Home » Smartphones-Tablets » Gboard: 7 Κρυφές Λειτουργίες Στο Πληκτρολόγιο Google Που Ίσως Δεν Αξιοποιούμε
featured Gboard: 10 Κρυφές Λειτουργίες Στο Πληκτρολόγιο Google Που Ίσως Δεν Αξιοποιούμε

Gboard: 7 Κρυφές Λειτουργίες Στο Πληκτρολόγιο Google Που Ίσως Δεν Αξιοποιούμε

Το Gboard είναι το πιο δημοφιλές πληκτρολόγιο για κινητά, τόσο στο Android, όσο και στο iPhone. Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά του είναι το εξαιρετικό επίπεδο προσαρμογής που προσφέρει, το οποίο όμως θέλει λίγο ψάξιμο. Στον σύντομο οδηγό συγκεντρώσαμε τις επτά πιο χρήσιμες και κρυφές λειτουργίες στο πληκτρολόγιο Google που ίσως μας διαφεύγουν.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

7 χρήσιμα κόλπα του Gboard

Το Gboard είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή πληκτρολογίου σε πολλά smartphone, αλλά αν δεν το έχουμε ήδη στο κινητό ίσως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσουμε. Μπορούμε πάντα να το κατεβάσουμε από το Play Store και να το ορίσουμε ως προεπιλογή.

Το πληκτρολόγιο Google είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες εφαρμογές στο Android, και πολλοί θεωρούν ότι ίσως είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα apps της εταιρείας.

Εκτός από την πρόσβαση σε μια μακρά λίστα χρήσιμων λειτουργιών, είμαστε και περισσότερο ασφαλείς από τα προβλήματα ασφάλειας και απορρήτου που σχετίζονται με πληκτρολόγια τρίτων κατασκευαστών.

Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να ρίξουμε μια ματιά στις ενδιαφέρουσες λειτουργίες που είναι κρυφές και θα μας φανούν χρήσιμες.

1. Γρήγορη πρόσβαση στο εναλλακτικό πληκτρολόγιο

Κάθε φορά που θέλουμε να εισάγουμε σημεία στίξης, όπως ένα θαυμαστικό ή ένα ερωτηματικό, συνήθως αλλάζουμε στο αριθμητικό πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας το κουμπί ?123.

Gboard Χρήσιμα Κόλπα στο πληκτρολόγιο Google 1μα

Στο Gboard μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτά τα σημεία στίξης, μαζί με άλλους ειδικούς χαρακτήρες, απλά πατώντας παρατεταμένα το κουμπί της τελείας, όπως παρατηρούμε στην παραπάνω εικόνα.

2. Συντομεύσεις κειμένων

Εάν χρησιμοποιούμε συχνά ορισμένες λέξεις, προτάσεις, διευθύνσεις, email, κ.λ.π, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πιο γρήγορο τρόπο πρόσβασης σε αυτές τις λέξεις χωρίς να χρειάζεται να τις πληκτρολογούμε κάθε φορά.

Το πληκτρολόγιο Google διαθέτει μια δυνατότητα επέκτασης κειμένου που μπορεί να μας βοηθήσει να το κάνουμε εύκολα αυτό. Έτσι, αντί να πληκτρολογούμε συνεχώς, μπορούμε απλά να χρησιμοποιούμε ένα γράμμα ή χαρακτήρα για να μας εμφανίζονται αυτόματα οι λέξεις και προτάσεις που επιθυμούμε.

Για να αξιοποιήσουμε αυτή τη χρήσιμη λειτουργία, ακολουθούμε τα απλά βήματα που παρατηρούμε στις κάτωθι εικόνες.

Gboard Χρήσιμα Κόλπα στο πληκτρολόγιο Google 2α

Από εκεί και μετά, απλά πληκτρολογούμε τη συντόμευση σε οποιαδήποτε περιοχή εισαγωγής κειμένου και η πρόταση/λέξη, email, διεύθυνση, κ.λ.π, στην οποία θέλουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση θα εμφανιστεί αμέσως μέσα στο πληκτρολόγιο Google.

3. Αυτόματο πρόχειρο

Το Gboard προσφέρει μια προηγμένη έκδοση αντιγραφής και επικόλλησης μέσα από τη λειτουργία του πρόχειρου. Αποθηκεύει αυτόματα και προσωρινά τα τμήματα κειμένου και εικόνων που μας ενδιαφέρουν, και τα καρφιτσώνει σε εμφανές σημείο μέσα στο πληκτρολόγιο.

Αυτό βοηθά στην εξοικονόμηση χρόνου, καθώς κάνουμε λιγότερες ενέργειες και δεν χρειάζεται να πατάμε παρατεταμένα το πεδίο κειμένου και να επιλέγουμε Επικόλληση κάθε φορά.

Αρκεί να ορίσουμε αυτή τη δυνατότητα μια και έξω, ακολουθώντας τα απλά βήματα που παρατηρούμε στις κάτωθι εικόνες.

Gboard Χρήσιμα Κόλπα στο πληκτρολόγιο Google 1a

Gboard Χρήσιμα Κόλπα στο πληκτρολόγιο Google 1

Από εκεί και μετά, μόλις πατήσουμε παρατεταμένα σε μια εικόνα που θέλουμε να αντιγράψουμε από τον browser ή αλλού, θα μας περιμένει μέσα στο πληκτρολόγιο Google για να το επικολλήσουμε.

Επιπλέον, αν θέλουμε να κάνουμε αντιγραφή περισσότερων κειμένων και εικόνων και ταχύτερη επικόλληση, το πρόχειρο του Cboard μας τα διατηρεί σε ετοιμότητα για μια ώρα. Αρκεί να ενεργοποιήσουμε και αυτή τη δυνατότητα πατώντας στο σχετικό κουμπί που παρατηρούμε παρακάτω στο βήμα 2.

Gboard Χρήσιμα Κόλπα στο πληκτρολόγιο Google 2αμκη

Με αυτόν τον τρόπο, οτιδήποτε αντιγράφουμε, είτε είναι αριθμός τηλεφώνου, εικόνα, κομμάτι κειμένου, ή ακόμα και στιγμιότυπο οθόνης, θα εμφανίζεται κάτω από την ενότητα του προχείρου του Gboard.

4. Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο

Το Gboard διαθέτει τη δυνατότητα άμεσης μετάφρασης χρησιμοποιώντας φυσικά τη σχετική υπηρεσία της Google. Μπορεί να μεταφράσει λέξεις και προτάσεις σε περισσότερες από 90 γλώσσες καθώς πληκτρολογούμε.

Για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτή τη δυνατότητα, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα.

Gboard Χρήσιμα Κόλπα στο πληκτρολόγιο Google 2αμκηη

Σε αυτό το σημείο ρυθμίζουμε τον κέρσορα στην περιοχή στην οποία θέλουμε να εισαχθεί το μεταφρασμένο κείμενο και τις δύο γλώσσες που επιθυμούμε.

Κατόπιν, ξεκινάμε να πληκτρολογούμε χρησιμοποιώντας τη γλώσσα που προτιμάμε στο πλαίσιο εισαγωγής που εμφανίζεται, και το μεταφρασμένο κείμενό μας θα εισάγεται αυτόματα στο κεντρικό πεδίο.

5. Προσαρμογή θεμάτων

Το πληκτρολόγιο Google διαθέτει πολλά θέματα και τροποποιήσεις έτσι ώστε να του αλλάξουμε εμφάνιση και να το κάνουμε να φαίνεται ωραιότερο. Για πρόσβαση στα θέματα, ακολουθούμε τα κάτωθι βήματα.

Gboard Χρήσιμα Κόλπα στο πληκτρολόγιο Google 2αμκα

Στη συνέχεια, επιλέγουμε ένα από τις διαθέσιμα θέματα και πατάμε Εφαρμογή για να αλλάξουμε την εμφάνιση στο πληκτρολόγιο Google.

6. Πληκτρολόγηση με το ένα χέρι

Όπως το Android 12, έτσι και το Gboard διαθέτει παρόμοια ενσωματωμένη λειτουργία ενός χεριού. Την εντοπίζουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο μέσα από τις Προτιμήσεις των ρυθμίσεων.

Πώς Χρησιμοποιώ Εύκολα Το Μεγάλο Κινητό Μόνο Με Ένα Χέρι 1αα

Πώς Χρησιμοποιώ Εύκολα Το Μεγάλο Κινητό Μόνο Με Ένα Χέρι 1ααμ

Από εκεί και μετά, αυτή η λειτουργία ενός χεριού στο πληκτρολόγιο Google μας δίνει και άλλες δυνατότητες.

Για παράδειγμα, να μετακινήσουμε με τα δάκτυλα το πληκτρολόγιο σε ακόμη πιο βολική θέση, να μικρύνουμε και άλλο το μήκος και το πλάτος του, έτσι ώστε να φέρουμε στα μέτρα μας την πληκτρολόγηση στο μεγάλο κινητό.

7. Μετακίνηση πληκτρολογίου οπουδήποτε στην οθόνη

Εάν για οποιονδήποτε λόγο θέλουμε να αλλάζουμε και την προεπιλεγμένη θέση των πλήκτρων, μπορούμε να τοποθετούμε το Gboard οπουδήποτε στην οθόνη μας. Για να το κάνουμε αυτό, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα.

Είναι χρήσιμες οι λειτουργίες του Gboard?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr. Ειδάλλως, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps