Home » Internet » CineSteps » CineSteps: Οι Καλύτερες Ταινίες Και Σειρές, Φεβρουάριος 2019
CineSteps: Οι Καλύτερες Ταινίες Και Σειρές, Φεβρουάριος 2019

CineSteps: Οι Καλύτερες Ταινίες Και Σειρές, Φεβρουάριος 2019

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Σε όλους αρέσουν οι ταινίες και σειρές, όμως πολλές φορές κάποιες καλές ενδέχεται να μας έχουν ξεφύγει. Στον μηνιαίο μας οδηγό θα παρουσιάζουμε τα δημοφιλέστερα έργα και επεισόδια που έχουν τις περισσότερες λήψεις κάθε μήνα. Παράλληλα, θα δείχνουμε πώς μπορούμε να τα δούμε με ελληνικούς υπότιτλους στο Kodi, Stremio, και τα σχετικά sites για ταινίες, μαζί με προτάσεις για τα κορυφαία όλων που αξίζει να δούμε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στο μηνιαίο CineSteps φιλτράρουμε τις καλύτερες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν.

Ταινίες και σειρές που δεν πρέπει να τις χάσουμε

Τη μερίδα του λέοντος σε αυτή την ενότητα ενίοτε θα την έχουν οι τηλεοπτικές σειρές. Άλλωστε είναι γνωστό ότι με τα πολλά επεισόδια παρατείνεται η ψυχαγωγία μας.

Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι τα καλά TV shows ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τον πήχη, λόγω της προσμονής και των προσδοκιών που καλλιεργούνται για το επόμενο επεισόδιο.

Ταινίες-και-Σειρές-20-2

Ωστόσο, εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν διεκδικούμε δάφνες κριτικού κινηματογράφου. Πρόκειται καθαρά για την προσωπική μας άποψη μέσα από το χρόνιο πάθος μας για σινεμά.

Όπως είναι φυσικό, ενδέχεται κάποιες προτάσεις να μην αρέσουν σε όλους, καθότι ο καθένας μας έχει τη δική του αντίληψη της εικόνας, της πλοκής, της ερμηνείας, της αισθητικής, της φωτογραφίας, της δράσης κ.λ.π. Άλλωστε, γούστα είναι αυτά.

Code of a Killer

Ο Κώδικας του Δολοφόνου είναι αναμφίβολα μια από τις πιο ωραίες βρετανικές αστυνομικές σειρές της δεκαετίας. Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και τις δολοφονίες δύο μαθητριών που συντάραξαν το Ηνωμένο βασίλειο το 1983.

Ήταν η περίοδος όπου ο Βρετανός γενετιστής Άλεκ Τζέφρις ανακάλυψε μια μέθοδο που αποκωδικοποιεί το μοναδικό αποτύπωμα DNA ενός ατόμου. Έμελλε να γίνει το βασικότερο εργαλείο της αστυνομίας παγκοσμίως για την εξιχνίαση εγκλημάτων.

Τα δύο εξαιρετικά επεισόδια της μίνι σειράς που έκανε πρεμιέρα το 2015, αλλά και οι πολύ καλές ερμηνείες των γνωστών Βρετανών ηθοποιών, θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Μπορούμε να δούμε το τρέιλερ εδώ.

Τα νέα πρόσθετα του Kodi και το Elementum αναπαράγουν την σειρά σε ποιότητα 480p και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους. Εναλλακτικά, τα GamatoTV και Ταινιομανία σε ανεκτή ποιότητα.

Επιπλέον, και ο ελληνικός tracker Magico.one χωρίς το πρόβλημα απαγόρευσης της σελίδας από τους παρόχους, σε καλή ποιότητα 720p μέσω λήψη torrent και με ενσωματωμένο το αρχείο των υποτίτλων, ή με απευθείας αναπαραγωγή μέσω Ace Stream.

Σε κάθε ταινία και σειρά που προτείνουμε, θα παραθέτουμε και την αξιολόγηση των χιλιάδων θεατών όλων των ηλικιακών ομάδων στο IMDb.

Αν και είναι βέβαιο ότι το γνωρίζουμε, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο μέσος όρος στο εύρος του επτά, υποδηλώνει ότι πρόκειται ενδεχομένως για ένα καλό έως πολύ καλό έργο. Από το οκτώ και άνω, πρόκειται ίσως για μια εξαιρετική ταινία και σειρά.

Έτσι λοιπόν στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε τη βαθμολογία συνολικά (πρώτη κάθετη σειρά), αλλά και ανά ηλικία, που έδωσαν στη βρετανική τηλεοπτική σειρά οι 2.065 χρήστες του IMDb από όλον τον κόσμο.

C.B. Strike

Πρόκειται για άλλη μια εξαιρετική αστυνομική σειρά του BBC, η οποία έχει πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή και δυνατές ερμηνείες.

Αν είμαστε φίλοι του βρετανικού σινεμά, είναι βέβαιο ότι και τα επτά επεισόδια των τριών κύκλων της σειράς που έκανε πρεμιέρα το 2017 θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή έως το τέλος. Αναμένεται και νέος κύκλος μέσα στο 2019.

Μπορούμε να δούμε το τρέιλερ εδώ.

Τα νέα πρόσθετα του Kodi και το add-on Elementum αναπαράγουν την σειρά σε καλή ποιότητα 1080-720p και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους. Σε μερικά πρόσθετα η αναζήτηση απαιτεί να πληκτρολογήσουμε σκέτο το “Strike”.

Επιπλέον, και ο ελληνικός tracker Magico.one σε καλή ποιότητα 720p μέσω λήψη torrent και με ενσωματωμένο το αρχείο των υποτίτλων, ή με απευθείας αναπαραγωγή μέσω Ace Stream.

Εναλλακτικά, τα GamatoTV και Ταινιομανία αναπαράγουν τη σειρά σε ανεκτή ποιότητα.

Η βαθμολογία των 6.158 χρηστών του IMDb:

The Knick

Το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχουν πολλοί σινεφίλ που δεν έχουν δει την εξαιρετική αμερικανική δραματική σειρά. Ωστόσο, αν μας διέφυγε, εμείς προτείνουμε να μην την χάσετε σε καμία περίπτωση. Έχει την σφραγίδα του σπουδαίου σκηνοθέτη Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Η σειρά πραγματεύεται την καριέρα και την προσωπική ζωή του πρωτοποριακού χειρούργου Τζων Θάκερι (Κλάιβ Όουεν), που κάνει θαύματα στις επεμβάσεις υπό την επήρεια ναρκωτικών, στο νοσοκομείο Knickerbocker της Νέας Υόρκης, στις αρχές του 20ου αιώνα.

Μπορούμε να δούμε το τρέιλερ εδώ.

Τα νέα πρόσθετα του Kodi, αλλά και το Stremio, αναπαράγουν τα 20 επεισόδια σε πολύ καλή ποιότητα και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους. Εναλλακτικά, τα GamatoTV και Ταινιομανία αναπαράγουν τη σειρά σε ανεκτή ποιότητα.

Η βαθμολογία των 38.309 χρηστών του IMDb:

Secret State

Πρόκειται για άλλη μια ωραία βρετανική σειρά και πολιτικό θρίλερ τεσσάρων επεισοδίων. Έκανε πρεμιέρα το 2012, και πρωταγωνιστούν πολύ καλοί και γνωστοί ηθοποιοί.

Η σειρά, η οποία είναι και σχετικά επίκαιρη, πραγματεύεται τη διαφθορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα δούμε τα επικίνδυνα παιχνίδια των τραπεζών και των πολυεθνικών, αλλά και την αντίληψη της στρατιωτικής ηγεσίας, απέναντι στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Μπορούμε να δούμε το τρέιλερ εδώ.

Τα νέα πρόσθετα του Kodi αναπαράγουν την σειρά σε καλή ποιότητα και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους. Εναλλακτικά, τα GamatoTV και Ταινιομανία σε ανεκτή ποιότητα.

Επιπλέον, και ο ελληνικός tracker Magico.one σε καλή ποιότητα 720p μέσω λήψη torrent και με ενσωματωμένο το αρχείο των υποτίτλων, ή με απευθείας αναπαραγωγή μέσω Ace Stream.

Η βαθμολογία των 1.788 χρηστών του IMDb:

Five Daughters

Οι Πέντε Κόρες είναι μια εξαιρετική μίνι σειρά του BBC One, που έκανε πρεμιέρα το 2010. Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αφορά μια από τις πιο ανατριχιαστικές υποθέσεις της βρετανικής εγκληματολογίας.

Στα τρία επεισόδια θα δούμε τις τελευταίες ημέρες της ζωής πέντε εξαρτημένων νεαρών γυναικών και τη δολοφονία τους στο Ίπσουιτς της Αγγλίας το 2006.

Ο κόσμος επαίνεσε τη σειρά για την επιλογή να παρουσιάσει την ιστορία σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων και των οικογενειών τους, και όχι από την άποψη της αστυνομίας. Μπορούμε να δούμε το τρέιλερ εδώ.

Τα νέα πρόσθετα του Kodi αναπαράγουν την σειρά σε ποιότητα 480p και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους. Εναλλακτικά, τα GamatoTV και Ταινιομανία σε ανεκτή ποιότητα.

Επιπλέον, και ο ελληνικός tracker Magico.one σε καλή ποιότητα 720p μέσω λήψη torrent και με ενσωματωμένο το αρχείο των υποτίτλων, ή με απευθείας αναπαραγωγή μέσω Ace Stream.

Η βαθμολογία των 409 χρηστών του IMDb:

Brooklyn

Το Μπρούκλυν είναι μια δραματική ταινία του 2015. Αποτελεί συμπαραγωγή τριών χωρών (Ιρλανδία-Καναδάς-Αγγλία). Το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κολμ Τόιμπιν.

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία μιας νεαρής Ιρλανδέζας που μεταναστεύει το 1951 στις ΗΠΑ,  όπου παντρεύεται έναν Ιταλό. Ο θάνατος της αδελφής της την αναγκάζει να επιστρέψει στην πατρίδα της, όπου γνωρίζει έναν νεαρό Ιρλανδό και τελικά καλείται να επιλέξει μεταξύ τους.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 26 Ιανουαρίου του 2015 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς, λαμβάνοντας καλές κριτικές. Μπορούμε να δούμε το τρέιλερ εδώ.

Τα νέα πρόσθετα του Kodi, αλλά και το Stremio, αναπαράγουν τα 20 επεισόδια σε πολύ καλή ποιότητα και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους. Εναλλακτικά, τα GamatoTV και Ταινιομανία αναπαράγουν τη σειρά σε ανεκτή ποιότητα.

Η βαθμολογία των 409 χρηστών του IMDb:

Father & Son

Ο Πατέρας και Γιος είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα αστυνομική σειρά. Επικεντρώνεται στις συμμορίες του Μάντσεστερ και κυρίως στο οργανωμένο έγκλημα, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στην Ιρλανδία.

Η δραματική σειρά έκανε πρεμιέρα το 2009 και μεταδόθηκε στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας από το RTÉ One και στο Ηνωμένο Βασίλειο από το ITV. Συμμετέχουν πολύ γνωστοί Βρετανοί ηθοποιοί. Μπορούμε να δούμε το τρέιλερ εδώ.

Το GamatoTV και το Ταινιομανία είναι τα μοναδικά μέσα που αναπαράγουν τα τέσσερα επεισόδια της σειράς σε ανεκτή ποιότητα 480p.

Η βαθμολογία των 210 χρηστών του IMDb:

Οι περισσότερες πειρατικές λήψεις του μήνα

Αρχικά, εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι οι ταινίες και σειρές με τις περισσότερες λήψεις δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι είναι και οι καλύτερες. Ούτε σημαίνει απαραίτητα ότι τις προτείνουμε για να τις δείτε.

Ωστόσο, ενδέχεται κάποιες από τις δημοφιλείς ταινίες των πειρατικών λήψεων αρκετοί από εμάς να τις βρούμε ενδιαφέρουσες. Ιδίως οι σειρές που παραθέτουμε στον πίνακα, είναι στην πλειονότητά τους πολύ καλές.

Οι 10 δημοφιλέστερες ταινίες

Έτσι λοιπόν, η πρώτη στήλη του πίνακα αριστερά δείχνει σε αύξουσα σειρά το έργο με τις περισσότερες λήψεις. Η δεύτερη μας δείχνει την κατάταξη που είχε η ταινία την προηγούμενη εβδομάδα.

Η τελευταία στήλη δεξιά δείχνει πρώτα τη βαθμολογία από το δημοφιλές IMDb με τις χιλιάδες ψήφους. Ακριβώς δίπλα βλέπουμε τη βαθμολογία στο Subs4Free μόνο από Έλληνες χρήστες.

Cinesteps 1

Οι 10 τηλεοπτικές σειρές

Αντίστοιχα, έχουμε και τις τηλεοπτικές σειρές που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις.

Cinesteps 2

Εσείς έχετε να μας προτείνετε ενδιαφέροντα έργα?

Αναμφίβολα για τους περισσότερους από εμάς, οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές είναι το κυρίαρχο μέσο για την οικιακή μας ψυχαγωγία.

Αν θέλετε να μας προτείνετε τις δικές σας κορυφαίες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps