Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Redmi Note 6 Pro vs Huawei Nova 3i Ποιο Είναι Καλύτερο?
Redmi Note 6 Pro vs Huawei Nova 3i Ποιο Είναι Καλύτερο?

Redmi Note 6 Pro vs Huawei Nova 3i Ποιο Είναι Καλύτερο?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε εβδομάδα την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, ώστε να ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, και να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε τη σύγκριση δύο Mid-Range κινέζικων συσκευών με καλά χαρακτηριστικά, του Xiaomi Redmi Note 6 Pro και Huawei Nova 3i.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά Xiaomi Redmi Note 6 Pro: Από ΕλλάδαΑπό Κίνα
Αγορά Huawei Nova 3i

Redmi Note 6 Pro vs Huawei Nova 3i

Πρόκειται για δύο καλές Android συσκευές της κινέζικης αγοράς, κατασκευασμένες από εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Το Xiaomi Redmi Note 6 Pro βγήκε στην αγορά πολύ πρόσφατα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, και το Huawei Nova 3i κυκλοφόρησε λίγο νωρίτερα, στα τέλη του Αυγούστου.

Σύγκριση προδιαγραφών

Έχουμε να κάνουμε με δύο αξιόλογα κινητά, το καθένα με το δικό του στιλ, με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις τους να βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα.

Οι δύο εταιρείες έχουν παρόμοιο σχεδιασμό στα κινητά τους, όπου αμφότερα έχουν τη διαβόητη εγκοπή στο μπροστινό τμήμα τους.

Redmi Note 6 Pro vs Huawei Nova 3i 20ααα

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές έχουν μια αμελητέα διαφορά της τάξης των 0,04” στη διαγώνιο οθόνης. Ωστόσο, βλέπουμε διαφορά στις διαστάσεις.

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Huawei Nova 3i υπερισχύει κατά κράτος, καθώς έχει και μικρότερο πλάτος και πάχος, αλλά και ανεπαίσθητα μικρότερο ύψος από τη συσκευή της Xiaomi.

Redmi Note 6 Pro vs Huawei Nova 3i 1ααα

Βάρος

Το Huawei Nova 3i έχει και μικρότερο βάρος στα 169g, έναντι 182g του κινητού της Xiaomi.

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο συσκευές έχουν καλή ποιότητα κατασκευής. Ωστόσο, το κινητό της Huawei έχει πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη, σε αντίθεση με τη συσκευή της Xiaomi που έχει αλουμίνιο.

Redmi Note 6 Pro vs Huawei Nova 3i 20α

Σύγκριση οθόνης

Όπως αναφέραμε στην αρχή, τα δύο κινητά δεν έχουν σημαντική διαφορά σε ό,τι αφορά τις ίντσες της οθόνης. Το Redmi Note 6 Pro είναι στις 6.26”, και το Huawei Nova 3i στις 6.3”.

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το κινητό της Huawei έχει καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του ανέρχεται στο 82.2%, έναντι του κινητού της Xiaomi που είναι στα 81.1%.

Τύπος οθόνης

Και τα δύο κινητά έχουν οθόνες IPS LCD, που διακρίνονται για τα φυσικά τους χρώματα και το καθαρό λευκό.

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα γέρνει ανεπαίσθητα προς το Huawei Nova 3i, που έχει υψηλότερη πυκνότητα εικονοστοιχείων 409 ppi έναντι 403 ppi του κινητού της Xiaomi.

Υπάρχει μια αμελητέα διαφορά στα εικονοστοιχεία, όπου η οθόνη του κινητού της Huawei έχει 1080×2280 pixel, έναντι των 1080×2340 του Redmi Note 6 Pro.

Σύγκριση hardware

Λόγω του ότι και τα δύο κινητά κυκλοφόρησαν πρόσφατα, δεν υπάρχουν επί του παρόντος μετρήσεις στον τομέα της φωτεινότητας και της μπαταρίας. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε επίσημα benchmarks για καμία από τις δύο συσκευές.

Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση στον τομέα της ισχύος, η Huawei είναι από τους λίγους κατασκευαστές smartphone που έχει τους δικούς της επεξεργαστές για τα κινητά της.

Η έρευνα ανέδειξε πως ο νεότατος Hisilicon Kirin 710 με την τεχνολογία GPU Turbo, έχει περισσότερες δυνατότητες από τον Snapdragon 636 του Redmi Note 6 Pro.

Μνήμη RAM

H σύγκριση στον τομέα της μνήμης αναδεικνύει νικητή το κινητό της Huawei, καθώς διαθέτει δύο εκδόσεις 4/6GB RAM, έναντι των 3/4GB της μνήμης του κινητού της Xiaomi.

Αποθηκευτική μνήμη

Στον τομέα του αποθηκευτικού, το Huawei Nova 3i έρχεται με δύο εκδόσεις στα 64/128 GB. Το Redmi Note 6 Pro έρχεται με 32/64 GB. Αμφότερα τα κινητά είναι Dual SIM, και επιπλέον δέχονται microSD κάρτα.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι δύο συσκευές μπορούν να τραβήξουν αξιοπρεπείς φωτογραφίες στο Android.

Το Huawei Nova 3i διαθέτει μεγαλύτερους αισθητήρες με 16.0 MP πίσω και 24.0 MP μπροστά, έναντι 12.0 MP πίσω και 20.0 MP μπροστά του Redmi Note 6 Pro.

Φυσικά, τα MP όπως έχουμε δει σε παλαιότερο οδηγό, δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για την ποιότητα της κάμερας.

Τα κινητά έχουν καλές επιμέρους δυνατότητες στον τομέα της φωτογραφίας, και εναλλάσσουν την υπεροχή τους.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Redmi Note 6 Pro υπερισχύει σε αυτόν τον τομέα, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ μπαταρίας στα 4000 mAh, έναντι των 3340 mAh του Huawei Nova 3i.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, δεν υπάρχουν προς το παρόν επίσημες μετρήσεις στον τομέα της μπαταρίας.

Redmi Note 6 Pro vs Huawei Nova 3i 15

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, τα δύο κινητά εναλλάσσουν την υπεροχή τους.

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, τα κινητά θα λέγαμε ότι προσφέρουν την ίδια αίσθηση στο κράτημα, καθώς όπως είδαμε έχουν καλή ποιότητα κατασκευής, και όχι ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές στις διαστάσεις.

Κόστος αγοράς

Το Xiaomi Redmi Note 6 Pro έχει έρθει στην ελληνική αγορά, και το μοντέλο των 3GB/32GB, κοστίζει περί τα 250 ευρώ.

Στην κινέζικη αγορά βρίσκεται σε προσφορά, και η Global έκδοση των 3GB/32GB κοστίζει περί τα 158.40 ευρώ, με δωρεάν την priority αποστολή χωρίς τελωνείο.

Το Huawei Nova 3i δεν διατίθεται επί του παρόντος στα ελληνικά καταστήματα. Στην κινέζικη αγορά η Global έκδοση των 4GB/128GB κοστίζει περί τα €290.40.

Βαθμολογία

Όπως αναφέραμε, τα κινητά έχουν κυκλοφορήσει πολύ πρόσφατα. Επί του παρόντος, κανένα από τα έγκυρα ξένα sites τεχνολογίας δεν έχουν βαθμολογήσει τα δύο κινητά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη σύγκριση του οδηγού, μπορούμε να δούμε εν μέρει πού υπερτερούν οι δύο συσκευές και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

  • Σχέση μεγέθους κινητού / οθόνης: Huawei Nova 3i
  • Τύπος οθόνης: Ισοπαλία
  • Ανάλυση – Ευκρίνεια: Ισοπαλία
  • Βάρος: Huawei Nova 3i
  • Ποιότητα κατασκευής: Huawei Nova 3i
  • Επεξεργαστής: Huawei Nova 3i
  • Μνήμες: Huawei Nova 3i
  • Μπαταρία: Xiaomi Redmi Note 6 Pro
  • Δυνατότητες κάμερας: Ισοπαλία
  • Κράτημα στο χέρι: Ισοπαλία
  • Κόστος αγοράς: Xiaomi Redmi Note 6 Pro

Τι είπαν οι Έλληνες χρήστες

Παραθέτουμε τα σχόλια των Ελλήνων χρηστών για το Xiaomi Redmi Note 6 Pro. Το Huawei Nova 3i δεν έχει προς το παρόν κριτικές, ωστόσο, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το πρόσφατο unboxing και review της συσκευής.

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δύο συσκευές;

Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για δύο αξιόλογα mid-range κινητά της αγοράς, καθώς έχουν αξιοπρεπέστατες προδιαγραφές και premium κατασκευή και σχεδιασμό.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps