Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Εσφαλμένος Εντοπισμός Ιών Στον Chrome, Διπλές Φωτογραφίες Στο Android, Μηνύματα WhatsApp
QuickSteps#316 - Εσφαλμένος Εντοπισμός Ιών Στον Chrome, Διπλές Φωτογραφίες Στο Android, Μηνύματα WhatsApp

Εσφαλμένος Εντοπισμός Ιών Στον Chrome, Διπλές Φωτογραφίες Στο Android, Μηνύματα WhatsApp

Αυτή την εβδομάδα, παρακάμπτουμε τον εσφαλμένο εντοπισμό ιών στον Chrome, απελευθερώνουμε χώρο σε κινητό Android διαγράφοντας διπλές εικόνες, και στέλνουμε μηνύματα με λίστες, παραθέσεις, κώδικα, και άλλα στο WhatsApp. Παραμετροποιούμε την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11 με το WinSetView και ενεργοποιούμε την προεπισκόπηση καρτελών στον Firefox. Προσθέτουμε εφέ λάμψης σε κείμενο με το GIMP και χρησιμοποιούμε κεφαλίδες και υποσέλιδα στο Word.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς παρακάμπτω τον εσφαλμένο εντοπισμό ιών στον Chrome

Κατά τη λήψη αρχείων, ο Chrome πραγματοποιεί έλεγχο για ιούς, τόσο με το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου που διαθέτει, όσο και με τη βοήθεια της Ασφάλειας των Windows.

Μερικές φορές, ο browser προειδοποιεί εσφαλμένα ότι το αρχείο που επιχειρούμε να κατεβάσουμε περιέχει ιό. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι αν προσπαθήσουμε να κατεβάσουμε κάποιο πρόγραμμα από μη πιστοποιημένη πηγή.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να παρακάμψουμε αυτό το φαινομενικό σφάλμα και να κατεβάσουμε κανονικά το αρχείο που θέλουμε. Αρχικά, κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες και μπαίνουμε στις ρυθμίσεις.

QuickSteps#316 - Εσφαλμένος Εντοπισμός Ιών Στον Chrome, Διπλές Φωτογραφίες Στο Android, Μηνύματα WhatsApp

Έπειτα, πατάμε το “Απόρρητο και ασφάλεια”.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε και κάνουμε κλικ στο “Ασφάλεια”.

Μετά, επιλέγουμε το “Χωρίς προστασία (δεν συνιστάται)”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατάμε “Απενεργοποίηση”.

Μόλις ολοκληρώσουμε τη λήψη του αρχείου, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και διαλέγουμε το “Βασική προστασία”.

Πώς απελευθερώνω χώρο σε κινητό Android διαγράφοντας διπλές εικόνες

Αν χρησιμοποιούμε πολλές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής μηνυμάτων, πιθανώς έχουμε στο Android κινητό διπλές εικόνες και φωτογραφίες. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα η λήψη του ίδιου αυτοκόλλητου, από μία ή περισσότερες επαφές, πολλαπλές φορές.

Σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Φωτογραφίες της Google μπορούμε να διαγράψουμε εύκολα και γρήγορα όλες τις διπλές εικόνες και φωτογραφίες που έχουμε στο κινητό.

Αρχικά, τρέχουμε την εφαρμογή και πατάμε το “Βιβλιοθήκη”.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Βοηθητικά προγράμματα”.

Έπειτα, εντοπίζουμε και πατάμε το “Απελευθερώστε χώρο”.

Μετά, πατάμε το “Απελευθερώστε X GB”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατάμε “Να επιτρέπεται”.

Πώς στέλνω μηνύματα με λίστες, κώδικα, και άλλα, στο WhatsApp

Το WhatsApp επιτρέπει να διαμορφώνουμε το κείμενο των μηνυμάτων κάνοντας τμήματα του έντονα, με υπογραμμισμένη ή πλάγια γραφή, και άλλα. Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα να στέλνουμε λίστες, παραθέσεις κειμένου, κώδικα, και άλλα.

Για να δημιουργήσουμε μία λίστα στο WhatsApp, πληκτρολογούμε μία παύλα “-” και πατάμε το κουμπί του κενού. Η εφαρμογή θα δημιουργήσει το πρώτο στοιχείο της λίστας και κάθε φορά που πατάμε Enter θα αλλάζει γραμμή για να εισάγουμε ένα ακόμα στοιχείο. Για να βγούμε από τη δημιουργία λίστας, απλά πατάμε δύο φορές Enter.

Αν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μία αριθμημένη λίστα, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, με τη διαφορά ότι αντί για την παύλα “-” πληκτρολογούμε έναν αριθμό, μία τελεία “.”, και πατάμε το κουμπί του κενού.

Για να προσθέσουμε παράθεση κειμένου, πληκτρολογούμε το σύμβολο “>”, προσθέτουμε ένα κενό, και γράφουμε το κείμενο της παράθεσης.

Τέλος, για να στείλουμε κείμενο σε μορφή κώδικα γράφουμε το σύμβολο “`”, πληκτρολογούμε το κείμενο του κώδικα, και προσθέτουμε ένα ακόμα σύμβολο “`”.

Πώς ενεργοποιώ την προεπισκόπηση καρτελών στον Firefox

Η Mozilla πρόσθεσε στον Firefox την προεπισκόπηση καρτελών από τη γραμμή τίτλου. Πρόκειται για ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, καθώς επιτρέπει να βλέπουμε το περιεχόμενο της σελίδας, χωρίς να επισκεφθούμε την εκάστοτε καρτέλα, κάτι που επιταχύνει τη διαδικασία πλοήγησης.

Προς το παρόν, αυτό το χαρακτηριστικό είναι δοκιμαστικό και ενδέχεται να μην λειτουργεί τέλεια. Πάντως, στις δοκιμές μας δεν εντοπίσαμε κάποιο σφάλμα. Για να το ενεργοποιήσουμε, πρέπει να διαθέτουμε την έκδοση 123 του Firefox. Έπειτα, πληκτρολογούμε στη γραμμή διευθύνσεων “about:config” και πατάμε Enter.

Έπειτα, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στο “Προειδοποίηση κατά την απόπειρα πρόσβασης σε αυτές τις προτιμήσεις” και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Αποδοχή κινδύνου και συνέχεια”.

Στη συνέχεια, πραγματοποιούμε αναζήτηση για το flag “browser.tabs.cardPreview.enabled”.

Μετά, κάνουμε διπλό κλικ στο αποτέλεσμα της αναζήτησης, ώστε δίπλα στο “browser.tabs.cardPreview.enabled” να γράφει “true”.

Τέλος, αναζητούμε το flag “browser.tabs.cardPreview.showThumbnails” και κάνουμε διπλό κλικ για να μετατρέψουμε το “false” σε “true”.

Πώς παραμετροποιώ την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11 με το WinSetView

Το WinSetView παρέχει έναν εύκολο τρόπο για να ορίσουμε τις προεπιλεγμένες προβολές φακέλων της Εξερεύνησης αρχείων. Για παράδειγμα, μπορούμε να επιλέξουμε ώστε η προβολή λεπτομερειών να έχει ενεργοποιημένο ένα συγκεκριμένο σύνολο στηλών σε όλους τους φακέλους.

Αρχικά, μπαίνουμε στη σελίδα του WinSetView και κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής, πατώντας το “Download the zip file”. Αυτήν τη στιγμή, η νεότερη έκδοση είναι η “2.92”.

Έπειτα, αποσυμπιέζουμε το αρχείο ZIP που κατεβάσαμε και κάνουμε διπλό κλικ στο “WinSetView.exe”.

Η εφαρμογή υποστηρίζει και Ελληνικά, οπότε είναι ιδιαίτερα εύκολο να αντιληφθούμε το τι αφορά η κάθε ρύθμιση και τι αλλάζει στην Εξερεύνηση αρχείων.

Μόλις πραγματοποιήσουμε όλες τις αλλαγές που θέλουμε, κάνουμε κλικ στο “υποβάλλουν”.

Τέλος, αν επιθυμούμε να επαναφέρουμε τις προβολές της Εξερεύνησης αρχείων στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, τότε επιλέγουμε το “Επαναφορά προβολών στις προεπιλογές των Windows” και πατάμε “υποβάλλουν”.

Πώς προσθέτω εφέ λάμψης σε κείμενο με το GIMP

Μπορεί το Photoshop να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές δημιουργίας και επεξεργασίας εικόνων και γραφικών, όμως είναι επί πληρωμή και απαιτεί να έχουμε αρκετές γνώσεις για να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά δωρεάν προγράμματα με τα οποία μπορούμε να εκτελούμε απλές εργασίες. Ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας εικόνων είναι το GIMP. Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς προσθέτουμε εφέ λάμψης σε κείμενο, ή εικόνα με αυτό το πρόγραμμα.

Αρχικά, πατάμε το “Αρχείο” και κάνουμε κλικ στο “Νέο”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, ρυθμίζουμε το μέγεθος που επιθυμούμε να έχει η εικόνα και πατάμε “Εντάξει”.

Στη συνέχεια, σύρουμε στον καμβά την εικόνα, ή πληκτρολογούμε το κείμενο, που θέλουμε να προσθέσουμε το εφέ λάμψης.

Μετά, επιλέγουμε το layer της εικόνας, ή του κειμένου, κάνουμε κλικ στα “Φίλτρα”, και από το μενού “Φως και σκιά” πατάμε στο “Πίπτουσα σκιά”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, ρυθμίζουμε τα “X” και “Y” στο “0” και το “Blur radius” ανάλογα με το μέγεθος της εικόνας.

Τέλος, διαλέγουμε το χρώμα της λάμψης, ρυθμίζουμε το “Opacity”, και κάνουμε κλικ στο “Εντάξει”.

Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε το αποτέλεσμα της διαδικασίας, σε ένα παράδειγμα που δημιουργήσαμε για τις ανάγκες του οδηγού.

Πώς προσθέτω και αφαιρώ κεφαλίδες και υποσέλιδα στο Word

Οι κεφαλίδες και τα υποσέλιδα στο Word χρησιμεύουν ως σημεία παροχής ποικίλων πληροφοριών, όπως ο αριθμός της τρέχουσας σελίδας. Γενικότερα, είναι χρήσιμα σε επίσημα έγγραφα, εργασίες, και τα λοιπά.

Για να προσθέσουμε κεφαλίδα, ή και υποσέλιδο, σε ένα έγγραφο Word, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και κάνουμε κλικ στο “Κεφαλίδες και υποσέλιδα”.

Στο μενού που ανοίξει, πατάμε την “Κεφαλίδα”, το “Υποσέλιδο”, ή τον “Αριθμό σελίδας”, ανάλογα με το τι θέλουμε να προσθέσουμε.

Έπειτα, επιλέγουμε τη μορφή που επιθυμούμε να έχει αυτό το στοιχείο στο έγγραφο που επεξεργαζόμαστε.

Στο παράδειγμα που δημιουργήσαμε για τις ανάγκες του οδηγού, προσθέσαμε στο έγγραφο μία κεφαλίδα με το κείμενο “PCSTEPS”.

Αφαίρεση κεφαλίδων, υποσέλιδων, ή αριθμού σελίδων

Για να αφαιρέσουμε την κεφαλίδα, το υποσέλιδο, ή τον αριθμό σελίδων, επιλέγουμε την καρτέλα “Εισαγωγή” και κάνουμε κλικ στο “Κεφαλίδες και υποσέλιδα”

Μετά, πατάμε την “Κεφαλίδα”, το “Υποσέλιδο”, ή τον “Αριθμό σελίδας”, ανάλογα με το τι θέλουμε να αφαιρέσουμε.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “Κατάργηση κεφαλίδας”, ή “Κατάργηση υποσέλιδου”, ή “Κατάργηση αριθμών σελίδων”.

QuickSteps#316 - Εσφαλμένος Εντοπισμός Ιών Στον Chrome, Διπλές Φωτογραφίες Στο Android, Μηνύματα WhatsApp

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps