Home » Software » Παιχνίδια » Steam 2019, Αφαίρεση Emotes Forza Horizon 4, Επιστροφές Epic Games
GamingSteps#20190118 - Epic Games Store Refund, Steam 2019, Αφαίρεση Emotes Forza Horizon 4

Steam 2019, Αφαίρεση Emotes Forza Horizon 4, Επιστροφές Epic Games

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Πλέον η Epic Games προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων και δουλεύει παράλληλα στη δημιουργία ενός αυτόματου συστήματος refund. Η Valve δημοσίευσε την ανασκόπηση της χρονιάς που μας πέρασε όσον αφορά το Steam και ανακοίνωσε τα σχέδια της για το μέλλον της δημοφιλούς πλατφόρμας. Τέλος, η Microsoft απομάκρυνε από το Forza Horizon 4 δύο χορούς, προς αποφυγή μηνύσεων εξαιτίας της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Το Epic Games Store προσφέρει πλέον επιστροφή χρημάτων

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018, η Epic Games ξεκίνησε τη λειτουργία του δικού της ηλεκτρονικού καταστήματος παιχνιδιών. Ωστόσο, κανείς δεν γνώριζε αν η εταιρεία προσέφερε τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, σε περίπτωση που θέλαμε να ακυρώσουμε κάποια αγορά, έπρεπε να στείλουμε σχετικό αίτημα στην εταιρεία. Στην αίτηση μας ήταν απαραίτητο να παρέχουμε στην Epic Games ένα μεγάλο πλήθος πληροφοριών.

GamingSteps#20190118 - Epic Games Store Refund, Steam 2019, Αφαίρεση Emotes Forza Horizon 4

Οι πληροφορίες αυτές αφορούσαν τη διεύθυνση IP μας, την ημερομηνία δημιουργίας του Epic Games λογαριασμού, τη χώρα διαμονής, ακόμη και τα τελευταία ψηφία της πιστωτικής μας κάρτας.

Έπειτα, η Epic Games εξέταζε το αίτημά μας, κι αν έκρινε ότι δικαιούμαστε την επιστροφή των χρημάτων, την πραγματοποιούσε.

Όμως, όλα αυτά ίσχυαν μέχρι και πριν λίγες ημέρες. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα πολιτική επιστροφής χρημάτων για αγορές μέσω του Epic Games Store. Την ανακοίνωση έκανε ο υπεύθυνος του τομέα εκδόσεων της Epic Games, Sergey Galyonkin.

Πλέον, αν αγοράσουμε κάποιο παιχνίδι κι αποφασίσουμε ότι δεν το θέλουμε, στέλνουμε ένα αίτημα στην εταιρεία και παίρνουμε άμεσα τα χρήματά μας πίσω.

Ωστόσο, μπορούμε να ζητήσουμε επιστροφή χρημάτων έως και 14 ημέρες μετά την αγορά του παιχνιδιού. Επίσης, θα πρέπει να μην έχουμε παίξει πάνω από δύο ώρες το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δηλαδή οι ίδιοι όροι που ισχύουν και για το Steam.

Τέλος, η Epic Games δουλεύει πάνω στη δημιουργία ενός αυτόματου συστήματος επιστροφής χρημάτων.

Η Valve ανακοίνωσε τα σχέδια της για το Steam

Στις 14 Ιανουαρίου η Valve δημοσίευσε την ανασκόπηση της χρονιάς που μας πέρασε όσον αφορά το Steam. Στο μακροσκελές κείμενο η εταιρεία παρουσίασε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με το Steam και τους χρήστες της πλατφόρμας.

Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε ότι το 2018 το Steam είχε κατά μέσο όρο 47 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες και έγιναν 1,6 εκατομμύρια αγορές σε μηνιαία βάση.

Η Valve ολοκλήρωσε την ανασκόπηση του έτους παρουσιάζοντας τα σχέδιά της όσον αφορά το Steam. Συγκεκριμένα, ανέφερε οκτώ κύριες αλλαγές τις οποίες στοχεύει να ολοκληρώσει μέσα στο 2019.

Εξερεύνηση του καταστήματος

Αρχικά, η εταιρεία δουλεύει πάνω στη δημιουργία μιας νέας μηχανής προτάσεων παιχνιδιών. Το νέο σύστημα προτάσεων θα χρησιμοποιεί το machine learning ώστε να προτείνει στους παίκτες τίτλους που ταιριάζουν στις δικές τους προτιμήσεις.

Τι Είναι το Machine Learning Και Πώς Έφερε Επανάσταση στο AI

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας συναρπαστικός τομέας της τεχνολογίας, που υπόσχεται να αλλάξει τον κόσμο. Η Artificial Intelligence (AI) για δεκαετίες ανήκε αποκλειστικά στην επιστημονική…

Το Steam στην Κίνα

Η Valve έκλεισε συνεργασία με την Perfect World Games, μία κινέζικη εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών, ώστε να διαθέσουν το Steam στην Κίνα. Ωστόσο, τόνισε ότι θα μοιραστεί λεπτομέρειες με το κοινό μέσα στους επόμενους μήνες.

Αναβάθμιση της βιβλιοθήκης του Steam

Μία από αυτές τις αλλαγές είναι η νέα εμφάνιση του Steam, η οποία θα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με το νέο chat του client.

Νέο σύστημα εκδηλώσεων

H εταιρεία θα αναβαθμίσει το σύστημα εκδηλώσεων της κοινότητας του Steam. Μετά την αναβάθμιση του συστήματος, θα μπορούμε να επισημαίνουμε δραστηριότητες των αγαπημένων μας παιχνιδιών, όπως πρωταθλήματα ή streams.

Steam TV

H Valve στοχεύει να επεκτείνει τις δυνατότητες της Steam TV. Στόχος της εταιρείας είναι η υποστήριξη όλων των παιχνιδιών του Steam και η αναμετάδοση περισσότερων εκδηλώσεων.

Steam Chat

Στον τομέα της επικοινωνίας, η Valve θα κυκλοφορήσει μία νέα εφαρμογή συνομιλιών για φορητές συσκευές. Έτσι, θα μπορούμε να συνομιλούμε με τους Steam φίλους μας όπου κι αν βρισκόμαστε.

Steam Trust

Μέσα στο 2019 η Valve στοχεύει να μετατρέψει το Trusted Matchmaking του CS:GO, σε κύριο χαρακτηριστικό του Steam.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία θέλει να εξασφαλίσει ένα υγιές περιβάλλον ψυχαγωγίας για όλους τους χρήστες, άσχετα με το παιχνίδι το οποίο παίζουν.

Πρόγραμμα Steam PC Cafe

Τέλος, η Valve θα δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα PC Cafe. Με αυτό το πρόγραμμα, οι παίκτες θα μπορούν να έχουν μια άρτια gaming εμπειρία, χρησιμοποιώντας μια επίσημη λύση για το Steam σε εκατοντάδες χιλιάδες PC Cafe ανά τον κόσμο.

Υποθέτουμε πως όταν αναφέρονται σε PC Cafe, εννοούν αυτά που στην Ελλάδα λέμε “Internet cafe”, που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν πατέντες για να παίζουμε παιχνίδια στο Steam.

Η Microsoft αφαίρεσε δύο χορούς νίκης από το Forza Horizon 4

Η Epic Games έχει δεχθεί αρκετές μηνύσεις εξαιτίας διαφόρων χορευτικών κινήσεων που έχει χρησιμοποιήσει στο Fortnite.

Για παράδειγμα, ο Alfonso Ribeiro μήνυσε την εταιρεία για τον χορό “Fresh”. Κι αυτό διότι η Epic Games αντέγραψε τον χορό του Carlton, του χαρακτήρα που υποδύονταν ο ηθοποιός στη σειρά “Fresh Prince of Bel-Air”.

Μία ακόμη χορευτική κίνηση για την οποία κάποιος μήνυσε την Epic Games είναι η “Floss”. Η κίνηση αυτή αντιγράφει τον χορό “The Russell” του YouTuber The Backpack Kid.

Φαίνεται λοιπόν ότι η Microsoft έμαθε από τα λάθη της Epic Games και φρόντισε να αφαιρέσει τους συγκεκριμένους χορούς από το Forza Horizon 4.

Η ίδια η εταιρεία δεν εξήγησε τους λόγους αφαίρεσης των δύο χορών. Επίσης, φρόντισε να είναι το τελευταίο πράγμα που ανέφερε στις σημειώσεις έκδοσης της τελευταίας ενημέρωσης του παιχνιδιού, σαν να ήθελε να περάσει απαρατήρητη αυτή η αλλαγή.

GamingSteps#20190118 - Epic Games Store Refund, Steam 2019, Αφαίρεση Emotes Forza Horizon 4

Όπως και να έχει, είναι ηλίου φαεινότερον γιατί η Microsoft επέλεξε να απομακρύνει τους δύο χορούς από το παιχνίδι της. Η Epic Games ενδέχεται να καταβάλει αποζημιώσεις εκατομμυρίων σε όσους τη μήνυσαν.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Square Enix Winter Sale

Αυτήν την εβδομάδα, στο Humble Bundle θα βρούμε προσφορές για μεμονωμένους τίτλους της Square Enix. Μπορούμε να προσθέσουμε στη συλλογή μας τα πιο αξιόλογα παιχνίδια της εταιρείας, με έκπτωση έως 85%.

Shadow of the Tomb Raider – Croft Edition -50%

Στο Shadow of the Tomb Raider, η Lara Croft μάχεται με την παραστρατιωτική οργάνωση Trinity. Παράλληλα, προσπαθεί να σταματήσει την αποκάλυψη των Μάγια, που η ίδια προκάλεσε.

Βασισμένοι στην μυθολογία των Μάγια και των Αζτέκων, οι σχεδιαστές δημιούργησαν την θρυλική κρυμμένη πόλη Paititi. Εκεί, μπορούμε να αναλάβουμε δευτερεύουσες αποστολές, να ανταλλάξουμε αγαθά, και να βρούμε διάφορους NPC.

Deus Ex: Mankind Divided – Digital Deluxe Edition -85%

Το Deus Ex: Mankind Divided είναι ο τέταρτος τίτλος της σειράς παιχνιδιών Deus Ex, και αποτελεί το sequel του Deus Ex: Human Revolution που κυκλοφόρησε το 2011.

Η ιστορία του παιχνιδιού λαμβάνει χώρα δύο χρόνια μετά τη Human Revolution του 2029. Εμείς είμαστε ο έμπειρος πράκτορας Adam Jensen, και αναγκαζόμαστε να δράσουμε μυστικά σε έναν κόσμο που πλέον μισεί το είδος μας.

Life Is Strange – Complete Season -80%

Το Life is Strange είναι ένα παιχνίδι πολλαπλών επεισοδίων, όπου ο παίκτης είναι ο κύριος χαρακτήρας, και παίρνει αποφάσεις οι οποίες θα αποφέρουν διαφορετικά αποτελέσματα όσο η ιστορία εκτυλίσσεται.

Η ιστορία αφορά δύο έφηβες που προσπαθούν να λύσουν έναν φόνο και να σταματήσουν μια καταστροφή η οποία προσεγγίζει την πόλη τους.

Πριν παίξουμε το Life Is Strange, θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με το “Life Is Strange: Before The Storm”, που αποτελεί το prequel του παιχνιδιού.

Αν τελικά μας αρέσει το Life Is Strange και θέλουμε να μάθουμε τη συνέχεια της ιστορίας, μπορούμε να παίξουμε το Life Is Strange 2.

Μπορούμε να αγοράσουμε το πρώτο επεισόδιο του Life Is Strange 2 από το Humble Bundle με 50% έκπτωση. Την ίδια στιγμή, το “Life is Strange 2 – Complete Season” κοστίζει 39,99€ και αγοράζοντας το θα λάβουμε όλα τα επεισόδια του παιχνιδιού.

Επιπλέον, μέχρι και τις 25 Ιανουαρίου, για κάθε 5$ αγορών κερδίζουμε μία σφραγίδα. Έχοντας μία σφραγίδα παίρνουμε δώρο το Teslagrad και με τρεις σφραγίδες λαμβάνουμε δωρεάν το DESYNC.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στο “Square Enix Winter Sale”. Για να δείτε όλες τις προσφορές, επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Deception Bundle

Το Fanatical επέλεξε οκτώ παιχνίδια της Merge Games, που όλα τους έχουν ένα περίεργο τρισδιάστατο ρετρό στιλ, και μας τα προσφέρει όλα μαζί με έκπτωση 97%.

Στο Deception Bundle θα βρούμε τους παρακάτω τίτλους της Merge Games:

  • The Long Reach
  • Mainlining
  • E.T. Armies
  • Coffin Dodgers
  • The Rivers of Alice – Extended Version
  • Zombie Kill of the Week – Reborn
  • The Walking Vegetables
  • Unbox: Newbie's Adventure

Η συνολική αξία των παιχνιδιών του πακέτου είναι 93,92€ και εμείς πληρώνουμε στο Fanatical μόνο 3,19€.

Axis Game Factory Complete Bundle

Στο Axis Game Factory Complete Bundle θα βρούμε δύο εφαρμογές και έξι DLC, που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε τα δικά μας επίπεδα παιχνιδιών.

Το πακέτο περιέχει το GeoVox και το Axis Game Factory's AGFPRO v3 & Premium Bundle, μαζί με τα εξής DLC:

  • Axis Game Factory's AGFPRO Zombie FPS Player DLC
  • Axis Game Factory's AGFPRO Fantasy Side-Scroller Player DLC
  • Axis Game Factory's AGFPRO BattleMat Multi-Player DLC
  • Axis Game Factory's AGFPRO – Drone Kombat FPS Multiplayer DLC
  • Axis Game Factory's AGFPRO – Voxel Sculpt DLC
  • Axis Game Factory's AGFPRO – Zombie Survival Pack DLC

Η πραγματική αξία των δύο προγραμμάτων και των έξι DLC είναι 157,42€. Ωστόσο, με το Axis Game Factory Complete Bundle πληρώνουμε για αυτά 2,59€.

Megadimension Neptunia VIIR – Complete Deluxe Set

Το Megadimension Neptunia VII είναι ο τελευταίος τίτλος της Ιαπωνικής σειράς παιχνιδιών ρόλων “Hyperdimension Neptunia”.

Σε αυτόν τον τίτλο παρουσιάζεται ένα νέο σύστημα μάχης με διαφορετικά combo. Ωστόσο, θα δούμε αρκετές ομοιότητες με τους προηγούμενους τίτλους.

Κάθε θεά έχει μία επιπλέον φάση μεταμόρφωσης, που έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζει η προσωπικότητά της και το στιλ της στη μάχη.

Με το Megadimension Neptunia VIIR – Complete Deluxe Set παίρνουμε την VIIR έκδοση του παιχνιδιού, μαζί με όλα τα DLC του.

Η πλήρης συλλογή του Megadimension Neptunia VIIR κοστίζει 52,48€ κι εμείς πληρώνουμε 26,49€.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη Παρασκευή, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας, για όσα διαβάσατε, στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps