Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » AI Παρουσιαστής, PUBG Με Το Xbox Game Pass, Alexa Για Windows
ΑΙ Παρουστιαστής, PUBG με το Xbox Game Pass, Alexa για Windows

AI Παρουσιαστής, PUBG Με Το Xbox Game Pass, Alexa Για Windows

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ο πρώτος ψηφιακός παρουσιαστής ειδήσεων που χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης . Νέα πατέντα που καταχωρήθηκε από την Sony ίσως προμηνύει χειριστήρια με οθόνη αφής για το PlayStation της επόμενης γενιάς. Tο PUBG ήρθε στο Xbox Game Pass. Τέλος, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όξφορντ, τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι οι…οίκοι ανοχής του μέλλοντος.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Ο πρώτος ψηφιακός παρουσιαστής ειδήσεων

Το πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua παρουσίασε στο κοινό τον πρώτο ψηφιακό παρουσιαστή ειδήσεων, ο οποίος σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Qiu Hao εμφανίστηκε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και συστήθηκε ως ένας “ακούραστος υπάλληλος”, έτοιμος να δουλεύει 24 ώρες την ημέρα.

Το λογισμικό πίσω από τον Qiu Hao χρησιμοποιεί τεχνολογία μηχανικής μάθησης για να εκπαιδευτεί και να μοιάζει με πραγματικό άνθρωπο. Έχει καταφέρει να αντιγράψει πιστά ανθρώπινες κινήσεις, όπως το ανοιγόκλεισμα των ματιών.

Βέβαια, η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο. Όπως φαίνεται και από το βίντεο, το εύρος των εκφράσεων είναι περιορισμένο και η φωνή ακούγεται αρκετά “μηχανική”.

Όμως, όσο περισσότερο εξελίσσεται η τεχνολογία της μηχανικής μάθησης, αντίστοιχα λογισμικά θα γίνονται όλο και καλύτερα. Ίσως να μην είναι μακριά η μέρα που δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε έναν ψηφιακό παρουσιαστή από έναν ανθρώπινο.

Τι Είναι το Machine Learning Και Πώς Έφερε Επανάσταση στο AI

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας συναρπαστικός τομέας της τεχνολογίας, που υπόσχεται να αλλάξει τον κόσμο. Η Artificial Intelligence (AI) για δεκαετίες ανήκε αποκλειστικά στην επιστημονική…

Το Facebook προκαλεί κατάθλιψη

Έρευνα από το πανεπιστήμιο της Pennsylvania, έρχεται να επιβεβαιώσει τις επιπτώσεις που πολλοί ειδικοί και μη αναφέρουν ότι τα social media έχουν στην ζωή μας. Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέεται άμεσα με την κατάθλιψη και το άγχος.


Οι ερευνητές συγκέντρωσαν 143 φοιτητές και τους χώρισαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα social media κανονικά χωρίς περιορισμούς. Η δεύτερη είχε πρόσβαση μόνο για δέκα λεπτά την ημέρα.

Το πείραμα κράτησε για τρεις εβδομάδες. Κατά την διάρκειά του, ψυχολόγοι εξέτασαν την ψυχική υγεία των συμμετεχόντων για να δουν το κατά πόσο επηρεάζονται από την αποχή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα που είχε πρόσβαση μόνο για δέκα λεπτά την ημέρα, είχε αισθητή μείωση σε συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους, και μοναξιάς.


Βέβαια, η υπεύθυνη της έρευνας, Melissa Hunt, διευκρίνισε ότι δεν προτείνει στον κόσμο να απέχει τελείως από τα social media. Όμως, κάποιος χρονικός περιορισμός στην καθημερινή χρήση τους θα μπορούσε να μας βοηθήσει να νιώθουμε πιο χαρούμενοι.

Δωρεάν αντικατάσταση στις προβληματικές οθόνες του iPhone X

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την οθόνη του iPhone X σας, δεν είστε οι μόνοι. Πολλοί χρήστες έκαναν παράπονα τον τελευταίο χρόνο, ότι η οθόνη του κινητού τους σταματούσε ξαφνικά να ανταποκρίνεται.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της επετειακής έκδοσης του iPhone, η Apple αναγνώρισε ότι όντως υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα. Το πρόβλημα οφείλεται σε ένα εξάρτημα που είναι προσκολλημένο στην οθόνη του κινητού.

Οι κάτοχοι iPhone X μπορούν να προσέλθουν σε ένα Apple Store και να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν δωρεάν το iPhone τους.

Χειριστήρια Playstation με οθόνη αφής?

Τον προηγούμενο μήνα ο CEO της Sony, Kenichiro Yoshida, έκανε γνωστό ότι η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζει ήδη την επόμενη κονσόλα της. Ποια είναι όμως τα σχέδια της Sony σχετικά με το χειριστήριο του PlayStation?

Σε αντίθεση με την Microsoft, η Sony δεν έχει πειραματιστεί ιδιαίτερα με τα χειριστήρια του PlayStation. Και γιατί να το κάνει άλλωστε, όταν το DualShock θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο χειριστήριο στην ιστορία του gaming.

Όμως, ίσως ήρθε η ώρα να δούμε μία διαφορετική προσέγγιση στο χειριστήριο του PlayStation 5. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η πρόσφατη αλλαγή στην πατέντα της Sony για το DualShock.


H εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα τις φήμες που κυκλοφόρησαν μετά την καταχώρηση της πατέντας. Όλα δείχνουν όμως ότι την θέση του Touchpad στο DualShock 4 θα πάρει μια πλήρως λειτουργική οθόνη αφής.

Κάτι παρόμοιο είχαμε δει από την Nintendo και το Wii U, καθώς και από το Dreamcast της Sega, χωρίς όμως επιτυχία. Επιπλέον, οι developers των παιχνιδιών δεν εκμεταλλεύτηκαν ιδιαίτερα τις δυνατότητες του Touchpad στο χειριστήριο του PS4.

Μένει να δούμε αν το εγχείρημα της Sony θα στεφθεί με επιτυχία, ή απλά θα προσθέσει μερικά ευρώ στην τιμή στο Playstation της επόμενης γενιάς.

Το PUBG ήρθε στο Xbox Game Pass

Η Microsoft μας υποσχέθηκε “μεγάλα” νέα για το PUBG στο ετήσιο Χ event. Μέσα από ένα trailer, λοιπόν, μας ανακοίνωσε ότι το Xbox Game Pass περιλαμβάνει τον δημοφιλή Battle Royale τίτλο.

https://www.youtube.com/watch?v=6B9KA8flOVg

Αυτό σημαίνει ότι οι συνδρομητές του Game Pass θα μπορούν παίξουν το PUBG χωρίς να χρειαστεί να το αγοράσουν. Μάλιστα, από τώρα και μέχρι τον Ιανουάριο, ο πρώτος μήνας του Xbox Game Pass κοστίζει μόλις ένα ευρώ.

Δωρεάν Παιχνίδια Στο PC Με Το Xbox Game Pass Της Microsoft

Η Sony ήταν η ξεκάθαρη νικήτρια στη “μάχη” μεταξύ PS4 και Xbox One. Μάλιστα, με την επιτυχία του Nintendo Switch, η Microsoft κινδυνεύει να πέσει…

Αυτή η κίνηση της Microsoft έρχεται ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του PUBG στο Playstation 4. Επιπλέον, φαίνεται πως η εταιρία πιστεύει πολύ στο μοντέλο της συνδρομητικής gaming υπηρεσίας στα πρότυπα του Netflix.

Εκτός από το PUBG, πρόσφατα προστέθηκαν στο Xbox Game Pass και το Sea of Thieves, το οποίο κυκλοφόρησε το καλοκαίρι.

Η Alexa διαθέσιμη για Windows 10

Η έξυπνη ψηφιακή βοηθός του Amazon είναι και επίσημα διαθέσιμη για τα Windows 10. Μέχρι τώρα, η Alexa ήταν διαθέσιμη μόνο σε συγκεκριμένα Windows laptops.

Πλέον, μπορούμε να κατεβάσουμε την Alexa από το Microsoft Store και να την χρησιμοποιήσουμε σε οποιονδήποτε υπολογιστή διαθέτει Windows 10. Βέβαια, η χρήση της λέξης αφύπνισης (hey Alexa) είναι διαθέσιμη μόνο σε συμβατές συσκευές.

Κάποιες λειτουργίες δεν είναι ακόμα διαθέσιμες στην έκδοση των Windows, όπως οι βιντεοκλήσεις, το Spotify, και η Pandora. Όμως, το Amazon μας διαβεβαιώνει ότι θα προστεθούν στις αρχές του 2019.

Είναι τα αυτόνομα αυτοκίνητα οι οίκοι ανοχής του μέλλοντος?

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πιστεύουν ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, δεν θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως μεταφορικό μέσο. Αντίθετα ίσως είναι οι… οίκοι ανοχής του μέλλοντος.

Σε έρευνα που δημοσίευσαν την περασμένη εβδομάδα, κάνουν λόγο για τα ζητήματα που μπορούν να προκύψουν στο μέλλον με την χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Όπως αναφέρουν, το 60% των Αμερικανών έχει συνευρεθεί ερωτικά τουλάχιστον μία φορά μέσα σε κάποιο αυτοκίνητο. Οπότε δεν είναι παράλογο να σκεφτεί κανείς ότι με τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, ο αριθμός καθώς και η συχνότητα του φαινομένου θα αυξηθεί.

Πιστεύουν μάλιστα ότι είναι πολύ πιθανόν να μετατραπούν τα αυτοκίνητα σε κινητούς οίκους ανοχής. Η ίδια έρευνα προβλέπει ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα μειώσουν σημαντικά τα κέρδη σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Από την στιγμή που δεν θα χρειάζεται να οδηγούν, οι επιβάτες θα καταλήξουν να τρώνε και να κοιμούνται αλλά και να…συνευρίσκονται ερωτικά στα αυτοκίνητά τους.

Πώς σας φάνηκαν τα τεχνολογικά νέα της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.
Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Υπολογιστή Αγορά PC Οδηγός Αγοράς Υπολογιστή
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#268 - Αποστολή Email Με Το Power Shell, Μπλοκάρισμα Εγκατάστασης Προγραμμάτων, Διαγραφή EXIF
QuickSteps
GamingSteps#20230331 - Τέλος Το Game Pass Του 1€, Ο Dolphin Στο Steam, Το ChatGPT Απέδειξε Τη Γνησιότητα Παιχνιδιού
GamingSteps