Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση High-End: Xiaomi Mi 9 vs Samsung Galaxy S10 vs Galaxy S10+
Σύγκριση High-End: Xiaomi Mi 9 vs Samsung Galaxy S10 vs Galaxy S10+

Σύγκριση High-End: Xiaomi Mi 9 vs Samsung Galaxy S10 vs Galaxy S10+

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε μήνα την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση των νέων ναυαρχίδων, του Xiaomi Mi 9, του Samsung Galaxy S10, αλλά και του Galaxy S10+.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Xiaomi Mi 9 αγορά
Galaxy S10 αγορά
Galaxy S10+ αγορά

Xiaomi Mi 9 vs Samsung Galaxy S10

Σε αυτή τη σύγκριση, έχουμε να κάνουμε με πανίσχυρες Android συσκευές, κατασκευασμένες από δύο εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση. Τα κινητά βγήκαν στην αγορά πολύ πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2019.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η κύρια σύγκριση του οδηγού επικεντρώνεται ως επί το πλείστον στο Mi 9 και στο Galaxy S10. Ωστόσο, σε αρκετές ενότητες συμπεριλαμβάνουμε και το Galaxy S10+ ώστε να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα.

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο εταιρείες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό στα κινητά τους, με το Xiaomi Mi 9 να έρχεται με τη μικρή εγκοπή στο μπροστινό τμήμα του, σε αντίθεση με τα Samsung Galaxy που διαθέτουν την Curved Infinity-O οθόνη.

Μέγεθος

Σε αντίθεση με το Galaxy S10+ που έχει τις ίδιες ακριβώς ίντσες με το Mi 9, το S10 δεν έχει την ίδια διαγώνιο οθόνης, και έτσι υπάρχει εμφανής διαφορά στις διαστάσεις.

Xiaomi Mi 9 vs Samsung Galaxy S10 20

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Galaxy S10 έχει αισθητά μικρότερο πλάτος και ύψος από το Xiaomi Mi 9, το οποίο με τη σειρά του έχει μικρότερο πάχος.

Xiaomi Mi 9 vs Samsung Galaxy S10 2

Η κορεάτικη συσκευή είναι ελαφρύτερη με βάρος 157 γραμμάρια, έναντι των 173 γραμμαρίων του κινητού της Xiaomi.

Σε ό,τι αφορά το Galaxy S10+, οι διαφορές με το Mi 9 στις διαστάσεις, αλλά και στο βάρος, είναι αμελητέες.

Ποιότητα κατασκευής

Οι συσκευές έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Όλες διαθέτουν γυαλί Gorilla Glass 5 στο πίσω τμήμα και μεταλλικό πλαίσιο.

Η Xiaomi διαθέτει και την Transparent Edition, όπου το Mi 9 έρχεται με διαφανή γυάλινη πλάτη και φαίνεται το εσωτερικό της συσκευής.

Σύγκριση οθόνης

Το Xiaomi Mi 9 είναι στις 6,39″ και το Samsung Galaxy S10 στις 6.1”. Αμφότερα τα κινητά διαθέτουν οθόνη AMOLED με Gorilla Glass 6.

Xiaomi Mi 9 vs Samsung Galaxy S10 20α

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το Galaxy S10 έχει καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του ανέρχεται στο 88,66%, έναντι της συσκευής της Xiaomi που είναι στο 85,23%.

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας, το Galaxy S10 έχει υψηλότερη ανάλυση και πυκνότητα εικονοστοιχείων στα 550 ppi, έναντι 403 ppi του κινητού της Xiaomi.

Φωτεινότητα

Σύμφωνα με τα πολύ έγκυρα τεστ του γνωστού Phone arena, στον τομέα της φωτεινότητας, τα Samsung Galaxy S10 και S10+ επιτυγχάνουν τη μέγιστη φωτεινότητα των 674 και 753 nits αντίστοιχα, έναντι των 575 nits του Xiaomi Mi 9.

Και τα τρία κινητά έχουν εξαιρετική αντίθεση.

Xiaomi Mi 9 vs Samsung Galaxy S10 5α

Στο φως του ήλιου, τα δύο κινητά της Samsung φαίνεται να αποδίδουν καλύτερη φωτεινότητα από το smartphone της Xiaomi.

Σύγκριση hardware

Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση στον τομέα της ισχύος, και οι τρεις ναυαρχίδες διαθέτουν τον ίδιο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 855 Octa-core στα 2840 MHz, με Kryo 485, 64-bit, και 7nm.

Μνήμες

Το Xiaomi Mi 9 έρχεται με δύο εκδόσεις με 6/8GB RAM και 64/128GB αποθηκευτική μνήμη. Δεν υποστηρίζει micro SD.

Το Galaxy S10 διαθέτει και αυτό δύο μοντέλα με 8GB RAM και 128/512GB αποθηκευτική μνήμη. Υποστηρίζει κάρτα micro SD.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι συσκευές έχουν μεγάλες δυνατότητες με τις φωτογραφίες στο Android. Σύμφωνα με τα τεστ του Phone Arena, τα Galaxy S10 και S10+ φαίνεται να υπερτερούν ελαφρώς στην ταχύτητα της κάμερας.

Το Xiaomi Mi 9 διαθέτει τριπλή κάμερα με αισθητήρες 48.0 MP + 16.0 MP + 12.0 MP πίσω και 20.0 MP μπροστά, έναντι της τριπλής κάμερας του Samsung Galaxy S10 με 16.0 MP + 12.0 MP + 12.0 MP πίσω και 10.0 MP μπροστά.

Φυσικά, τα MP, όπως έχουμε δει σε παλαιότερο οδηγό, δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για την ποιότητα της κάμερας. Σε γενικές γραμμές, τα δύο κινητά έχουν πολύ καλές επιμέρους δυνατότητες στον τομέα της φωτογραφίας.

Δυνατότητες μπαταρίας

Στα εξαντλητικά τεστ του GSM Arena, το Xiaomi Mi 9 φαίνεται να υπερισχύει κατά πολύ του Galaxy S10 στον τομέα της μπαταρίας. Ωστόσο, το Galaxy S10+ βρίσκεται πιο κοντά στις επιδόσεις της κινέζικης συσκευής.

Xiaomi Mi 9 vs Samsung Galaxy S10 11

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, το Xiaomi Mi 9 και το Samsung Galaxy S10 διαθέτουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Xiaomi Mi 9 vs Samsung Galaxy S10 13

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, οι συσκευές δεν είναι τεράστιες. Ωστόσο, το Xiaomi Mi 9 είναι αρκετά μεγαλύτερο από το Samsung Galaxy S10. Είναι εμφανές ότι το κορεάτικο κινητό με την μικρότερη οθόνη προσφέρει καλύτερη αίσθηση στο κράτημα.

Xiaomi Mi 9 vs Samsung Galaxy S10 15

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Στις επίσημες μετρήσεις του Phone Arena, το Xiaomi Mi 9 εμφανίζει μια συντριπτική υπεροχή έναντι των δύο νέων κινητών της Samsung, αλλά και έναντι όλων των Android ναυαρχίδων.

Xiaomi Mi 9 vs Galaxy S10 vs Galaxy S10+

Παραθέτουμε τα πέντε μεγαλύτερα benchmarks του Phone Arena για τις δύο συσκευές.

Galaxy S10 α

Xiaomi Mi 9 α

Xiaomi Mi 9 αα

Xiaomi Mi 9 ααα

galaxy s10 aaa

Κύρια μειονεκτήματα

Παρότι οι συσκευές είναι κορυφαίες, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα. Τα παραθέτουμε συνοπτικά.

Samsung Galaxy S10

  • Κακή απόδοση στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.
  • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι μέτρια.
  • Οι λήψεις χαμηλού φωτισμού και τα πορτρέτα δεν είναι τόσο καλά όσο στο S10+.

Xiaomi Mi 9

  • Δεν υπάρχει υποδοχή για microSD.
  • Χωρίς στεγανοποίηση.
  • Δεν διαθέτει θύρα ήχου και στερεοφωνικά ηχεία.
  • Χωρίς οπτικό σταθεροποιητή.

Xiaomi Mi 9 vs Samsung Galaxy S10 20αα

Κόστος αγοράς

Το Xiaomi Mi 9 είναι κατά πολύ φθηνότερο και στην ελληνική αγορά το μοντέλο των 6GB/128GB κοστίζει περί τα 549 ευρώ με 36 άτοκες δόσεις.

Τα κινητά της Samsung είναι φυσικά πολύ πιο ακριβά και στην ελληνική αγορά το κόστος για το Galaxy S10 ξεκινά από τα 939 ευρώ με 48 άτοκες δόσεις. To Galaxy S10+ ξεκινά από τα 1039 ευρώ.

Βαθμολογία – κριτικές

Επί του παρόντος, κανένα από τα έγκυρα ξένα sites τεχνολογίας δεν έχουν βαθμολογήσει τα νέα κινητά. Ωστόσο, δίνουν βαθμολογία οι Έλληνες χρήστες που τα έχουν αγοράσει.

Xiaomi Mi 9 vs Samsung Galaxy S10 18

Τι είπαν οι Έλληνες χρήστες

Παραθέτουμε τα σχόλια των Ελλήνων χρηστών για τις δύο συσκευές, που είναι ως επί το πλείστον θετικά.

Xiaomi Mi 9:

Samsung Galaxy S10:

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των συσκευών για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις νέες ναυαρχίδες;

Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για πανίσχυρα κινητά της αγοράς, καθώς έχουν κορυφαίες προδιαγραφές και πολύ καλή κατασκευή και σχεδιασμό.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps