Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Samsung Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3: Ποιο Είναι Καλύτερο?
Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3: Ποιο Είναι Καλύτερο?

Samsung Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3: Ποιο Είναι Καλύτερο?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε εβδομάδα την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση δύο πανίσχυρων Android κινητών με καμπύλη οθόνη, του Galaxy Note 9 και Sony Xperia XZ3.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά Galaxy Note 9 6GB/128GB

Samsung Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3

Πρόκειται σίγουρα για δύο κορυφαίες Android συσκευές της κορεάτικης και ιαπωνικής αγοράς, κατασκευασμένες από εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Το Galaxy Note 9 βγήκε στην αγορά αρχές του περασμένου Αυγούστου, και το Sony Xperia XZ3 κυκλοφόρησε λίγο αργότερα, στα τέλη του ίδιου μήνα.

Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3 1α

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο εταιρείες έχουν παρόμοιο σχεδιασμό στις ναυαρχίδες τους. Αμφότερα τα κινητά διακρίνονται για την εντυπωσιακή κυρτή οθόνη AMOLED και P-OLED αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η Sony εμφανίζει τέτοιο καμπύλο σχεδιασμό σε οθόνη κινητού.

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, έχουμε να κάνουμε με δύο πανίσχυρα και όμορφα κινητά, με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις τους να βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές έχουν μια μικρή διαφορά στη διαγώνιο οθόνης, και αυτό αποτυπώνεται στις διαστάσεις, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3 2α

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Sony Xperia XZ3 έχει αρκετά μικρότερο ύψος και πλάτος από το Galaxy Note 9, που ωστόσο έχει αρκετά πιο μικρό πάχος από τη γιαπωνέζικη συσκευή.

Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3 3α

Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3 3αα

Παραθέτουμε σε δύο εικόνες και τις διαφορές των διαστάσεων με τους προκατόχους των δύο κινητών.

Βάρος

Το Xperia XZ3 είναι ελαφρύτερο, με βάρος στα 193g έναντι 201g του Galaxy Note 9.

Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3 4

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο ναυαρχίδες έχουν παρόμοια ποιότητα κατασκευής, με πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη.

Ανθεκτικότητα

Αμφότερες οι συσκευές έχουν ισχυρή ανθεκτικότητα στο νερό και τη σκόνη, και διαθέτουν την πιστοποίηση IP68.

Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3 5

Σύγκριση οθόνης

Όπως αναφέραμε στην αρχή, τα δύο κινητά έχουν διαφορές σε ό,τι αφορά τις ίντσες της οθόνης. Το Galaxy Note 9 είναι στις 6.4” και το Sony Xperia XZ3 στις 6.0”.

Αναλογία οθόνης – σώματος συσκευής

Σε αυτόν τον τομέα, το κινητό της Samsung έχει καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η αναλογία οθόνης – σώματος συσκευής του ανέρχεται στο 83.51%, έναντι του κινητού της Sony που έχει αναλογία οθόνης – σώματος συσκευής στο 80.67%.

Τύπος οθόνης

Το Galaxy Note 9 παραμένει πάντα σταθερό στην εξαιρετική Super AMOLED καμπύλη οθόνη των φωτεινών χρωμάτων και του βαθύ μαύρου.

Τα Sony Xperia XZ3 με τη σειρά του διαθέτει και αυτό εξαιρετική καμπύλη οθόνη P-OLED, που θεωρητικά είναι ίδια με την AMOLED της Samsung.

Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3 22ααβ

Έτσι, αμφότερες οι οθόνες, εκτός από την ποιότητα της εικόνας, είναι και λιγότερο ενεργοβόρες. Και τα δύο κινητά είναι θωρακισμένα με Corning Gorilla Glass 5.

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα γέρνει ανεπαίσθητα προς το Sony Xperia XZ3, που έχει υψηλότερη πυκνότητα εικονοστοιχείων 537 ppi έναντι 514 ppi του Galaxy Note 9.

Υπάρχει μια αμελητέα διαφορά στα εικονοστοιχεία, όπου η οθόνη του γιαπωνέζικου κινητού έχει 1440 x 2880 pixel, έναντι 1440 x 2960 του κορεάτικου.

Φωτεινότητα

Σύμφωνα με τα πολύ έγκυρα τεστ του γνωστού Phone arena, στον τομέα της φωτεινότητας, το Galaxy Note 9 υπερισχύει ελαφρά με 575 nits, έναντι 549 nits του Sony Xperia XZ3. Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στις επιμέρους μετρήσεις.

Αυτή η μικρή υπεροχή επιβεβαιώνεται και στα τεστ του GSM arena που έκανε μετρήσεις με τη φωτεινότητα σε Max Auto.

Στο φως του ήλιου

Ζούμε σε μία χώρα όπου η ηλιοφάνεια ως γνωστόν είναι έντονη, με αποτέλεσμα η Ελλάδα και η Κύπρος να είναι πρωταθλητές πανευρωπαϊκά, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τα πλέον αξιόπιστα τεστ του γνωστού GSM Arena, στον τομέα της ευκρίνειας και αναγνωσιμότητας στην οθόνη της συσκευής κάτω από το φως του ήλιου, το Galaxy Note 9 έχει ανεπαίσθητα καλύτερη επίδοση από το Sony Xperia XZ3, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Σύγκριση hardware

H σύγκριση στον τομέα της ισχύος δίνει πάλι μια πολύ μικρή υπεροχή στο Galaxy Note 9
που φορά το νέο SoC της σειράς 9 των Exynos, το οποίο είναι σαφώς βελτιωμένο.

Σύμφωνα με το GSM arena, ο Exynos 9810 (10nm FinFET) ξεπερνάει στα benchmarks τον Snapdragon 845 που έχει το Sony Xperia XZ3.

Ωστόσο, το κορεάτικο κινητό διατίθεται σε δύο ξεχωριστές εκδόσεις σε ό,τι αφορά το chipset, και πολλά μοντέλα έρχονται με τον Snapdragon 845.

Μνήμη RAM

H σύγκριση στον τομέα της μνήμης αναδεικνύει νικητή το κινητό της Samsung, καθώς διαθέτει δύο εκδόσεις 6/8GB RAM, έναντι των 4/6GB της μνήμης του κινητού της Sony.

Αποθηκευτική μνήμη

Στον τομέα του αποθηκευτικού, το Galaxy Note 9 έρχεται με τρεις εκδόσεις στα 128/256/512 GB. Το Sony Xperia XZ3 διαθέτει ένα μοντέλο με 64GB αποθηκευτικής μνήμης. Τα κινητά, επίσης, δέχονται microSD κάρτα.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Αναμφίβολα και οι δύο συσκευές μπορούν να τραβήξουν τις καλύτερες φωτογραφίες στο Android.

Πώς να Τραβήξω Καλύτερες Φωτογραφίες στο Κινητό

Πολλοί πιστεύουν ότι για να τραβήξουμε τις τέλειες φωτογραφίες χρειάζονται γνώσεις και οπωσδήποτε μία καλή και ακριβή μηχανή. Όμως τα smartphones είναι πιο έξυπνα από…

Τα κινητά έχουν μεγάλες δυνατότητες στον τομέα της φωτογραφίας, και εναλλάσσουν την υπεροχή τους, όπως θα παρατηρήσουμε και στις δύο παρακάτω αναλυτικές εικόνες.

Ταχύτητα κάμερας

Στη μέτρηση αυτή που έγινε από το Phone Arena, φαίνεται να υπερέχει το Galaxy Note 9, και αφορά τον χρόνο σε δευτερόλεπτα που απαιτείται για τη λήψη της φωτογραφίας.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Galaxy Note 9 υπερισχύει σε αυτόν το τομέα, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ μπαταρίας στα 4000 mAh, έναντι των 3330 mAh του Sony Xperia XZ3.

Στα εξαντλητικά τεστ του γνωστού και πλέον αξιόπιστου GSM Arena, το Galaxy Note 9
είχε συνολικά καλύτερες επιδόσεις στην αντοχή της μπαταρίας, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Και τα δύο κινητά δεν έχουν αποσπώμενη μπαταρία, και υποστηρίζουν ταχεία και ασύρματη φόρτιση.

Η υπεροχή του Galaxy Note 9 στην μπαταρία, επιβεβαιώνεται και στις μετρήσεις του Phone arena. Επιπλέον ανέδειξαν και καλύτερο χρόνο στην ταχεία φόρτιση του κορεάτικου κινητού, όπως παρατηρούμε στις δύο παρακάτω εικόνες.

Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3 22ααα

Δυνατότητες VR

H Samsung έχει καθιερώσει τις δυνατότητες του VR για τους χρήστες του Android διαμέσου του Oculus. Υπό αυτή την έννοια το Galaxy Note 9 υπερτερεί καθώς μπορούμε να το προσαρμόσουμε στο νέο Samsung Gear VR.

Ωστόσο, έξω από το Android, η Sony διαθέτει και αυτή ένα από τα καλύτερα VR headset για τους gamers στο PlayStation 4.

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, το Galaxy Note 9 φαίνεται να έχει περισσότερες δυνατότητες στους περισσότερους τομείς, όπως βλέπουμε παρακάτω.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έγκυρα ξένα sites τεχνολογίας, αναφέρουν πως το Sony Xperia XZ3 θα έρθει στην αγορά απευθείας με το Android 9.0 (Pie).

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, τα κινητά θα λέγαμε ότι προσφέρουν την ίδια αίσθηση στο κράτημα, καθώς όπως είδαμε έχουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και όχι ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές στις διαστάσεις.

Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3 20αα

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Παραθέτουμε τα 6 μεγαλύτερα benchmarks του Phone Arena για τις δύο συσκευές, όπου γίνεται πραγματική μάχη, καθώς και οι δύο ναυαρχίδες επιδεικνύουν υψηλές επιδόσεις.

Έχουμε συμπεριλάβει και τα High-end κινητά που συγκρίναμε στους προηγούμενους οδηγούς, έτσι ώστε να έχουμε συνολικότερη εικόνα. Η αύξουσα αρίθμηση στο μοβ χρώμα αφορά τη σειρά των benchmark.

Ήχος

Σε αυτό το τεστ του Phone Arena, η σύγκριση αναδεικνύει υπεροχή στο Sony Xperia XZ3. Τo Galaxy Note 9 έχει διατηρήσει την υποδοχή ακουστικών του, σε αντίθεση με το Xperia XZ3 που δεν διαθέτει 3.5mm jack.

Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3 25

Κύρια μειονεκτήματα

Παρότι και οι δύο συσκευές είναι κορυφαίες, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα. Τα παραθέτουμε συνοπτικά.

Galaxy Note 9

  • Είναι βαρύ, πάνω ​​από τα 200 γραμμάρια
  • Κοστίζει πολύ

Sony Xperia XZ3

  • Αργή φόρτιση της μπαταρίας σε σχέση με τους προκατόχους
  • Δεν διαθέτει 3.5mm υποδοχή ακουστικών.

Κόστος αγοράς

Το Galaxy Note 9 όπως αναφέραμε είναι ακριβό. Στην ελληνική αγορά το μοντέλο των 6GB/128GB κοστίζει περί τα 999 ευρώ.

Το Sony Xperia XZ3 δεν διατίθεται προς το παρόν στα ελληνικά καταστήματα, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Βαθμολογία

Επί του παρόντος, κανένα από τα έγκυρα ξένα sites τεχνολογίας δεν έχει βαθμολογήσει το κινητό της Sony. Στο PhoneArena, το Galaxy Note 9 συγκεντρώνει υψηλή βαθμολογία.

Σύμφωνα με τη σύγκριση του οδηγού, μπορούμε να δούμε εν μέρει πού υπερτερούν οι δύο συσκευές και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

  • Σχέση μεγέθους κινητού / οθόνης: Galaxy Note 9
  • Τύπος οθόνης: Ισοπαλία
  • Ανάλυση: Galaxy Note 9
  • Ευκρίνεια: Sony Xperia XZ3
  • Βάρος: Sony Xperia XZ3
  • Ποιότητα κατασκευής: Ισοπαλία
  • Επεξεργαστής: Galaxy Note 9
  • Μνήμες: Galaxy Note 9
  • Μπαταρία: Galaxy Note 9
  • Ήχος: Sony Xperia XZ3
  • Δυνατότητες κάμερας: Sony Xperia XZ3
  • Κράτημα στο χέρι: Ισοπαλία

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3 30

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δύο συσκευές;

Πρόκειται για δύο κορυφαία κινητά της αγοράς, καθώς έχουν ισχυρότατες προδιαγραφές και premium κατασκευή και σχεδιασμό.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps