Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Scribd: Απεριόριστη Ανάγνωση/Λήψη Εγγράφων & PDF Χωρίς Πληρωμή
featured Scribd Απεριόριστη Ανάγνωση & Λήψη Των Εγγράφων Της Πλατφόρμας Χωρίς Πληρωμή 1

Scribd: Απεριόριστη Ανάγνωση/Λήψη Εγγράφων & PDF Χωρίς Πληρωμή

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη το Scribd, μια online υπηρεσία που προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερα από 170 εκατομμύρια έγγραφα. Καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεματικών πεδίων, όπως λογοτεχνία, τεχνολογία, εκπαίδευση, επιστήμη, και πολλά άλλα. Καθώς η υπηρεσία παρέχει δωρεάν μόνο μια δοκιμαστική περίοδο, δείτε πώς αποκτούμε απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η δωρεάν πρόσβαση στα έγγραφα του Scribd

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, το Scribd παρέχει μια μηνιαία δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών που επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάσουν την υπηρεσία δωρεάν.

Αυτό σημαίνει ότι για να χρησιμοποιήσουμε πλήρως την ψηφιακή βιβλιοθήκη της υπηρεσίας, πρέπει να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό και να πληρώσουμε μια συνδρομή. Ένας άλλος τρόπος είναι να ανεβάσουμε πέντε τουλάχιστον έγγραφα και να τα “ανταλλάξουμε” με δωρεάν πρόσβαση σε μερικά έγγραφα τρίτων.

Ειδάλλως, αν δεν θέλουμε να δώσουμε τη χρεωστική/πιστωτική κάρτα μας για να ξεκινήσει η δοκιμαστική περίοδος, θα βλέπουμε μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα του εγγράφου. Το υπόλοιπο θα είναι θολό μαζί με τις σχετικές ειδοποιήσεις.

Έτσι, το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν θέλουν να δώσουν την κάρτα τους και μετά να πληρώνουν συνδρομή, ούτε έχουν κάποια έγγραφα να ανεβάσουν για να αποκτήσουν τη σχετική μερική πρόσβαση.

Όμως, υπάρχουν μερικοί καλοί online τρόποι για να παρακάμψουμε αυτούς τους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τα αναρίθμητα έγγραφα, PDF, και eBooks, που διατίθενται στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της πλατφόρμας με την ένδειξη “Document”.

Scribd VDownloaders

Το Scribd.VDownloaders.com είναι online εργαλείο που μας επιτρέπει να κατεβάζουμε όλα τα έγγραφα του Scribd σε μορφή PDF. Επί του παρόντος, το εργαλείο επιτρέπει τη λήψη των εγγράφων με τις ακόλουθες διευθύνσεις, που ωστόσο, αφορούν εκατομμύρια έγγραφα στην πλατφόρμα.

  • https://www.scribd.com/document/
  • https://www.scribd.com/doc/
  • https ://www.scribd.com/presentation/

Έτσι, απλά αντιγράφουμε το url του εγγράφου που έχουμε εντοπίσει και ανοίξει στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της υπηρεσίας. Στο παράδειγμα μας έχουμε επιλέξει ένα έγγραφο με 410 σελίδες.

Scribd 2

Στη συνέχεια, το επικολλούμε στο σχετικό πεδίο του online εργαλείου, και πατάμε στο σχετικό κουμπί της λήψης.

Scribd 2α

Κατόπιν, περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτόματα ο έλεγχος των captcha, και μετά κάνουμε κλικ στο κουμπί της λήψης ως PDF.

Τέλος, θα δούμε μια μικρή διαδικασία με αντίστροφη μέτρηση δευτερολέπτων, και μόλις ολοκληρωθεί απλά πατάμε άλλη μια φορά στο Download PDF για να ξεκινήσει ή λήψη.

Scribd 2αα

Από εκεί και μετά, το έγγραφο θα έχει πλέον αποθηκευτεί ως PDF στον υπολογιστή μας για να το χρησιμοποιήσουμε offline, να το στείλουμε στο κινητό και tablet, κλπ.

DLScribd

Το DLScribd.net είναι ακόμη πιο γρήγορο online εργαλείο, καθώς ξεκλειδώνει αμέσως το κείμενο των εγγράφων Scribd, και μας επιτρέπει να τα αποθηκεύσουμε στο PC ως HTML Document (.html).

Και εδώ η διαδικασία είναι παρόμοια, όπου αντιγράφουμε το url του εγγράφου που έχουμε εντοπίσει και ανοίξει στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της πλατφόρμας. Στο παράδειγμά μας έχουμε επιλέξει ένα έγγραφο με 175 σελίδες.

Στη συνέχεια, το επικολλούμε στο σχετικό πεδίο του online εργαλείου, και πατάμε διαδοχικά στα δύο σχετικά κουμπιά της λήψης που θα μας εμφανιστούν.

Παρότι θα δούμε την ένδειξη “PDF Ready Το Download”, δεν θα ξεκινήσει κάποια λήψη, αλλά θα μας ανοίξει αστραπιαία μια σελίδα με όλο το κείμενο του εγγράφου. Αυτό το διαπιστώσαμε σε όλους τους δημοφιλείς browsers (Chrome, Edge, Brave, Firefox), αλλά μικρό το κακό.

Έτσι, αν εκτός από την ανάγνωση, θέλουμε να το αποθηκεύσουμε, απλά κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε το Αποθήκευση ως και μετά το Ιστοσελίδα, μόνο HTML.

Firefox – Pocket

Στις δοκιμές μας παρατηρήσαμε ότι ο Firefox (v120.0} ξεκλειδώνει από μόνος του τα περισσότερα έγγραφα και PDF του Scribd, έτσι ώστε να κάνουμε ανάγνωση, ακόμη και μια τυπική επεξεργασία, χωρίς τις σχετικές ειδοποιήσεις και το θάμπωμα της πλατφόρμας.

Επιπλέον, το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε μετά να τα αποθηκεύσουμε ως HTML Document (.html).

Επίσης, διαπιστώσαμε ότι ο browser μας προσφέρει με δεξί κλικ ακόμη και την αυτόματη αποθήκευση στο ενσωματωμένο Pocket, όπου μπορούμε να ανοίξουμε το ξεκλείδωτο έγγραφο και στο κινητό / tablet, εφόσον έχουμε το Pocket app.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Firefox ενσωματώνει κάποιο σχετικό script για το Scribd, καθώς δεν μας προέκυψε κάτι τέτοιο από τη σχετική έρευνα, αλλά ας το έχουμε και αυτό στα υπόψη μας ως άλλη μια εναλλακτική λύση.

Είναι χρήσιμο το δωρεάν ξεκλείδωμα των εγγράφων Scribd;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps