Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση Επιδόσεων & Benchmarks: OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro
Σύγκριση Επιδόσεων & Benchmarks: OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro

Σύγκριση Επιδόσεων & Benchmarks: OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε τα benchmarks και τις επιδόσεις δύο πανίσχυρων Android συσκευών, του OnePlus 7 Pro και του Huawei P30 Pro.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο κορυφαίες Android συσκευές της αγοράς, κατασκευασμένες από δύο κινέζικες εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Το OnePlus 7 Pro βγήκε στην αγορά πολύ πρόσφατα και το Huawei P30 Pro κυκλοφόρησε λίγο νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2019.

OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro 1

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο εταιρείες δεν έχουν τον ίδιο σχεδιασμό στα κινητά τους. Αμφότερες οι κινέζικες συσκευές έχουν το δικό τους στιλ, με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις τους να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Μέγεθος

Οι δύο ναυαρχίδες έχουν μια μικρή διαφορά στη διαγώνιο οθόνης και υπάρχουν κάποιες διαφορές στις διαστάσεις.

OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro 1α

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Huawei P30 Pro έχει συνολικά μικρότερες διαστάσεις από το κινητό της OnePlus. Η συσκευή της Huawei κερδίζει και στο ζύγι. Βέβαια, και τα δυο κινητά είναι σχετικά βαριά.

OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro 1αα

Παραθέτουμε σε δύο εικόνες και τις διαφορές των διαστάσεων με τους προκατόχους των δύο κινητών.

OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro 1αααα

OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro 1αααα

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο συσκευές έχουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, με πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη. Το πίσω τμήμα του OnePlus 7 Pro είναι κατασκευασμένο από Gorilla Glass 5.

Σύγκριση οθόνης

Όπως αναφέραμε στην αρχή, τα δύο κινητά έχουν διαφορετική διαγώνιο οθόνης. Το Huawei P30 Pro είναι στις 6.67” και το OnePlus 7 Pro στις 6.47”.

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το Huawei P30 Pro έχει ανεπαίσθητα καλύτερη αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής που ανέρχεται στο 88,61%, έναντι του OnePlus 7 Pro που είναι στο 88,46%.

Τύπος οθόνης

Το Huawei P30 Pro διαθέτει οθόνη OLED που εκτείνεται σχεδόν από άκρη σε άκρη και έχει καμπύλες άκρες παρόμοιες με το Samsung Galaxy S10. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή εγκοπή στην κορυφή.

Το OnePlus διαθέτει Fluid AMOLED και χάρη στην αναδυόμενη κάμερα selfie, δεν υπάρχει η εγκοπή.

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα γέρνει αισθητά προς το OnePlus 7 Pro. Για πρώτη φορά βλέπουμε ανάλυση 3120×1440 pixel στα 516ppi σε μια ναυαρχίδα OnePlus. Μάλιστα, με ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Η OLED του Huawei P30 Pro έχει ανάλυση 2340×1080 pixel και αναλογία 19:5:9. Η πυκνότητα εικονοστοιχείων είναι 398ppi.

OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro 6

Φωτεινότητα

Σύμφωνα με τα πολύ έγκυρα τεστ του GSM arena, στον τομέα της φωτεινότητας, αμφότερα τα κινητά είναι κοντά στις μετρήσεις. Το OnePlus 7 Pro έχει μέγιστη φωτεινότητα στα 616 nits, έναντι 605 nits του Huawei P30 Pro.

Σύγκριση hardware

Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση στον τομέα της ισχύος, η Huawei είναι από τους λίγους κατασκευαστές smartphone που έχει τους δικούς της επεξεργαστές για τα κινητά της.

Ωστόσο, ο Kirin 980 στα 7nm φαίνεται να έχει σχετικά λιγότερες δυνατότητες στα χαρτιά από τον Snapdragon 855 που φοράει το OnePlus 7 Pro.

OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro 9

Μνήμες

Το OnePlus 7 Pro έρχεται με τρεις εκδόσεις με 6GB/128GB και 8/12GB RAM και 256GB αποθηκευτική μνήμη. Το Huawei P30 Pro διαθέτει και αυτό τρία μοντέλα με 6/8GB RAM και 128/256/512GB αποθηκευτική μνήμη.

Το κινητό της OnePlus δεν υποστηρίζει κάρτα microSD. Το Huawei P30 Pro δέχεται τις νέες κάρτες μνήμης Nano της Huawei που αντικαθιστούν τις microSD.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι δύο συσκευές μπορούν να τραβήξουν πολύ ωραίες φωτογραφίες στο Android.

Αμφότερα τα κινητά έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, το Huawei P30 Pro πρωτοπορεί στην εξέλιξη της φωτογραφικής μηχανής των smartphone, όπως και το P20 Pro, αλλά αντί των τριών υπάρχουν τώρα τέσσερις αισθητήρες στο πίσω μέρος.

Το OnePlus 7 Pro φαίνεται να υπερτερεί στην εγγραφή βίντεο, με δυνατότητα λήψης 60fps.

OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro 10αα

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Huawei P30 Pro υπερισχύει και σε αυτόν τον τομέα, όπως έδειξαν τα εξαντλητικά τεστ του GSM arena. Η μπαταρία του OnePlus 7 Pro στην προεπιλεγμένη λειτουργία των 90Hz έχει χαμηλότερες επιδόσεις.

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, τα δύο κινητά εναλλάσσουν την υπεροχή τους.

OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro 11αα

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, αμφότερα τα κινητά δεν είναι τεράστια, και θα λέγαμε ότι προσφέρουν την ίδια αίσθηση στο κράτημα παρότι έχουν μια διαφορά στις διαστάσεις.

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Παραθέτουμε τα τέσσερα μεγαλύτερα benchmarks του GSM arena για τις δύο high-end συσκευές. Έχουμε συμπεριλάβει και τα κινητά που συγκρίναμε στους προηγούμενους οδηγούς, έτσι ώστε να έχουμε συνολικότερη εικόνα.

OnePlus-7-Pro-vs-Huawei-P30-Pro-12ααα

OnePlus-7-Pro-vs-Huawei-P30-Pro-13αα

Κύρια μειονεκτήματα

Παρότι και οι δύο συσκευές είναι κορυφαίες, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα. Τα παραθέτουμε συνοπτικά.

OnePlus 7 Pro

  • Δεν υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση
  • Δεν υπάρχει υποδοχή ακουστικών
  • Μη επεκτάσιμη αποθήκευση
  • Χωρίς αντίσταση στο νερό

Huawei P30 Pro

  • Υποστηρίζει μόνο κάρτες NM
  • Δεν υποστηρίζει 60fps σε λήψη βίντεο
  • Χωρίς θύρα ήχου 3,5mm
  • Δεν έχει στερεοφωνικά ηχεία

Κόστος αγοράς

Το OnePlus 7 Pro διατίθεται στην κινέζικη αγορά και είναι φθηνότερο. Το μοντέλο των 6GB/128GB κοστίζει περί τα 796 ευρώ.

Τα μεγαλύτερα μοντέλα των 8/12GB μνήμης είναι αρκετά ακριβότερα, σε τιμές πάνω από 1000 ευρώ.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρουν ότι το κόστος αγοράς ξεκινά από τα 699 ευρώ.

Το μοντέλο των 8GB/128GB του Huawei P30 Pro στην ελληνική αγορά κοστίζει περί τα 879 ευρώ. Το μικρότερο μοντέλο των 6GB/128GB κοστίζει 845 ευρώ.

Βαθμολογία

Tο έγκριτο site τεχνολογίας Cnet δίνει υψηλότερη βαθμολογία στο Huawei P30 Pro. Ωστόσο, βαθμολογεί χαμηλά την απόδοσή του σε σχέση με το OnePlus 7 Pro.

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δύο συσκευές;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο κορυφαία κινητά της αγοράς. Έχουν ισχυρότατες προδιαγραφές και premium κατασκευή, που τα καθιστούν κορυφαία στην κατηγορία τους.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps