Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Το Νέο Kodi v20 & Ενεργές Λίστες IMDb Σε Matrix / Nexus Με Συγχρονισμό Στο Trakt
FEATURED Ενεργές Λίστες IMDb Στο Kodi Matrix Nexus) & Επαναφορά Στο Trakt

Το Νέο Kodi v20 & Ενεργές Λίστες IMDb Σε Matrix / Nexus Με Συγχρονισμό Στο Trakt

Από τις 11 Δεκεμβρίου 2022 το Trakt έχει καταρρεύσει και οι σχεδιαστές του εργάζονται για την αποκατάσταση του. Πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που που είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί και έχει επηρεάσει πολλά πρόσθετα ταινιών καθώς μερικά δεν λειτουργούν καθόλου. Δείτε πώς ξεπερνάμε τέτοια προβλήματα, μεταφέροντας τα έργα που μας αρέσουν σε λίστες του IMDb έτσι ώστε να έχουμε αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις στο Kodi v19 και v20.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το νέο Kodi v20 Nexus

Κυκλοφόρησε η επίσημη RC2 έκδοση του Kodi v20 Nexus που φέρνει πολλές βελτιώσεις, τις οποίες μπορούμε να τις δούμε εδώ.

Επιπλέον, φέρνει και ευχάριστα νέα, καθώς όλα σχεδόν τα πρόσθετα ταινιών και υποτίτλων λειτουργούν χωρίς ζητήματα. Εξαιρείται το Seren που είναι συμβατό με τη νέα έκδοση αλλά αντιμετωπίζει προς το παρόν τα προβλήματα του Trakt.

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν εμφανείς διαφορές στο περιβάλλον του νέου Kodi Nexus, είναι παρόμοιο με το Matrix, και δεν τίθεται θέμα προσαρμογής ή κάποιας δυσκολίας.

Τα κορυφαία πρόσθετα είναι συμβατά

Δοκιμάσαμε εξαντλητικά τα πρόσθετα που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα, και όχι μόνο. Τα έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά σε προηγούμενα Kodisteps.

Έτσι, παραθέτουμε συνοπτικά τα add-on ταινιών και σπορ που είναι συμβατά με το Kodi v20 Nexus, μαζί με τα Link των οδηγών εγκατάστασης.

  • Fen – Μόνο με Real-Debrid
  • Seren – Ελληνικό μενού (Μόνο με Real-Debrid
  • Nine (9 Lives) – Ελληνικό μενού (Με ή χωρίς RD)
  • Moria – Ελληνικό μενού (Με ή χωρίς RD)
  • Homelander – (Με ή χωρίς RD) Μέσα στα πρόσθετα βίντεο του Crew repo
  • Shadow – Μόνο με Real-Debrid
  • 4K – Μόνο με Real-Debrid
  • Elementum – Ελληνικό μενού, Torrents (χωρίς Real-Debrid)
  • Umbrella – Μόνο με Real-Debrid
  • Genocide – Μόνο με Real-Debrid
  • Ezra – Μόνο με RD
  • Gaia v6.0.6 – Νέα έκδοση, μόνο με Real-Debrid
  • Netflix HD
  • Rising Tides – Το καλύτερο πρόσθετο για το διεθνές ποδόσφαιρο
  • SportHD – (βρίσκεται στο αποθετήριο των GreekSubs)
  • Endzone 19 – NBA και άλλα αθλήματα (βρίσκεται στο αποθετήριο του Nine)

Παρομοίως, όλα τα plugin των υποτίτλων λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Τα παραθέτουμε συνοπτικά μαζί με τα Link των οδηγών εγκατάστασης.

Λίστες IMDb στο Kodi (Matrix / Nexus)

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το IMDb (Internet Movie Database) και ότι είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή βάσης δεδομένων, από την οποία το Kodi έχει πρόσβαση σε πληροφορίες ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Επίσης, είναι μια άκρως διαδραστική πλατφόρμα που μας επιτρέπει να βλέπουμε περισσότερες αξιολογήσεις και βαθμολογίες από το Trakt, και κυρίως να δημιουργούμε δωρεάν λίστες όπως κάνουμε και με το Trakt, αντί να ψάχνουμε στις συμβατικές κατηγοριοποιήσεις των πρόσθετων του Kodi.

Φυσικά, το Trakt TV παραμένει ιδανικό στον τομέα των λιστών, αλλά καλό είναι πάντα να έχουμε έτοιμη την εναλλακτική λύση όπως τώρα που έχει καταρρεύσει. Έτσι, αν χρησιμοποιούμε το RD μπορούμε να έχουμε αναρίθμητες προσωπικές λίστες και στο IMDb τις οποίες μπορούμε να τις συγχρονίσουμε και στο Trakt.

Βήμα 1 – Μετάβαση στο IMDb

Αρχικά ανοίγουμε το IMDb στον browser που χρησιμοποιούμε και συνδεόμαστε με τον λογαριασμό μας. Εάν δεν το έχουμε ήδη κάνει, απλά χρησιμοποιούμε τον λογαριασμό μας στην Google, κ.λ.π.

Μόλις συνδεθούμε, κάνουμε κλικ στο κουμπί Watchlist επάνω δεξιά για να ανοίξουμε τη σελίδα της δικής μας λίστας παρακολούθησης στο IMDb.

Ως γνωστόν, για να προσθέσουμε μια ταινία ή σειρά στην Watchlist απλά πατάμε μια φορά στο “+” που βλέπουμε στο poster του έργου.

Μπορούμε επίσης να πατήσουμε αργότερα στο Create a new list για να δημιουργήσουμε περισσότερες προσωπικές λίστες. Όλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Kodi όπως κάνουμε και με το Trakt.

Βήμα 2 – Αντιγραφή αναγνωριστικού IMDb

Στη σελίδα της Watchlist, κάνουμε κλικ στο Edit για να την ορίσουμε σε δημόσια (Public) εφόσον είναι Private από προεπιλογή.

Κατόπιν, αντιγράφουμε το αναγνωριστικό χρήστη IMDb από τη διεύθυνση URL της σελίδας του Watchlist. Πρόκειται για μερικούς αριθμούς που ξεκινούν μετά τους χαρακτήρες ur όπως παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Βήμα 3 – Εκκινώ το Kodi

Το Fen και το Moria με το ελληνικό μενού είναι τa ιδανικότερα πρόσθετα για να αξιοποιήσουμε τις λίστες του IMDb. Επιπλέον, τα γνωστά πρόσθετα Ezra (Fork του Fen), Shadow, και 4K.

Ιδίως για το Fen, αν χρησιμοποιούμε το Real-Debrid και δεν το έχουμε ήδη, τότε είναι μεγάλη παράλειψη και πρέπει να το προσθέσουμε οπωσδήποτε (έκδοση 3.0.31 a), καθώς είναι ισάξιο του Seren. Λειτουργεί άψογα τόσο σε Kodi v19 Matrix, όσο και στο νέο Kodi v20 Nexus από όπου δείχνουμε και τα στιγμιότυπα οθόνης που ακολουθούν.

Fen:

Όνομα: Tikipeter Repository
URL: http://tikipeter.github.io

Έτσι, τρέχουμε το Fen και ανοίγουμε τα Tools > SETTINGS: Fen > Meta Accounts > IMDb. Κατόπιν στο πεδίο User επικολλούμε το αναγνωριστικό χρήστη IMDb που αντιγράψαμε στον browser, και πατάμε στο Εντάξει. Προαιρετικά, μπορούμε να ορίσουμε και τη σειρά που θέλουμε να εμφανίζονται τα έργα.

Από εδώ και μετά, οι λίστες μας στο IMDb θα εμφανίζονται στο κεντρικό μενού του Fen (My Lists), εκεί που βρίσκονται και οι αντίστοιχες του Trakt.

Θα τις βλέπουμε χωρισμένες σε δύο κατηγορίες, ταινίες ή σειρές, τόσο στην Watchlist που δημιουργούμε με ένα πάτημα στον browser…

…όσο και στις επιμέρους προσωπικές λίστες που τυχόν δημιουργήσουμε στο IMDb του browser. Αν το θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε αυτές τις δύο ενδείξεις στα αγαπημένα μας για πιο γρήγορη πρόσβαση.

Moria:

Όνομα: The Crew Repository
URL: https://team-crew.github.io/

Παρομοίως, ή διαδικασία στο Moria είναι σχεδόν παρόμοια. Την παραθέτουμε μόνο με εικόνες.

Όσες λίστες δημιουργούμε στο IMDb μπορούμε αργότερα να τις μεταφέρουμε στο Trakt, αν το θελήσουμε. Αυτή τη διαδικασία θα τη δείξουμε στο επόμενο Kodisteps, καθώς την ώρα που γράφαμε τον οδηγό το Trakt είχε ακόμη σοβαρά προβλήματα.

Για καλύτερα αποτελέσματα στο Fen που έχουμε σε Kodi v19 Matrix ή στο νέο Kodi v20 Nexus, πρέπει να ορίσουμε μερικές ρυθμίσεις. Η πρώτη και η δεύτερη είναι κρίσιμες και απαιτούνται ευθύς εξαρχής. Τις παραθέτουμε σε εικόνες.

Ρύθμιση 1:

Ρύθμιση 2:

Εισάγουμε τον σχετικό αναγνωριστικό του RD που παρατηρούμε παρακάτω, στον browser πατώντας εδώ.

Ρύθμιση 3:

Ρύθμιση 4:

Με αυτή τη ρύθμιση των υποτίτλων, μόλις ξεκινήσει η ταινία, το Fen θα μας βρίσκει αυτόματα τους ελληνικούς υπότιτλους ανοίγοντας μια καρτέλα. Είναι το μόνο πρόσθετο που το κάνει τόσο καλά στις ταινίες και χωρίς να κάνουμε καμία ενέργεια.

Αυτό ακόμη και αν δεν έχουμε ή δεν μας λειτουργούν τα γνωστά plugin GreekSubs και A4subtitles. Αρκεί μόνο να έχουν κυκλοφορήσει ελληνικοί υπότιτλοι για το συγκεκριμένο έργο.

Σε ό,τι αφορά τις λίστες του IMDb στα γνωστά πρόσθετα Ezra (Fork του Fen), Shadow, και 4K, ή διαδικασία είναι σχεδόν παρόμοια. Την παραθέτουμε στο Shadow μόνο με εικόνες.

Κατόπιν στο πεδίο User 1 επικολλούμε το αναγνωριστικό χρήστη IMDb που αντιγράψαμε στον browser, και πατάμε στο Εντάξει.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι οι επιμέρους λίστες που τυχόν δημιουργήσουμε στο IMDb του browser, δεν θα μας λειτουργούν το ίδιο καλά στο Shadow, όπως στο Fen και το Moria. Γι' αυτό αναφέραμε ευθύς εξαρχής ότι είναι ιδανικά για το IMDb, και όχι μόνο.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις λίστες IMDb και το νέο Kodi Νexus;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps