Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Σύγκριση Kodi Addons: Ποια Έχουν Περισσότερες 1080p Ταινίες - Σειρές
Σύγκριση Addons: Ποια Έχουν Τις Περισσότερες 1080p Ταινίες-Σειρές

Σύγκριση Kodi Addons: Ποια Έχουν Περισσότερες 1080p Ταινίες – Σειρές

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτές τις ημέρες κυκλοφόρησε επίσημα το Kodi v18.0 Leia σε Windows και Android. Μαζί του ήρθαν νέα πρόσθετα ταινιών, αλλά και ελληνικά build. Όλα είναι υποσχόμενα και πολύ φιλικά για εμάς τους Έλληνες χρήστες. Στον οδηγό συγκρίναμε όλα τα νέα addons και θα δούμε γιατί είναι απαραίτητο να προσθέσουμε τα κορυφαία, είτε στο κέλυφος του Kodi, είτε στο build που μας αρέσει, έτσι ώστε να εκτοξεύσουμε τον οικιακό μας σινεμά.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η στήλη του KodiSteps

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, Real-Debrid links, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε εβδομάδα και θα περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν τον άρχοντα των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, σε Windows και Android.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε πώς μπορούμε να βλέπουμε δωρεάν τις περισσότερες νέες ταινίες και σειρές με πολλές επιλογές στην ποιότητα των 1080p, είτε αν χρησιμοποιούμε το προκαθορισμένο skin του Kodi, είτε το ελληνικό build που μας τα απλουστεύει όλα.

Η σύγκριση των κορυφαίων

Όσοι χρησιμοποιούμε το Kodi, θα έχουμε διαπιστώσει πως τα πρόσθετα ταινιών δεν έχουν εσαεί την ίδια αποδοτικότητα και ενίοτε μερικά εξ αυτών σταματούν να λειτουργούν το ίδιο καλά όπως πρώτα.

Αυτό το θέμα λύνεται εν μέρει αν προσθέσουμε το build με το ωραίο και εξελληνισμένο περιβάλλον. Είναι ιδιαίτερα φιλικό ακόμη και για τους αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν από την αρχή με έτοιμα τα add-ons και υποτίτλους.

Ωστόσο, παρότι το build μας τα δίνει όλα σε ένα πακέτο, τις περισσότερες φορές δεν έχουμε τα πλεονεκτήματα που μας δίνουν τα ανεξάρτητα πρόσθετα ταινιών, κυρίως σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα για περισσότερες FHD ταινίες και σειρές.

Έτσι, αν θέλουμε το build γιατί μας κάνει τη ζωή ευκολότερη, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε και να βλέπουμε τις ταινίες και σειρές σε FHD, δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε με εύκολο τρόπο στο build τα κορυφαία addons ταινιών της περιόδου.

Ως εκ τούτου, εμείς συγκρίναμε την απόδοση των προσθέτων αλλά και των νέων ελληνικών build για να δούμε ποια θα μας δώσουν την καλύτερη ποιότητα στις ταινίες, ανεβάζοντας και άλλο το επίπεδο του οικιακού μας σινεμά.

Για την σύγκριση χρησιμοποιήσαμε διάφορες νέες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Σε κάθε πρόσθετο παίζαμε για λίγο τα έργα, έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι πράγματι πρόκειται για 1080p.

OverEasy vs Tempest vs Exodus vs Elementum vs Exodus Redux vs Yoda vs GKoBu

Θα ξεκινήσουμε με την σύγκριση των κορυφαίων πρόσθετων ταινιών αυτής της περιόδου. Στη συνέχεια του οδηγού και στη τελευταία ενότητα θα δείξουμε την απλή προσθήκη των addons στο κέλυφος του Kodi ή στο ελληνικό build.

Σε όλες τις ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της σύγκρισης που ακολουθεί, η πρώτη σειρά με την ένδειξη “Paid” ή “Prem” αφορά το συνδρομητικό Real-Debrid, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Η δεύτερη σειρά με το “Free” περιέχει τους δωρεάν παρόχους.

Ταινία – Widows:

Τηλεοπτική σειρά – Goliath season 2:

Τηλεοπτική σειρά – Escape at Dannemora:

Τηλεοπτική σειρά – The Punisher κύκλος 2:

Ταινία – Aquaman:

Τηλεοπτική σειρά – Ray Donovan season 6:

Τηλεοπτική σειρά – Manhunt (2019):

Ταινία – The Favourite:

Τηλεοπτική σειρά – Project Blue Book:

Ταινία – The Girl in the Spider's Web:

Ετυμηγορία

Το OverEasy, το Tempest, και το Exodus είναι τα κορυφαία πρόσθετα ταινιών αυτή την περίοδο. Μπορούν να μας δώσουν τις περισσότερες FHD ταινίες και σειρές από οποιοδήποτε άλλο addon. Επιπλέον, τα δύο εξ αυτών είναι και πολύ φιλικά με εξελληνισμένο περιβάλλον.

Βέβαια, στα νέα έργα παραμένει κυρίαρχος το Real-Debrid μέσα σε αυτά τα πρόσθετα. Θα μας δώσει αναρίθμητες FHD ταινίες και σειρές, την ώρα που ενδέχεται οι δωρεάν πάροχοι των προσθέτων να μην μας δίνουν ούτε ένα 1080p.

Η συνδρομητική υπηρεσία συνεργάζεται άψογα και με τα τρία αυτά addons, αλλά και με το ελληνικό build. Το πρόσθετο RDmovies αστοχεί πλέον, και φαίνεται ότι δεν είναι το κατάλληλο.

Επιπλέον, το Real-Debrid φαίνεται να έχει προσθέσει και torrents από το Pirate Bay. Ωστόσο, στην δοκιμή δεν λειτούργησαν στη συγκεκριμένη ταινία.

Επίσης, όπως είδαμε σε αρκετές περιπτώσεις, τα τρία κορυφαία addons παρέχουν και 4K ποιότητα σε πολύ νέες ταινίες. Έτσι, αν έχουμε γρήγορη σύνδεση οπτικών ινών, μπορούμε να απολαύσουμε κρυστάλλινη εικόνα, ακόμη και αν δεν διαθέτουμε 4K οθόνη.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα πρόσθετα, το Elementum παραμένει κορυφαίο και το μόνο που είναι αξιόπιστο με τα torrent. Αρκεί να έχουμε γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ. Από κοντά ακολουθεί και το Yoda.

Το Elementum θα μπορούσε να είναι μέσα στην τριάδα των κορυφαίων, ωστόσο, λόγω του torrenting, ίσως αστοχεί με την ένδειξη “Time out” σε αρκετά TV Box που έχουν ασύρματη σύνδεση. Παρ' όλα αυτά, παραμένει κορυφαίο στα PC.

KodiSteps: Όλες Οι Ταινίες Σε 1080p Με Torrent Και Χωρίς Συνδρομή
KodiSteps: Όλες Οι Ταινίες Σε 1080p Με Torrent Και Χωρίς Συνδρομή

Αρκετοί από εμάς χρησιμοποιούμε την τεχνολογία P2P και το πρωτόκολλο BitTorrent στις συσκευές μας. Το Elementum είναι ένα plugin του Kodi με ελληνικό περιβάλλον, που…

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλουμε να βλέπουμε τα έργα σε υψηλή ποιότητα, πρέπει απαραίτητα να προσθέσουμε αυτά τα πέντε addons.

Αν τρέχουμε το ελληνικό build που είδαμε πρόσφατα, μπορούμε να τα προσθέσουμε και εκεί, όπως είδαμε σε προηγούμενο KodiSteps.

Το Καλύτερο Build Για Το Kodi v18.0 Και Πως Να Το Ρυθμίσω
Το Καλύτερο Build Για Το Kodi v18.0 Και Πώς Το Χρησιμοποιώ

Με τη νέα και ταχύτατη έκδοση v18.0 Leia, το Kodi έχει γίνει πολύ καλύτερο. Έτσι, μπορούμε πλέον να προσθέσουμε ένα γρήγορο Build με ωραίο και…

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Exodus Redux και το Genesis που απέδιδαν εξαιρετικά όλη την προηγούμενη περίοδο, φαίνεται να χάνουν έδαφος και να υποχωρούν σταδιακά. Ενδεχομένως να είναι περιστασιακή αυτή η αδυναμία.

Προσθήκη των νέων addons

Το Overeasy είναι ένα πολύ γρήγορο πρόσθετο ταινιών, που μοιάζει με τα Exodus / Covenant. Αυτή την περίοδο εντυπωσιάζει με την απόδοσή του σε FHD ταινίες, είτε με δωρεάν παρόχους, είτε με Real-Debrid.

Επιπλέον, έχει πολύ εύκολο και εξελληνισμένο μενού και έρχεται με ενημερωμένο κώδικα.

Παρομοίως, και το Tempest εντυπωσιάζει με πολλές FHD ταινίες και σειρές. Ιδίως με το Real-Debrid, κάτι που το καθιστά ιδανικό για την συνδρομητική υπηρεσία. Έχει την ίδια διάταξη με το Exodus / Covenant.

Έτσι λοιπόν, για να προσθέσουμε τα δύο addons, αν χρησιμοποιούμε το ελληνικό build που είδαμε σε προηγούμενο οδηγό, καλό είναι να πάμε για λίγο στο αρχικό κέλυφος του Kodi.

Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία που περιγράφουμε, μπορούμε μετά να επιστρέψουμε στο build, αλλάζοντας το κέλυφος του Kodi.

Overeasy

Όνομα: Eggman Repository
URL: http://repo.mreggman.xyz
Συμβατότητα: 17.6 Krypton και 18.0 Leia

  • Κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
  • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
    http://repo.mreggman.xyz
  • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”.
  • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
  • Ονομάζουμε .Eggman την πηγή (εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων) και πατάμε το “Εντάξει”.
  • Μετά, επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
  • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
  • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .Eggman ➜ repository.eggman.zip
  • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
  • Eggman ➜ Πρόσθετα βίντεο➜ Overeasy ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
  • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Overeasy, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.
  • Αν δεν το βλέπουμε, πληκτρολογούμε το Overeasy στην αναζήτηση προσθέτων και θα μας το εμφανίσει μια και καλή.
  • Αν χρησιμοποιούμε το ελληνικό build, πριν φύγουμε από το κέλυφος του Kodi, το βάζουμε με δεξί κλικ στα αγαπημένα μας, έτσι ώστε να το βρίσκουμε γρήγορα στο build.

Οι κύριες ενότητες και ρυθμίσεις

Λόγω του εύκολου και γνωστού μας περιβάλλοντος, τα πράγματα είναι πολύ απλά για να εξερευνήσουμε όλες τις ενότητες και ρυθμίσεις του Overeasy. Παρόμοιες είναι και στο Tempest.

Παραθέτουμε συνοπτικά τις βασικές ενότητες και τις λίγες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις ταινίες online.

  1. Ταινίες: Πατάμε για να εμφανισθούν οι διάφορες κατηγορίες των ταινιών.
  2. Σειρές: Παρόμοιο για τις τηλεοπτικές σειρές.
  3. Αναζήτηση: Πατάμε για να αναζητήσουμε με πληκτρολόγηση τις ταινίες online ή σειρές που θέλουμε.
  4. Εργαλεία: Τα χρήσιμα εργαλεία του πρόσθετου, όπου θα βρούμε τους Subtitles και το “Clear cache” για να κάνουμε μια μικρή συντήρηση στο πρόσθετο.
  5. Υπότιτλοι: Πατάμε για να μας ανοίξει η ενότητα των υποτίτλων.
  6. Ενεργοποιούμε τους ελληνικούς υποτίτλους στο πρόσθετο. Για καλύτερα αποτελέσματα απαιτείται να εγκαταστήσουμε και τις δύο σχετικές υπηρεσίες λήψης (Subtitles.gr, opensubtitles by opensubtitles), όπως τις περιγράφουμε εδώ. Αν χρησιμοποιούμε το build τους έχει ήδη εγκαταστήσει. Επιπλέον, μπορούμε να προσθέσουμε και το Autosubs.

Tempest

Όνομα: Tempest Repository
URL: https://tempest0580.github.io/
Συμβατότητα: 17.6 Krypton και 18.0 Leia

  • Κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
  • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
    https://tempest0580.github.io/
  • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”.
  • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
  • Ονομάζουμε .Tempest την πηγή (εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων) και πατάμε το “Εντάξει”.
  • Μετά, επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
  • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
  • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ Tempest ➜ repository.tempest-x.x.x.zip
  • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
  • Tempest Repo ➜ Πρόσθετα βίντεο➜ Tempest ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
  • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Tempest , το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.
  • Αν δεν το βλέπουμε, πληκτρολογούμε το Tempest στην αναζήτηση προσθέτων και θα μας το εμφανίσει μια και καλή.
  • Αν χρησιμοποιούμε το ελληνικό build, πριν φύγουμε από το κέλυφος του Kodi, το βάζουμε με δεξί κλικ στα αγαπημένα μας, έτσι ώστε να το βρίσκουμε γρήγορα στο build.

Σύγκριση ελληνικών build

Στο επόμενο KodiSteps θα συγκρίνουμε τα τρία κορυφαία ελληνικά build που κυκλοφόρησαν αυτές τις ημέρες για την επίσημη έκδοση του Kodi v18.0 Leia.

Επιπλέον, θα δείξουμε πώς να τα εγκαταστήσουμε και πώς να τα χρησιμοποιούμε βήμα προς βήμα, σε περίπτωση που δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το GKoBu Build, και θέλουμε να το αλλάξουμε.

Εσείς θα προσθέσετε τα κορυφαία νέα addons?

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η τελική έκδοση του Kodi v18.0 Leia συνοδεύεται και από εξαιρετικά addons. Μπορούν να μας δώσουν δωρεάν τις περισσότερες 1080p ταινίες και σειρές για να ανεβάσουμε και άλλο το θέαμα και την οικιακή μας ψυχαγωγία.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για οτιδήποτε αφορά το Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps