Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση High-End: Google Pixel 3 XL vs Huawei Mate 20
Σύγκριση High-End: Google Pixel 3 XL vs Huawei Mate 20

Σύγκριση High-End: Google Pixel 3 XL vs Huawei Mate 20

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό βλέπουμε την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση δύο πανίσχυρων Android συσκευών, του Google Pixel 3 XL και Huawei Mate 20.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Google Pixel 3 XL vs Huawei Mate 20

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο κορυφαίες Android συσκευές της αγοράς, κατασκευασμένες από εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Το Pixel 3 XL βγήκε στην αγορά τον Νοέμβριο του 2018, και το Huawei Mate 20 κυκλοφόρησε στις αρχές του ίδιου μήνα.

Google Pixel 3 XL vs Huawei Mate 20 1

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο εταιρείες έχουν παρόμοιο σχεδιασμό στα κινητά τους, όπου αμφότερα έχουν τη διαβόητη εγκοπή στο μπροστινό τμήμα τους.

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, έχουμε να κάνουμε με δύο πανίσχυρα και όμορφα κινητά, το καθένα με το δικό του στιλ, με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις τους να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές έχουν μια μικρή διαφορά στη διαγώνιο οθόνης, και υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές στις διαστάσεις, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Google Pixel 3 XL vs Huawei Mate 20 1α

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Pixel 3 XL έχει συνολικά μικρότερες διαστάσεις από το κινητό της Huawei. Η συσκευή της Google κερδίζει και στο ζύγι. Βέβαια, είναι μόλις τέσσερα γραμμάρια ελαφρύτερη.

Google Pixel 3 XL vs Huawei Mate 20 2

Παραθέτουμε σε δύο εικόνες και τις διαφορές των διαστάσεων με τους προκατόχους των δύο κινητών.

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο συσκευές έχουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, με πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη.

Αδιαβροχοποίηση

Το Huawei Mate 20 υστερεί σε αυτόν τον τομέα, καθώς έχει πιστοποίηση IP53 έναντι της IP68 του Google Pixel 3 XL. Δείτε τι σημαίνει η κάθε πιστοποίηση για το πόσο αδιάβροχο είναι το κινητό.

Σύγκριση οθόνης

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, τα δύο κινητά βρίσκονται σχετικά κοντά το ένα με το άλλο σε ό,τι αφορά τις ίντσες της οθόνης. Το Mate 20 είναι στις 6.53”, και το Google Pixel 3 XL
στις 6.3”.

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το Huawei Mate 20 έχει καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του ανέρχεται στο 87,98%, έναντι του Pixel 3 XL που είναι στο 83,12%.

Τύπος οθόνης

Το κινητό της Google διαθέτει την εξαιρετική P-OLED οθόνη των φωτεινών χρωμάτων και του βαθύ μαύρου. Επιπλέον, είναι θωρακισμένη με Corning Gorilla Glass 5.

Τα Mate 20 διαθέτει οθόνη LTPS IPS LCD, που διακρίνεται για τα φυσικά της χρώματα και το καθαρότερο λευκό. Έχει απροσδιόριστη έκδοση Gorilla Glass.

Google Pixel 3 XL vs Huawei Mate 20 AAB

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα γέρνει αισθητά προς το Pixel 3 XL, που έχει υψηλότερη ανάλυση και πυκνότητα εικονοστοιχείων 523 ppi, έναντι 381 ppi του Huawei Mate 20.

Φωτεινότητα

Σύμφωνα με τα πολύ έγκυρα τεστ του γνωστού Phone arena, στον τομέα της φωτεινότητας, το Huawei Mate 20 υπερισχύει αισθητά με 752 nits, έναντι 402 nits του Pixel 3 XL.

Ωστόσο, σε όλες τις επιμέρους μετρήσεις φαίνεται να υπάρχει μια σχετική ισορροπία στα αποτελέσματα.

Google Pixel 3 XL vs Huawei Mate 20 5β

Σύγκριση hardware

Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση στον τομέα της ισχύος, η Huawei είναι από τους λίγους κατασκευαστές smartphone που έχει τους δικούς της επεξεργαστές για τα κινητά της.

Ο νέος Kirin 980 στα 7nm φαίνεται να έχει σχετικά περισσότερες δυνατότητες στα χαρτιά από τον Snapdragon 845 που φοράει το Pixel 3 XL.

Μνήμες

Το Pixel 3 XL έρχεται με δύο εκδόσεις με 4GB RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτική μνήμη. Το Mate 20 διαθέτει δύο μοντέλα με 4/6GB RAM και 64/128GB αποθηκευτική μνήμη.

Το κινητό της Google δεν υποστηρίζει κάρτα microSD. Το Mate 20 δέχεται τις νέες κάρτες μνήμης Nano της Huawei που αντικαθιστούν τις microSD.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι δύο συσκευές μπορούν να τραβήξουν πολύ ωραίες φωτογραφίες στο Android.

Αμφότερα τα κινητά έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά στις κάμερές τους, με το Huawei Mate 20, που διαθέτει τριπλή κάμερα πίσω, να υπερέχει στα σημεία. Το Google Pixel 3 XL φαίνεται να υπερτερεί μόνο στην εγγραφή βίντεο που είναι στα 60fps.

Ταχύτητα κάμερας

Στη μέτρηση αυτή που έγινε από το Phone Arena, φαίνεται να υπάρχει μια εναλλασσόμενη μικρή υπεροχή των δύο κινητών, η οποία αφορά τον χρόνο σε δευτερόλεπτα που απαιτείται για τη λήψη της φωτογραφίας.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Huawei Mate 20 υπερισχύει σε αυτόν το τομέα, και στα εξαντλητικά τεστ του Phone Arena, φαίνεται να μην έχει αντίπαλο σε όλα τα high-end κινητά που έχουμε συγκρίνει έως τώρα. Ωστόσο, το Google Pixel 3 XL υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση.

Το κινέζικο κινητό έχει πολύ καλές επιδόσεις και στον χρόνο φόρτισης.

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, τα δύο κινητά εναλλάσσουν την υπεροχή τους.

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, αμφότερα τα κινητά δεν είναι τεράστια, και θα λέγαμε ότι προσφέρουν την ίδια αίσθηση στο κράτημα, καθώς όπως είδαμε δεν έχουν μεγάλη διαφορά στις διαστάσεις.

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Παραθέτουμε τα πέντε μεγαλύτερα benchmarks του Phone Arena για τις δύο high-end συσκευές. Έχουμε συμπεριλάβει και τα κινητά που συγκρίναμε στους προηγούμενους οδηγούς, έτσι ώστε να έχουμε συνολικότερη εικόνα.

Κύρια μειονεκτήματα

Παρότι και οι δύο συσκευές είναι κορυφαίες, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα. Τα παραθέτουμε συνοπτικά.

Google Pixel 3 XL

  • Η εγκοπή καταλαμβάνει σημαντικό χώρο στο μέτωπο
  • Η οθόνη δεν είναι αρκετά φωτεινή
  • Δεν διαθέτει 3.5mm υποδοχή ακουστικών
  • Είναι ακριβό

Huawei Mate 20

  • Δεν υπάρχει αντίσταση στο νερό
  • Υποστηρίζει μόνο κάρτες NM
  • Η ποιότητα βίντεο θα μπορούσε να ήταν καλύτερη

Κόστος αγοράς

Το Huawei Mate 20 είναι φθηνότερο από το κινητό της Google, και στην ελληνική αγορά το μοντέλο των 4GB/128GB κοστίζει περί τα 729 ευρώ.

Στην κινέζικη αγορά αυτή την περίοδο, το μοντέλο των 6GB/64GB είναι αρκετά φθηνότερο με κόστος που κυμαίνεται περί τα 575 ευρώ.

Το Google Pixel 3 XL είναι πολύ πιο ακριβό, και στην ελληνική αγορά το κόστος ανέρχεται στα 1.069 ευρώ.

Βαθμολογία

Στο PhoneArena, το Google Pixel 3 XL συγκεντρώνει υψηλότερη βαθμολογία από το κινέζικο κινητό.

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δύο συσκευές;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο κορυφαία κινητά της αγοράς. Έχουν ισχυρότατες προδιαγραφές και premium κατασκευή, που τα καθιστούν κορυφαία στην κατηγορία τους.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps