Home » Hardware » Reviews » Motospeed K82: Γιατί Να ΜΗΝ Επενδύσω Σε Ακριβό Πληκτρολόγιο
Motospeed K82: Γιατί Να ΜΗΝ Επενδύσω Σε Ακριβό Πληκτρολόγιο

Motospeed K82: Γιατί Να ΜΗΝ Επενδύσω Σε Ακριβό Πληκτρολόγιο

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αρκετοί χρήστες ισχυρίζονται ότι τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι μία μόδα που αργά ή γρήγορα θα ξεθωριάσει. Ωστόσο, η αγορά τείνει να δείχνει το αντίθετο τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να αγοράσουμε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο; Τι γίνεται με το αδικαιολόγητα υψηλό κόστος αγοράς τους; Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε αναλυτικά το Motospeed K82, καθώς και άλλες αξιόλογες εναλλακτικές που δεν κοστίζουν μία μικρή περιουσία.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Είναι όντως καλύτερα τα μηχανικά πληκτρολόγια;

Η σύντομη απάντηση είναι “ναι”. Τα πλεονεκτήματα των μηχανικών πληκτρολογίων έναντι των πληκτρολογίων μεμβράνης είναι εμφανή κι αδιαμφισβήτητα, είτε μιλάμε για gaming, είτε για πληκτρολόγηση.

Είναι γεγονός πως όποιος έχει δοκιμάσει μηχανικούς διακόπτες, δύσκολα γυρίζει πίσω στη μεμβράνη. Φήμες λένε πως όσοι το προσπάθησαν, υπέστησαν τόσο σοβαρό σοκ, που χρησιμοποιούν πλέον μόνο tablet και οθόνες αφής.

Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στα “ψυχολογικά” πλεονεκτήματα, όπως το διαφημισμένο “50 εκατομμύρια πατήματα” που θα δούμε στους περισσότερους μηχανικούς διακόπτες, το οποίο είναι παντελώς άχρηστο κριτήριο αγοράς.

Αν βάλουμε κάτω τα μαθηματικά, και υποθέσουμε ότι πατάμε ένα πλήκτρο 5000 φορές κάθε μέρα, τότε τα 50 εκατομμύρια πατήματα είναι αρκετά για να αντέξει το πληκτρολόγιό μας 27 χρόνια πριν παραδώσει πνεύμα ο μηχανισμός.

Αντικειμενικά λοιπόν, αν δώσαμε ακόμα και 200€ για ένα πληκτρολόγιο που θα κρατήσει σχεδόν 30 χρόνια, κάπου στην πρώτη δεκαετία κάναμε ήδη απόσβεση.

Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Κανείς μας δεν πληκτρολογεί τόσο πολύ, και ούτε μας ενδιαφέρει μια τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το πιθανότερο είναι ότι μέσα στην πενταετία θα αλλάξουμε πληκτρολόγιο – αν όχι νωρίτερα. Είτε γιατί το βαρεθήκαμε, είτε επειδή “μας γυάλισε” κάποιο καινούργιο. Ή μπορεί απλά να το χαλάσαμε πίνοντας και τρώγοντας μπροστά στον υπολογιστή μας.

Αν μάλιστα παίζουμε παιχνίδια, οι κίνδυνοι αυξάνονται εκθετικά.

Επιπλέον, μέσα σε αυτήν την πενταετία μπορούμε να αλλάξουμε δέκα πληκτρολόγια μεμβράνης των 10€, και πάλι το συνολικό κόστος να είναι χαμηλότερο ή ίσο με ένα μηχανικό πληκτρολόγιο.

Εύλογα αναρωτιόμαστε, λοιπόν, ποιο το νόημα να πάρουμε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο, όταν η διάρκεια ζωής παύει να αποτελεί λογικό κριτήριο αγοράς;

Η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το πληκτρολόγιο.

Σε ποια κατηγορία χρηστών ανήκω;

Αν η βασική χρήση στον υπολογιστή μας είναι η προβολή ταινιών ή το σερφάρισμα στο ίντερνετ, τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να χρησιμοποιούμε μηχανικό πληκτρολόγιο.

Σαφώς δεν βλάπτει, αλλά δεν θα δούμε καμία βελτίωση σε αυτούς τους τομείς. Αν μας ενδιαφέρει η εμφάνιση και ο φωτισμός, υπάρχουν αρκετά οικονομικά RGB πληκτρολόγια μεμβράνης, και μάλιστα κάποια σε συνδυασμό με ποντίκι.

Αν από την άλλη θέλουμε φορητότητα, θα βρούμε αξιόλογα Bluetooth πληκτρολόγια μεμβράνης με κάτω από 10€, με κάποια να έρχονται επίσης με ασύρματο ποντίκι.

Από την άλλη, οι χρήστες που αφιερώνουν αρκετό χρόνο στην πληκτρολόγηση καθημερινά, θα εντοπίσουν τεράστιες διαφορές στην ταχύτητα γραφής των κειμένων τους με ένα μηχανικό πληκτρολόγιο.

Το ίδιο ισχύει και για τους gamers, οι οποίοι επωφελούνται σημαντικά από τη χρήση μηχανικού πληκτρολογίου, κυρίως επειδή μπορούν να πατήσουν το ίδιο πλήκτρο πολλαπλές φορές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε χρήστες που γράφουν ή παίζουν μόνο με δύο δάχτυλα. Σε μια τέτοια περίπτωση, το bottleneck δεν είναι σίγουρα το πληκτρολόγιο.

Αν ανήκουμε, λοιπόν, σε μια από αυτές τις κατηγορίες χρηστών και βρισκόμαστε σε αναζήτηση μηχανικού πληκτρολογίου, θα βρεθούμε μπροστά σε ένα σημαντικό δίλημμα.

Φθηνά VS ακριβά μηχανικά πληκτρολόγια

Με μια πρόχειρη αναζήτηση για μηχανικά πληκτρολόγια, θα βρούμε τεράστια ποικιλία στην αγορά, και μάλιστα όχι μόνο από γνωστές εταιρείες που ασχολούνται κυρίως με περιφερειακά, όπως η Logitech.

Πλέον, σχεδόν κάθε δημοφιλής εταιρεία hardware κυκλοφορεί και δική της σειρά πληκτρολογίων (Kingston, Asus, Creative, MSI, και η λίστα συνεχίζεται), που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε gamers.

Βασική προϋπόθεση όλων αυτών των πληκτρολογίων; Να διαθέτουν RGB φωτισμό.

Ως επί το πλείστον, οι προτάσεις αυτές ξεκινάνε απ' το ψυχολογικό όριο των 100€, φτάνοντας – ή ξεπερνώντας πολλές φορές – και τα 200€. Κατά πόσο όμως αξίζει μία τέτοια επένδυση;

Ναι μεν τα μηχανικά πληκτρολόγια βελτιώνουν κατά πολύ την εμπειρία χρήσης ενός υπολογιστή, όμως με ένα τέτοιο ποσό μπορούμε κάλλιστα να αγοράσουμε ολόκληρο laptop.

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Αγορά Laptop €299-€4.389 Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 31/3-6/4

Η αγορά laptop είναι σημαντικά πιο δύσκολη από την αγορά σταθερού υπολογιστή, καθώς το κόστος είναι αυξημένο και οι δυνατότητες μελλοντικής αναβάθμισης, πέραν από τη…

Κάπου εδώ καλούμαστε να καταρρίψουμε έναν μύθο: το ότι πρέπει να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να αποκτήσουμε ένα καλό μηχανικό πληκτρολόγιο.

Στην αγορά θα βρούμε πλέον μία πληθώρα από μηχανικά πληκτρολόγια σε πολύ προσιτές τιμές, ακόμα και κάτω από 50€.

Εμείς πήραμε στα χέρια μας και εξετάσαμε προσεκτικά ένα από αυτά, το Motospeed K82, το οποίο έρχεται στην τιμή των 40€. Συγκρίναμε το πληκτρολόγιο σε καθημερινές εργασίες με ακριβά μηχανικά πληκτρολόγια των 100-150€ σε μια μάχη σώμα με σώμα – ή μάλλον πλήκτρο με πλήκτρο.

Πριν περάσουμε στα αποτελέσματα, θα δούμε αναλυτικά τι έχει να μας προσφέρει το Motospeed K82, το οποίο αποδείχτηκε ευχάριστη έκπληξη κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας.

Motospeed K82

Κατ' αρχάς, η Motospeed ως εταιρεία μετράει ήδη πάνω από δέκα χρόνια από την ίδρυσή της το 2008. Πρόκειται για μια κινέζικη εταιρεία περιφερειακών, ιδιαιτέρως γνωστή για τα πληκτρολόγιά της.

Το Motospeed K82 ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων “tenkeyless” πληκτρολογίων καθώς απουσιάζει το numpad.

Επιπλέον, διαθέτει τις γνωστές τεχνολογίες anti-ghost και N-key rollover, που δεν λείπουν πλέον από κανένα πληκτρολόγιο.

Συσκευασία

Στο κατάμαυρο κουτί του πληκτρολογίου εντοπίζουμε το λογότυπο και την επωνυμία της εταιρείας, χωρίς καμία υπερβολή σε ζωγραφιές και χρώματα.

Το μόνο που θα βρούμε να αναγράφεται στη συσκευασία είναι τα χαρακτηριστικά του Motospeed K82 στο πλάι, μαζί με όλες τις πληροφορίες του προϊόντος.

Εξίσου λιτό είναι και το περιεχόμενο, με το πληκτρολόγιο να δεσπόζει στο κέντρο, το manual στα Αγγλικά και Κινέζικα, καθώς και ένα κλειδί αφαίρεσης πλήκτρων.

Πρώτες εντυπώσεις και υλικά κατασκευής

Το Motospeed K82 δεν είναι σίγουρα το πληκτρολόγιο που θα το πιάσουμε στα χέρια μας και θα εντυπωσιαστούμε από την ποιότητα των υλικών του.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε πλαστικό ABS για την κατασκευή όλου του σκελετού, προφανώς για να ρίξει το κόστος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πληκτρολόγιο να είναι σχετικά ελαφρύ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γλιστράει επάνω στο γραφείο ή ότι φαίνεται “φτηνιάρικο”.

Στην αριστερή πλευρά θα βρούμε την επωνυμία Motospeed περιστοιχισμένη από ένα κίτρινο λαστιχένιο περίγραμμα.

Δεν είμαστε σίγουροι τι σκέφτονταν οι κατασκευαστές όταν σχεδίαζαν το πληκτρολόγιο. Πάντως, κατά έναν περίεργο τρόπο, δίνει έναν μοναδικό χαρακτήρα στο όλο design.

Στο κάτω μέρος θα βρούμε ξανά τη χρήση καουτσούκ, αυτή τη φορά σε γκρι χρώμα και κατά μήκος του πληκτρολογίου.

Εδώ το λάστιχο χρησιμεύει ως “ποδαράκι” και προσδίδει αντιολισθητικές ιδιότητες στην κατασκευή. Επίσης, σε περίπτωση που είχαμε την απορία, το πληκτρολόγιο συμμορφώνεται με την παράγραφο 15 των κανόνων του FCC. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Τα πίσω ποδαράκια είναι επίσης πλαστικά και έχουν μόνο μία σκάλα ρύθμισης.

Το καλώδιο USB δεν είναι ντυμένο με υφασμάτινη επένδυση, το οποίο βέβαια αποτελεί πολυτέλεια σε πληκτρολόγια αυτής της τιμής.

Κάτι που μας τράβηξε απ' την πρώτη στιγμή τα βλέμματα στο Motospeed K82, είναι η γραμματοσειρά των πλήκτρων.

Πρόκειται για μια αρκετά ιδιαίτερη και όμορφη γραμματοσειρά, όπου τα γράμματα να σχηματίζουν καμπυλωτές γωνίες. Θα λέγαμε ότι παραπέμπει αρκετά στον gaming χαρακτήρα που επιχειρεί να μας περάσει η εταιρεία.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το πληκτρολόγιο βγαίνει σε δύο χρώματα, μαύρο και “τσιχλοφουσκί”, σε περίπτωση που είστε η Barbie.

Φωτισμός και προγράμματα

Το αμέσως επόμενο χαρακτηριστικό που προσέξαμε με τη σύνδεση του πληκτρολογίου στον υπολογιστή, είναι ο φωτισμός του. Θα τον κατατάσσαμε άνετα στα κορυφαία και πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά του Motospeed K82.

Έχουμε δει κατά καιρούς οικονομικά πληκτρολόγια που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν 16.8 εκατομμύρια χρωματικούς συνδυασμούς, και παρ' όλα αυτά τα χρώματά τους μοιάζουν θαμπά και “ξεπλυμένα” στην καλύτερη περίπτωση.

Στο Motospeed K82 δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα χρώματα είναι ζωντανά και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα πιο ακριβό πληκτρολόγιο.

Εμείς προσωπικά δεν μπορούμε να διακρίνουμε αν φαίνονται και τα 16.8 εκατομμύρια χρώματα – και πάμε στοίχημα ούτε και εσείς – αλλά αυτά που βλέπουμε μας αρκούν για να συγχαρούμε την εταιρεία.

Παρότι δεν υπάρχει ειδικό software για να ρυθμίσουμε τα χρώματα από τον υπολογιστή, το πληκτρολόγιο είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο μέσα από συνδυασμούς πλήκτρων, οι οποίοι ενεργοποιούνται με το πλήκτρο FN.

Στα βελάκια θα βρούμε 5 σκάλες φωτεινότητας και ρύθμιση κατεύθυνσης αριστερά ή δεξιά. Λίγο πιο πάνω στα πλήκτρα “+” και “-” εντοπίζουμε 5 σκάλες ταχύτητας για τα ειδικά εφέ.

Με τον συνδυασμό FN+INS εναλλάσσουμε τα διάφορα εφέ, ξεκινώντας απ' το γνωστό “ουράνιο τόξο” χρωμάτων, και συνεχίζοντας σε συνολικά 14 διαφορετικούς συνδυασμούς.

Μιας που η εταιρεία έκανε τον κόπο να δώσει σε όλους τους συνδυασμούς ευφάνταστα ονόματα, τα παραθέτουμε συνοπτικά:

  • Starry Sky
  • Press and Off
  • Mixed light mode
  • Game master
  • Never-ending
  • Press and On
  • Sinusoidal light wave
  • Normally on mode
  • Breathing mode
  • Colorful neon
  • Touch and go
  • Raindrops
  • Rainbow roulette
  • Ripples spread

Σχεδόν σε κάθε διαφορετικό εφέ μπορούμε με τη συντόμευση FN+DEL να αλλάξουμε το χρώμα, καταλήγοντας έτσι να έχουμε ακόμα περισσότερους επιμέρους χρωματικούς συνδυασμούς.

Παράλληλα, το Motospeed K82 διαθέτει πέντε προφίλ παιχνιδιών, στα οποία φωτίζονται τα βασικά πλήκτρα για μερικά από τα πιο γνωστά είδη παιχνιδιών. Επάνω στα πλήκτρα 1 έως 5 αναγράφονται τα games, και τα ενεργοποιούμε κλασικά με το πλήκτρο FN.

Στα πλήκτρα 6 έως 0 μπορούμε να ρυθμίσουμε και να αποθηκεύσουμε πέντε custom προφίλ της αρεσκείας μας.

Τέλος, στα ειδικά κουμπιά F1 – F12 υπάρχουν συντομεύσεις πολυμέσων και άλλων εργασιών.

Επίσης, μπορούμε να κλειδώσουμε το πλήκτρο της έναρξης, έτσι ώστε να μην το πατήσουμε ποτέ κατά λάθος εν ώρα υπηρεσίας.

Συνολικά, πρόκειται για ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης του φωτισμού, με μια πληθώρα από εφέ και λειτουργίες. Το Motospeed K82 μας άφησε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους σε αυτόν τον τομέα.

Διακόπτες

Οι πιο δημοφιλείς μηχανικοί διακόπτες της αγοράς είναι της Cherry MX, η οποία κατοχύρωσε την πατέντα της το 1983.

Ωστόσο, το 2013 η πατέντα έληξε, δίνοντας το δικαίωμα σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία να αντιγράψει τους διακόπτες της και να τους διανείμει στην αγορά. Είναι οι λεγόμενοι “κλώνοι” της Cherry MX.

Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς κλώνους είναι οι διακόπτες Kailh, Gateron, Outemu, αλλά και οι διακόπτες της Razer.

Το γεγονός ότι είναι κλώνοι – έχουν δηλαδή τον ίδιο μηχανισμό με αυτόν των Cherry MX – δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι υποδεέστεροι διακόπτες. Μάλιστα, αρκετοί χρήστες υποστηρίζουν ότι κάποιοι κλώνοι είναι καλύτεροι από τους Cherry.

Το Motospeed K82 έρχεται είτε με κόκκινους, είτε με μπλε διακόπτες Outemu. Το μοντέλο που είχαμε στη διάθεσή μας φοράει τους μπλε, οι οποίοι φημίζονται για το θορυβώδες “κλικ” κατά το πάτημα των πλήκτρων.

Outemu φάνηκε πως δεν ήταν Cherry MX.

Αυτό το κλικ μπορεί να γίνει αρκετά εθιστικό γι' αυτόν που πληκτρολογεί, αλλά και αρκετά εκνευριστικό για την υπόλοιπη πολυκατοικία.

Σε σύγκριση με τους μπλε της Cherry MX, βρήκαμε τους Outemu ελάχιστα καλύτερους όσον αφορά την αίσθηση του κλικ. Το πάτημα των πλήκτρων είχε μεγαλύτερη “σπιρτάδα”, αλλά σαφώς αυτό αφορά και την προσωπική προτίμηση του κάθε χρήστη.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αδύνατον να περιγράψουμε την αίσθηση της πληκτρολόγησης μέσα από ένα άρθρο.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι οι διακόπτες του Motospeed K82 μας άφησαν μόνο θετικές εντυπώσεις. Παρότι οι μπλε διακόπτες χαρακτηρίζονται από πολλούς ως ιδανικοί για πληκτρολόγηση, εμείς δεν αντιμετωπίσαμε κανένα θέμα και κατά το gaming.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους συγκατοίκους μας βέβαια. Αν προορίζουμε το πληκτρολόγιο για χρήση σε γραφείο ή χώρο με άλλους ανθρώπους, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε τους κόκκινους διακόπτες.

Υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές;

Συνοψίζοντας, το Motospeed K82 ανταποκρίθηκε άψογα σε όλες τις προσδοκίες που είχαμε από ένα οικονομικό μηχανικό πληκτρολόγιο. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους ψάχνουν μηχανικό πληκτρολόγιο για κάθε χρήση.

Συγκρίνοντάς το με πληκτρολόγια πολλαπλάσιου κόστους, δεν βρήκαμε κανέναν απολύτως λόγο που να δικαιολογεί τα παραπάνω χρήματα για τον μέσο χρήστη, τουλάχιστον όσον αφορά συνηθισμένες εργασίες (gaming, πληκτρολόγηση, γενική χρήση).

Μπορεί να είναι φτιαγμένο από πλαστικό, αλλά αυτό δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο κατά την πληκτρολόγηση. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι για αρκετούς χρήστες το υλικό κατασκευής και η εμφάνιση είναι μείζονος σημασίας.

Ως εκ τούτου, με 16€ επιπλέον μπορούμε να επιλέξουμε το εξαιρετικό Motospeed CK108. Ο σκελετός του είναι φτιαγμένος από κράμα αλουμινίου, ο οποίος προσδίδει μία επιπλέον στιβαρότητα και κομψότητα, χωρίς να χρειαστεί να ξεφύγουμε από την οικονομική κατηγορία.

Το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο βγαίνει με μπλε ή μαύρους διακόπτες, ενώ έρχεται και με αποσπώμενο wrist rest.

Εναλλακτικά, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά και στο Xiaomi Gaming Keyboard, το οποίο έχει παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά διαφορετικούς διακόπτες.

Και οι δύο επιλογές είναι full size πληκτρολόγια, που σημαίνει ότι περιλαμβάνουν το numpad. Αν προτιμάμε την compact tenkeyless έκδοση, τότε το Motospeed CK101 έρχεται επίσης με κράμα αλουμινίου στο πάνω μέρος, ενώ διαθέτει έναν αρκετά μοναδικό και minimal σχεδιασμό.

Η έλλειψη software δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει. Θεωρούμε την ύπαρξη των έτοιμων προφίλ υπεραρκετή για την πλειοψηφία των χρηστών. Χώρια που αρκετοί χρήστες προτιμούν τον άμεσο χειρισμό των χρωμάτων μέσα από τα πλήκτρα, αντί για τη χρήση τρίτου προγράμματος.

Αξίζει η αγορά ενός φθηνού μηχανικού πληκτρολογίου;

Σύμφωνα με τις δοκιμές μας, ένα φθηνό μηχανικό πληκτρολόγιο μπορεί άνετα να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς από εμάς. Σαφώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να θυσιάσουμε σε αυτές τις τιμές, αλλά αυτός είναι και ο ορισμός του VFM.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα τα ακριβά μηχανικά πληκτρολόγια είναι πεταμένα λεφτά. Όπως και με κάθε άλλη αγορά, ο χρήστης που ξέρει ακριβώς τι ψάχνει και απαιτεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, θα διαθέσει και το ανάλογο ποσό για να τα αποκτήσει.

Για όλους τους υπόλοιπους, τα ρέστα σουβλάκια.

Εσείς χρησιμοποιείτε μηχανικά πληκτρολόγια; Θα επιλέγατε κάποιο άλλο οικονομικό μοντέλο από αυτά που αναφέραμε;

Αν σας άρεσε ο οδηγός ή αν θέλετε να δείτε κι άλλες παρουσιάσεις προϊόντων, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps