Home » Technology Explained » Προηγμένες Επισκευές Κινητών, Με Microsoldering Στην Πλακέτα
Προηγμένες Επισκευές Κινητών, Με Microsoldering Στην Πλακέτα

Προηγμένες Επισκευές Κινητών, Με Microsoldering Στην Πλακέτα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις ημέρες μας, τα σέρβις κινητών τηλεφώνων είναι απαραίτητα όσο ποτέ. Πόσο μάλιστα όταν το πρόβλημα εντοπίζεται στην πλακέτα της συσκευής, όπου απαιτούνται δεξιότητες και ειδικός εξοπλισμός. Δείτε τι είναι το Microsoldering στις προηγμένες υπηρεσίες των Lab Experts, οι οποίοι έχουν εξειδίκευση στις επισκευές μητρικής πλακέτας σε όλα τα iPhone, με πανελλαδική κάλυψη και χαμηλές τιμές.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι το Microsoldering

Στις ημέρες μας, στις περισσότερες κινητές συσκευές – και όχι μόνο – έχει προκύψει η ανάγκη της συρρίκνωσης του υλικού. Τα κυκλώματα των κινητών, των tablet, των laptop, και άλλων συσκευών είναι εξαιρετικά μικρά, και απαιτείται μια δεξιότητα υψηλού επιπέδου.

Επιπλέον, όσο πιο μικρά είναι τα εξαρτήματα, τόσο πιο εξειδικευμένα εργαλεία ακριβείας είναι απαραίτητα για την επισκευή τους, καθώς είναι αδύνατη η χρήση των τυποποιημένων εργαλείων του εμπορίου.

Έτσι λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται η τεχνική της επιδιόρθωσης των μικροσκοπικών υλικών με προηγμένο εξοπλισμό, μια διαδικασία που ονομάζεται Microsoldering.

Πάγκος εργαστηρίου για Microsoldering επισκευές

Microsoldering ή αντικατάσταση πλακέτας?

Καθώς τα εξαρτήματα δεν μπορούν πλέον να μεταφερθούν και να βγουν μόνο με την περιστροφή μερικών βιδών, η μόνη επιλογή για επισκευή σε πολλά καταστήματα επισκευής είναι η αντικατάσταση ολόκληρης της μητρικής πλακέτας.

Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί μια οικονομική λύση για τους καταναλωτές. Για παράδειγμα, όταν το πρόβλημα εντοπίζεται στην πλακέτα του κινητού, τότε αρκετοί τεχνικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, καθώς δεν έχουν τον προηγμένο εξοπλισμό που απαιτείται για τις αξιόπιστες επισκευές.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα iPhone και τα iPad της Apple. Απαιτούν πλέον Microsoldering επισκευές, έτσι ώστε να αντικατασταθεί το chip φόρτισης, το οποίο μπορεί να χαλάσει πολύ εύκολα από έναν “κινέζικο” φορτιστή ή από ένα κομμένο καλώδιο φόρτισης του κινητού.

Κάποιες φορές βέβαια, μπορεί το πρόβλημα να μην εμφανιστεί λόγω κακής χρήσης, αλλά λόγω ελαττώματος της συσκευής. Για παράδειγμα, τα περισσότερα iPhone 7 εμφανίζουν πρόβλημα στο chip του ήχου, και χρήζουν άμεση επισκευή με Microsoldering.

Επισκευή Audio Chip σε iPhone 7 πλακέτα

Η κλίμακα του Microsoldering

Η κλίμακα στη διαδικασία του Microsoldering είναι κυριολεκτικά μικροσκοπική, και κάποια εξαρτήματα μπορεί να είναι μικρότερα και από έναν κόκκο ρυζιού.

Εξού και τα ειδικά μικροσκόπια και ο εξοπλισμός, που είναι απαραίτητος για να υλοποιηθούν αξιόπιστα οι Microsoldering επισκευές κινητών.

επισκευές κινητών

Μια αντικατάσταση ενός chip χρειάζεται αρκετή τεχνογνωσία και εξειδικευμένα εργαλεία. Η πιο μικροσκοπική βλάβη και κατά συνέπεια η πιο δύσκολη, είναι αυτή που προκαλείται από την τοποθέτηση λάθος βίδας στην πλακέτα ενός iPhone κατά τη συναρμολόγηση της συσκευής.

Μια τέτοια βίδα καταστρέφει της “γραμμές” της πλακέτας, και θα πρέπει να τοποθετηθούν μικρά καλώδια, με πάχος όσο μία τρίχα, έτσι ώστε να γίνει ξανά λειτουργικό το κινητό.

Επισκευή screw damage σε iPhone 5s

Γιατί χαλάνε οι πλακέτες

Ο βασικότερος λόγος της ζημιάς στην πλακέτα οφείλεται στις συχνές πτώσεις, και βέβαια στην υγρασία και στην έκθεση της συσκευής σε υγρό: νερό, καφέ, αναψυκτικό, κλπ.

Στα laptop o μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την υπερθέρμανση, που είναι ο σιωπηλός δολοφόνος των φορητών.

επισκευές κινητών αα

Κυριότερες επισκευές Microsoldering

Στην έρευνά μας για τις συχνότερες επισκευές κινητών με Microsoldering, λάβαμε αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφίες από τους Lab Experts, οι οποίοι αναλαμβάνουν επισκευές κινητών από όλη την Ελλάδα.

Παρακάτω αναφέρουμε συνοπτικά τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ειδικοί στις επισκευές κινητών:

  • Δεν ανάβει ξαφνικά το κινητό (βραχυκυκλωμένη πλακέτα)
  • Δεν έχει αφή (επισκευή στο chip αφής)
  • Ξεφορτίζει γρήγορα η μπαταρία (αλλαγή U2 USB charging chip)
  • Δεν λειτουργεί η κάμερα (πρόβλημα πλακέτας)
  • Έπεσε στο νερό
  • Επισκευή VCC Short (βραχυκύκλωμα στην κύρια γραμμή τροφοδοσίας)
  • Δεν έχει ήχο ή μικρόφωνο (επισκευή στο Audio Chip)
  • Δεν έχει φωτισμό (επισκευή στο κύκλωμα του backlight)
  • Έχει φωτισμό αλλά δεν έχει εικόνα (επισκευή στο Display Chip)
  • Πρόβλημα με τη μνήμη – Nand Errors
  • Κόψιμο γραμμών από λάθος βίδα και δημιουργία νέων (screw damage)
  • Ξεκολλημένα εξαρτήματα έπειτα από κακή αντικατάσταση οθόνης
  • Δεν πιάνει σήμα GSM (επισκευή στο Baseband Chip)
  • Δεν πιάνει σήμα WiFi (εντικατάσταση Wifi Chip)

Κυριότερες επισκευές Microsoldering σε iPhone

Η πρώτη μεγάλη επισκευή με Microsoldering, που έκανε πολλούς τεχνικούς να αρχίσουν επισκευές μητρικής πλακέτας είναι το “Touch Disease“, που εμφανίστηκε στο iPhone 6 Plus.

Επισκευή Touch Disease σε iPhone 6 Plus

Τα συμπτώματα του “Touch Disease” είναι τα εξής:

  • Γκρι γραμμή στο πάνω μέρος της οθόνης
  • Δεν λειτουργεί το touch (η αφή)

Άλλη μία συχνή επισκευή Microsoldering είναι το πρόβλημα με τον ήχο στα iPhone 7 και 7 Plus. Πιο συγκεκριμένα, μετά από μια πτώση ή ένα στράβωμα στο σασί, μπορεί να προκληθεί πρόβλημα στην πλακέτα.

Επισκευή Audio Chip σε iPhone 7/7Plus

Αν στη συσκευή μας εμφανιστεί ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω προβλήματα, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε επισκευή του ολοκληρωμένου ήχου (Audio IC) σε iPhone 7:

  • Δεν έχει ήχο
  • Δεν λειτουργεί το μικρόφωνο
  • Δεν λειτουργεί η ηχογράφηση
  • Ο ήχος περιοδικά δεν λειτουργεί κατά την κλήση
  • Το μικρόφωνο δεν λειτουργεί πάντα κατά την διάρκεια της κλήσης
  • Κολλάει στο λογότυπο το κινητό

Ποιοι είναι οι Lab Experts

Το εργαστήριο ξεκίνησε την λειτουργία του το Μάρτιο του 2013, ως εξουσιοδοτημένο Service των τηλεοράσεων της Samsung και Panasonic, και επεκτάθηκε σε εξειδικευμένες επισκευές μητρικής πλακέτας σε υπολογιστές και κινητά.

Η εξειδίκευση του εργαστηρίου έφτασε σε τέτοιο επίπεδο που άρχισε να εξυπηρετεί σε τιμές χονδρικής και άλλα καταστήματα επισκευών καθώς και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων λιανικής.

επισκευές κινητών 5α

H εξειδίκευση των Lab Experts ξεκίνησε με την αγοράς ενός μηχανήματος(HR560) που εξειδικεύεται σε επισκευές για κάρτες γραφικών με την μέθοδο του Reflow / Reballing.

Το HR560 είναι ένα από τα πιο ακριβά μηχανήματα αποκόλλησης του BGA Chip από τις κάρτες γραφικών των υπολογιστών και Laptop, και έχει και την μεγαλύτερη αξιοπιστία σε αυτές τις επισκευές.

Επισκευή Κάρτας Γραφικών σε Laptop με Reflow / Reballing

Σε όλα τα laptop, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στη μητρική. Αυτό σημαίνει πως, αν χαλάσει, είναι δύσκολο να αντικατασταθεί. Οι μέθοδοι του reflow…

Στην συνέχεια η εταιρεία αγόρασε προηγμένο εξοπλισμό για επισκευές κινητών με Microsoldering στην πλακέτες όπως μικροσκόπιο, σταθμό θερμού αέρα, σταθμό κόλλησης, και διάφορα άλλα περιφερειακά.

Τι επισκευάζουν οι Lab Experts

Μερικές από τις πολλές υπηρεσίες του εργαστηρίου είναι οι ακόλουθες:

  • Επισκευή iPhone – iPad – iMac με πανελλαδική κάλυψη.
  • Laptop – Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές με ειδίκευση σε επισκευή μητρικής πλακέτας.
  • Επισκευή Κάρτας Γραφικών σε υπολογιστές και Laptop (BGA Reballing).
  • Έχει ειδικό service για τα κινητά της Xiaomi με ετοιμοπαράδοτα ανταλλακτικά και με τις καλύτερες τιμές επισκευής στην αγορά.
  • Επισκευές κινητών Samsung.
  • Επισκευές σε PlayStation σε οτιδήποτε πρόβλημα έχουν μέχρι και επισκευή στην μητρική πλακέτα.
  • Tablet με ειδίκευση στα tablet της Toshiba , ASUS και Lenovo καθώς και σε πολλά κινέζικα tablet.
  • Επισκευή σε Drones με εξειδίκευση στα drone της DJI.

Γιατί να προτιμήσουμε τους Lab Experts

Το service των Lab Experts αναλαμβάνει αναλαμβάνει τις περισσότερες επισκευές σε μητρική πλακέτα, με αξιοπιστία, χαμηλές τιμές, και με πανελλαδική κάλυψη.

Φυσικά θα αναρωτηθούμε γιατί να στείλουμε την συσκευή μας στη Λάρισα που εδρεύει το service, ενώ ενδέχεται να υπάρχουν τέτοια εργαστήρια στην περιοχή μας. Ωστόσο, οι Lab Experts προσφέρουν υπηρεσίες που είναι ικανές να άρουν τις όποιες επιφυλάξεις έχουμε.

Επιπλέον, σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρισκόμαστε, δεν θα χρειαστεί να φύγουμε από τον χώρο μας. Το εργαστήριο εξυπηρετεί πανελλαδικά, στέλνοντας επαγγελματίες στον χώρο μας για να παραλάβουν τη συσκευή.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να ακολουθήσουμε τη διαδικασία αποστολής συσκευής.

Παραθέτουμε συνοπτικά τις κυριότερες παροχές των Lab Experts:

  • Δεν χρειάζεται να βγούμε από το σπίτι, καθώς θα έλθουν να παραλάβουν τη συσκευή μας
  • Υπάρχει συνεργαζόμενο κατάστημα Courier σε κάθε πόλη και νομό
  • Αξιοπιστία επισκευών από πτυχιούχους Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς
  • Εξειδίκευση με πραγματικές φωτογραφίες επισκευών
  • Τεχνογνωσία
  • Χαμηλές τιμές
  • Δωρεάν μεταφορικά
  • Άμεσοι χρόνοι παράδοσης
  • Αποστολή συσκευής με οδηγίες σε 6 απλά βήματα

Τιμές χονδρικής για τα καταστήματα υπολογιστών

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήραμε από τους Lab Experts, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί που ασχολούνται με το microsoldering, επισκευάζουν σε τιμές χονδρικής αν πρόκειται για καταστήματα υπολογιστών.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσουμε τη φόρμα επισκευών χονδρικής, και θα ενημερωθούμε άμεσα με τον πλήρη τιμοκατάλογο επισκευών.

Εσείς τι κάνετε αν χαλάσει η συσκευή σας?

Αν προχωρήσατε σε επισκευή της πλακέτας με τη διαδικασία του Microsoldering, ή σας γεννήθηκαν απορίες σχετικά με τις επισκευές κινητών των Lab Experts, και τις προηγμένες υπηρεσίες του συνολικότερα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps