Home » Διάφορα » Market Pass: Η Αίτηση Online - Και Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζω Για Τη Χρήση του
featured Market Pass Η Αίτηση Και Ερωτήσεις Απαντήσεις Που Πρέπει Να Γνωρίζω

Market Pass: Η Αίτηση Online – Και Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζω Για Τη Χρήση του

Η πλατφόρμα για το Market Pass τέθηκε επιτέλους σε λειτουργία έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση. Μέσω του gov.gr μπορούμε πλέον να υποβάλουμε αίτηση για την οικονομική ενίσχυση σε ό,τι αφορά την κάλυψη μέρους των αγορών μας από Φεβρουάριο έως και Ιούλιο 2023. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε πώς γίνεται η αίτηση και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη χρήση του προγράμματος.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Market Pass με άυλη ψηφιακή κάρτα ή τραπεζικό λογαριασμό;

Αρχικά, τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να αιτηθούμε και να αποκτήσουμε το Market Pass στην πλατφόρμα είναι διεύθυνση email και αριθμός κινητού τηλεφώνου. Θα μας χρειαστούν για την τελική επιβεβαίωση της online αίτησης.

Στη συνέχεια επιλέγουμε τον τρόπο πίστωσης των χρημάτων, όπου στην περίπτωση της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό θα πρέπει να δώσουμε τον αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Έτσι, αν επιλέξουμε τραπεζικό λογαριασμό, πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα λάβουμε το 80% του ποσού που μας αναλογεί. Ωστόσο, το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούμε.

Αν επιλέξουμε την ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα εισπράξουμε όλο το ποσό, και θα πρέπει να την χρησιμοποιούμε αποκλειστικά σε τερματικά POS των Super Market, παντοπωλείων, κρεοπωλείων, ζαχαροπλαστείων, καταστημάτων γαλακτοκομικών, αρτοποιείων, λαϊκών αγορών, και άλλων καταστημάτων τροφίμων.

Market Pass 10α

Μπορούμε να την αξιοποιήσουμε τόσο σε φυσικά καταστήματα με συσκευή που υποστηρίζει τις ανέπαφες συναλλαγές μέσω NFC, όσο και σε e-shop τροφίμων για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Επίσης, μπορούμε να την προσθέσουμε στο Google Pay ή στο Apple Wallet, ώστε να την εναλλάσσουμε όπου μας εξυπηρετεί. Στην τελευταία ενότητα, δίνουμε τους συνδέσμους με τις οδηγίες για την προσθήκη της κάρτας στο ψηφιακό πορτοφόλι της Google/Apple και στα τρία συνεργαζόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η επιδότηση καταβάλλεται ανεξάρτητα από την ύπαρξη και το ύψος προηγούμενων δαπανών. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται να ξοδέψουμε μέρος ή το σύνολο του ποσού που πιστώθηκε στην κάρτα για να λάβουμε την ενίσχυση του επόμενου μήνα.

Τέλος, αν δεν ξοδέψουμε το σύνολο του ποσού που πιστώθηκε στην κάρτα μας μέχρι το τέλος του μήνα, δεν το χάνουμε. Το αδιάθετο ποσό κάθε μήνα θα παραμείνει μέσα στην κάρτα για να το αξιοποιήσουμε μέχρι το τέλος Αυγούστου 2023 που λήγει το πρόγραμμα και η άυλη ψηφιακή κάρτα απενεργοποιείται.

Η αίτηση online

Από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα του Market Pass είναι ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους, ανεξάρτητα από τον λήγοντα αριθμό του Α.Φ.Μ. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τη 15η Μαρτίου 2023.

Η αίτηση υποβάλλεται μία φορά και εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης, η ενίσχυση πιστώνεται αυτόματα στην άυλη ψηφιακή κάρτα ή στον λογαριασμό που δηλώσαμε.

Έτσι, για να ξεκινήσουμε με την υποβολή της online αίτησης, πατάμε εδώ για να εισέλθουμε στην εφαρμογή.

Market Pass 1

Στη συνέχεια, κάνουμε την απαραίτητη αυθεντικοποίηση χρήστη, όπου πρέπει να εισάγουμε τους κωδικούς μας στο TaxisNet για να συνδεθούμε. Κατόπιν επιβεβαιώνουμε ότι τα στοιχεία μας είναι σωστά και πατάμε στο σχετικό κουμπί.

Market Pass 1α

Στην επόμενη καρτέλα που θα μας ανοίξει, επιλέγουμε αν θέλουμε Ψηφιακή Χρεωστική Κάρτα ή Κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό, συμπληρώνουμε το αριθμό του κινητού και το email μας, επιλέγουμε το κουτάκι της υπεύθυνης δήλωσης μας, και πατάμε στην Αποθήκευση.

Market Pass 1αα

Πριν πατήσουμε στην αποθήκευση, καλό είναι να θυμόμαστε ότι μόλις ολοκληρωθεί η αίτηση, δεν θα μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο καταβολής της επιδότησης, (μεταξύ ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και τραπεζικής κατάθεσης), παρά μόνο τη διόρθωση των στοιχείων (π.χ. λάθος IBAN).

Έτσι, αν επιλέξουμε την ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα ειδοποιηθούμε πρώτα ότι απαιτείται να έχουμε κινητό που υποστηρίζει NFC.

Market Pass 2α

Τέλος, πρέπει να επιλέξουμε από ποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θέλουμε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Δεν απαιτείται να είμαστε πελάτης των τριών ιδρυμάτων που συνεργάζονται με το Market Pass.

Τώρα, μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτό το στάδιο πατώντας στην Αποθήκευση.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιβεβαιώσουμε το e-mail που θα μας στείλει η πλατφόρμα του Market Pass, καθώς και να συμπληρώσουμε τον κωδικό που μας έστειλε στο κινητό.

Market Pass 4

Μόλις ολοκληρώσουμε αυτές τις δύο ενέργειες επιβεβαίωσης, θα μας ανοίξει η τελική καρτέλα, όπου θα δούμε τα ποσά της επιδότησης. Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία πατώντας στο Υποβολή Αίτησης.

Market Pass 10ααα

Από εκεί και μετά, μέσα από την πλατφόρμα του Market Pass θα δούμε την κατάσταση της αίτησης. Επιπλέον, θα εμφανιστούν δύο πίνακες επιδοτήσεων και πληρωμών που περιγράφουν αναλυτικά τα ποσά και τις ημερομηνίες που θα μας καταβληθούν.

Πιθανά μηνύματα στην αίτηση για το Market Pass και τι σημαίνουν

  • Επεξεργασία Από Δικαιούχο: Η αίτηση δεν έχει υποβληθεί οριστικά, καθώς δεν έχουμε πατήσει το πλήκτρο Υποβολή Αίτησης στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • Υπο Έλεγχο: Η αίτηση έχει υποβληθεί οριστικά και βρίσκεται στο στάδιο επαλήθευσης των στοιχείων που υποβάλαμε.
  • Εγκριθείσα (διαδικασία πληρωμής σε εξέλιξη): Η αίτηση είναι έγκυρη και αναμένεται η αποστολή της στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που επιλέξαμε δικαιούχος. Περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το στάδιο παρέχονται στον Πίνακα Πληρωμών.
  • Ολοκληρωμένη: Η αίτηση έχει εγκριθεί και έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες πληρωμές.
  • Απορριφθείσα: Η αίτηση έχει απορριφθεί μετά από τους προβλεπόμενους ελέγχους και μέχρι τις 15/3/2023 είναι δυνατόν να τροποποιηθεί και να υποβληθεί εκ νέου. Για την απόρριψη θα λάβουμε ενημέρωση μέσω e-mail.
  • Απορριφθείσα Πληρωμή: Η αίτηση είναι έγκυρη και απεστάλη προς πληρωμή, αλλά δεν ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της πίστωσης από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που επιλέξαμε. Για τους λόγους της απόρριψης θα ενημερωθούμε μέσω e-mail.

Τι πρέπει ακόμη να γνωρίζω

Αν επιλέξουμε την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας θα λάβουμε την ενίσχυση σε έξι δόσεις ως εξής:

  • 3 ή 20 Μαρτίου (ανάλογα αν υποβάλουμε την αίτηση πριν ή μετά την 28η Φεβρουαρίου) για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. Αν κάνουμε την αίτηση πριν την 28η Φεβρουαρίου θα εισπράξουμε ταυτόχρονα δύο δόσεις στις αρχές Μαρτίου και μετά τις τέσσερις μηνιαίες δόσεις που ακολουθούν.
  • 3 Απριλίου για τον μήνα Απρίλιο
  • 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο.
  • 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο.
  • 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Όσοι επιλέξουμε την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουμε την ενίσχυση σε δύο τριμηνιαίες δόσεις ως εξής:

  • 3 ή 20 Μαρτίου (ανάλογα αν υποβάλουμε την αίτηση πριν ή μετά την 28η Φεβρουαρίου) για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.
  • 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Ποιοι δεν δικαιούνται τη χορήγηση του Market Pass

Σύμφωνα με την πλατφόρμα των vouchers, δεν δικαιούνται το Market Pass όσοι:

  • Δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση
  • Εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης (αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, σκάφη, πισίνες κ.λ.π.)
  • Είναι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού
  • Είναι εξαρτώμενα μέλη ή φιλοξενούνται (το μερίδιό τους συνυπολογίζεται στο νοικοκυριό όπου συγκατοικούν)

Τι ποσό θα λάβω;

Το ποσό της επιδότησης του Market Pass υπολογίζεται ως το 10% από το μηνιαίο ύψος αγορών, το οποίο ορίζεται στα 220 ευρώ για ένα μονομελές νοικοκυριό και προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Market Pass 10αα

Ως μέλη του νοικοκυριού θεωρούνται οι σύζυγοι ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης και τα εξαρτώμενα τέκνα τους.

Ένα μονομελές νοικοκυριό θα ενισχύεται το επόμενο εξάμηνο με 22 ευρώ ανά μήνα, ενώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού θα χορηγούνται επιπλέον 10 ευρώ μηνιαίως.

Μπορούμε να δούμε πώς προσθέτουμε την ψηφιακή χρεωστική κάρτα Market Pass στο Apple Pay/Google Pay μέσω του Viva Wallet app από εδώ. Επίσης, για την Alphabank από εδώ, και για την Eurobank εδώ.

Αν θέλουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες, μπορούμε να καλέσουμε από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00 στο Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2156327, ή να υποβάλουμε το ερώτημά μας στο [email protected].

Ποια είναι η γνώμη σας για το Market Pass;

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps