Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » KodiSteps: Τα Νέα Ελληνικά Build Και Πώς Τα Χρησιμοποιώ
KodiSteps: Τα Νέα Ελληνικά Build Και Πώς Τα Χρησιμοποιώ

KodiSteps: Τα Νέα Ελληνικά Build Και Πώς Τα Χρησιμοποιώ

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα πράγματα στην επίσημη έκδοση v18.0 του Kodi έχουν γίνει ακόμη πιο απλά, με την εμφάνιση των νέων ελληνικών build. Είναι ιδανικά αν θέλουμε με μόνο ένα κλικ να ξεκινά η ταινία με ελληνικούς υποτίτλους ή αν επιθυμούμε να αλλάξουμε το build που ήδη χρησιμοποιούμε. Δείτε τις δυνατότητες που μας δίνουν τα δύο ωραία και ελαφρά build για να αναβαθμίσουμε την αισθητική και τη λειτουργία του Kodi με τον πιο εύκολο τρόπο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου θα παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, Real-Debrid links, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε εβδομάδα, και θα περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν τον άρχοντα των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών σε Windows και Android.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νέα build που είναι πολύ φιλικά για εμάς τους Έλληνες χρήστες. Είναι φιλικά ακόμη και για τους πλέον αρχάριους που θέλουν να τα έχουν όλα έτοιμα όταν ανοίγει το Kodi, και με ένα κλικ να ξεκινούν οι ταινίες και σειρές με ελληνικούς υποτίτλους.

Diamond build – Leia

Πρόκειται για ένα όμορφο ελληνικό build για την v18.0 Leia, που βασίζεται στο Aeon Nox Silvo. Είναι πλήρες, αλλά παράλληλα και ελαφρύ. Το βασικότερο όλων είναι ότι πρόκειται για το πιο εύκολο build.

Με το Diamond στην ουσία δεν χρειάζεται να κάνουμε απολύτως καμία ρύθμιση. Ούτε να χαθούμε στην πλοήγηση. Τα έχει όλα έτοιμα και αυτοματοποιημένα. Επιπλέον, δεν επιβαρύνει την έναρξη του Kodi με πολλές ειδοποιήσεις, ενημερώσεις, κ.λ.π.

Το ελληνικό build διαθέτει πολλές δυνατότητες για να βλέπουμε ταινίες με ένα μόνο κλικ. Επίσης, διαθέτει παιδικά έργα, ντοκιμαντέρ, ελληνικές ταινίες και σειρές, αλλά και σπορ. Μπορούμε να επιλέγουμε με εύκολο τρόπο ό,τι θέλουμε.

Τo προκαθορισμένο add-on ταινιών είναι το Exodus Redux. Επιπλέον, το build διαθέτει το αξιόπιστο Yoda, το Jor-EL που τα πάει πολύ καλά, αλλά και το 13Clowns.

Φυσικά, αν θέλουμε ακόμη περισσότερες επιλογές και είμαστε εξοικειωμένοι με το Kodi, μπορούμε να προσθέσουμε τα πρόσθετα Exodus, OverEasy, Tempest, Elementum, και Movie Theater Butter.

Αν έχουμε και ενεργό Real-Debrid λογαριασμό, το Diamond συνεργάζεται άψογα με την εξαιρετική συνδρομητική υπηρεσία και θα μας δώσει αναρίθμητες ταινίες και σειρές σε 1080p.

Έτσι λοιπόν, και παρότι το build τα έχει σχεδόν όλα στα ελληνικά, θα δείξουμε σε εικόνες το περιβάλλον του έτσι ώστε να δούμε αρχικά αν μας αρέσει.

Επιπλέον, θα δούμε σε εικόνες και όλα τα βήματα στη λειτουργία του για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις ταινίες, και όχι μόνο. Στο τέλος θα δείξουμε πώς εγκαθιστούμε το build.

TechNEWSology – Leia

Το TechNEWSology build είναι άλλο ένα όμορφο ελληνικό build το οποίο διαθέτει τρία διαφορετικά skins, ανάλογα με τις δυνατότητες της συσκευής μας. Το προκαθορισμένο κέλυφος είναι το υπερπλήρες, όπου οι μικρογραφίες εμφανίζονται ευθύς εξαρχής στην κεντρική οθόνη.

Το skin “Faster” είναι ακόμη πιο ελαφρύ, αλλά πρέπει εμείς να ενεργοποιούμε τις μικρογραφίες. Τέλος, το “Basic” είναι το πιο ελαφρύ από όλα, αλλά θυσιάζει την αισθητική.

Το ελληνικό build διαθέτει αρκετά πολλά γνωστά Kodi add-ons για ταινίες και μπορούμε να επιλέξουμε εμείς όποιο θέλουμε.

Το προκαθορισμένο add-on ταινιών είναι το Placenta. Επιπλέον, το build διαθέτει το κορυφαίο Tempest, το Exodus Redux, το Yoda, το Loki, και το Jor-EL.

Φυσικά, αν θέλουμε ακόμη περισσότερες επιλογές και είμαστε εξοικειωμένοι με το Kodi, μπορούμε να προσθέσουμε τα πρόσθετα Exodus, OverEasy, Elementum, και Movie Theater Butter.

Αν έχουμε και ενεργό Real-Debrid λογαριασμό, το TechNEWSology συνεργάζεται άψογα με τη συνδρομητική υπηρεσία και θα μας δώσει αναρίθμητες ταινίες και σειρές σε 1080p.

Το build τα έχει σχεδόν όλα στα ελληνικά. Ωστόσο, σε κάποιους χρήστες, ίσως φανεί πιο σύνθετο στη λειτουργία του σε σχέση με το προηγούμενο build. Έτσι, θα δείξουμε σε εικόνες το περιβάλλον του ώστε να δούμε αρχικά αν μας αρέσει.

Επιπλέον, θα δούμε και όλα τα βήματα και τις απλές ρυθμίσεις για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις ταινίες, και όχι μόνο. Στο τέλος θα δείξουμε πώς εγκαθιστούμε το build.

Εγκατάσταση των build

H εγκατάσταση των build είναι πανομοιότυπη και γίνεται διαμέσου του G.K.N Wizard. Όπως πιθανότατα μας είναι γνωστό, πρόκειται για ένα εργαλείο πολύ φιλικό για τους Έλληνες χρήστες, καθότι φιλοξενεί όλα τα ελληνικά build όπως έχουμε δει σε παλαιότερο οδηγό.

Αν τον έχουμε ήδη εγκατεστημένο, παρακάμπτουμε τα βήματα της προσθήκης και πάμε απευθείας στις εικόνες της εγκατάστασης των build.

Εγκατάσταση του G.K.N Wizard:

  • Από την κεντρική καρτέλα του Kodi ➜Ρυθμίσεις➜Διαχείριση αρχείων➜Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ)➜Κανένα.
  • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
http://gknwizard.eu/repo/
  • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL.
  • Ονομάζουμε G.K.N Wizard την πηγή και πατάμε “OK”.
  • Μετά επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ ➜ Πρόσθετα.
  • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
  • G.K.N Wizard ➜Εγκατάσταση από αρχείο zip➜repository.gknwiz-xxx.zip
  • Περιμένουμε λίγο για να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο.
  • Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και μερικά λεπτά για να εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
  • GKNwizard Repo➜ Πρόσθετες εφαρμογές➜ GKN Builds wizard ➜ Εγκατάσταση.
  • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του πρόσθετου.
  • Στη συνέχεια, ανοίγουμε τον Wizard που θα βρίσκεται μόνιμα στη διαδρομή Πρόσθετα➜Πρόσθετες εφαρμογές.

Από εδώ και μετά είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε όποιο από τα δύο ελληνικά Leia build μας ενδιαφέρει, από την ενότητα GKN Builds.

Εικόνες εγκατάστασης

Στο επόμενο βήμα, αν έχουμε ήδη προσθέσει add-ons ταινιών και τα χρησιμοποιούμε, τότε πρέπει να επιλέξουμε την Standard Install. Με αυτήν την επιλογή, τα προηγούμενα add-ons θα παραμείνουν μέσα στο Kodi και δεν θα τα καταργήσουμε.

Είναι καλή ιδέα να βάλουμε αυτά τα πρόσθετά μας στα αγαπημένα, μέσα από το προκαθορισμένο κέλυφος του Kodi. Έτσι, θα τα βρίσκουμε αμέσως μέσα στο build.

Επιλέγουμε την Standard Install αν ξεκινάμε και για πρώτη φορά το Kodi ή το έχουμε εντελώς άδειο από πρόσθετα.

Ειδάλλως, αν τρέχουμε ήδη ένα άλλο build, και όχι απλά το προκαθορισμένο κέλυφος του Kodi, τότε είναι απαραίτητο να επιλέξουμε την Fresh Install.

Στη συνέχεια, πατώντας σε κάποια από τις δύο επιλογές, θα ξεκινήσει η διαδικασία της εγκατάστασης. Παραθέτουμε σε εικόνες τις ελάχιστες και απλές ενέργειες που απαιτούνται στην αρχή και στο τέλος.

Στη συνέχεια, θα κλείσει το Kodi αυτόματα. Από εκεί και μετά, δεν έχουμε παρά να το εκκινήσουμε ξανά, όπου θα δούμε το περιβάλλον του ελληνικού build.

Εσείς θα δοκιμάσετε κάποιο build για το Kodi Leia?

To ελληνικό build δίνει αναμφίβολα μια άλλη όψη στο Kodi. Επιπλέον, είναι ιδανικό για όσους θέλουν τα πράγματα πιο απλά και πιο αυτοματοποιημένα στο σπουδαίο ανοικτό λογισμικό.

Ωστόσο, αν κάτι δεν μας αρέσει στα build, μπορούμε με μερικά κλικ να επιστρέψουμε ξανά στο αρχικό κέλυφος του Kodi και να χρησιμοποιούμε μόνο τα πρόσθετα που μας αρέσουν. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε κέρδος την έξτρα υπηρεσία υποτίτλων που μας έβαλε το build.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να προτείνετε κάποιο άλλο build για το Kodi Leia, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps