Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Black Friday - Cyber Monday 2023: Ευκαιρίες & Προσφορές Σε Είδη Τεχνολογίας
FEATURED Black Friday - Cyber Monday 2023 Προσφορές Σε Είδη Τεχνολογίας Με Τη Χαμηλότερη Τιμή Αγοράς

Black Friday – Cyber Monday 2023: Ευκαιρίες & Προσφορές Σε Είδη Τεχνολογίας

Ο Νοέμβριος έχει καθιερωθεί στο μυαλό – και στην τσέπη μας – ως μήνας αγορών. Οι προσφορές Black Friday / Cyber Monday είναι ο βασικότερος λόγος, καθώς τα τελευταία χρόνια το έθιμο έχει εισέλθει πολύ δυναμικά και στη χώρα μας. Δείτε τι πρέπει να προσέξουμε σε αυτές τις προσφορές της τελευταίας στιγμής, μαζί με τις πολύ ενδιαφέρουσες εκπτώσεις των ελληνικών e-shop που αξίζουν την προσοχή μας λόγω της χαμηλότερης τιμής της αγοράς.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Προσφορές Black Friday σε Ελλάδα και εξωτερικό

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις συμμετέχουν στη Black Friday και τη Cyber Monday, κάνοντας περιορισμένης διάρκειας προσφορές σε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Στη συνέχεια της δημοσίευσης θα βρείτε τις σελίδες προσφορών στις πιο γνωστές επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε. Στις επόμενες ημέρες θα ανανεώνουμε τον οδηγό, προσθέτοντας συγκεκριμένες προσφορές που θα έχουμε εντοπίσει.

Επίσης, σε περίπτωση που θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις προσφορές Black Friday από ελληνικές επιχειρήσεις, το καλύτερο είναι να τις κάνουμε διαμέσου του Pigogo.

Πρόκειται για την ελληνική πλατφόρμα που μας επιτρέπει να κερδίζουμε επιστροφή χρημάτων από τις ηλεκτρονικές μας αγορές στα περισσότερα καταστήματα που ακολουθούν.

Τα Καλύτερα Site Για Επιστροφή Χρημάτων
Τα Καλύτερα Site Για Επιστροφή Χρημάτων Σε Online Αγορές

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα που εξασφαλίζουν καλύτερες τιμές όταν αγοράζουμε διάφορα προϊόντα. Όμως, ίσως δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και πλατφόρμες που επιστρέφουν χρήματα όταν κάνουμε τις online αγορές μας. Δείτε τα καλύτερα site για επιστροφή χρημάτων, ακόμη και όταν πληρώνουμε με αντικαταβολή, τα οποία πιστώνονται αμέσως στον λογαριασμό μας.

Τι πρέπει να προσέξω

Καλό είναι να προσέξουμε τα ακόλουθα στις προσφορές Black Friday και Cyber Monday που θα βρούμε στο διαδίκτυο.

  • Οι συναλλαγές μέσω πιστωτικής και χρεωστικής μας προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν μας παραδώσει το προϊόν.
  • Αγνοούμε τις προσφορές Black Friday που εμφανίζονται στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία μας, οι οποίες προέρχονται από άγνωστα καταστήματα.
  • Προσέχουμε αν εμφανίζεται το εικονίδιο ασφάλειας που μοιάζει με λουκέτο πάνω αριστερά στον browser. Επιπλέον, καλό είναι να ξεκινά το URL με το “https://”.
  • Δεν δίνουμε τα στοιχεία μας και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα αν δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι για την ασφάλεια της ιστοσελίδας.
  • Κρατάμε αρχείο με τις online συναλλαγές μας. Ει δυνατόν κάνουμε λήψη στιγμιότυπων (screenshots) σε κάθε συναλλαγή.
  • Σε περίπτωση εξαπάτησης ή σοβαρών παραπόνων, πρέπει να κάνουμε άμεσα καταγγελία στο 1520 της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή, ή ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής φόρμας.

Προσφορές στο PCsteps.shop

Στο PCsteps.shop μπορούμε να βρούμε σε μεγάλη έκπτωση όλο το merch του PCsteps.

Διαθέτουμε πέντε t-shirt με διαφορετικά σχέδια σε μεγέθη Small, Medium, Large, και Extra large, μία μάσκα PCsteps για να προστατευτούμε από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί, και το νέο μας προϊόν, το καπέλο PCsteps.

Επιπλέον, στο PCsteps.shop μπορούμε να χτίσουμε τον δικό μας υπολογιστή με την υπηρεσία Steps to your New PC, η οποία διαφέρει από άλλες σχετικές υπηρεσίες. Φτιάχνουμε το επιθυμητό σύστημα σύμφωνα με τις ανάγκες μας και όχι από μια λίστα parts σαν να είμαστε σε super market.

Επίσης, με τη βοήθεια του PCsteps οριστικοποιούμε το build και το ποσόν των 25 ευρώ για την εγγραφή στην υπηρεσία, αφαιρείται από την τελική τιμή.

Τέλος, μπορούμε να δούμε και τις καλύτερες επιλογές του PCsteps.shop με έτοιμα PC builds για κάθε χρήση, από 429 ευρώ.

Black Friday - Cyber Monday 2023

Προσφορά στο NordVPN

Οι μελέτες μεγάλων και έγκριτων ανεξάρτητων εργαστηρίων θεωρούν το NordVPN ως το καλύτερο και πιο γρήγορο VPN της αγοράς.

NordVPN 10μλκ

Η υπηρεσία διαθέτει και φέτος την καθιερωμένη εκπτωτική προσφορά της Black Friday με ακόμη πιο χαμηλές τιμές συνδρομής.

Black Friday - Cyber Monday 2023 A

Σε αυτή την προσφορά, οι χρήστες που αγοράζουν τα διετή προγράμματα Standard (€2.99 μηνιαίως), Plus (€3.99 μηνιαίως), και Complete (€4.99 μηνιαίως), θα λάβουν επιπλέον 3 μήνες δωρεάν. Το Complete περιλαμβάνει και το NordPass αλλά και 1TB κρυπτογραφημένο cloud.

Παρομοίως, οι χρήστες που αγοράζουν τα ετήσια προγράμματα Standard (€4.49 μηνιαίως), Plus (€5.49 μηνιαίως), και Complete (€6.49 μηνιαίως), θα λάβουν και αυτοί επιπλέον 3 μήνες δωρεάν.

Προσφορές στο e-shop.gr

Το e-shop.gr φέτος ξεκίνησε από νωρίς τις προσφορές της Black Friday. Στην ειδική σελίδα θα βρούμε συγκεντρωμένα όλα τα προϊόντα που βρίσκονται σε προσφορά.

Μπορούμε φυσικά να επιλέξουμε επιμέρους κατηγορίες, όπως υπολογιστές ή hardware για ομαδοποιημένα αποτελέσματα ανά είδος. Παραθέτουμε μερικές προσφορές που ίσως αξίζουν της προσοχής μας.

ΟΘΟΝΗ DELL E2216HV 21.5” LED FULL HD: €68,90

Ξεχωρίζει η χαμηλή τιμή σε μια αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή οθόνη 21,5 “με βασικά χαρακτηριστικά που ικανοποιούν τις καθημερινές απαιτήσεις γραφείου.

HP 15.6″ FHD / i5-1135G7: €379,-

Αγορά laptop €296α

Το HP 250 έρχεται με 8GB DDR4, και χαμηλό βάρος στα 1,74 κιλά. Διαθέτει FHD οθόνη 15.6′ ιντσών, και φοράει τον i5-1135G7, και SSD 256GB.

Samsung 27″FHD CURVED: €105,90

Τα 106 ευρώ για την καμπύλη οθόνη 27″ της Samsung είναι η χαμηλότερη τιμή της αγοράς. Προσφέρει ανάλυση FHD (1920×1080) και χρόνο απόκρισης στα 4ms (GTG).

Προσφορές στο Public

Η αλυσίδα καταστημάτων δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από τη μεγάλη αγοραστική γιορτή. Φέτος, το Public δηλώνει πως διαθέτει 1.500.000 προϊόντα τεχνολογίας σε Black Friday τιμές.

Ωστόσο, οι προσφορές εξαντλούνται εν ριπή οφθαλμού, οπότε αν δείτε κάποιο προϊόν που θέλετε, μην το καθυστερήσετε, γιατί τα αποθέματα είναι περιορισμένα. Παραθέτουμε μερικές προσφορές σε φορητούς που ίσως αξίζουν της προσοχής μας.

Asus Vivobook 15.6″/ i5-1235U/16GB/1TB: €599,-

αγορά laptop λπλ

Το λεπτό Asus είναι μια πολύ καλή αγορά laptop. Έρχεται με τον Intel Core i5-1235U, μνήμη RAM DDR4 16GB, 1TB SSD, χαμηλό βάρος στα 1.70 kg, και τα Windows 11 Home.

Asus Vivobook 15.6″FHD OLED/16GB: €699,-

Το Asus Vivobook έρχεται με οθόνη OLED 15.6 ιντσών, 16GB DDR4, και χαμηλό βάρος στα 1,70 κιλά. Διαθέτει τον Ryzen 5-7530U, SSD 512GB, και τρέχει τα Windows 11.

Asus Vivobook 16″ R7-7730U/16GB: €699,-

Το Asus Vivobook έρχεται με οθόνη 16 ιντσών, 16GB DDR4, και χαμηλό βάρος στα 1,70 κιλά. Διαθέτει τον Ryzen 7-7730U, SSD 512GB, και τρέχει τα Windows 11.

Lenovo 16″165Hz / i7-12700H / RTX3050 Ti: €979,

Τα τελευταία τεμάχια του Lenovo Gaming 3i 16IAH7 είναι μία καλή αγορά laptop. Έρχεται με οθόνη 16″165Hz, τον Intel Core i7-12700H, μνήμη RAM 16GB, 512GB SSD, και τα Windows 11.

Προσφορές στο Kotsovolos

Και το Kotsovolos ξεκίνησε τις προσφορές αρκετές ημέρες νωρίτερα. Θα βρούμε εκπτώσεις σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων που διαθέτει η επιχείρηση.

Παραθέτουμε μερικές προσφορές σε laptop που ίσως αξίζουν της προσοχής μας.

Asus Vivobook 15.6″FHD / i5-1335U: €599,-

Το λεπτό Asus έρχεται με τον Intel Core i5-1335U, μνήμη RAM DDR4 8GB, 512GB SSD, χαμηλό βάρος στα 1.70 kg, και τα Windows 11 Home.

Gigabyte G5 15.6″/ RTX3050 Ti /16GB: €799,-

Το Gigabyte G5είναι άλλη μια καλή αγορά laptop. Έρχεται με τον i5-11400H, την Nvidia GeForce RTX 3050 Ti, 16GB DDR4 RAM, και 512GB SSD.

Asus TUF 15.6″/ R7/ RTX4050/ 16GB: €1.129,-

Το Asus TUF είναι άλλη μια καλή αγορά laptop. Έρχεται με τη Nvidia GeForce RTX 4050, τον AMD Ryzen 7-7735, και οθόνη 15.6″ FHD 144Hz. Επίσης, διαθέτει 16GB DDR4 RAM, και 512GB SSD.

Προσφορές στο Mozik

Η Black Friday στο Mozik μας προσφέρει έξτρα εκπτώσεις έως 60% σε αξεσουάρ κινητών, laptop, tablet, κ.α, καθώς και -15% επί της αναγραφόμενης τιμής με κωδικό BLACK15.

Προσφορές στο electrostore24.gr

To electrostore24.gr είναι ένα e-shop που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς προϊόντων. Θα βρούμε από laptop, κινητά, και tablet, μέχρι συσκευές εικόνας και ήχου, οικιακές συσκευές, και φωτισμό LED.

Προσφορές στο Stark Stores

Οι Black Friday προσφορές του Stark Stores μας προσφέρουν έξτρα έκπτωση έως και 70% σε διάφορα είδη.

Προσφορά hosting στο Cloudways.com

To Cloudways.com είναι το πιο ευέλικτο hosting που έχουμε δει. Μας δίνει πολλαπλές επιλογές για servers και εξαιρετική υποστήριξη, σε ένα κλάσμα του κόστους που προσφέρουν άλλες υπηρεσίες.

Με την τρέχουσα προσφορά, μπορούμε να έχουμε 40% έκπτωση για τους πρώτους τέσσερις μήνες φιλοξενίας των ιστοσελίδων μας με το ακόλουθο κουπόνι:

BFCM4040

Πώς προέκυψε το όνομα της Black Friday;

Κάθε χρόνο, την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου, γιορτάζουν στις ΗΠΑ τη Γιορτή των Ευχαριστιών, το γνωστό Thanksgiving.

Παραδοσιακά, οι περισσότερες οικογένειες ετοιμάζουν ένα μεγάλο τραπέζι με συγγενείς και φίλους, όπου την κεντρική θέση έχει μία μεγάλη γεμιστή γαλοπούλα.

Τι-είναι-η-Black-Friday-και-η-Cyber-Monday-Προσφορές-2018-02Aα

Η Παρασκευή αμέσως μετά το Thanksgiving είναι γνωστή ως Black Friday. Στις ΗΠΑ σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών.

H Black Friday δεν αποτελεί επίσημη αργία. Όμως, σε ορισμένες πολιτείες δίνεται άδεια στους εργαζομένους στην τοπική κυβέρνηση.

Είναι συχνό φαινόμενο αυτή την ημέρα να συγκεντρώνονται εκατοντάδες άνθρωποι από τα χαράματα έξω από πολυκαταστήματα. Όλοι περιμένουν να ανοίξουν οι πόρτες και να προσπαθούν να μπουν όσο γίνεται νωρίτερα, ώστε να προλάβουν τις προσφορές.

Τι είναι η Black Friday και η Cyber Monday + Μία Ελληνική Προσφορά 01

Μάλιστα, με τέτοιο συνωστισμό, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις τραυματισμών, ή ακόμα και θανάτων.

H ιστοσελίδα blackfridaydeathcount.com έχει καταγράψει 14 θανάτους και 117 τραυματισμούς διεθνώς, από το 2006 μέχρι και το 2020.

Με την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, τα περισσότερα e-shop του εξωτερικού, καθώς και ιστοσελίδες παροχής υπηρεσιών διαφόρων ειδών, συμμετέχουν στη Black Friday.

Οι επιχειρήσεις αυτές παρέχουν εκπτώσεις για περιορισμένο διάστημα, που συνήθως κρατούν για το τετραήμερο Παρασκευή μέχρι Δευτέρα.

Τι είναι η Black Friday και η Cyber Monday + Μία Ελληνική Προσφορά 03

Είναι διαδεδομένος μύθος πως το όνομα Black Friday προέρχεται από τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί σχετικά με το αν μια επιχείρηση έχει πλεόνασμα ή έλλειμμα.

Όταν έχει έλλειμμα, λένε πως “είναι στο κόκκινο”. Όταν έχει πλεόνασμα, λένε πως “είναι στο μαύρο”. Την Black Friday, λόγω των αυξημένων πωλήσεων, οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι στο μαύρο.

Όμως, η ονομασία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του '60 στη Philadelphia. Λόγω του μποτιλιαρίσματος στους δρόμους, οι αστυνομικοί αποκαλούσαν τις ημέρες μετά το Thanksgiving ως Black Friday και Black Saturday.

Τι είναι η Black Friday και η Cyber Monday + Μία Ελληνική Προσφορά 06

Μάλιστα, στους εμπόρους δεν άρεσε τόσο η ονομασία, επειδή τη θεωρούσαν αρνητική. Προτιμούσαν να αποκαλείται “Big Friday”. Όμως, τελικά το Black Friday επικράτησε και επεκτάθηκε σαν ονομασία και σε άλλες πόλεις τις δεκαετίες του 1970 και 1980.

Εσείς πετύχατε κάποια καλή προσφορά;

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για τις προσφορές Black Friday, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps