Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Xiaomi Mi Max 3 vs. Honor Note 10: Ποιο Είναι Καλύτερο?
Xiaomi Mi Max 3 vs. Honor Note 10 Ποιο Είναι Καλύτερο?

Xiaomi Mi Max 3 vs. Honor Note 10: Ποιο Είναι Καλύτερο?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε εβδομάδα την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση δύο νεότατων κινέζικων Android συσκευών, των Xiaomi Mi Max 3 και Huawei Honor Note 10.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά Xiaomi Mi Max 3
Αγορά Huawei Honor Note 10

Mi Max 3 vs. Honor Note 10

Πρόκειται για δύο Android συσκευές της κινέζικης αγοράς που έχουν πολύ μεγάλη οθόνη, προερχόμενες αμφότερες από εταιρείες με παγκόσμια απήχηση.

Το Xiaomi Mi Max 3 βγήκε στην αγορά στα τέλη του Ιουλίου, και το Honor Note 10 κυκλοφόρησε λίγο αργότερα, τον Αύγουστο του 2018.

Xiaomi Mi Max 3 VS. Honor Note 10 α

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο εταιρείες έχουν παρόμοιο σχεδιασμό στις συσκευές τους, και αμφότερες έχουν αποφύγει την περιβόητη εγκοπή στο μπροστινό τμήμα τους.

Πρόκειται αναμφίβολα για δύο μεγάλα κινητά, με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις τους να βρίσκονται σε καλά επίπεδα, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Xiaomi Mi Max 3 VS. Honor Note 10 13αα

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές έχουν την ίδια σχεδόν διαγώνιο οθόνης. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες διαφορές στις διαστάσεις, όπως βλέπουμε παρακάτω.

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Honor Note 10 κερδίζει στα σημεία. Έχει ανεπαίσθητα μικρότερο πάχος αλλά και μικρότερο πλάτος από το Mi Max 3.

Ωστόσο, το κινητό της Xiaomi έχει πιο μικρό ύψος από την συσκευή της Huawei, όπως παρατηρούμε και στις τέσσερις παρακάτω εικόνες.

Xiaomi Mi Max 3 VS. Honor Note 10 3

Βάρος

Το κινητό της Xiaomi κερδίζει στο ζύγι. Είναι εννιά γραμμάρια ελαφρύτερο, με βάρος στα 221g, έναντι των 230g του Honor Note 10.

Xiaomi Mi Max 3 VS. Honor Note 10 4

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο συσκευές έχουν καλή ποιότητα κατασκευής. Ωστόσο, το κινητό της Huawei έχει πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη, σε αντίθεση με τη συσκευή της Xiaomi που έχει μόνο αλουμίνιο.

Xiaomi Mi Max 3 VS. Honor Note 10 13α

Σύγκριση οθόνης

Όπως είδαμε στην αρχή, και τα δύο κινητά ταυτίζονται το ένα με το άλλο σε ό,τι αφορά τις ίντσες της οθόνης, με το Mi Max 3 να είναι στις 6.9” και το Honor Note 10 στις 6.95”.

Αναλογία οθόνης – σώματος

Σε αυτόν τον τομέα, το Honor Note 10 έχει καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η αναλογία οθόνης – σώματος συσκευής ανέρχεται στο 81.5%, έναντι του Mi Max 3 που έχει αντίστοιχη αναλογία στο 79.8%.

Τύπος οθόνης

Το κινητό της Huawei υπερτερεί και σε αυτό τον τομέα καθώς έχει την εξαιρετική Super AMOLED οθόνη, έναντι της IPS LCD που έχει το κινητό της Xiaomi.

Xiaomi Mi Max 3 VS. Honor Note 10 5

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα γέρνει προς το Honor Note 10, που έχει υψηλότερη ανάλυση και πυκνότητα εικονοστοιχείων 355 ppi, έναντι 350 ppi του Mi Max 3.

Xiaomi Mi Max 3 VS. Honor Note 10 5α

Φωτεινότητα

Λόγω του ότι το Honor Note 10 κυκλοφόρησε πρόσφατα, δεν υπάρχουν επί του παρόντος μετρήσεις στον τομέα της φωτεινότητας και της μπαταρίας.

Ως εκ τούτου στις δύο εικόνες που ακολουθούν, θα δούμε μόνο τις επιδόσεις του κινητού της Xiaomi σε σύγκριση με πολλά άλλα mid-range κινητά.

Στο φως του ήλιου

Ζούμε σε μία χώρα όπου η ηλιοφάνεια, ως γνωστόν, είναι έντονη με αποτέλεσμα η Ελλάδα και η Κύπρος να είναι πρωταθλητές πανευρωπαϊκά, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τα πλέον αξιόπιστα τεστ του γνωστού GSM Arena, στον τομέα της ευκρίνειας και αναγνωσιμότητας στην οθόνη της συσκευής κάτω από το φως του ήλιου, το Mi Max 3 έχει καλύτερο σκορ από αρκετά άλλα κινητά.

Επιπλέον, ξεπερνάει τον προκάτοχο Mi Max 2 αλλά και το Mi A2, και το ταχύτατο Xiaomi Pocophone F1. Πρόκειται για δύο κινητά που συγκρίναμε πρόσφατα.

Σύγκριση hardware

H σύγκριση στον τομέα της ισχύος δίνει μια σαφή υπεροχή στο Honor Note 10 που φορά τον οκταπύρηνο HiSilicon Kirin 970 με Mali-G72 MP12, έναντι του Snapdragon 636 με Adreno 509 GPU, που έχει το Mi Max 3.

Αυτό είναι εμφανές και στην εικόνα που παρατηρούμε παρακάτω.

Μνήμη RAM

H σύγκριση στον τομέα της μνήμης δίνει πάλι υπεροχή στο κινητό της Huawei. Έρχεται με 6GB/8GB RAM, έναντι των 4GB/6GB των μοντέλων του Mi Max 3.

Αποθηκευτική μνήμη

Στον τομέα του αποθηκευτικού έχουμε ισοπαλία. Τα δύο κινητά έρχονται με δύο εκδόσεις στα 64/128GB. Αμφότερες οι συσκευές δέχονται microSD κάρτα.

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, τα δύο κινητά εναλλάσσουν την υπεροχή τους, όπως παρατηρούμε στην αναλυτική εικόνα παρακάτω.

Xiaomi Mi Max 3 VS. Honor Note 10 13

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι δύο συσκευές μπορούν να τραβήξουν αξιοπρεπέστατες φωτογραφίες στο Android.

Το Honor Note 10 διαθέτει μεγαλύτερους αισθητήρες με 24.0ΜΡ / 16.0MP πίσω και 13.0MP μπροστά, έναντι 12.0ΜΡ / 5.0ΜΡ πίσω και 8.0ΜΡ μπροστά του Mi Max 3.

Φυσικά, τα MP όπως έχουμε δει σε παλαιότερο οδηγό, δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για την ποιότητα της κάμερας.

Μύθοι και Αλήθειες για την Ψηφιακή Φωτογραφία

Όταν ψάχνουμε για κινητό με καλή κάμερα, συνήθως ρωτάμε “πόσα megapixel είναι”. Αυτή είναι μάλλον η χειρότερη ερώτηση που μπορούμε να κάνουμε, καθώς τα megapixel έχουν ελάχιστη σχέση με…

Tο κινητό της Huawei έχει και ευρύτερο διάφραγμα f/1.8, έναντι f/1.9 του Mi Max 3.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Mi Max 3 υπερισχύει σε αυτόν τον τομέα, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ μπαταρίας στα 5500 mAh, έναντι των 5000 mAh του Honor Note 10.

Αυτή η υπεροχή επιβεβαιώνεται και από ανεπίσημες μετρήσεις που πραγματοποίησαν Αμερικανοί δημιουργοί στο YouTube.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, δεν θα βρούμε επί του παρόντος επίσημες μετρήσεις στον τομέα της μπαταρίας για το Honor Note 10.

Υπάρχουν μόνο για το Mi Max 3, το οποίο στα εξαντλητικά τεστ του γνωστού και πλέον αξιόπιστου GSM Arena, έχει εντυπωσιακές επιδόσεις στην αντοχή της μπαταρίας, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την ειδική κατηγορία τους, αμφότερα τα κινητά είναι πολύ μεγάλα, και θα λέγαμε ότι προσφέρουν σχεδόν την ίδια αίσθηση στο κράτημα.

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν διατίθενται ούτε συνθετικά benchmarks για να συγκρίνουμε τις επιδόσεις των συσκευών πλην του Mi Max 3.

Ωστόσο, σε μετρήσεις που έχουν γίνει από γνωστά κανάλια του YouTube, φαίνεται να υπάρχει σαφής υπεροχή στο Huawei Honor Note 10. Είναι κάτι αναμενόμενο καθώς διαθέτει ισχυρότερο επεξεργαστή και μνήμη.

Ως εκ τούτου, σε ό,τι αφορά τα επίσημα συνθετικά benchmarks, θα δούμε μόνο τις επιδόσεις του κινητού της Xiaomi σε σύγκριση με πολλά άλλα mid-range κινητά.

Παραθέτουμε τα επτά μεγαλύτερα benchmarks του GSM Arena. Επιπλέον και την επιμέρους μέτρηση για τις επιδόσεις στον ήχο του Mi Max 3.

Κόστος αγοράς

Το Xiaomi Mi Max 3 είναι κατά πολύ φθηνότερο, και στην ελληνική διαδικτυακή αγορά κοστίζει περί τα €305.

Στην κινέζικη αγορά αυτή την περίοδο είναι σε προσφορά, και η τιμή της Global έκδοσης των 4GB/64GB ανέρχεται στα €224.12.

Xiaomi Mi Max 3 VS. Honor Note 10 20

Το Huawei Honor Note 10 δεν διατίθεται επί του παρόντος στα ελληνικά καταστήματα. Στην κινέζικη αγορά η έκδοση των 6GB/64GB κοστίζει περί τα €448,60.

Xiaomi Mi Max 3 VS. Honor Note 10 20α

Βαθμολογία

Όπως αναφέραμε, τα κινητά έχουν κυκλοφορήσει πολύ πρόσφατα. Επί του παρόντος, κανένα από τα έγκυρα ξένα sites τεχνολογίας δεν έχουν βαθμολογήσει τα δύο κινητά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη σύγκριση του οδηγού, μπορούμε να δούμε εν μέρει πού υπερτερούν οι δύο συσκευές και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

  • Σχέση μεγέθους κινητού / οθόνης: Honor Note 10
  • Τύπος οθόνης: Honor Note 10
  • Ανάλυση – ευκρίνεια: Honor Note 10
  • Βάρος: Mi Max 3
  • Ποιότητα κατασκευής: Honor Note 10
  • Επεξεργαστής: Honor Note 10
  • Μνήμη: Honor Note 10
  • Αποθηκευτική μνήμη: Ισοπαλία
  • Μπαταρία: Mi Max 3
  • Κράτημα στο χέρι: Ισοπαλία
  • Κόστος αγοράς: Mi Max 3

Τι είπαν οι Έλληνες χρήστες

Παραθέτουμε ενδεικτικούς πίνακες με τα σχόλια και τη βαθμολογία των Ελλήνων χρηστών για το Mi Max 3. Δεν υπάρχουν προς το παρόν κριτικές για το Huawei Honor Note 10.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δύο συσκευές;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο δυνατά κινητά της αγοράς που απευθύνονται σε ειδικό κοινό, και σε όσους τους αρέσουν οι μεγάλες οθόνες. Έχουν πολύ καλές προδιαγραφές και premium κατασκευή, που τα καθιστούν μια ελκυστική αγορά.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps