Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση Mid-range: Huawei Honor 8X vs Samsung Galaxy A9 (2018)
Σύγκριση Mid-range: Huawei Honor 8X vs Samsung Galaxy A9 (2018)

Σύγκριση Mid-range: Huawei Honor 8X vs Samsung Galaxy A9 (2018)

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε εβδομάδα την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, και να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση δύο upper- midrange κινητών με ισχυρά χαρακτηριστικά, του Honor 8X και Galaxy A9.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Huawei Honor 8X vs Samsung Galaxy A9 (2018)

Σε αυτή τη σύγκριση έχουμε να κάνουμε με δύο δυνατές Android συσκευές της κορεάτικης και κινέζικης αγοράς, κατασκευασμένες από εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Το Huawei Honor 8X βγήκε στην αγορά τον περασμένο Σεπτέμβριο, και το Samsung Galaxy A9 κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, αρχές Νοεμβρίου του 2018.

Honor 8X vs Samsung Galaxy A9 1

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο εταιρείες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό στις ναυαρχίδες τους. Το Huawei Honor 8X ξεχωρίζει από την διαβόητη εγκοπή στο μπροστινό τμήμα του, και το Galaxy A9 διακρίνεται για τις τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος.

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές παρότι δεν έχουν μεγάλη διαφορά στη διαγώνιο οθόνης, ωστόσο, έχουν εμφανείς διαφορές στις διαστάσεις, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Honor 8X vs Samsung Galaxy A9 2

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Honor 8X έχει αισθητά μικρότερο ύψος και ανεπαίσθητα μικρότερο πλάτος από το Galaxy A9, που έχει ακριβώς το ίδιο πάχος στα 7,8 χιλιοστά με τη συσκευή της Huawei.

Honor 8X vs Samsung Galaxy A9 2A

Βάρος

Το Huawei Honor 8X είναι ελαφρύτερο με βάρος 175 γραμμάρια, έναντι των 183 γραμμαρίων του Samsung Galaxy A9.

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο συσκευές έχουν παρόμοια ποιότητα κατασκευής, με πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη.

Σύγκριση οθόνης

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, τα δύο κινητά δεν έχουν το ίδιο μέγεθος οθόνης. Το Honor 8X είναι 6.5” και η οθόνη του Galaxy A9 στις 6.3”.

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το Honor 8X έχει εμφανώς καλύτερα αποτελέσματα. Η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του ανέρχεται στο 84.36%, έναντι του Galaxy A9 που έχει αντίστοιχη αναλογία στο 80.51%.

Τύπος οθόνης

Το κινητό της Samsung παραμένει πάντα σταθερό στην εξαιρετική Super AMOLED οθόνη των φωτεινών χρωμάτων και του βαθύ μαύρου.

Η συσκευή της Huawei διαθέτει οθόνη LTPS IPS LCD, που διακρίνεται για τα φυσικά της χρώματα και το καθαρότερο λευκό.

Honor-8X-vs-Samsung-Galaxy-A9- 40α

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα γέρνει ανεπαίσθητα προς το Honor 8X, που έχει υψηλότερη ανάλυση και πυκνότητα εικονοστοιχείων 397 ppi έναντι 392 ppi του Galaxy A9.

Honor 8X vs Samsung Galaxy A9 4α

Σύγκριση hardware

H σύγκριση στον τομέα της ισχύος φαίνεται να δίνει μια πολύ μικρή υπεροχή στα σημεία στο Galaxy A9.

Το κορεάτικο κινητό φοράει τον οκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon 660 με Adreno 512 GPU, έναντι του HiSilicon Kirin 710 με Mali-G51 MP4, που έχει το Honor 8X.

Μνήμες

Το Galaxy A9 έρχεται με δύο εκδόσεις με 6/8GB RAM και 128GB αποθηκευτική μνήμη αμφότερες. Το Honor 8X διαθέτει και αυτό δύο εκδόσεις 4/64GB και 6/128GB. Αμφότερα τα κινητά δέχονται microSD κάρτα.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι δύο συσκευές μπορούν να τραβήξουν ωραίες φωτογραφίες στο Android.

Όπως παρατηρούμε στην παρακάτω φωτογραφία, οι κάμερες των δύο κινητών έχουν καλά χαρακτηριστικά, με το Galaxy A9 να φαίνεται πως έχει περισσότερες δυνατότητες.

Honor 8X vs Samsung Galaxy A9 5

Το κινητό της Samsung διαθέτει συνολικά τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος. Ωστόσο, μόνο τρεις από αυτές είναι άμεσα χρησιμοποιήσιμες, με την τέταρτη να χρησιμοποιείται μόνο για πληροφορίες βάθους.

Δυνατότητες μπαταρίας

Και τα δύο κινητά έχουν σχεδόν την ίδια ισχύ μπαταρίας, όπου στο Galaxy A9 είναι στα 3800 mAh, έναντι των 3750 mAh του Honor 8X.

Λόγω του ότι το κινητό της Samsung κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες, δεν υπάρχουν μετρήσεις στον τομέα της μπαταρίας. Διατίθενται μόνο για το Honor 8X.

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, το Galaxy A9 φαίνεται να έχει σχετικά περισσότερες δυνατότητες από το Honor 8X, όπως παρατηρούμε στην αναλυτική παρακάτω εικόνα.

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, τα κινητά δεν είναι τεράστια, και θα λέγαμε ότι προσφέρουν την ίδια αίσθηση στο κράτημα, καθώς όπως είδαμε δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά στις διαστάσεις.

Honor-8X-vs-Samsung-Galaxy-A9- 21a

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Παραθέτουμε τα τρία μεγαλύτερα benchmarks του GSM Arena για τις δύο συσκευές, όπου το Galaxy A9 υπερτερεί στα δύο, εμφανίζοντας καλύτερα αποτελέσματα από το Huawei Honor 8X.

Honor 8X vs Samsung Galaxy A9 11

Κόστος αγοράς

Το Huawei Honor 8X είναι αρκετά φθηνότερο αυτή την περίοδο στην κινέζικη αγορά, σε σχέση με τα online ελληνικά καταστήματα. Η Global Version με τα 4GB/64GB κοστίζει περί τα €256,23.

Το Samsung Galaxy A9 2018 ως συνήθως είναι πολύ πιο ακριβό. Στην ελληνική διαδικτυακή αγορά αυτή την περίοδο κοστίζει περί τα €585,00.

Τι είπαν οι Έλληνες χρήστες

Παραθέτουμε ενδεικτικούς πίνακες με τα σχόλια και τη βαθμολογία των Ελλήνων χρηστών, όπου οι περισσότερες γνώμες είναι ως επί το πλείστον πολύ θετικές και για τις δύο συσκευές.

Huawei Honor 8X

Honor-8X-vs-Samsung-Galaxy-A9- 22

Galaxy A9 (2018)

Honor-8X-vs-Samsung-Galaxy-A9- 22a

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε και τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δύο συσκευές;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο δυνατά Android κινητά. Έχουν πολύ καλές προδιαγραφές και premium κατασκευή, που τα καθιστούν μια ελκυστική αγορά.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps