Home » Software » Παιχνίδια » FIFA 19 Review: Η Ανάδειξη Των Πρωταθλητών
FIFA 19 Review: Η Ανάδειξη Των Πρωταθλητών

FIFA 19 Review: Η Ανάδειξη Των Πρωταθλητών

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όταν μιλάμε για παιχνίδια ποδοσφαίρου, δύο τίτλοι μας έρχονται στο μυαλό, το Pro Evolution Soccer και το FIFA. Το Pro Evolution Soccer 2019 κυκλοφόρησε σχεδόν ένα μήνα πριν από το FIFA 19, και από ό,τι είδαμε μας προσφέρει λιγότερα από το PES 2018. Τι κατάφερε όμως να κάνει η EA με το βαρύ πυροβολικό που “έκλεψε” από το PES; Αρκούν μερικές επιπλέον διοργανώσεις για να γίνει το FIFA 19 ο βασιλιάς του είδους;

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Δοκιμάστε το  FIFA 19 πριν το αγοράσετε.

Tο FIFA 19 είναι το FIFA 27

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς ήταν το “FIFA International Soccer”, και κυκλοφόρησε το 1993. Από τότε, η EA έχει διαθέσει στην αγορά 27 τίτλους, με τον τελευταίο να είναι το FIFA 19.

Φέτος, το δημοφιλές παιχνίδι ποδοσφαίρου κυκλοφόρησε σε Windows, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, αλλά και Nintendo Switch.

Στο FIFA 19, θα βρούμε το Champions League, τη Europa League, και το Super Cup. Αυτές τις διοργανώσεις τις είχε στην κατοχή του το Pro Evolution Soccer, εδώ και μία δεκαετία, και τις έχασε στην τελευταία του έκδοση.

Οπότε, ήδη το FIFA 19 έχει σημειώσει μία μεγάλη νίκη έναντι του αιώνιου αντιπάλου του.

Κάνοντας λοιπόν στην άκρη τις διοργανώσεις, που πλέον είναι αρκετές, μένει να απαντήσουμε μερικά κύρια ερωτήματα. Πώς είναι το gameplay του FIFA 19; Έχει βελτιωθεί καθόλου, σε σχέση με πέρυσι, ή παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα;

Πώς τα πάει ο νεότερος τίτλος της σειράς, από πλευράς γραφικών, ήχου, και πλήθος mode; Πάμε λοιπόν να απαντήσουμε μαζί σε αυτά, και ακόμη περισσότερα ερωτήματα.

Gameplay

Πρώτα από όλα, οι παίκτες κινούνται πιο γρήγορα, η μπάλα κυλάει πιο ομαλά, και οι πάσες εκτελούνται πιο άμεσα.

FIFA 19 Review: Η Ανάδειξη Των Πρωταθλητών

Από την άλλη, έχουμε τα “mini-games” της EA, που φέτος τα συναντάμε σε κάποια από τα παιχνίδια της. Για παράδειγμα, στο FIFA 19 έχει προστεθεί ένας μετρητής στο σουτ.

Πατώντας δύο φορές το σουτ, την κατάλληλα χρονική στιγμή, τότε κυριολεκτικά μπορούμε να σκοράρουμε, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Φυσικά δεν έχει 100% απόδοση, αλλά το ποσοστό επιτυχίας είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Όπως είναι λογικό, εξαιτίας του εν λόγω μετρητή, μπαίνουν ένα σωρό γκολ σε κάθε αγώνα, ακόμη και στο μέγιστο επίπεδο δυσκολίας.

Επίσης, αν βρεθούμε μπροστά σε ένα άδειο τέρμα, και δεν πατήσουμε τη σωστή στιγμή το σουτ, τότε ο παίκτης στέλνει την μπάλα εκτός γηπέδου. Βέβαια, σιγά σιγά συνηθίζουμε το όλο θέμα με τον μετρητή, και τα αποτυχημένα σουτ μειώνονται.

Αν και μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την μπάρα του μετρητή, αυτός θα είναι πάντα εκεί, και θα λειτουργεί κανονικά. Αντί του μετρητή, θα βλέπουμε να αλλάζει χρώμα το τρίγωνο πάνω από το κεφάλι του παίκτη, ανάλογα με το πόσο ακριβές ήταν το σουτ.

Κάπου εδώ έρχονται να παίξουν τον ρόλο τους οι τερματοφύλακες, που σε σχέση με πέρυσι είναι αρκετά βελτιωμένοι. Αντιδρούν άμεσα στα σουτ, κι αρκετές φορές οι αποκρούσεις τους είναι εντυπωσιακές.

Πριν αναφερθούμε στα συστήματα, και κλείσουμε με το gameplay, θα δούμε λίγο τους διαιτητές, που κυριολεκτικά είναι σαν να μην υπάρχουν. Κάποιες φορές βέβαια, σφυρίζουν υπερβολικά εύκολα τα φάουλ, οπότε είναι ή του ύψους ή του βάθους.

Στο FIFA 19 πραγματοποιήθηκαν αλλαγές τόσο στα συστήματα, όσο και στις τακτικές. Τώρα πια ορίζουμε έως και τέσσερις διαφορετικές τακτικές και συστήματα, τα οποία μπορούμε να αλλάζουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε ένα παιχνίδι με επιθετικό σχήμα, με στόχο να πετύχουμε το πρώτο γκολ. Στη συνέχεια, αλλάζουμε σε ένα πιο αμυντικό σύστημα, ούτως ώστε να διατηρήσουμε το προβάδισμα.

Modes

Στο FIFA 19 θα βρούμε αρκετά modes, που μας επιτρέπουν να παίζουμε μόνοι μας, με φίλους, online ή τοπικά. Πρώτα από όλα, έχουμε το γνωστό σε όλους μας “The Journey”.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων κεφαλαίων του “The Journey”, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάζουμε χαρακτήρες. Καθώς φέτος μπορούμε να παίζουμε ως Alex Hunter, ως Danny Williams, ή ως η Kim Hunter, που είναι η αδερφή του Alex.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καλούμαστε να πάρουμε αρκετές αποφάσεις κατά τη διάρκεια του “The Journey”. Γενικά, η απόδοσή μας στους αγώνες, και οι επιλογές μας εντός και εκτός γηπέδου, επηρεάζουν άμεσα τη πορεία της ιστορίας.

Συνεχίζουμε με το κυριότερο mode, που δεν είναι άλλο από το “Ultimate Team”, στο οποίο χτίζουμε την ομάδα μας από το μηδέν. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στο Division 1, και να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Στο FIFA 19 δεν ξεκινάμε απευθείας από το Division 10. Αντιθέτως, παίζουμε πέντε παιχνίδια με online αντιπάλους, και σύμφωνα με τις επιδόσεις μας, το παιχνίδι μας τοποθετεί σε ένα από τα 10 Division.

Επίσης, έγινε αντικατάσταση των “Online Seasons”, με τα “Ranks”. Πλέον, με κάθε νίκη ή ισοπαλία κερδίζουμε πόντους στην κατάταξη, ενώ μετά από κάθε ήττα χάνουμε πόντους.

Παράλληλα, κάθε Division έχει τον δικό του πολλαπλασιαστή πόντων. Όσο περισσότερες νίκες σερί κάνουμε τόσο πιο πολλούς πόντους κερδίζουμε, άρα ανεβαίνουμε και πιο γρήγορα στην κατάταξη.

Στο τέλος της εβδομάδας, και ανάλογα με την κατάταξή μας, κερδίζουμε βραβεία, όπως νομίσματα, πακέτα παικτών, και διάφορα αναλώσιμα.

Επιπλέον, στο FIFA 19 προστέθηκε ένα νέο mode, που αφορά το “Champions League”.

Σε αυτό το mode, επιλέγουμε μία από τις ομάδες των οκτώ πραγματικών ομίλων της φετινής διοργάνωσης. Έπειτα, αγωνιζόμαστε να κατακτήσουμε την κορυφή, ζώντας τη μαγεία του “Champions League”, μέχρι τέλους.

Στη συνέχεια, έχουμε το “Kick-off”, που πλέον περιέχει το “Champions League”, το “Best of Series”, το “Home & Away”, το “Cup Finals”, και το “House Rules”.

  • Το Champions League του Kick-off στην ουσία είναι ένα μικρό πρωτάθλημα, που μπορούμε να παίξουμε με φίλους.
  • Στα Best of Series, έχουμε μία σειρά από τρεις ή πέντε αγώνες, όπου νικητής αναδεικνύεται αυτός με τις περισσότερες νίκες.
  • Στο Home & Away, παίζουμε τα κλασικά νοκ-άουτ παιχνίδια, όπου νικητής είναι αυτός με τα περισσότερα συνολικά τέρματα.
  • Στο Cup Finals παίζουμε τους τελικούς μεγάλων διοργανώσεων.

Ωραία όλα αυτά, όμως το πιο διασκεδαστικό mode είναι ξεκάθαρα το “House Rules”. Εδώ υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τύποι παιχνιδιού.

  • Το “Survival”, είναι το battle royale του ποδοσφαίρου. Κάθε φορά που μία ομάδα σκοράρει χάνει έναν τυχαίο παίκτη, ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα οι αντίπαλοι.
  • Στο “No Rules”, δεν υπάρχουν κάρτες, φάουλ, ή offside.
  • Όσον αφορά το “Long Range”, όσα γκολ μπαίνουν εκτός περιοχής μετράνε διπλά.
  • Στο “First to…” θέτουμε έναν στόχο, που μόλις επιτευχθεί το παιχνίδι τελειώνει.
  • Τελευταίο είναι το “Headers & Volleys”, όπου πρέπει να σκοράρουμε αποκλειστικά με κεφαλιά ή βολέ.

Όσον αφορά το “Career” mode, αυτό δεν έχει υποστεί καμία απολύτως αλλαγή. Όπως και να έχει, με τόσα modes δεν πρόκειται να βαρεθούμε ποτέ.

Στα online παιχνίδια δεν συναντήσαμε κάποιο πρόβλημα. Η σύνδεση ήταν σταθερή, το matchmaking ήταν καλό, και συνήθως αντιμετωπίζαμε αντιπάλους του επιπέδου μας.

Γραφικά και ήχος

Σε γενικές γραμμές τα γραφικά του παιχνιδιού παρουσιάζουν σχετική βελτίωση. Οι εμφανίσεις των παικτών μοιάζουν αρκετά με τις πραγματικές, τα στάδια είναι ιδιαίτερα λεπτομερή, και τα animations του FIFA 19 είναι εκπληκτικά.

Ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση παρατηρήσαμε στον ήχο του παιχνιδιού. Τα συνθήματα ακούγονται πεντακάθαρα, και τα διάφορα ηχητικά εφέ έχουν τη σωστή ένταση.

Τέλος, ο σχολιασμός στο FIFA 19 είναι εύστοχος, και πάντα διασκεδαστικός, ειδικά όσον αφορά το γνωστό δίδυμο, Martin Tyler και Alan Smith.

Συνοψίζοντας το FIFA 19

Απολαύσαμε ιδιαίτερα το νέο “The Journey”, με τα πλούσια cinematic, και την προσθήκη των νέων παικτών. Ενώ το Champions League, οι νέες διοργανώσεις και τα επιπλέον modes του Kick-off προσθέτουν πόντους στο παιχνίδι.

Επίσης, θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η εξάλειψη των lag στα online παιχνίδια, καθώς και το γρήγορο matchmaking.

Ωστόσο, το νέο σύστημα των σουτ κάνει το παιχνίδι πιο τεχνικό, και δίνει προβάδισμα σε όσους αφιερώσουν ώρες “προπόνησης” πάνω σε αυτό.

FIFA 19 Review: Η Ανάδειξη Των Πρωταθλητών

Σε γενικές γραμμές, το FIFA 19 προσφέρει άριστη ποδοσφαιρική εμπειρία, και αξίζει να πληρώσουμε για να το αποκτήσουμε.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το FIFA 19;

Εσείς έχετε παίξει το FIFA 19 ή ακόμη; Ποια είναι η γνώμη σας για τον νέο τίτλο της σειράς; Μπορεί να ανταγωνιστεί τον αντίπαλό του, ή πιστεύετε ότι τον έχει ξεπεράσει ήδη;

Θα χαρούμε να διαβάσουμε την άποψή σας στα σχόλια, και μην ξεχάσετε να δείτε τη βίντεο παρουσίαση μας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps