Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Το Καλύτερο VPN Για Γρήγορο Torrent Download Στην Ελλάδα
Το Καλύτερο VPN Για Γρήγορο Torrent Download Στην Ελλάδα

Το Καλύτερο VPN Για Γρήγορο Torrent Download Στην Ελλάδα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις ημέρες μας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες VPN εμφανίζονται, προσφέροντας νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Μια από αυτές είναι το P2P και το torrenting, που όμως σε πολλά πληρωμένα VPN δεν είναι το ταχύτερο δυνατό. Στον οδηγό συγκρίνουμε τις κορυφαίες υπηρεσίες της αγοράς και θα δούμε ποιο είναι το καλύτερο VPN για να κατεβάζουμε torrent με υψηλές ταχύτητες, αλλά και ποιος είναι ο ταχύτερος torrent client.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η απειλή για την ιδιωτική μας ζωή

Σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που έκανε το δημοφιλές και έγκριτο site τεχνολογίας PCmag, η μεγαλύτερη μερίδα των χρηστών θεωρεί ότι οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ είναι η κύρια απειλή για την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο. Ακολουθούν το Facebook και η Google.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο ISP έχει τον τρόπο και τα μέσα να ελέγχει τι κατεβάζουμε. Επομένως, είναι στη διακριτική του ευχέρεια να μειώσει την ταχύτητα της σύνδεσης που πληρώνουμε, χωρίς να το αντιληφθούμε, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του torrenting γίνεται στο όνομα της πειρατείας.

Ως εκ τούτου, κινδυνεύουμε, όχι μόνο αν κάνουμε συστηματική λήψη torrent, αλλά και όταν χρησιμοποιούμε μια υπηρεσία που επιτρέπει τη ροή πολυμέσων υψηλής ποιότητας με ανταλλαγή αρχείων μέσω δικτύων P2P. Όπως για παράδειγμα το Ace Stream και το Plexus στο Kodi.

Ace Stream: Τηλεόραση Live Και Όλα Τα Σπορ Σε Windows - Android
Ace Stream: Τηλεόραση Live Και Όλα Τα Σπορ Σε Windows – Android

Αρκετοί από εμάς χρησιμοποιούμε την τεχνολογία P2P και το πρωτόκολλο BitTorrent στις συσκευές μας. Το Ace Stream είναι μια παρόμοια και καινοτόμος πλατφόρμα πολυμέσων νέας…

Με το VPN αυτό το πρόβλημα στο torrenting σαφώς εξαλείφεται. Επιπλέον, ο ISP δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει το σύνολο της διαδικτυακής μας δραστηριότητας.

Παρ' όλα αυτά, σε όλα τα VPN ανεξαιρέτως, μειώνονται λίγο οι ταχύτητες όταν κατεβάζουμε torrent. Μεσολαβούν διάφοροι παράγοντες που μας διασφαλίζουν την ανωνυμία και την ιδιωτικότητα μας, όπως για παράδειγμα η κρυπτογράφηση.

Άλλωστε το VPN δεν προορίζεται για να έχουμε ταχύτερες λήψεις στα torrents. Η δουλειά του είναι να έχουμε απόλυτη ανωνυμία στο torrenting. Επιπλέον, να μας διασφαλίσει το απόρρητο της διαδικτυακής μας κίνησης και των προσωπικών μας δεδομένων.

Όμως, υπάρχουν τρίτες υπηρεσίες που μπορούν να μας διασφαλίσουν τις ίδιες ταχύτητες στα torrent, που είχαμε και πριν το VPN. Ενίοτε ακόμη μεγαλύτερες.

Οι μετρήσεις για το καλύτερο VPN για torrent

Για να δούμε ποιο είναι το καλύτερο VPN στην Ελλάδα για γρήγορες λήψεις torrent, συγκρίναμε τα αποτελέσματα των δοκιμών της ταχύτητας χωρίς ενεργό VPN. Στη συνέχεια, με το VPN να είναι ενεργό, προκειμένου να δούμε τις διαφορές.

Οι torrent client που χρησιμοποιήσαμε είναι o δημοφιλής BitTorrent και o FDM, ένας ταχύτατος download accelerator που υποστηρίζει torrenting. Επιπλέον, το Real-Debrid, μια οικονομική συνδρομητική υπηρεσία P2P που είδαμε πρόσφατα στο Kodi.

Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους
Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD-4Κ Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους

Στις ημέρες μας, το streaming ταινιών είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση, καθώς διάφορα μέσα μας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Όμως, όταν βλέπουμε τα έργα τους…

Έτσι, δεν θα δούμε μόνο ποιο είναι το καλύτερο VPN στην Ελλάδα για γρήγορες λήψεις torrent, αλλά και ποιος είναι ο ταχύτερος torrent client με ενεργό το VPN.

Στις δοκιμές χρησιμοποιήσαμε διάφορα αρχεία torrent μεγέθους 1,3GΒ – 4,6GB με ικανοποιητικά seeds και σε ταυτόχρονες λήψεις τις οποίες αφήσαμε να ολοκληρωθούν σε κάθε VPN ξεχωριστά.

O γύρος των δοκιμών περιλαμβάνει τη χρήση VPN ενώ συνδέεται σε απομακρυσμένους διακομιστές. Ως επί το πλείστον από Ευρώπη, καθώς η ταχύτητα των λήψεων του VPN ενδέχεται να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και από την απόσταση του server με τον οποίο συνδεόμαστε.

CyberGhost

Το CyberGhost θεωρείται ως μια από τις πιο αξιόπιστες υπηρεσίες VPN και αποτελεί πρόταση πολλών έγκριτων ιστοσελίδων τεχνολογίας.

Η υπηρεσία εδρεύει στη Ρουμανία. Έχει Γερμανούς σχεδιαστές που κατέφυγαν εκεί λόγω των κατοχυρωμένων συνταγματικών δικαιωμάτων, που δεν δεσμεύουν τη χώρα αυτή στους περιορισμούς του Data Retention.

Παραθέτουμε σε εικόνες τα αποτελέσματα των δοκιμών στους δύο torrent client με ενεργό το CyberGhost και με server από την ενότητα “For torrenting”. Στη συνέχεια, με ανενεργό το VPN.

BitTorrent & FDM με ενεργό το CyberGhost

BitTorrent & FDM χωρίς VPN

Όπως παρατηρούμε, δεν υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά στις ταχύτητες των λήψεων. Όμως, παρατηρούμε ότι o Free Download Manager είναι και πάλι ταχύτερος του BitTorrent με ενεργό το VPN.

Ετυμηγορία

Σε σύνδεση οπτικών ινών 100Mbps, με ενεργό το CyberGhost 7, και με ένα μεγαλύτερο αρχείο, ο FDM έκανε περίπου 32 λεπτά της ώρας για να ολοκληρώσει τις λήψεις. Χωρίς το VPN, ο χρόνος ήταν περίπου στα 26 λεπτά.

Το CyberGhost 7, εκτός του ότι προσφέρει αναρίθμητους P2P server και πολλά επίπεδα προστασίας, φαίνεται να είναι πολύ πιο γρήγορο στο torrenting από την προγενέστερη έκδοση που είχαμε δοκιμάσει.

Γίνε συνδρομητής στο Cyberghost 7

PureVPN

Tο PureVPN θεωρείται επίσης ως ένα από τα πιο αξιόπιστα VPN και αποτελεί πρόταση πολλών έγκριτων ιστοσελίδων τεχνολογίας. Η υπηρεσία ιδρύθηκε το 2007, και εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. To VPN θεωρείται ιδανικό για torrenting καθώς προσφέρει αναρίθμητους P2P server από 140 χώρες.

Παραθέτουμε σε εικόνες τα αποτελέσματα των δοκιμών στους δύο torrent client. Ξεκινάμε με ενεργό το PureVPN και με P2P server από την Ευρώπη. Στη συνέχεια, έχουμε ανενεργό το VPN.

BitTorrent & FDM με ενεργό το PureVPN

BitTorrent & FDM χωρίς VPN

καλύτερο VPN 25αα

καλύτερο VPN 25α

Βλέπουμε ότι υπάρχει κάποια διαφορά στην ταχύτητα λήψης με ανενεργό το PureVPN. Ωστόσο, είναι λιγότερο αισθητή σε σχέση με τα άλλα πληρωμένα VPN. Αυτό το καθιστά ως το καλύτερο VPN για torrenting στην Ελλάδα.

Επιπλέον, παρατηρούμε ότι για άλλη μια φορά o Free Download Manager είναι και πάλι ταχύτερος του BitTorrent με ενεργό το VPN.

Ετυμηγορία

Σε σύνδεση οπτικών ινών 100Mbps, με ενεργό το PureVPN, και με ένα μεγαλύτερο αρχείο, ο FDM έκανε περίπου 32 λεπτά της ώρας για να ολοκληρώσει τις λήψεις. Χωρίς το VPN, ο χρόνος ήταν περίπου στα 26 λεπτά.

Mε το PureVPN φαίνεται ότι θα έχουμε πολύ καλές ταχύτητες στο torrenting. Ωστόσο, το περιβάλλον του client ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους αρχάριους, σε σχέση με τα άλλα VPN του οδηγού.

NordVPN

Tο NordVPN θεωρείται από όλα τα μεγάλα sites τεχνολογίας ως το καλύτερο VPN σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες και επιλογές που διαθέτει. Επιπλέον, και για τα πολλά επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει.

Παραθέτουμε σε εικόνες τα αποτελέσματα των δοκιμών στους δύο torrent client, με ενεργό το NordVPN και με P2P server από Ελλάδα και Σλοβενία. Στη συνέχεια, με ανενεργό το VPN.

BitTorrent & FDM με ενεργό το NordVPN

BitTorrent & FDM χωρίς VPN

Όπως παρατηρούμε, υπάρχει διαφορά στις ταχύτητες των λήψεων. Ωστόσο, το NordVPN μας δίνει αναρίθμητες επιλογές σε P2P server. Το πιο πιθανό είναι να βρούμε ταχύτερους server για torrenting.

Σε ό,τι αφορά τους client, παρατηρούμε ότι o Free Download Manager είναι και πάλι ταχύτερος του BitTorrent με ενεργό το VPN.

Ετυμηγορία

Σε σύνδεση οπτικών ινών 100Mbps, με ενεργό το NordVPN, ο FDM έκανε περίπου 28 λεπτά της ώρας για να κατεβάσει τα τρία αρχεία torrent με όγκο: 1,33GB, 2,93GB, και 4,58GB αντίστοιχα. Χωρίς το VPN, ο χρόνος ήταν περίπου στα 21 λεπτά.

Όπως με όλα τα VPN του οδηγού, έτσι και με το NordVPN δεν θα αισθανθούμε την παραμικρή υστέρηση όταν πλοηγούμαστε στο Internet. Επιπλέον, θα έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια που μπορεί να μας δώσει ένα πληρωμένο VPN.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά το torrenting, η υπηρεσία είναι ταχύτατη. Ωστόσο, ενδέχεται να πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο, γιατί έτσι είναι βέβαιο ότι θα βρούμε πολλούς γρήγορους P2P server, ώστε να έχουμε πολλές εναλλακτικές επιλογές στα αγαπημένα μας.

HotSpot Elite (HSS)

Το Hotspot Shield είναι πρόταση πολλών έγκριτων ιστοσελίδων τεχνολογίας και εδρεύει στην Ελβετία. Λόγω αυτής της τοποθεσίας – και όχι μόνο – είναι από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες με παραπάνω από μισό δις λήψεις.

Παρότι η πληρωμένη υπηρεσία δεν προσφέρει πολλούς server, ωστόσο πολλοί χρήστες θεωρούν ότι είναι το καλύτερο VPN για όσους θέλουν ευχρηστία και πολύ εύκολο και απλό περιβάλλον.

καλύτερο VPN 18αβ

Παραθέτουμε σε εικόνες τα αποτελέσματα των δοκιμών στους τρεις torrent client, με ενεργό το HSS, και με server από Ρουμανία και Σουηδία. Στη συνέχεια, με ανενεργό το VPN.

BitTorrent & FDM με ενεργό το HSS VPN

καλύτερο VPN 1

BitTorrent & FDM χωρίς VPN

Παρατηρούμε ότι υπάρχει αντίκτυπο στην ταχύτητα των λήψεων, όπου με ανενεργό το HSS, το torrenting γίνεται αισθητά ταχύτερα στους δύο torrent clients.

Ωστόσο, βλέπουμε ότι o Free Download Manager είναι ταχύτερος του BitTorrent, είτε με ενεργό, είτε με ανενεργό το VPN.

Ετυμηγορία

Σε σύνδεση οπτικών ινών 100Mbps, με ενεργό το HSS VPN, ο FDM έκανε περίπου 30 λεπτά της ώρας για να κατεβάσει τα τρία αρχεία torrent με όγκο: 1,36GB, 2,93GB, και 4,58GB αντίστοιχα. Χωρίς το VPN, ο χρόνος ήταν περίπου στα 21 λεπτά.

Με το Real-Debrid, και με ενεργό το HSS VPN, ο συνολικός χρόνος των λήψεων μειώθηκε περίπου στα 10 λεπτά της ώρας.

Παρότι με το HotSpot Shield Elite δεν θα αισθανθούμε την παραμικρή υστέρηση όταν πλοηγούμαστε στο Internet, ωστόσο, η ελβετική υπηρεσία VPN έχει μια μικρή καθυστέρηση στο torrenting.

Για να έχουμε πολύ υψηλές ταχύτητες στα torrent με το HSS, απαιτείται και μια συνδρομητική υπηρεσία P2P.

WindScribe Free

Tο Windscribe είναι σίγουρα το καλύτερο VPN για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν συνδρομή. Ταυτόχρονα είναι και γενναιόδωρο καθώς μας δίνει 10GB στον όγκο διακίνησης δεδομένων μηνιαίως. Αυτός ο όγκος μπορεί να αυξηθεί αν προτείνουμε την υπηρεσία σε φίλους και γνωστούς.

Παρότι είναι δωρεάν, η υπηρεσία επιτρέπει torrenting και μάλιστα σε πολύ καλές ταχύτητες, όπως διαπιστώσαμε στις δοκιμές μας. Φυσικά, τα 10GΒ θα εξαντληθούν γρήγορα αν κατεβάζουμε συχνά torrent.

Ωστόσο, υπάρχει και η πληρωμένη υπηρεσία. Καθώς το δείγμα γραφής στην δωρεάν είναι άκρως ικανοποιητικό, δεν χωρά αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με ένα γρήγορο VPN για torrenting.

καλύτερο VPN 16αα

Παραθέτουμε σε εικόνες τα αποτελέσματα των δοκιμών στους δύο torrent client με ενεργό και ανενεργό το WindScribe. Ο server προέρχεται από την προεπιλεγμένη καλύτερη τοποθεσία που είναι η Ρουμανία.

BitTorrent & FDM με ενεργό το WindScribe

καλύτερο VPN 12αα

καλύτερο VPN 18α

BitTorrent & FDM χωρίς VPN

Όπως παρατηρούμε, υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα λήψης με απενεργοποιημένο το VPN του WindScribe. Ωστόσο, παρατηρούμε ότι και εδώ ότι o Free Download Manager είναι και πάλι ταχύτερος του BitTorrent με ενεργό το VPN.

Ετυμηγορία

Σε σύνδεση οπτικών ινών 100Mbps, με ενεργό το δωρεάν WindScribe, και με ένα μεγαλύτερο αρχείο, ο FDM έκανε περίπου 36 λεπτά της ώρας για να ολοκληρώσει τις λήψεις. Χωρίς το VPN, ο χρόνος ήταν περίπου στα 26 λεπτά.

Το δωρεάν WindScribe παραμένει μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς εκτός από τα 10GB χρήσης, προσφέρει και αξιοπρεπέστατες ταχύτητες στις λήψεις των torrent. Ενδεχομένως η πληρωμένη έκδοση να τα πηγαίνει ακόμη καλύτερα.

H διαφορά που κάνει το Real-Debrid

Mε το Real-Debrid το torrenting γίνεται σαφώς πολύ ταχύτερα, είτε έχουμε VPN, είτε όχι, αλλά και σε σχέση με τους δύο προηγούμενους torrent client.

Βέβαια αυτό οφείλεται στο ότι πρόκειται για συνδρομητική υπηρεσία, που ωστόσο παράλληλα μας βοηθά να έχουμε και περισσότερες 1080p ταινίες στο Kodi.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι, στις περιπτώσεις όπου το αρχείο torrent δεν είναι βίντεο, θα χρειαστούμε τη συνεργασία του FDM ή οποιουδήποτε άλλου accelerator για να ολοκληρωθούν οι λήψεις.

Όμως, και εκεί θα δούμε να συνεχίζονται οι ασυνήθιστες ταχύτητες με το συμπιεσμένο αρχείο που θα μας δώσει το RD, κάτι που δεν μπορεί να μας το κάνει από μόνος του ο download accelerator, ό,τι σύνδεση και αν έχουμε.

Real-Debrid με ενεργό το HSS VPN

Real-Debrid χωρίς VPN

Όποιο VPN και αν επιλέξετε λοιπόν, ο συνδυασμός του με το πληρωμένο Real-Debrid θα έχει εντυπωσιακή αύξηση στην ταχύτητα.

Τελική ετυμηγορία

Το CyberGhost και το PureVPN διεκδικούν την πρωτιά ως το καλύτερο VPN για να έχουμε τις υψηλότερες δυνατές ταχύτητες στις λήψεις των torrents. Από κοντά, και σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί και το NordVPN.

Σε κάθε περίπτωση, αν έχουμε σύνδεση οπτικών ινών, δεν θα παρατηρήσουμε σοβαρές αποκλίσεις στο torrenting με ενεργά τα παραπάνω VPN.

Σε ό,τι αφορά τους torrent clients, το Real-Debrid προσφέρει αστρονομικές ταχύτητες στις λήψεις των torrent ταινιών, όποιο VPN και αν χρησιμοποιούμε. Ωστόσο, απαιτεί μια μικρή συνδρομή. Παρ' όλα αυτά, πολύ καλή δουλειά κάνει και ο Free Download Manager. Είναι σαφώς ταχύτερος από τον δημοφιλή BitTorrent.

Σε γενικές γραμμές, οι όποιες υστερήσεις στην ταχύτητα του torrenting είναι απόλυτα φυσιολογικές στα πληρωμένα VPN. Αναμφίβολα είναι μια πολύ μικρή θυσία για να απολαμβάνουμε την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Εσείς ποιο θεωρείτε καλύτερο VPN για τα torrent?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε κάποιο άλλο VPN που σας έχει δώσει υψηλές ταχύτητες στο κατέβασμα των torrent, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps