Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » KodiSteps: Όλα Τα Κόλπα Για Ταινίες Και Σειρές Με Το Trakt.TV
Featured KodiSteps Όλα Τα Κόλπα Για Ταινίες Και Σειρές Με Το Trakt.TV

KodiSteps: Όλα Τα Κόλπα Για Ταινίες Και Σειρές Με Το Trakt.TV

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα πρόσθετα του Kodi μας προσφέρουν αναρίθμητες ταινίες και σειρές. Όμως, με τόσο μεγάλο περιεχόμενο, ενδέχεται να είναι πονοκέφαλος η οργάνωση του οικιακού μας σινεμά. Το Trakt.TV είναι μία δωρεάν πλατφόρμα που παρακολουθεί και αναδεικνύει τις προτιμήσεις μας και συγχρονίζει τα έργα που μας ενδιαφέρουν σε όλες τις συσκευές μας. Δείτε πώς να εκμεταλλευτούμε τους αυτοματισμούς του Trakt στο Kodi, και όχι μόνο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, Real-Debrid links, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Η στήλη μας θα περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν τον άρχοντα των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, σε Windows και Android.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε πώς να εγκαταστήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το Trakt στο Kodi. Τα βήματα που αναλύουμε στον οδηγό μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις συσκευές που υποστηρίζουν το Kodi, όπως Windows PC, Android TV Box, κ.λ.π.

Τι προσφέρει το Trakt.TV στο Kodi

Το Trakt.TV στο Kodi μας δίνει πολλαπλές χρήσιμες δυνατότητες και αυτοματισμούς στην οργάνωση του οικιακού μας σινεμά. Τα παραθέτουμε συνοπτικά:

  • Αναζήτηση και αυτόματη προσθήκη ταινιών και σειρών στο Kodi με βάση τους ηθοποιούς που μας αρέσουν.
  • Ειδική ενότητα μέσα στο Kodi με ενδιαφέρουσες προτάσεις σε περιεχόμενο που βασίζεται στα είδη των έργων που συνήθως προτιμούμε.
  • Δυνατότητα συγχρονισμού σε όλες τις συσκευές μας που τρέχουν το Kodi.
  • Λίστα παρακολούθησης και ενημέρωση για περιεχόμενο που σκοπεύουμε να δούμε.
  • Πλήρες ιστορικό και στατιστικές των σειρών και ταινιών που έχουμε παρακολουθήσει.
  • Δυνατότητα διαχείρισης κατά σειρά προτεραιότητας στα έργα που προσθέτουμε στις λίστες μας.
  • Προσθήκη σειρών και ταινιών σε λίστα αγαπημένων που είναι προσβάσιμη από όλες τις συσκευές.
  • Ενημέρωση για επερχόμενα επεισόδια ώστε να γνωρίζουμε τι επακολουθεί στη σειρά που μας ενδιαφέρει.
  • Ενημέρωση για να μάθουμε την κυκλοφορία μιας νέας ταινίας που αναμένουμε.
  • Προτάσεις για τις δημοφιλέστερες ταινίες και σειρές της περιόδου.
  • Συγχρονισμός και με πολλές άλλες γνωστές εφαρμογές για ταινίες και σειρές.
  • Ανάγνωση σχολίων και αξιολογήσεων για τα έργα που μας ενδιαφέρουν.

Εγγραφή

Για να χρησιμοποιήσουμε το Trakt.TV, αρχικά πρέπει να ανοίξουμε έναν λογαριασμό στην υπηρεσία. Η δωρεάν εγγραφή μας θα αποθηκεύσει όλα τα δεδομένα που έχουμε συγχρονίσει με το Kodi, αλλά και με διάφορες άλλες εφαρμογές, όπως το Plex, Stremio, κ.α.

Παραθέτουμε τα απλά βήματα της εγγραφής.

Βήμα 1:

Πατάμε εδώ για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο Trakt.TV. Όταν μας ανοίξει η σελίδα, απλά κάνουμε κλικ στη σχετική κόκκινη ένδειξη που παρατηρούμε παρακάτω.

Βήμα 2:

Εισάγουμε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου και επιλέγουμε ένα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Μπορούμε επίσης να εγγραφούμε διαμέσου του λογαριασμού που διατηρούμε στα social media, όπως Twitter, Facebook, ή Google.

Βήμα 3:

Αφού έχουμε καταχωρίσει τα προσωπικά μας στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος χρήστη, του φύλου, και της ημερομηνίας γέννησης, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε τα αγαπημένα μας είδη ταινιών.

Βήμα 4:

Στην επόμενη σελίδα, προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που έχουμε δει ή παρακολουθούμε εκείνη την περίοδο. Αν δεν μας ενδιαφέρει, παρακάμπτουμε αυτό το βήμα και πάμε στο επόμενο.

Βήμα 5:

Εάν θέλουμε να μοιραζόμαστε τα έργα που βλέπουμε στα social media, κάνουμε κλικ στο “Connect” δίπλα από την πλατφόρμα που επιθυμούμε. Αν δεν θέλουμε τη κοινή χρήση, πηγαίνουμε αμέσως στο επόμενο τελικό βήμα.

Βήμα 6:

Εάν θέλουμε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις σε όλες τις συσκευές μας, όπως για παράδειγμα διαμέσου του εξαιρετικού Pushbullet, το επιλέγουμε πατώντας στη σχετική ένδειξη.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “Continue to dashboard” για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της εγγραφής και των προτιμήσεων μας και να μας ανοίξει η κεντρική σελίδα του Trakt.TV.

Εγκατάσταση στο Kodi

Το Trakt διατίθεται στο επίσημο αποθετήριο του Kodi. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία δεν ανήκει στις άγνωστες πηγές, όπως συμβαίνει με όλα τα πρόσθετα ταινιών. Παραθέτουμε σε εικόνες τα βήματα της εγκατάστασης του Trakt στο Kodi v18.0.

Σε αυτό το σημείο, θα δούμε ένα παράθυρο διαλόγου που μας ζητά την εξουσιοδότηση του λογαριασμού Trakt, δίνοντας έναν αλφαριθμητικό κωδικό ενεργοποίησης.

Διαμέσου του browser, δεν έχουμε παρά να επισκεφτούμε την ακόλουθη σελίδα της ενεργοποίησης και να πληκτρολογήσουμε τον κωδικό που είδαμε προηγουμένως.

https://trakt.tv/activate

Κατόπιν, εφόσον έχουμε ενεργοποιήσει με επιτυχία το Trakt, θα δούμε τις παρακάτω ειδοποιήσεις στον browser και στο Kodi.

Με δεξί κλικ στο εικονίδιο του Trakt, μπορούμε να ανοίξουμε τις ρυθμίσεις του…

…έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχει αποθηκεύσει τον λογαριασμό μας.

Ενεργοποίηση του Trakt στα πρόσθετα ταινιών

Όλα τα κορυφαία πρόσθετα ταινιών, όπως το Tempest, το The Crew, το Laplaza, το Numbers, και το Seren, υποστηρίζουν το Trakt.TV. Έτσι, είναι απαραίτητο να το ενεργοποιήσουμε και στα πρόσθετα που χρησιμοποιούμε συχνά.

Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από τα εργαλεία του κάθε πρόσθετου. Μερικά add-on έχουν έτοιμη την ενότητα της εξουσιοδότησης μόλις πατήσουμε στα εργαλεία ή στις ρυθμίσεις.

Κάποια άλλα την διαθέτουν με ένα κλικ παραπάνω, μέσα από την ενότητα των λογαριασμών.

Κατόπιν, μέσω του browser, δεν έχουμε παρά να επισκεφτούμε την ίδια σελίδα της ενεργοποίησης…

https://trakt.tv/activate

…και να κάνουμε τα ίδια ακριβώς βήματα που είδαμε προηγουμένως, πληκτρολογώντας τον κωδικό. Μόλις ολοκληρωθεί η εξουσιοδότηση, θα δούμε το όνομα του λογαριασμού μας στην ενότητα Trakt.

Από εκεί και μετά, με το Trakt ενσωματωμένο στα πρόσθετα ταινιών που χρησιμοποιούμε, μπορούμε να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις αγαπημένες μας ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Οτιδήποτε αφορά τη δραστηριότητά μας με το Trakt, το εντοπίζουμε στις δύο ενότητες που παρατηρούμε παρακάτω.

Το Trakt θα εκτελείται στο παρασκήνιο και θα συγχρονίζει τις δραστηριότητές μας αθόρυβα. Σταδιακά, θα μάθει τις συνήθειες και τις προτιμήσεις μας και θα προτείνει αντίστοιχα τίτλους ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Όποια έργα παρακολουθούμε στο Kodi, είτε αφορούν ταινίες, είτε σειρές, αυτόματα θα συγχρονίζονται με τον Trakt λογαριασμό μας και το ιστορικό παρακολούθησης. Ταυτόχρονα, το προφίλ μας θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο καθώς παρακολουθούμε κάτι.

Το Trakt είναι ακόμη πιο χρήσιμο με τα TV shows. Μας βοηθάει να κρατάμε μία λίστα με τις σειρές που βλέπουμε, ενημερώνοντας ποια είναι τα επόμενα επεισόδια που πρέπει να δούμε.

Έτσι, από τη στιγμή που έχουμε συνδέσει τον λογαριασμό μας στο πρόσθετο ταινιών, μπορούμε να παρακολουθούμε την πορεία ενός κύκλου. Ταυτόχρονα, το Trakt θα μας υπενθυμίζει μέχρι ποιο επεισόδιο έχουμε δει.

Φυσικά, αν η σειρά αποτελείται από πολλούς κύκλους και επεισόδια, το Trakt μας τσεκάρει τα επεισόδια που έχουμε δει όταν επιλέγουμε τη σειρά μέσα από το πρόσθετο.

Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις του Trakt, δεν χρειάζεται να επέμβουμε. Ωστόσο, λόγω του εύκολου και εξελληνισμένου περιβάλλοντος, μπορούμε να εντοπίσουμε και κάποιες άλλες ρυθμίσεις που ίσως μας φανούν χρήσιμες.

Για παράδειγμα, μπορούμε να του ορίσουμε να μας δίνει τη δυνατότητα της επαναξιολόγησης ή να ορίσουμε να μην εμφανίζεται η καρτέλα της αξιολόγησης όταν τελειώνει το έργο.

Σε περίπτωση που θέλουμε να βαθμολογήσουμε, θα εμφανίζεται η καρτέλα της αξιολόγησης του Trakt στο τέλος του έργου, όπου μπορούμε προαιρετικά να δώσουμε τη βαθμολογία μας.

Η πλατφόρμα του Trakt.TV

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Kodi, μπορούμε να μεταβούμε στη σελίδα του Trakt.TV, έτσι ώστε να ελέγξουμε τι άλλο μπορεί να κάνει το Trakt για εμάς.

Παρότι πρόκειται για μία προαιρετική διαδικασία, μέσα από την πλατφόρμα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αναρίθμητες πληροφορίες για τις ταινίες και σειρές.

Το βασικότερο όλων είναι ότι μπορούμε να προσθέτουμε απευθείας μέσα στο Kodi όποια ταινία και σειρά μας αρέσει, είτε μέσα από την εύκολη αναζήτηση και τις προτάσεις, είτε μέσα από τη αναζήτηση των ηθοποιών που μας άρεσαν σε ένα συγκεκριμένο έργο.

Επίσης, μπορούμε να βλέπουμε βαθμολογίες και σχόλια για το έργο που μας ενδιαφέρει, φωτογραφίες, ημερομηνίες κυκλοφορίας, κ.α.

Αν το επιθυμούμε, μπορούμε να διαβάσουμε ακόμη και spoiler από χρήστες που αρέσκονται να “δίνουν” την υπόθεση ενός επεισοδίου λίγα λεπτά αφού αυτό έχει προβληθεί.

Το πιο χρήσιμο είναι ότι μπορούμε να προσθέτουμε τις ταινίες και σειρές που εντοπίζουμε και μας ενδιαφέρουν σε αναρίθμητες λίστες που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι με τις δικές μας ονομασίες …

…έτσι ώστε να εμφανίζονται μέσα στα πρόσθετα του Kodi και να τις βλέπουμε όποτε θέλουμε.

Επιπλέον, μία από τις πιο χρήσιμες δυνατότητες είναι ότι μπορούμε να διαχειριζόμαστε το περιεχόμενο των λιστών που έχουμε δημιουργήσει, μετακινώντας τα έργα σε όποια θέση θέλουμε. Έτσι, μπορούμε να τα βλέπουμε μέσα στο Kodi με τη σειρά προτεραιότητας που επιθυμούμε.

Παραθέτουμε αυτά τα βήματα με εικόνες.

Αρχικά, πατάμε στο “Lists” και επιλέγουμε τη λίστα που θέλουμε να επεξεργαστούμε…

…κάνουμε κλικ στο “MANAGE”…

…και μετακινούμε το έργο στη σειρά προτεραιότητας που θέλουμε, είτε σύροντας το, είτε πατώντας στα διπλά βελάκια που παρατηρούμε παρακάτω.

Από εκεί και μετά, τα έργα θα εμφανίζονται μέσα στο Kodi με τη σειρά που τους έχουμε ορίσει.

Είναι χρήσιμο το Trakt στο Kodi?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για οτιδήποτε αφορά το Trakt.TV στο Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps