Home » Smartphones-Tablets » Τα καλύτερα Δωρεάν Antivirus για iPhone / iPad

Τα καλύτερα Δωρεάν Antivirus για iPhone / iPad

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα σύγχρονα smartphone έχουν τις δυνατότητες κανονικών υπολογιστών… αλλά και τις αδυναμίες τους. Χάρη στο Jailbreak αλλά και σε διάφορα κενά ασφαλείας, ακόμη και το iOS δεν είναι εντελώς ασφαλές από ιούς, trojan και λοιπά malware. Στο άρθρο αυτό θα δούμε τα καλύτερα δωρεάν antivirus για iPhone και iPad.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στην παρουσίαση έχουμε συμπεριλάβει antivirus για iPhone και iPad τα οποία είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς free trial.

Για την αντίστοιχη λίστα όσον αφορά Android κινητά και tablets δείτε τον οδηγό:

Τα καλύτερα Δωρεάν Antivirus για Android Κινητό / Tablet

Είναι πραγματικά απαραίτητο ένα antivirus για iPhone / iPad?

Κάθε συζήτηση σχετικά με το αν είναι απαραίτητο το antivirus για iPhone / iPad οποιοδήποτε άλλο smartphone και tablet πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν τα εξής:

Τα mobile λειτουργικά συστήματα είναι σε γενικές γραμμές ασφαλή…

Το iOS ή το Android σε καμία περίπτωση δεν είναι το ναρκοπέδιο ιών και Malware που είναι τα Windows, και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν.

τα 10 καλύτερα δωρεάν antivirus για iPhone 01

Από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών προέρχονται από το Appstore και το Google Play αντίστοιχα, η Apple και η Google ελέγχουν πως είναι καθαρές. Αν και πάντα υπάρχει περίπτωση κάτι να ξεφύγει

…όμως τα malware για smartphone μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Στο smartphone μας έχουμε όλες τις επαφές μας, όσον αφορά τα τηλέφωνα και τα email. Επιπλέον, αρκετοί χρήστες κάνουν αγορές απευθείας μέσω του τηλεφώνου. Τέλος, μην ξεχνάμε πως υπάρχουν ακόμα οι λεγόμενοι “premium” αριθμοί, με εξωφρενικές χρεώσεις ανά λεπτό ή ανά SMS.

τα 10 καλύτερα δωρεάν antivirus για iPhone 02

Ένα malware που θα αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό μας θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί όλες τις παραπάνω καταστάσεις, και να ανακαλύψουμε τη δράση του όταν πλέον θα είναι πολύ αργά.

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου

Ο βασικός κίνδυνος μόλυνσης από ιό στα smartphone και tablets είναι για τους χρήστες που έχουν κάνει Jailbreak (ή root, στο Android) και άρα έχουν το ελεύθερο να εγκαταστήσουν και εφαρμογές εκτός των εγκεκριμένων.

τα 10 καλύτερα δωρεάν antivirus για iPhone 03

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν και τα κενά ασφαλείας στο iOS και το Android, τα οποία μέχρι να καλυφθούν με security updates, αφήνουν τη συσκευή μας ανοιχτή σε επιθέσεις.

Για να έχουμε λοιπόν ήσυχο το κεφάλι μας, δεν έχουμε παρά να εγκαταστήσουμε ένα από τα παρακάτω antivirus.

Στο κάτω-κάτω, τζάμπα είναι ;-)

Τα καλύτερα δωρεάν antivirus για iPhone / iPad

Lookout Mobile Security

Ενώ όλες οι γνωστές εταιρείες antivirus έχουν βγάλει αντίστοιχες εκδόσεις για κινητά, το όνομα που φιγουράρει πρώτο σε πολλές από τις λίστες με antivirus για iPhone και iPad είναι αυτό της σχετικά άγνωστης Lookout.

τα 10 καλύτερα δωρεάν antivirus για iPhone 04

Το Lookout Mobile Security τρέχει συνεχώς στο background, ελέγχοντας το τηλέφωνο αλλά και την κάρτα μνήμης για Malware.

Επιπλέον, όπως και στα περισσότερα antivirus για iPhone / iPad, η σουίτα παρέχει δυνατότητες εντοπισμού της συσκευής, σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

τα 10 καλύτερα δωρεάν antivirus για iPhone 05

Αν η συσκευή μας ήταν στο αθόρυβο, η ειδική λειτουργία “Scream” ενεργοποιεί τον ήχο, για τον εντοπισμό της.

Αν επιλέξουμε να επενδύσουμε στην premium έκδοση, που κοστίζει 3 δολάρια μηνιαίως, ξεκλειδώνεται η δυνατότητα να κλειδώσουμε τη συσκευή μας εξ' αποστάσεως και να διαγράψουμε τα δεδομένα.

Επιπλέον, το Lookout παρέχει την επιλογή να κρατήσει Online backup των επαφών μας, για να μην χάσουμε ποτέ τα τηλέφωνα των φίλων μας.

Περισσότεροι από 45 εκατομμύρια χρήστες έχουν εγκαταστήσει το Lookout Mobile Security στο κινητό τους.

Κατεβάστε το Lookout Mobile Security

Avira Mobile Security

Μία από τις γνωστότερες “ομπρέλες” στο χώρο των υπολογιστών – μετά φυσικά τη γνωστή umbrella corporation – η Avira έχει επεκταθεί και στο χώρο των antivirus για iPhone και iPad.

τα 10 καλύτερα δωρεάν antivirus για iPhone 06

Η εφαρμογή, εκτός από την προστασία για ιούς, περιλαμβάνει λειτουργίες εντοπισμού του τηλεφώνου, λειτουργία “Yell” για όταν η συσκευή είναι στο αθόρυβο, και λειτουργία δωρεάν κλήσης μέσω τη Web console προς την εφαρμογή.

Μία αποκλειστική λειτουργία που κάνει το Avira Mobile Security να ξεχωρίζει ονομάζεται “Identity Safeguard”, η οποία επιβεβαιώνει πως το email μας δεν έχει βγει στο Internet από τις επιθέσεις hackers πως διάφορες εταιρείες.

τα 10 καλύτερα δωρεάν antivirus για iPhone 07

Κατεβάστε το Avira Mobile Security

360 Mobile Security

Ίσως να μην σας λέει τίποτα το όνομα Qihoo 360, όμως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες antivirus στην Κίνα, με εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες διεθνώς.

τα 10 καλύτερα δωρεάν antivirus για iPhone 08

Η αντίστοιχη εφαρμογή antivirus για iPhone και iPad, εκτός από την προστασία από malware, εκτελεί και λειτουργίες σχετικά με τη διαχείριση μνήμης, τον καθαρισμό cache και βοηθάει να απελευθερώσουμε χώρο στο κινητό μας.

Επιπλέον, με τη λειτουργία Privat Vault, μπορούμε να σώζουμε κρυπτογραφημένες τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις ηχογραφήσεις μας, ενώ έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει αυτόματα και να κρυπτογραφήσει όλες τις φωτογραφίες μας από το Facebook.

τα 10 καλύτερα δωρεάν antivirus για iPhone 09

Δεν έχει τις δυνατότητες εντοπισμού του τηλεφώνου που είδαμε στις δύο παραπάνω εφαρμογές, όμως οι επιπλέον δυνατότητες θα μας ανταμείψουν ποικιλοτρόπως.

Κατεβάστε το 360 Mobile Security

Εσείς ποιο δωρεάν antivirus για iPhone / iPad χρησιμοποιείτε?

Αν εγκαταστήσατε κάποιο από τα παραπάνω, ή χρησιμοποιείτε κάποιο τρίτο δωρεάν antivirus για iPhone ή iPad, γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια, για να βοηθήσετε και τους άλλους αναγνώστες στην επιλογή τους.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps