Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Smartband Mi Band 3 από την Xiaomi

Παρουσίαση: Smartband Mi Band 3 από την Xiaomi

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Μέχρι πολύ πρόσφατα η μόνη “έξυπνη” συσκευή που είχαμε ήταν τα smartphones, μια τεχνολογία που ακόμα αναπτύσσεται. Πλέον, βλέπουμε την ένδειξη “smart” σε όλο και περισσότερες συσκευές κάθε είδους. Από έξυπνη τηλεόραση μέχρι έξυπνα αθλητικά παπούτσια. Σε αυτόν τον οδηγό είχαμε στα χέρια μας και παρουσιάζουμε το Mi Band 3, το έξυπνο ρολόι/fitness tracker της Xiaomi.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Xiaomi Mi Band 3

Το Mi Band 3 αποτελεί την τελευταία κυκλοφορία smartband από την Xiaomi, την εταιρεία που έχει κάνει τεράστια επιτυχία στον τομέα των οικονομικών έξυπνων συσκευών. Κυκλοφόρησε 31 Μαΐου και διαδέχθηκε το Mi Band 2.

Πλέον, βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις των συγκεκριμένων wearables καθώς η Xiaomi απέδειξε για μια ακόμη φορά την ικανότητα της να “παντρεύει” τα προϊόντα της με καλή σχέση ποιότητας και τιμής.

Όπως και τα περισσότερα smartband, το Mi Band 3 έχει fitness χαρακτήρα. Λειτουργεί ως βηματόμετρο και ως χρονόμετρο γυμναστικών ασκήσεων, καταγράφει τον καρδιακό ρυθμό, την ποιότητα του ύπνου, και μετράει απόσταση και θερμίδες.

Παρουσίαση:Smartband Mi Band 3 από την Xiaomi

Ακόμα, συνδέεται μέσω bluetooth με το κινητό, εμφανίζει το ημερολόγιό μας και τα αποθηκευμένα συμβάντα για τα οποία μας ειδοποιεί, δείχνει εισερχόμενες κλήσεις τις οποίες μπορούμε να απορρίψουμε καθώς και μηνύματα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά του Mi Band 3

Το Mi Band 3 αποτελείται από δύο κομμάτια, την κάψουλα-συσκευή και το περικάρπιο σιλικόνης. Η συσκευή διαθέτει οθόνη αφής OLED 0,78” ανάλυσης 128×80 με ένα πλήκτρο, επίσης αφής.

Διαθέτει μπαταρία λιθίου-πολυμερούς των 110 mAh. Για πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου 2 ώρες και εξασφαλίζει σχεδόν 20 μέρες χρήσης. Προκειμένου να το φορτίσουμε, αφαιρούμε την συσκευή από το περικάρπιο και την συνδέουμε στον φορτιστή.

Πίσω από την οθόνη βρίσκεται ο αισθητήρας επιτάχυνσης τριών αξόνων και αισθητήρας καρδιακού ρυθμού PPG.

Επίσης, είναι αδιάβροχο έως και 50 μέτρα βάθος, έχει Bluetooth 4.2 και συμβατότητα με Android 4.4 και πάνω και iOS 9.0 και πάνω.

Τέλος, το περικάρπιο έχει μήκος 247mm και προσαρμόζεται στα 155-216mm για να καλύψει τις ανάγκες του καρπού μας.

Πρώτες εντυπώσεις και προετοιμασία

Τα βασικά περιεχόμενα του κουτιού που θα μας έρθει είναι η κάψουλα-συσκευή, το περιβραχιόνιο και το καλώδιο φόρτισής του. Στην αρχή η μπαταρία της συσκευής είναι άδεια και πρέπει να την φορτίσουμε.

Παρουσίαση: Smartband Mi Band 3 από την Xiaomi

Το καλώδιο έχει μια ιδιαίτερη μορφή καθώς δεν είναι ένα βύσμα που έχουμε συνηθίσει στις συσκευές μας αλλά μια “φωλιά” με μαγνήτη στην οποία θα μπει εύκολα η κάψουλα.

Η άλλη άκρη του καλωδίου μπαίνει σε μια τυπική θύρα USB οπότε μπορούμε να φορτίσουμε την συσκευή στον υπολογιστή μας ή σε ένα powerbank.

Μια άλλη επιλογή είναι να συνδέσουμε το καλώδιο με έναν απλό φορτιστή και μετά στην πρίζα.

Ενημερωτικά, οι αισθητήρες στο πίσω μέρος της συσκευής εκπέμπουν ένα μικρό πράσινο χρώμα.

Χρήση και Android app

Ουσιαστικά, για να ζήσουμε την πλήρη εμπειρία που μπορεί να προσφέρει το Mi Band είναι απαραίτητη η σύνδεσή του με το κινητό μας. Αντικειμενικά, χωρίς αυτό, είναι σχεδόν άχρηστο και εκτελεί κυρίως χρέη αξεσουάρ και όχι gadget.

Χρειάζεται να κατεβάσουμε από το store την δωρεάν εφαρμογή της Xiaomi, το Mi Fit ( AndroidiPhone). Αφού την εγκαταστήσουμε, θα χρειαστεί να φτιάξουμε το προφίλ μας.

Στην συνέχεια ακολουθούμε την οδηγίες της εφαρμογής για να συνδέσουμε το Mi Band 3 με το κινητό μας μέσω Bluetooth. Μόλις γίνει αυτό είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε το smart band μας.

Παρουσίαση: Smartband Mi Band 3 από την Xiaomi

Η εφαρμογή έχει 3 κύριες καρτέλες στις οποίες μπορούμε να περιηγηθούμε. Στην καρτέλα Status/Κατάσταση βρίσκουμε πληροφορίες για το πώς κοιμηθήκαμε το τελευταίο βράδυ, τoν καρδιακό μας σφυγμό και την πρόσφατη άσκηση μας.

Η καρτέλα με τίτλο Workout/Δραστηριότητες είναι αποκλειστικά για γυμναστική. Πριν ξεκινήσουμε την γυμναστική μας επιλέγουμε το είδος αυτής, όπως τρέξιμο και ποδηλασία.

Ακόμα, μπορούμε να βρούμε το ιστορικό της γυμναστικής μας.

Παρουσίαση: Smartband Mi Band 3 από την Xiaomi

Τέλος, στην καρτέλα Profile/Προφίλ βρίσκουμε όλες τις βασικές πληροφορίες…

…όπως το ποσοστό μπαταρίας του Mi Band και ρυθμίσεις, όπως να θέσουμε στόχους και ξυπνητήρια και να κάνουμε updates.

Παρουσίαση: Smartband Mi Band 3 από την Xiaomi

Σύγκριση με το Mi Band 2

Το Mi Band 3 είναι η αναβάθμιση του Mi Band 2, του προηγούμενου, δηλαδή, μοντέλου της Xiaomi. Η διαφορές, εκτός από αισθητικές, μπορεί να μην είναι πολλές, είναι, όμως, αρκετά σημαντικές.

Μια βασική διαφορά είναι η οθόνη. Το Mi Band 3 έχει οθόνη 0,78” ενώ το Mi Band 2 οθόνη 0.42”. Επίσης ενώ το 3 έχει αισθητήρες αφής σε ολόκληρη την οθόνη, το 2 έχει μόνο κουμπί αφής.

Mi Band 3

Ακόμα, το Mi Band 3 έχει σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας. Για την ακρίβεια έχει μπαταρία 110mAh ενώ το Mi Band 2 έχει μπαταρία 70mAh.

Βέβαια η διαφορά στην μπαταρία καθιστά το νεότερο μοντέλο βαρύτερο κατά 3 γραμμάρια. Συγκεκριμένα, το Mi Band 3 ζυγίζει 20g ενώ το Mi Band 2 ζυγίζει 17g.

Στο κομμάτι της αδιαβροχοποίησης, ενώ και τα 2 είναι αδιάβροχα, το Mi Band 2 δεν μπορεί να παραμείνει με ασφάλεια μέσα στο νερό, ενώ το το 3 είναι κατάλληλο για κολύμπι.

Παρουσίαση: Smartband Mi Band 3 από την Xiaomi

Κάποιοι ακόμα λόγοι προτίμησης το Mi Band 3 από το Mi Band 2 είναι η καλύτερη φωτεινότητα οθόνης, τα ξυπνητήρια και η διαχείριση εισερχόμενων κλήσεων.

Στην τιμή, η διαφορά είναι μικρή αφού θα βρούμε το Mi Band 3 10€ παραπάνω από το Mi Band 2. Το ποιο θα επιλέξουμε εξαρτάται από τις απαιτήσεις που έχουμε. Αντικειμενικά, όμως, αξίζει να πληρώσουμε λίγα περισσότερα για μια τέτοια αναβάθμιση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Mi Band 2 και τις λειτουργίες του μπορείτε να βρείτε στον σχετικό οδηγό μας.

Παρουσίαση: Smartwatch Xiaomi Mi Band 2

Εάν είμαστε λάτρεις της τεχνολογίας αλλά τα κλασσικά ρολόγια μας φαίνονται ξεπερασμένα, μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα smartwatch. Αυτές οι έξυπνες συσκευές μπορούν να αλληλεπιδράσουν με…

Τιμή και αγορά

Προμηθευτήκαμε το Mi Band 3 από το γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα Gearbest στα 32.84€. Ως τρόπο αποστολής επιλέξαμε το Priority Line, η οποία είναι η προτεινόμενη μέθοδος αποστολής.

Παρουσίαση: Smartband Mi Band 3 από την Xiaomi

Φυσικά, μπορούμε να βρούμε το Mi Band και στην Ελλάδα σε έναν μεγάλο αριθμό καταστημάτων. Αυτή την περίοδο, θα το βρούμε σε παρόμοια τιμή και από ελληνικά καταστήματα.

Να πάρω το Mi Band 3;

Σε τελική ανάλυση, το Mi Band 3 είναι ένα ωραίο και άνετο gadget σε πολύ καλή τιμή που δεν μας δεσμεύει. Είτε το θέλουμε ως σύμβουλο γυμναστικής, είτε ως “προσωπικό βοηθό” για ξυπνητήρια, μηνύματα και κλήσεις μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Εσύ έχεις σκοπό να προμηθευτείς το Mi Band 3 ή το έχεις ήδη; Πες μας τη γνώμη σου σχετικά με το νεότερο smartband της Xiaomi κάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps