Home » Hardware » Προσφορές » Το Απόλυτο eBike 750W Για Μεγάλες Διαδρομές & Απότομες Αναβάσεις Μόνο Με €689
FEATURED Το Απόλυτο eBike 750W Για Μεγάλες Διαδρομές & Απότομες Αναβάσεις Μόνο Με €689

Το Απόλυτο eBike 750W Για Μεγάλες Διαδρομές & Απότομες Αναβάσεις Μόνο Με €689

Στις μέρες μας, η αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων βρίθει από αναρίθμητες επιλογές για κάθε ανάγκη. Όμως, ένα καλό ebike απαιτεί πολλά χρήματα και είναι δύσκολο να βρούμε μοντέλο με ιδανική σχέση τιμής/απόδοσης. Δοκιμάσαμε το νέο και πολύ οικονομικό DUOTTS C29 με μεγάλη αυτονομία, στιβαρό σασί, και εντυπωσιακή ισχύ που σαρώνει τις ανηφορικές διαδρομές, και ομολογουμένως δεν περιμέναμε τέτοια απόδοση και ποιότητα σε αυτό το χαμηλό εύρος τιμής.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Επισκόπηση σημαντικότερων πληροφοριών

  • Το DUOTTS C29 είναι ένα υψηλής απόδοσης υβριδικό ebike 21 ταχυτήτων (Shimano TX50 – Tourney TZ), σχεδιασμένο για μετακινήσεις στην πόλη και την ύπαιθρο, με ισχυρότατη υποβοήθηση πεντάλ και εντυπωσιακές επιδόσεις στις αναβάσεις.
  • Φοράει επώνυμο κινητήρα Bafang 750 Watt στην πλήμνη του πίσω τροχού, που προσφέρει πέντε επίπεδα ηλεκτρικής υποβοήθησης, αποδίδοντας έως και 50 km/h τελική ταχύτητα. Μπορούμε να τον χειριστούμε μέσω μιας εργοστασιακής οθόνης LCD, καθώς και με το αυτόνομο γκάζι τιμονιού.
  • Προσφέρει 3+1 λειτουργίες οδήγησης: Λειτουργία υποβοήθησης με πετάλι, αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία χωρίς πετάλι, Cruise Control, και κλασική ποδηλασία χωρίς ηλεκτροκίνηση.
  • Διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία 48v 15Ah, η οποία πλήρως φορτισμένη μας έδωσε στις δοκιμές με συνεχές πετάλι, αυτονομία έως και 70 χλμ. Μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα το βάρος μας, το έδαφος, και το επίπεδο ισχύος που χρησιμοποιούμε.
  • Το ηλεκτρικό ποδήλατο αποτελείται από στιβαρό και ποιοτικό πλαίσιο αλουμινίου με ρυθμιζόμενη σέλα και ρυθμιζόμενη ανάρτηση μπροστά για ομαλή και σταθερή οδήγηση.
  • Έρχεται με μεγάλα ελαστικά 29″x2.25″ που έχουν ισορροπημένο σχέδιο πέλματος, κατάλληλο για συνδυασμό ποδηλασίας εντός και εκτός δρόμου.
  • Διαθέτει στο τιμόνι εργοστασιακή βάση smartphone που είναι πολύ σταθερή, η οποία προσφέρει και αυτόνομη θύρα φόρτισης.
  • Έρχεται προσυναρμολογημένο από Ευρώπη και χρειάζεται μόνο να τοποθετήσουμε το τιμόνι, τον μπροστινό τροχό, τα φώτα και τα πεντάλ, όλα με τα δικά του εργαλεία που είναι στη συσκευασία.

ebike ηλεκτρικό ποδήλατο DUOTTS C29

Παρουσίαση ebike DUOTTS C29

Η DUOTTS είναι μια κινεζική εταιρεία που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά σκούτερ, η οποία από το 2017 εισήλθε και στον τομέα των ebikes. Χάρη στα καινοτόμα και κυρίως οικονομικά προϊόντα της με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, καθιερώθηκε γρήγορα στην αγορά. Η γκάμα των προϊόντων της διανέμεται μέσω αποθηκών στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παραλάβαμε το ηλεκτρικό ποδήλατο DUOTTS C29 από το Geekbuying και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλές διαδρομές και παρατεταμένες αναβάσεις επί 14 συνεχόμενες ημέρες. Θα λέγαμε ότι είναι περισσότερο ένα υβριδικό “all-rounder” ebike παρά ένα καθαρό ΜΤΒ (Mountain Bike).

ebike ηλεκτρικό ποδήλατο DUOTTS C29 2

Το πανίσχυρο ebike αποδίδει εντυπωσιακά στην άσφαλτο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στο χώμα. Είναι ένα μεγάλο ποδήλατο για ενήλικες, και η πολύ ποιοτική και στιβαρή κατασκευή του από αλουμίνιο μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα με ύψος έως δύο μέτρα και βάρος έως 150 κιλά.

Εκείνο που μας έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η εξαιρετική απόδοση του ebike στις μεγάλες και απότομες ανηφόρες, όπου με τα 90 κιλά μας, αρκούσε μόνο το δεύτερο ή τρίτο επίπεδο υποβοήθησης για να έχουμε την ισχυρότατη ώθηση του κινητήρα στο πετάλι.

ebike ηλεκτρικό ποδήλατο DUOTTS C29 2ααα

Νοιώθαμε τα πόδια μας να ακολουθούν απλά το πετάλι, και η μέχρι πρότινος εξαντλητική και παρατεταμένη ανάβαση δύο περίπου χιλιομέτρων, έγινε επιτέλους απίστευτα γρήγορα, και κυρίως με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια χωρίς λαχάνιασμα.

ebike ηλεκτρικό ποδήλατο DUOTTS C29 2αα

Φυσικά, στα επόμενα δύο μεγαλύτερα επίπεδα ισχύος που διαθέτει το ebike χάρη στον Bafang 750W, η ανάβαση γίνεται ακόμη πιο ξεκούραστα. To μοναδικό θέμα εδώ είναι η υψηλότερη κατανάλωση μπαταρίας.

Στις μεγαλύτερες διαδρομές που κάναμε σε άσφαλτο, διαπιστώσαμε ότι η 4η και 5η μπάρα υποβοήθησης ενδέχεται να μας χρειαστεί μόνο όταν έχουμε πολύ μεγάλες και ιδιαίτερα απότομες αναβάσεις με υψηλή κλίση, ή αν θέλουμε να αναπτύξουμε υψηλές τελικές ταχύτητες 50+ χλμ/ώρα σε επίπεδους δρόμους.

Φυσικά, όπως και με όλα τα απλά ποδήλατα δρόμου, στις καταβάσεις μπορούμε να ξεπεράσουμε άνετα τα 60 χλμ/ώρα, αλλά χωρίς κανένα ζήτημα σταθερότητας λόγω της στιβαρής και συμπαγούς κατασκευής, και μπορούμε άφοβα ακόμη υψηλότερες τελικές.

Επίσης, παραθέτουμε άλλη μια εικόνα για το πόσο ισχυρή και αποδοτική μπορεί να είναι η υποβοήθηση του ebike στις απότομες αναβάσεις και γενικά σε όλες τις μεγάλες διαδρομές μας.

Έτσι, αρκεί να αναφέρουμε ότι κάνοντας πολύ πιο εύκολα πλέον το έντονο πετάλι για γυμναστική και κάψιμο λίπους, μπορούμε να καταφέρουμε μέση παραγόμενη ισχύ 250-300ΚW, μια ένταση που είναι παρόμοια με αυτή ενός επαγγελματία αθλητή στον αγώνα Tour de France, έστω και αν αυτό εμείς το επιτυγχάνουμε σε μικρότερο χρονικό διάστημα διαδρομών.

Στο κάτωθι στιγμιότυπο παραθέτουμε μια διαδρομή συνολικής απόστασης 36,7 χιλιομέτρων με απότομες αναβάσεις, όπου χρησιμοποιήσαμε όλα τα επίπεδα υποβοήθησης και κάνοντας φυσικά πάντα πετάλι.

ebike ηλεκτρικό ποδήλατο DUOTTS C29 3

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδρομή, το επίπεδο της ισχυρής μπαταρίας των 48v 15Ah, είχε μειωθεί στο 50% κάτι που σημαίνει ότι μπορούσε να μας καλύψει άνετα τα 65-70 χλμ.

Αυτό ήταν κάτι που το επιβεβαιώσαμε την επόμενη ημέρα με μια σχεδόν παρόμοια διαδρομή 26,8 χιλιομέτρων, όπου μετά από αυτές τις δύο μεγάλες βόλτες συνολικής απόστασης 63,5 χιλιομέτρων, περίσσευε ακόμη μια μπάρα στην μπαταρία.

Για να ξεκινήσουμε την ηλεκτρική υποβοήθηση, απλά πατάμε παρατεταμένα στο “M” της οθόνης. Παρομοίως όταν θέλουμε να την απενεργοποιήσουμε.

Ωστόσο, όταν είμαστε εν κινήσει ή σε κατηφορικές διαδρομές, δεν χρειάζεται να την απενεργοποιούμε αν θέλουμε να κάνουμε οικονομία. Απλά πατάμε στο “-” έτσι ώστε να μηδενιστούν οι σχετικές μπάρες στην οθόνη και να σταματήσουμε την ηλεκτροκίνηση για όσο επιθυμούμε.

Άλλωστε, το ebike πηγαίνει σχετικά άνετα και χωρίς ηλεκτροκίνηση παρά το βάρος των 26 κιλών που έχει λόγω του κινητήρα και της μπαταρίας.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι μόλις πατήσουμε στο “+” και ξεκινήσουμε το πετάλι, το DUOTTS C29 ξεκινά άμεσα την ισχυρή υποβοήθηση με τη μέγιστη ταχύτητα της επιλεγμένης λειτουργίας.

Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξουμε το πρώτο επίπεδο υποβοήθησης και αρχίσουμε να κάνουμε πετάλι, ο ηλεκτροκινητήρας θα ξεκινήσει με ταχύτητα περί τα 18 km/h, την οποία θα διατηρήσει ανεξάρτητα από το πόσο δυνατά κάνουμε πετάλι. Με άλλα λόγια, θα νοιώσουμε άμεσα την ώθηση μόλις ξεκινάμε το πετάλι.

Ως εκ τούτου, αν είμαστε αρχάριοι στην ηλεκτροκίνηση ποδηλάτου, καλό είναι στην αρχή να ξεκινάμε μόνο με το πρώτο επίπεδο ισχύος μέχρι να εξοικοιωθούμε.

Εμείς στην πράξη διαπιστώσαμε ότι κάνοντας ευθύς εξαρχής πετάλι, οι μέγιστες ταχύτητες που μας έδωσαν τα πέντε modes ήταν 18 / 26 / 34 / 40 / 45 km/h, αντίστοιχα.

Όπως αναφέραμε στην αρχική επισκόπηση, όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα της ηλεκτρικής υποβοήθησης που επιλέγουμε, τόσο χαμηλότερη είναι και η αυτονομία που μπορούμε να περιμένουμε.

Βέβαια, όλα αυτά εξαρτώνται και από την κλίση του δρόμου. Όπως είναι φυσικό, όταν είμαστε ακίνητοι και ξεκινάμε μια πολύ απότομη ανάβαση, για να μας αποδώσουν καλύτερα το πρώτο και δεύτερο επίπεδο ισχύος, πρέπει να έχουμε ενεργές τις εύκολες ταχύτητες στο σύστημα της Shimano.

ebike ηλεκτρικό ποδήλατο DUOTTS C29 4a

ebike ηλεκτρικό ποδήλατο DUOTTS C29 4

Με αυτόν τον τρόπο θα μας βοηθήσουν να καταβάλουμε μικρότερη προσπάθεια στην εκκίνηση που απαιτείται σε μια απότομη ανηφόρα. Από εκεί και μετά, τα υπόλοιπα θα μας τα κάνει ο ισχυρός κινητήρας.

Φυσικά, αν είμαστε ήδη εν κινήσει σε ευθεία με τις δύσκολες ή ενδιάμεσης δυσκολίας ταχύτητες στο σύστημα 21 ταχυτήτων της Shimano, και μας εμφανιστεί μια απότομη ανηφόρα, το DUOTTS C29 θα την ξεπεράσει πολύ εύκολα κάνοντας απλά πετάλι.

Σε ό,τι αφορά τα φρένα, έχουμε να κάνουμε με μηχανικά δισκόφρενα, όπου αν θέλουμε ένα αποδοτικό φρενάρισμα, πρέπει να πατήσουμε απότομα και δυνατά τις μανέτες των φρένων. Σίγουρα δεν θα έχουμε την απόδοση των υδραυλικών δισκοφρένων, αλλά θα μας λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Επίσης, θα έχουμε κάποιο μικρό θόρυβο στα φρένα κατά την περίοδο των πρώτων διαδρομών, αλλά σταδιακά θα σταματήσει.

ebike ηλεκτρικό ποδήλατο DUOTTS C29 6ααα

Η μπαταρία είναι σχετικά μεγάλη, και όπως αναφέραμε είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Εξωτερικά φαίνεται να είναι και καλής ποιότητας. Βέβαια, δεν είναι επώνυμη, αλλά ευελπιστούμε ότι θα μας κρατήσει τα τρία χρόνια που προβλέπονται.

Συνοδεύεται από δύο κλειδιά, και για να την αφαιρέσουμε απλά στρίβουμε το κλειδί προς τα κάτω. Μετά σύρουμε την μπαταρία προς τα πάνω για να την αφαιρέσουμε. Η φόρτιση με τον παρεχόμενο φορτιστή διαρκεί περίπου πέντε ώρες.

Ενδιαφέρουσα είναι και η βάση του smartphone, η οποία μας επιτρέπει να φορτίζουμε το smartphone ενώ οδηγούμε. Επιτέλους, τα πολύ μικρά καλώδια USB που έχουμε από αγορές άλλων συσκευών θα πιάσουν τόπο. Επίσης, το χειρόγκαζο βρίσκεται στην δεξιά λαβή και δίπλα στη βάση.

Η σέλα είναι σχετικά μεγάλη και ασυνήθιστα άνετη για ένα τέτοιο υβριδικό ηλεκτρικό ποδήλατο.

Ανάλογα το ύψος μας, μπορούμε να την προσαρμόσουμε πολύ εύκολα με μια απλή κίνηση.

Η ποιότητα των πεντάλ είναι εξαιρετική, καθώς είναι μεταλλικά με αρκετή επιφάνεια και καλό κράτημα, ώστε να μην γλιστρούν καθόλου. Επιπλέον, η βάση ποδηλάτου είναι πολύ βολική και το ebike στηρίζεται πάνω της πολύ σταθερά.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι το πιρούνι της μπροστινής ανάρτησης, το οποίο δεν είναι επώνυμο, αλλά διαθέτει περιστροφικό μοχλό για ρύθμιση απόσβεσης ανάλογα με το έδαφος. Η προεπιλογή είναι για διαδρομές στην άσφαλτο.

ebike ηλεκτρικό ποδήλατο DUOTTS C29 8α

Βέβαια, πρόκειται για ένα σχετικά φτηνό πιρούνι ανάρτησης, από το οποίο δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά αν κάνουμε συχνά πολλές διαδρομές σε χώμα και εκτός δρόμου. Ωστόσο, είναι σαφώς καλύτερα από το να μην διέθετε καθόλου ανάρτηση.

Τέλος. το ηλεκτρικό ποδήλατο DUOTTS C29 έρχεται με πολύ δυνατό μπροστινό προβολέα LED, Δεν διαθέτει οπίσθιο φωτισμό, αλλά μικρό το κακό.

Πώς αποκτώ το ισχυρό ηλεκτρικό ποδήλατο μόνο με €689

Το DUOTTS C29 είναι μια πολύ ωραία και φρέσκια έκπληξη, καθώς με αυτή την τιμή στην κυριολεξία καταστρέφει τον ανταγωνισμό.

Εμείς οφείλουμε να πούμε ότι καθώς απολαύσαμε ποδηλασία σε όλες τις διαδρομές, ιδίως στις αναβάσεις, το αγοράσαμε και θα το φροντίζουμε ως “κόρη οφθαλμού”. Ως εκ τούτου, το προτείνουμε ανεπιφύλακτα καθώς είναι αξιόπιστο, γρήγορο, σταθερό, ασφαλές, και πολύ άνετο χάρη στο εξαιρετικά μαλακό κάθισμα.

Μπορούμε να το βρούμε αυτή την περίοδο στο Geekbuying στη χαμηλότερη τιμή που είχε ποτέ. Αναμφίβολα το τελικό κόστος των 689 ευρώ για ένα τόσο ισχυρό και ποιοτικό ebike, είναι κάτι που δεν θα το συναντήσουμε συχνά.

Η μεγάλη πτώση τιμής με το κουπόνι του PCsteps

Για να το αποκτήσουμε στα 689,99 ευρώ τελική τιμή από τις αποθήκες της Πολωνίας, αρκεί μόνο να πατήσουμε εδώ και να χρησιμοποιήσουμε το ακόλουθο κουπόνι:

NNNDOUC29EB

Η αποστολή είναι δωρεάν και το πακέτο θα μας έρθει σε τρεις έως 10 εργάσιμες ημέρες.

Τέλος, αν μας προβληματίζει η μικρή συναρμολόγηση που απαιτείται, μπορούμε να δούμε εδώ ένα κατατοπιστικό σχετικό βίντεο απο συνεργάτες της DUOTTS.

Εναλλακτικά, μπορούμε να απευθυνθούμε σε επαγγελματία ποδηλάτων, όπου στην έρευνα μας είδαμε ότι το κόστος σε προσυναρμολογημένο ebike είναι προκαθορισμένο στον τιμοκατάλογο τους και κοστίζει 15-20 ευρώ το πολύ. Σε καμία περίπτωση περισσότερο.

Επίσης, από εδώ μπορούμε να δούμε και το επίσημο εγχειρίδιο του ebike, αν θέλουμε να πάρουμε μια ακόμη εικόνα για τη χρήση και τη συντήρηση του εξαιρετικού ηλεκτρικού ποδηλάτου DUOTTS C29, για το Cruise Control, και πολλά άλλα.

Ποια είναι η γνώμη σας για το DUOTTS C29;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες για το ηλεκτρικό ποδήλατο, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps