Home » Software » Παιχνίδια » Τα Πιο Δημοφιλή Παιχνίδια του 2018 στο Steam, Πρωτοχρονιά Fortnite
GamingSteps#20190104 - Διαδραστική Ταινία από το Netflix, Πρωτοχρονιά στο Fortnite

Τα Πιο Δημοφιλή Παιχνίδια του 2018 στο Steam, Πρωτοχρονιά Fortnite

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Valve ανακοίνωσε τα καλύτερα παιχνίδια του 2018 σύμφωνα με τα στατιστικά τους στο Steam. Οι παίκτες του Fortnite μπορούσαν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά μέσα στο παιχνίδι, συμμετέχοντας σε ένα μοναδικό event. Το Netflix κυκλοφόρησε την πρώτη του διαδραστική ταινία, και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παίξουν ένα από τα βιντεοπαιχνίδια της ταινίας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας, φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Τα καλύτερα παιχνίδια του 2018 με βάση τα στατιστικά τους Steam

Στο τέλος κάθε έτους, η Valve ανακοινώνει τα παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις, τους περισσότερους ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες, και τα λοιπά. Οι λίστες που δημιούργησε η εταιρεία για το 2018 είναι οι εξής:

  • Κορυφαία σε πωλήσεις
  • Κορυφαίες νέες κυκλοφορίες
  • Κορυφαία σε πωλήσεις: VR παιχνίδια
  • Οι καλύτεροι τίτλοι που βγήκαν από Early Access
  • Τα παιχνίδια με τους περισσότερους ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες

GamingSteps#20190104 - Διαδραστική Ταινία από το Netflix, Πρωτοχρονιά στο Fortnite

Οι περισσότερες κατηγορίες έχουν τέσσερις βαθμίδες, την “Πλατινένια”, τη “Χρυσή”, την “Ασημένια”, και τη “Χάλκινη”. Έτσι, τα παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις στο Steam για το 2018 είναι τα παρακάτω:

Τα VR παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις στο Steam για το 2018 είναι τα ακόλουθα:

Τα καλύτερα παιχνίδια που βγήκαν από Early Access το 2018 είναι τα παρακάτω:

Όσον αφορά τα παιχνίδια με τους περισσότερους ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες, η Valve τα έχει χωρίσει σε βαθμίδες σύμφωνα με το πλήθος των παικτών. Οι τίτλοι που κατάφεραν να ξεπεράσουν τους εκατό χιλιάδες χρήστες είναι οι εξής:

Τέλος, στην κατηγορία με τις κορυφαίες νέες κυκλοφορίες υπάρχουν δώδεκα λίστες, μία για κάθε μήνα του έτους. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατό να παραθέσουμε εδώ όλα τα παιχνίδια.

Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά τους τίτλους της συγκεκριμένης κατηγορίας, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο.

Η Πρωτοχρονιά του Fortnite

Πριν αρκετούς μήνες ένα ιδιαίτερο γεγονός έλαβε χώρα στο Fortnite. Οι παίκτες είδαν έναν πύραυλο να χτυπά μία νοητή ασπίδα στον ουρανό και να τη σπάει. Κάτι παρόμοιο, αλλά αρκετά πιο διασκεδαστικό, βίωσαν οι χρήστες του παιχνιδιού την Πρωτοχρονιά.

Η Epic Games σχεδίασε ένα μοναδικό event για να γιορτάσουν οι παίκτες την έλευση του νέου έτους. To event ξεκίνησε στις 12 μ.μ της 31ης Δεκεμβρίου, ώρα Ελλάδος, και ολοκληρώθηκε στις 2 μ.μ της 1ης Ιανουαρίου.

Οι χρόνοι αυτοί δεν είναι καθόλου τυχαίοι. Διότι οι πρώτες περιοχές του κόσμου που αλλάζουν χρόνο είναι τα νησιά Σαμόα και η Νήσος των Χριστουγέννων. Ο χρόνος στις περιοχές αυτές αλλάζει ακριβώς στις 12:00 μ.μ της 31ης Δεκεμβρίου, ώρα Ελλάδος.

Επίσης, οι τελευταίες περιοχές του κόσμου που μεταβαίνουν στο νέο έτος είναι κάποια μικρά νησιά της Αμερικής. Ο χρόνος σε αυτά τα νησιά αλλάζει στις 2:00 μ.μ της 1ης Ιανουαρίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του event, και ανά μία ώρα, στον ουρανό του Fortnite έκανε την εμφάνισή της μία μπάλα ντίσκο. Έπειτα, ξεκινούσε η αναπαραγωγή γιορτινής μουσικής, και οι χαρακτήρες των χρηστών άρχιζαν να χορεύουν.

Η συγκεκριμένη τακτική της εταιρείας ίσως να εκνεύρισε κάποιους παίκτες. Ωστόσο, ήταν ο καλύτερος τρόπος που βρήκε η Epic Games, ώστε να αποτρέψει συμπεριφορές όπως αυτή του Elemental_Ray.

Ο Elemental_Ray, παίκτης του Fortnite, είχε εκμεταλλευτεί την εκτόξευση του πυραύλου που προαναφέραμε, για να κάνει ρεκόρ εκτελέσεων σε solo παιχνίδι. Τότε, η εταιρεία είχε υποσχεθεί ότι θα βρει τρόπο να αποτρέπει στο μέλλον τέτοια φαινόμενα, και τα κατάφερε.

Εφόσον όλοι οι παίκτες χόρευαν, κανείς δεν μπορούσε να σκοτώσει κανέναν και να κάνει ρεκόρ.

Η πρώτη διαδραστική ταινία του Netflix και το Nohzdyve

Το Black Mirror είναι μία δραματική σειρά του Netflix που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2011. Η σειρά εξερευνά την τεχνολογική εξέλιξη και το πώς τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ανθρώπου συγκρούονται με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα.

Στις 28 Δεκεμβρίου του 2018, το Netflix κυκλοφόρησε τη διαδραστική ταινία “Black Mirror: Bandersnatch”. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο χρήστης παίρνει αποφάσεις οι οποίες αλλάζουν την πλοκή της ιστορίας.

Για παράδειγμα, η πρώτη απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε αφορά τα δημητριακά που θέλουμε να φάει ο πρωταγωνιστής. Οπότε, αν μας αρέσουν τα “SUGAR PUFFS” πατάμε την πρώτη επιλογή, ειδάλλως επιλέγουμε τη δεύτερη.

Σε επίπεδο σεναρίου, η ταινία αφορά τη ζωή ενός νεαρού προγραμματιστή, ο οποίος προσπαθεί να μετατρέψει σε παιχνίδι ένα μυθιστόρημα φαντασίας.

Ωστόσο, ο ίδιος αδυνατεί να εκδώσει το παιχνίδι του, και γι’ αυτό παρουσιάζει την ιδέα του στον διευθυντή της “Tuckersoft”. Η Tuckersoft είναι η πιο επιτυχημένη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών της εποχής.

Το αστέρι της εταιρείας είναι ο Colin Ritman, δημιουργός των παιχνιδιών “Metl Hedd” και “Nohzdyve”.

Όλα τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά το σενάριο της ταινίας. Ωστόσο, το Netflix αποφάσισε να δώσει σάρκα και οστά στην Tunckersoft, γι’ αυτό δημιούργησε την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Στον ιστότοπο της Tunckersoft θα βρούμε την ιστορία της, τα παιχνίδια που κυκλοφόρησε, ακόμη και μία αγγελία με την οποία αναζητούν δημιουργούς παιχνιδιών.

Επίσης, από τη σελίδα της Tunckersoft, μπορούμε να κατεβάσουμε το Nohzdyve και να το παίξουμε στον υπολογιστή μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το αρχείο του παιχνιδιού και κάποιον ZX Spectrum emulator, όπως ο Fuse.

GamingSteps#20190104 - Διαδραστική Ταινία από το Netflix, Πρωτοχρονιά στο Fortnite

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Humble Stardock Bundle 2019

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 15 Ιανουαρίου το “Humble Stardock Bundle 2019”. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας $211, και κοστίζει μόνο 11,41€.

Πληρώνοντας περίπου 1 ευρώ, παίρνουμε το “Sins of a Solar Empire: Rebellion”, το “Galactic Civilizations II: Ultimate Edition”, και το “Galactic Civilizations I: Ultimate Edition”.

Δίνοντας περίπου 9 ευρώ, αποκτάμε όλα τα παραπάνω, συν το “Galactic Civilizations III”, το “Galactic Civilizations III – Mega Events DLC”, το “Galactic Civilizations III: Crusade Expansion Pack”, και το “Ashes of the Singularity: Escalation”.

Τέλος, αν πληρώσουμε από 11,41€ και πάνω, παίρνουμε επιπλέον το “Offworld Trading Company: Gold Bundle”, το “Galactic Civilizations III: Intrigue Expansion”, το “Ashes of the Singularity: Escalation – Epic Map Pack DLC”, και το “Ashes of the Singularity: Escalation – Turtle Wars DLC”.

Humble Software Bundle: Professional Photography

Στο Humble Bundle θα βρούμε τόσο παιχνίδια, όσο και εφαρμογές για κάθε χρήση. Αυτήν την εβδομάδα, το Humble Bundle μας προσφέρει το πακέτο “Humble Software Bundle: Professional Photography”, που περιέχει διάφορα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών.

Πληρώνοντας περίπου 1 ευρώ, παίρνουμε τo “PhotoMirage” και το “Photolemur 2”. Ενώ αν δώσουμε κάτι παραπάνω από 12 ευρώ, παίρνουμε το “PaintShop Pro” και το “CameraBag Pro”.

Τέλος, με 21,94€ προσθέτουμε στην παραπάνω λίστα προγραμμάτων το “Imerge Pro”, το “ACDSee Photo Studio Ultimate 2018”, και το “Aurora HDR 2018”. Η πραγματική αξία όλων των προγραμμάτων μαζί είναι 570$.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Humble Bundle.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

F.E.A.R. Bundle

Με το “F.E.A.R. Bundle” του Fanatical αγοράζουμε ολόκληρη τη σειρά παιχνιδιών F.E.A.R. στην τιμή των 5,15€. Το F.E.A.R. αφορά την ομώνυμη ειδική ομάδα, η οποία προσπαθεί να εξοντώσει μία παραφυσική οντότητα, που ακούει στο όνομα Alma Wade.

Το πακέτο περιέχει τους τρεις βασικούς τίτλους της σειράς, τα δύο expansion pack του “F.E.A.R.”, καθώς και το expansion pack του “F.E.A.R. 2: Project Origin”. Η πραγματική αξία όλων των τίτλων που περιέχει το πακέτο είναι 51,96€.

Deponia Complete Bundle

Tα Deponia είναι μία σειρά point-and-click περιπετειών, της οποίας ο πρώτος τίτλος κυκλοφόρησε το 2012. Η σειρά έχει συνολικά τέσσερα παιχνίδια, τα οποία κοστίζουν όλα μαζί περίπου 70€.

Ωστόσο, με το “Deponia Complete Bundle” του Fanatical, μπορούμε να αποκτήσουμε όλη τη συλλογή στην προνομιακή τιμή των 8,39€. Οι τίτλοι που περιέχει το πακέτο είναι το “Deponia”, το “Goodbye Deponia”, το “Chaos on Deponia”, και το “Deponia Doomsday”.

Middle-earth: Shadow of Mordor Bundle

Το “Middle-earth: Shadow of Mordor” είναι μία περιπέτεια δράσης ανοιχτού κόσμου, που αναπτύχθηκε από την Monolith Productions. Η ιστορία του παιχνιδιού λαμβάνει χώρα μεταξύ των γεγονότων του “The Hobbit” και του “The Lord of the Rings”.

Πέραν του βασικού τίτλου, κυκλοφόρησαν και αρκετά DLC που προσθέτουν επιπλέον περιεχόμενο στο παιχνίδι και επεκτείνουν την ιστορία του.

Το “Middle-earth: Shadow of Mordor Bundle” κοστίζει μόνο 5,15€ και περιέχει το παιχνίδι και όλα τα DLC που έχουν κυκλοφορήσει γι' αυτό.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Δωρεάν το Super Meat Boy στο Epic Games Store

Η Epic Games συνεχίζει τη διάθεση των δωρεάν παιχνιδιών μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Ο επόμενος τίτλος που προσφέρει η εταιρεία στους χρήστες είναι το “Super Meat Boy”, ένα indie platformer που κυκλοφόρησε το 2010.

Για να πάρουμε δωρεάν το Super Meat Boy, πρέπει να διαθέτουμε έναν Epic Games λογαριασμό. Έπειτα, κατεβάζουμε τον client της εταιρείας και προσθέτουμε το παιχνίδι στη βιβλιοθήκη μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη Παρασκευή, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας, για όσα διαβάσατε, στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps