε επιλέγοντας πρώτα το “Use as Widget”…

..και στη συνέχεια το “Τέλος”.

Βήμα 4 – Διαμορφώνω το στιλ

Έχουμε τη δυνατότητα οι μικρογραφίες των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στο κεντρικό πάνελ να καλύπτουν οριζόντια όλη την επιφάνεια του κεντρικού πάνελ. Επιπλέον, να έχουν πιο ωραίο σχήμα και να μας δείχνουν και όλες τις πληροφορίες των έργων.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να το ορίσουμε στο “Widget style” στην καρτέλα που θα μας εμφανιστεί μετά το “Τέλος” που πατήσαμε προηγουμένως.

Βήμα 5 – Προσθέτω και 2η σειρά μικρογραφιών

Μπορούμε να έχουμε ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα με τις μικρογραφίες των ταινιών στο κεντρικό πάνελ. Αρκεί να ακολουθήσουμε ακριβώς τα ίδια βήματα και στην “Επιλογή Widget 2”.

Παραθέτουμε αυτές τις ενέργειες μόνο με εικόνες. Η προσθήκη αφορά το The Crew που έχει αγγλικό μενού.

Ακριβώς τα ίδια βήματα που είδαμε προηγουμένως με τις ταινίες, πρέπει να ακολουθήσουμε και για τις τηλεοπτικές σειρές. Μπορούμε να επιλέξουμε να ανοίγουν με κάποιο άλλο πρόσθετο αυτή τη φορά.

Αυτό ήταν όλο, έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του δικού μας build.

Από εδώ και μετά, δεν έχουμε παρά να επιστρέψουμε στο κεντρικό πάνελ. Στην ενότητα των ταινιών θα δούμε την εντυπωσιακή αλλαγή. Το δικό μας φόντο και οι μικρογραφίες των δημοφιλέστερων ταινιών θα εναλλάσσονται κατά μήκος του πάνελ.

Πατώντας πάνω στην μικρογραφία της ταινίας, το έργο θα ξεκινάει πάντα με το πρόσθετο που επιλέξαμε.

Όταν κάνουμε κλικ στην ένδειξη Ταινίες ή Σειρές του κεντρικού πάνελ, θα μας ανοίγει ολόκληρο το μενού με τις υποκατηγορίες των ταινιών του προσθέτου.

Επιπλέον, εκτός από ταινίες και σειρές, μπορούμε το ίδιο εύκολα να γράφουμε τις αγαπημένες τηλεοπτικές εκπομπές.

Όλες οι ρυθμίσεις της ψηφιακής TV θα παραμείνουν μέσα στο νέο build. Ακόμη και αν τρέχει σε απομακρυσμένη συσκευή του οικιακού μας δικτύου.

Τα πρόσθετα και αλλαγή ονομάτων

Όλα τα πρόσθετα μας θα βρίσκονται στην ομώνυμη ενότητα, κατά μήκος του κεντρικού πάνελ.

Αν το θελήσουμε, μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα μιας κατηγορίας, πατώντας στον ορισμό ετικέτας στις ρυθμίσεις διαμόρφωσης του κεντρικού μενού. Επιπλέον, να τους αλλάξουμε και θέση πατώντας στα βελάκια που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Οι αποθηκευμένες μου ταινίες στο δικό μου build

Σε προηγούμενους οδηγούς έχουμε δείξει πώς μπορούμε να μεταφέρουμε μέσα στο Kodi όλες τις ταινίες που έχουμε κατεβάσει και αποθηκεύσει σε κάποιον δίσκο. Αυτό το επιτυγχάνουμε, είτε με τη χειροκίνητη προσθήκη των βιβλιοθηκών μας, είτε αυτόματα με το Plex Kodi Connect.

Όμως, στο δικό μας build μπορούμε να έχουμε όλες αυτές τις αποθηκευμένες ταινίες και σειρές απευθείας στο κεντρικό πάνελ με τις μικρογραφίες τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε ένα ενιαίο και ωραίο σύστημα πολυμέσων και οικιακής ψυχαγωγίας.

Το μόνο που προσέχουμε σε αυτή την περίπτωση είναι ότι πρέπει να κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία που είδαμε προηγουμένως στις ταινίες και τηλ. σειρές, στην ενότητα των Torrent.

Φυσικά, αυτή τη φορά δεν θα επιλέξουμε κάποιο πρόσθετο αλλά τους φακέλους που έχουμε τις ταινίες.

Σε αυτό το σημείο επιλέγουμε “Λίστες αναπαραγωγής” ή “Αρχεία”, ανάλογα με τον τρόπο που έχουμε μεταφέρει τα πολυμέσα μας μέσα στο Kodi.

Αν τρέχουμε ήδη το Plex Kodi Connect, προσθέτουμε απευθείας το πρόσθετο με τις ίδιες ενέργειες που κάναμε στο βήμα 3 που αναφέρουμε στον οδηγό.

Όλες οι αποθηκευμένες μας ταινίες που έχουμε προσθέσει μέσα στον Plex server θα φαίνονται με τις μικρογραφίες τους στο κεντρικό πάνελ.

Τι πρέπει να προσέξουμε

Την ώρα που κάνουμε τις ρυθμίσεις διαμόρφωσης του κεντρικού μενού, πρέπει να θυμόμαστε να μην φύγουμε κατά λάθος από την κατάλληλη ενότητα στα αριστερά (η ένδειξη 1 στην παρακάτω εικόνα).

Σε περίπτωση που σε μία καρτέλα κάναμε κάποιο λάθος, πρέπει να πατήσουμε την ένδειξη που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα. Με αυτόν τον τόπο θα πηγαίνουμε διαδοχικά μία καρτέλα πίσω ώστε να διορθώσουμε αυτό που θέλουμε.

Ειδάλλως, ενδέχεται να μπερδευτούμε και ίσως χρειαστεί να κάνουμε όλες τις ρυθμίσεις ξανά από την αρχή.

Αν θέλουμε να επιστρέψουμε στο αρχικό κέλυφος του Kodi, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε διαδοχικά από τις ρυθμίσεις στο κεντρικό πάνελ στη “Διασύνδεση ➜ Κέλυφος ➜ Estuary”.

Εσείς θα δημιουργήσετε το δικό σας Kodi build?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για το Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps