Home » Software » Παιχνίδια » Τα 5+5 Καλύτερα Παιχνίδια Για PC Για Το 2018 + Game Awards
Τα Καλύτερα Παιχνίδια Για PC Για το 2018

Τα 5+5 Καλύτερα Παιχνίδια Για PC Για Το 2018 + Game Awards

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Από μεγάλες παραγωγές με budget εκατοντάδων εκατομμυρίων, μέχρι ανεξάρτητα “indie” παιχνίδια που δημιουργεί ένας προγραμματιστής μόνος του, κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα παιχνίδια για PC. Όσο φανατικοί gamers και αν είμαστε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα παίξουμε όλα. Αν αγαπάτε το gaming αλλά έχετε περιορισμένο χρόνο, δείτε τα καλύτερα ΑΑΑ και indie παιχνίδια για PC που αξίζουν την προσοχή και τα χρήματά σας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Με ποιο κριτήριο επιλέξαμε τα καλύτερα παιχνίδια για PC

Αν ρωτήσουμε 100 gamers ποια είναι τα καλύτερα παιχνίδια για PC, δεν αποκλείεται να λάβουμε 110 διαφορετικές απαντήσεις. Καλώς ή κακώς, ο προσδιορισμός “καλύτερο” είναι κατά μεγάλο ποσοστό υποκειμενικός.

Για να αποφύγουμε όσο γίνεται αυτό το σκόπελο, βασίσαμε την επιλογή μας αποκλειστικά στο σκορ που έχει συγκεντρώσει το κάθε παιχνίδι στη γνωστή ιστοσελίδα Metacritic.

Σε περίπτωση που δεν τη γνωρίζετε, πρόκειται για μία υπηρεσία που συγκεντρώνει τις κριτικές από τους εγκυρότερους game reviewers στο ίντερνετ. Aπό αυτές βγάζει ένα μοναδικό “Metascore”, με βάση τον αλγόριθμο του Metacritic.

Σίγουρα αυτή η μέθοδος δεν είναι τέλεια, καθώς δεν μπορεί να προβλέψει το προσωπικό μας γούστο. Είναι όμως η καλύτερη μέθοδος που έχουμε αυτή τη στιγμή.

Σε περίπτωση που διαφωνείτε με το Metacritic, και πιστεύετε πως άλλοι τίτλοι του 2018 αξίζουν μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα παιχνίδια για PC, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα πέντε καλύτερα AAA παιχνίδια για PC

Συνήθως οι AAA τίτλοι τραβούν περισσότερο τα βλέμματα, κυρίως γιατί συνήθως συνοδεύονται από εκτεταμένες καμπάνιες marketing και διαρκή προβολή αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, όσα AAA παιχνίδια κι αν κυκλοφόρησαν φέτος, τα πέντε που ακολουθούν είναι τα καλύτερα παιχνίδια για PC του 2018, με βάση τους κριτικούς.

Monster Hunter: World

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 09/08/18 | Είδος: Action RPG | Βαθμολογία Metacritic: 88 | Πλατφόρμες: WindowsPS4, Xbox One

Το Monster Hunter είναι μία σειρά action RPG παιχνιδιών που κυκλοφορούσαν μόνο σε κονσόλες, και είχαν ιδιαίτερη επιτυχία στην Ιαπωνία. Ωστόσο, η Capcom επέλεξε να φέρει τη σειρά στα PC με το Monster Hunter: World.

Στο Monster Hunter: World, ακολουθούμε τους Elder Dragons, οι οποίοι πέρασαν στην άλλη πλευρά της θάλασσας. Πλέον βρισκόμαστε στον Νέο Κόσμο (επόμενη στάση: Μπακνανά), και καλούμαστε να ανακαλύψουμε για ποιόν λόγο μετανάστευσαν.

Στην εξερεύνηση μας μπορούμε να συνεργαστούμε με άλλους παίκτες, να κατασκευάσουμε εξελιγμένο εξοπλισμό, να εξερευνήσουμε τον άδυτο και δυναμικό χάρτη, αλλά και να κυνηγήσουμε διάφορα τέρατα.

Μερικά από τα στοιχεία που τοποθετούν το Monster Hunter: World στη λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια για PC είναι η εναλλαγή ημέρας και νύχτας, οι εντυπωσιακές λεπτομέρειες των τεράτων, και ο προσεγμένος σχεδιασμός του χάρτη.

Forza Horizon 4

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 02/10/18 | Είδος: Racing | Βαθμολογία Metacritic: 87 | Πλατφόρμες: Windows – Xbox One

Το Forza Horizon 4 είναι ο καλύτερος τίτλος του franchise, και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για PC του 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=zJ477xAIlgU

Ο νεότερος τίτλος του racing game της Microsoft λαμβάνει χώρα σε μια εναλλακτική εκδοχή της Αγγλίας.

Στο Forza Horizon 4 έκαναν το ντεμπούτο τους οι εποχές, όπου κάθε μία από αυτές διαρκεί μία εβδομάδα. Οι εποχές επηρεάζουν τόσο το περιβάλλον του παιχνιδιού, όσο και την οδική συμπεριφορά των οχημάτων.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι λίμνες παγώνουν, ενώ το καλοκαίρι τα ποτάμια ξεραίνονται. Παράλληλα, τον χειμώνα υπάρχει πάγος στον δρόμο που κάνει ακόμη πιο δύσκολο τον χειρισμό του αυτοκινήτου.

Τα Καλύτερα Παιχνίδια Για PC Για το 2018

Στο Forza Horizon 4, βρισκόμαστε στον ίδιο server με άλλους 71 παίκτες. Όλοι κυκλοφορούμε στον ίδιο χάρτη, βιώνουμε ακριβώς τις ίδιες καιρικές συνθήκες, και ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλο.

Το παιχνίδι μας επιτρέπει να δημιουργούμε τους δικούς μας αγώνες, στους οποίους μπορούν να συμμετέχουν οι υπόλοιποι παίκτες του server. Τέλος, μπορούμε να παίζουμε το Forza Horizon 4 και χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ.

Assassin’s Creed Odyssey

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 05/10/18 | Είδος: Action RPG, Stealth | Βαθμολογία Metacritic: 84 | Πλατφόρμες: Windows, PS4, Xbox One

Τα Assassin’s Creed είναι μια σειρά παιχνιδιών δράσης, της οποίας ο τελευταίος τίτλος είναι το Odyssey.

Στο Assassin’s Creed Odyssey βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 431 π.Χ., κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου.

Στο Odyssey, οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν πλούσια χρώματα. Πιστεύουν πως μια χώρα που χτίστηκε από τους Θεούς δεν θα ήταν απλά λευκή και χρυσή. Με αυτόν τον τρόπο, συνδύασαν την ιστορική ακρίβεια με μια εντυπωσιακή χρωματική παλέτα.

Ο χάρτης του Assassin’s Creed Odyssey είναι ο μεγαλύτερος που έχουμε δει μέχρι τώρα στο franchise. Είναι γεμάτος με βουνά, θάλασσες, δάση, και διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα καιρού.

Στο πολεμικό κομμάτι, θα βρούμε ενδιαφέροντες μηχανισμούς πάλης, τους οποίους συμπληρώνει ένα δέντρο ικανοτήτων. Επίσης, ξεχωριστό στοιχείο αποτελούν οι ναυμαχίες, στις οποίες λαμβάνουμε μέρος με το δικό μας πλοίο.

Τέλος, το παιχνίδι έχει έντονα RPG στοιχεία, δίνοντάς μας τη δυνατότητα επιλογής χαρακτήρα, ανάπτυξης ερωτικών σχέσεων, και λήψης σημαντικών αποφάσεων.

HITMAN 2

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 13/11/18 | Είδος: Stealth | Βαθμολογία Metacritic: 83 | Πλατφόρμες: WindowsPS4, Xbox One

Ήταν αδύνατο να μην συμπεριλάβουμε το HITMAN 2 στη λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια του 2018. Κι αυτό γιατί τα έχει όλα, απίστευτα γραφικά, άρτιο gameplay, και πληθώρα από mode.

Όπως σε κάθε παιχνίδι HITMAΝ, είμαστε ο Agent 47, ένας πληρωμένος δολοφόνος που ταξιδεύει ανά τον κόσμο και εκτελεί στόχους υψηλού προφίλ.

Για να εξαλείψουμε τους στόχους μας, χρησιμοποιούμε όπλα, στοιχεία από το περιβάλλον γύρω μας, διάφορες τεχνικές περισπασμού, gadgets, και άλλα.

Στο HITMAN 2, διασχίζουμε τις πέντε ηπείρους ολοκληρώνοντας μία σειρά έξι αποστολών που μας αποκαλύπτουν την αλήθεια για το παρελθόν μας.

Τέλος, στη συλλογή των mode του HITMAN 2 θα βρούμε: το Sniper Assassin, το Ghost Mode, και το Elusive Targets.

Shadow of the Tomb Raider

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14/09/18 | Είδος: Action Adventure | Βαθμολογία Metacritic: 77 | Πλατφόρμες: WindowsPS4, Xbox One

Ανάμεσα στα καλύτερα παιχνίδια για PC του 2018, βρίσκεται και το Shadow of the Tomb Raider, που αποτελεί τρίτη συνέχεια της ανανεωμένης σειράς Tomb Raider, και διάδοχος του Rise of the Tomb Raider.

Σε αυτό το action adventure παιχνίδι, η Lara Croft μάχεται με την παραστρατιωτική οργάνωση Trinity. Παράλληλα, προσπαθεί να σταματήσει την αποκάλυψη των Μάγια, που η ίδια προκάλεσε.

Βασισμένοι στην μυθολογία των Μάγια και των Αζτέκων οι σχεδιαστές δημιούργησαν την θρυλική κρυμμένη πόλη Paititi. Εκεί, μπορούμε να αναλάβουμε δευτερεύουσες αποστολές, να ανταλλάξουμε αγαθά, και να βρούμε διάφορους NPC.

Στο Shadow of the Tomb Raider, οι τακτικές απόκρυψης αποτελούν βασικό κομμάτι του παιχνιδιού, και αρκετές φορές μας βοηθούν να αποφεύγουμε τις μάχες.

Επίσης, στο Shadow of the Tomb Raider μπορούμε να κολυμπάμε για περισσότερη ώρα, και σε μεγαλύτερο βάθος.

Τέλος, στο Shadow of the Tomb Raider θα εξερευνήσουμε την χαοτική Περουβιανή ζούγκλα, θα συλλέξουμε προμήθειες, θα λύσουμε αμέτρητα παζλ, και πολλά άλλα.

Τα πέντε καλύτερα indie παιχνίδια για PC

Τα ανεξάρτητα παιχνίδια εκ των πραγμάτων δεν έχουν προϋπολογισμό εκατομμυρίων για τη δημιουργία και το μετέπειτα marketing. Συχνά ένα indie παιχνίδι το δημιουργεί μια μικρή ομάδα, ή και ένας προγραμματιστής μόνος του.

Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν τα καθιστά αυτόματα κατώτερα από τους ΑΑΑ τίτλους. Η ιστορία έχει αποδείξει πως υπάρχουν indie παιχνίδια που είναι πραγματικά αριστουργήματα. Αυτά είναι τα πέντε καλύτερα indie παιχνίδια για PC του 2018.

Dead Cells

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 07/08/18 | Είδος: Roguelike, Action-platformer | Βαθμολογία Metacritic: 89 | Πλατφόρμες: Windows, macOS, Linux, PS4, Xbox One, Switch

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για PC της φετινής χρονιάς είναι το Dead Cells. Σε αυτό το παιχνίδι, χειριζόμαστε ένα σύνολο κυττάρων τα οποία ελέγχουν ένα αποκεφαλισμένο πτώμα.

Καθώς εξερευνούμε τα μπουντρούμια του παιχνιδιού, θα χρειαστεί να πολεμήσουμε με τέρατα, να ανακαλύψουμε κρυφά περάσματα, και να συλλέξουμε διάφορα αγαθά.

Το νόμισμα του παιχνιδιού είναι τα cells (κύτταρα). Στο τέλος κάθε επιπέδου ξοδεύουμε τα κύτταρα που έχουμε μαζέψει, για να αγοράσουμε διάφορες αναβαθμίσεις, οι οποίες παίζουν καίριο ρόλο στο ξεκλείδωμα νέων μονοπατιών.

Ο θάνατός μας αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία του Dead Cells. Κάθε φορά που πεθαίνουμε, το νησί στο οποίο βρισκόμαστε αλλάζει μορφή.

Celeste

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25/01/18 | Είδος: Platform | Βαθμολογία Metacritic: 88 | Πλατφόρμες: Windows, macOS, Linux, PS4, Xbox One, Switch

Στο Celeste είμαστε η Madeline, και ο σκοπός μας είναι να φτάσουμε στην κορυφή του ομώνυμου όρους Celeste.

Στο παιχνίδι θα πρέπει να αποφύγουμε διάφορα φονικά εμπόδια, να μαζέψουμε φράουλες και κασέτες. Η ποσότητα από φράουλες που θα έχουμε μαζέψει πριν φτάσουμε στην κορυφή του βουνού επηρεάζει ελαφρώς το τέλος του παιχνιδιού.

Από την άλλη, οι κασέτες ξεκλειδώνουν την πιο δύσκολη εκδοχή του κάθε επιπέδου. Αν καταφέρουμε να τερματίσουμε όλα τα δύσκολα επίπεδα, τότε αποκτάμε πρόσβαση σε ακόμα πιο δύσκολα επίπεδα.

Γενικά, το Celeste θα μας θυμίσει τα παλιά καλά platformer, σε gameplay αλλά και δυσκολία.

Return of the Obra Dinn

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18/10/18 | Είδος: Adventure, Puzzle | Βαθμολογία Metacritic: 88 | Πλατφόρμες: Windows, macOS

Το Return of the Obra Dinn μπήκε στη λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια για PC, χάρη στα γραφικά και της κεντρικής του ιδέας. Ο Lucas Pope κατάφερε να δημιουργήσει ένα απόλυτα τρισδιάστατο περιβάλλον, διατηρώντας το στιλ των παλιών Macintosh παιχνιδιών.

Η ιστορία του Return of the Obra Dinn πάει κάπως έτσι: Το 1802, ένα εμπορικό πλοίο μπάρκαρε από το Λονδίνο για να μεταφέρει τόνους αγαθών. Πέρασαν μήνες χωρίς να μάθει κάποιος νέα του, και γι’ αυτό όλοι θεώρησαν ότι χάθηκε στην θάλασσα.

Πέντε χρόνια αργότερα, το κατεστραμμένο πλέον πλοίο κάνει την εμφάνισή του σε ένα λιμάνι της Αγγλίας. Εμείς καλούμαστε να ανακαλύψουμε τι συνέβη, τι απέγινε το 60μελες πλήρωμα του πλοίου, καθώς και το ποιοι ήταν.

Σε αυτό το παιχνίδι επίλυσης γρίφων έχουμε στη διάθεσή μας ελάχιστα στοιχεία. Οπότε, για να λύσουμε την υπόθεση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη λογική και τον παραγωγικό συλλογισμό, χωρίς να αφήσουμε ούτε ένα στοιχείο να μας ξεφύγει.

Subnautica

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23/01/18 | Είδος: Adventure, Survival | Βαθμολογία Metacritic: 87 | Πλατφόρμες: Windows, macOSPS4, Xbox One

Σε αυτό το παιχνίδι ανοιχτού κόσμου, καλούμαστε να επιβιώσουμε στα άγνωστα νερά του πλανήτη 4546B, στον οποίο έχει προσκρούσει το σκάφος μας.

Καθώς εξερευνούμε κοραλλιογενείς υφάλους και σκοτεινές υποθαλάσσιες τάφρους, θα πρέπει να βρούμε πόσιμο νερό, να συλλέξουμε προμήθειες, και να κατασκευάσουμε αντικείμενα.

Ο κύκλος ημέρας και νύχτας κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωσή μας. Όταν νυχτώνει, άγνωστοι κίνδυνοι παραμονεύουν σε κάθε γωνιά του βυθού.

Μεταξύ άλλων, παίζοντας το Subnautica, θα μάθουμε την ιστορία του 4546B και θα ανακαλύψουμε τι μας συνέβη. Επίσης, θα μπορέσουμε να εξερευνήσουμε υποθαλάσσιες κατοικίες και να φτιάξουμε τον δικό μας οικισμό.

Το Subnautica είναι αρκετά παρόμοιο με το Raft, μόνο που δεν μας προσφέρει τη δυνατότητα να παίζουμε με φίλους μας.

Frostpunk

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24/04/18 | Είδος: City-building, Survival | Βαθμολογία Metacritic: 84 | Πλατφόρμες: Windows

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια για PC είναι το Frostpunk, ένα city building παιχνίδι επιβίωσης.

Η βασική ιδέα πίσω από το Frostpunk είναι ότι τα πάντα έχουν καταστραφεί από τις εκρήξεις του Krakatoa και του Mount Tambora. Ο ήλιος έχει εξασθενίσει και προσπαθούμε να επιβιώσουμε σε έναν ατελείωτο χειμώνα.

Το πρώτο βήμα της επιβίωσης είναι οι γεννήτριες που δημιουργήθηκαν στο Βορρά, σε περίπτωση που χρειαζόταν να μεταναστεύσουν όλοι από τον Νότο. Εμείς είμαστε ο διοικητής της τελευταίας κατοικημένης πόλης που διαθέτει την δική της γεννήτρια.

Στη διάρκεια του παιχνιδιού θα πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, που θα κρίνουν το μέλλον όλων μας.

Θα δώσουμε καταφύγιο στους πρόσφυγες που φτάνουν στις παρυφές της πόλης μας; Τι είναι καλύτερο, η παιδική εργασία ή οι 24ωρες βάρδιες;

Το Frostpunk δείχνει το τι είναι ικανή να κάνει μια κοινωνία για να επιβιώσει. Αποτελεί το τέλειο παράδειγμα για το πώς η κάθε ανθρώπινη απόφαση αλλάζει το μέλλον του είδους μας.

The Game Awards 2018

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2018 πραγματοποιήθηκαν τα “The Game Awards 2018”. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος σε κάθε κατηγορία, ειδικά για τους ανεξάρτητους δημιουργούς. Οι νικητές των βραβείων, σε κάθε κατηγορία χωριστά, είναι οι παρακάτω.

Παιχνίδι της χρονιάς: God of War

Διαρκής εξέλιξη: Fortnite

Καλύτερη πορεία ανάπτυξης: God of War

Καλύτερη ανάπτυξη ιστορίας: Red Dead Redemption 2

Καλύτερος καλλιτεχνικός σχεδιασμός: Return of Obra Dinn

Καλύτερη μουσική επένδυση: Woody Jackson και Daniel Lanois, για το Red Dead Redemption 2

Καλύτερος ηχητικός σχεδιασμός: Red Dead Redemption 2

Καλύτερος ηθοποιός: ο Roger Clark στον ρόλο του Arthur Morgan, για το Red Dead Redemption 2

Μεγαλύτερη επιρροή: Celeste

Καλύτερο indie παιχνίδι: Celeste

Καλύτερο mobile παιχνίδι: Florence

Καλύτερο VR/AR: Astro Bot Rescue Mission

Καλύτερο παιχνίδι δράσης: Dead Cells

Καλύτερη περιπέτεια δράσης: God of War

Καλύτερο παιχνίδι ρόλων: Monster Hunter: World

Καλύτερο fighting παιχνίδι: Dragon Ball FighterZ

Καλύτερο οικογενειακό παιχνίδι: Overcooked 2

Καλύτερο παιχνίδι στρατηγικής: Into the Breach

Καλύτερο sports/racing: Forza Horizon 4

Καλύτερο multiplayer παιχνίδι: Fortnite

Καλύτερο παιχνίδι από σπουδαστές: Combat 2018, από το Inland Norway University of Applied Sciences

Καλύτερο indie παιχνίδι από πρωτοεμφανιζόμενο studio: The Messenger

Καλύτερο παιχνίδι στα Esports: Overwatch

Καλύτερο παίκτης στα Esports: Dominique “SonicFox” McLean

Τα Καλύτερα Παιχνίδια Για PC Για το 2018

Καλύτερη ομάδα στα Esports: Cloud9 – League οf Legends

Καλύτερος προπονητής στα Esports: Bok “Reapered” Han-gyu από την Cloud 9

Καλύτερη εκδήλωση στα Esports: League of Legends World Championship

Καλύτερος παρουσιαστής στα Esports: Eefje “Sjokz” Depoortere

Καλύτερη στιγμή στα Esports: Το comeback της Cloud9 ενάντια στη FAZE, έπειτα από τριπλό overtime, στην ELEAGUE

Καλύτερος δημιουργός περιεχομένου της χρονιάς: Ninja

Εσείς ποια θεωρείτε τα καλύτερα παιχνίδια για PC του 2018;

Αυτοί ήταν οι καλύτεροι AAA τίτλοι και τα καλύτερα indie παιχνίδια για PC του 2018. Έχετε παίξει κάποιο από τα παιχνίδια που παρουσιάσαμε; Πιστεύετε ότι κάποιο από αυτά δεν άξιζε μία θέση στη δεκάδα;

Επίσης, ποια είναι η γνώμη σας για τα αποτελέσματα των The Game Awards 2018; Θεωρείτε ότι κάποιοι από τους νικητές δεν άξιζαν το βραβείο που κέρδισαν;

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps