Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Galaxy A8 Star vs Mi A2 vs Mate 20 Lite - Ποιο Είναι Καλύτερο?
Galaxy A8 Star vs Mi A2 vs Mate 20 Lite - Ποιο Είναι Καλύτερο?

Galaxy A8 Star vs Mi A2 vs Mate 20 Lite – Ποιο Είναι Καλύτερο?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε Τετάρτη την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών. Έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση τριών νέων Android συσκευών, των Samsung Galaxy A8 Star, Xiaomi Mi A2, και Huawei Mate 20 Lite.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά Xiaomi Mi A2 από Ελλάδα – από Κίνα

Galaxy A8 Star vs Mi A2 vs Mate 20 Lite

Πρόκειται σαφώς για τρεις ωραίες Android συσκευές της κορεάτικης και κινέζικης αγοράς, κατασκευασμένες από εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Το Samsung Galaxy A8 Star βγήκε στην αγορά στα τέλη του Ιουνίου και το Xiaomi Mi A2 κυκλοφόρησε λίγο αργότερα, τον Ιούλιο του 2018.

Το Huawei Mate 20 Lite είναι πολύ νέο κινητό, καθώς κυκλοφόρησε στην αγορά στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι τρεις εταιρείες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό στις συσκευές τους, με το Mate 20 Lite να είναι το μόνο που έχει την περιβόητη/διαβόητη εγκοπή στο μπροστινό τμήμα του.

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, έχουμε να κάνουμε με τρία δυνατά Upper Mid-Range κινητά. Το καθένα έχει το δικό του στιλ, και οι προδιαγραφές και οι επιδόσεις τους να βρίσκονται σε καλά επίπεδα, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Μέγεθος

Οι τρεις συσκευές δεν έχουν μεγάλες διαφορές στη διαγώνιο της οθόνης. Ωστόσο, υπάρχει διαφοροποίηση στις διαστάσεις, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Mate 20 Lite κερδίζει στα σημεία. Έχει μικρότερο ύψος και πλάτος έναντι του Galaxy A8 Star, που έχει το μεγαλύτερο ύψος, και έναντι του Mi A2, που ωστόσο έχει το μικρότερο πάχος.

Βάρος

Το Mi A2 κερδίζει στο ζύγι, καθώς είναι ελαφρύτερο από τους δυο ανταγωνιστές του. Έχει βάρος 168g, έναντι 172g του Mate 20 Lite και 191g του Galaxy A8 Star.

Ποιότητα κατασκευής

Οι τρεις συσκευές έχουν σχεδόν παρόμοια ποιότητα κατασκευής. Το Galaxy A8 Star και το Mate 20 Lite είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και γυαλί στην πλάτη, και το Mi A2 μόνο με αλουμίνιο.

Σύγκριση οθόνης

Το Galaxy A8 Star και το Mate 20 Lite είναι στις 6,3 ίντσες, ενώ το Mi A2 στις 5.99” που στην ουσία πρόκειται για έξι ίντσες.

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το κινητό της Huawei έχει καλύτερα αποτελέσματα. Η αναλογία οθόνης-σώματος του Mate 20 Lite ανέρχεται στο 81.89 %, έναντι του Galaxy A8 Star
που έχει Screen-to-body ratio στο 80.77 % και του Xiaomi Mi A2 στο 77.32 %.

Τύπος οθόνης

Το κινητό της Samsung Galaxy A8 Star παραμένει πάντα σταθερό στην εξαιρετική Super AMOLED καμπύλη οθόνη των φωτεινών χρωμάτων και του βαθύ μαύρου.

Το Mi A2 διαθέτει οθόνη LTPS IPS LCD, που είναι θωρακισμένη με Corning Gorilla Glass 5, και έχει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και πιο ελεγχόμενες θερμοκρασίες από τις IPS LCD, που διαθέτει το Mate 20 Lite.

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα γέρνει προς το Mate 20 Lite. Έχει υψηλότερη ανάλυση στα 1080×2340 pixels, έναντι 1080×2220 του Galaxy A8 Star και 1080×2160 του Mi A2.

Επιπλέον, το κινητό της Huawei έχει και υψηλότερη πυκνότητα εικονοστοιχείων στα 409 ppi, έναντι 403 ppi του Mi A2 και 392 ppi του Galaxy A8 Star.

Σύγκριση hardware

O Kirin 710, που φοράει το Mate 20 Lite, παρότι είναι κατασκευασμένος με τη διαδικασία των 12nm, φαίνεται να είναι λιγότερο ισχυρός και αποδοτικός από τον Snapdragon 660 στα 14nm.

Επιπλέον, φαίνεται να υστερεί ελαφρά και στην απόδοση της Mali-G51 MP4 GPU, έναντι της Adreno 512 του Snapdragon 660 που φοράνε οι δυο ανταγωνιστές. Αυτό είναι εμφανές στις μετρήσεις.

Galaxy A8 Star vs Mi A2 vs Mate 20 Lite 5

Galaxy A8 Star vs Mi A2 vs Mate 20 Lite 5α

Μνήμη RAM

H σύγκριση στον τομέα της μνήμης έχει την απόλυτη ισοπαλία, καθώς και τα τρία κινητά έρχονται με μοντέλα στα 4GB/6GB RAM.

Αποθηκευτική μνήμη

Στον τομέα του αποθηκευτικού, αμφότερα τα Galaxy A8 Star και Mate 20 Lite έρχονται με 64GB, ενώ το Mi A2 διαθέτει τρεις εκδόσεις 32/64/128GB. Ωστόσο, δεν υποστηρίζει microSD κάρτα, σε αντίθεση με τους δυο ανταγωνιστές που την υποστηρίζουν.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι δυο συσκευές μπορούν να τραβήξουν σχετικά καλές φωτογραφίες στο Android.

Το Mate 20 Lite διαθέτει τους μεγαλύτερους αισθητήρες με 20 megapixels πίσω και 24.0ΜΡ μπροστά, έναντι 18.0ΜΡ / 24.0ΜΡ του Galaxy A8 Star και 12.0 / 20.0ΜΡ του Mi A2.

Φυσικά, τα MP όπως έχουμε δει σε παλαιότερο οδηγό, δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για την ποιότητα της κάμερας.

Μύθοι και Αλήθειες για την Ψηφιακή Φωτογραφία

Όταν ψάχνουμε για κινητό με καλή κάμερα, συνήθως ρωτάμε “πόσα megapixel είναι”. Αυτή είναι μάλλον η χειρότερη ερώτηση που μπορούμε να κάνουμε, καθώς τα megapixel έχουν ελάχιστη σχέση με…

Tο Galaxy A8 Star έχει το ευρύτερο διάφραγμα f/1.7, έναντι f/1.8 των δυο ανταγωνιστών.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Mate 20 Lite διαθέτει την μεγαλύτερη ισχύ μπαταρίας στα 3750 mAh, έναντι των 3700 mAh του Galaxy A8 Star και 3010 mAh του Mi A2.

Λόγω του ότι πρόκειται για νέα κινητά, δεν υπάρχουν επί του παρόντος μετρήσεις στον τομέα της μπαταρίας για το Galaxy A8 Star και Mate 20 Lite.

Δυστυχώς δεν διατίθενται ούτε συνθετικά benchmarks για να δούμε τις επιδόσεις των συσκευών, πλην του Mi A2. Ωστόσο, πήραμε μια εικόνα προηγουμένως από τα γνωστά benchmarks που είδαμε στους επεξεργαστές.

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Έτσι λοιπόν θα δούμε μόνο τις επιδόσεις του κινητού της Xiaomi σε σύγκριση με πολλά άλλα mid-range κινητά. Παραθέτουμε τα πέντε μεγαλύτερα benchmarks και τις τρεις επιμέρους μετρήσεις του GSM Arena.

Κράτημα στο χέρι

Τα δυο κινέζικα κινητά αναμφίβολα προσφέρουν καλύτερη αίσθηση στο χέρι. Tο Galaxy A8 Star παρότι έχει την ίδια διαγώνιο οθόνης με το Mate 20 Lite, έχει αρκετά μεγαλύτερο ύψος από τους δυο ανταγωνιστές του.

Κόστος αγοράς

Το κινητό της Xiaomi ως συνήθως είναι αρκετά φθηνότερο. Στην ελληνική αγορά η έκδοση των 32GB αποθηκευτικής μνήμης κοστίζει περί τα €249.00.

Στην κινέζικη αγορά αυτή την περίοδο, η Global έκδοση των 64GB αποθηκευτικής μνήμης ξεκινά από τα €196.35.

Το Samsung Galaxy A8 Star και το Huawei Mate 20 Lite, ως νεότερα κινητά, διατίθενται επί του παρόντος σε πολύ λίγα καταστήματα. Οι τιμές ξεκινούν από τα €421,00 για την Κορεάτικη συσκευή, και από €395,00 για την κινέζικη.

Βαθμολογία

Όπως αναφέραμε, τα κινητά έχουν κυκλοφορήσει πολύ πρόσφατα. Επί του παρόντος, τα έγκυρα ξένα sites τεχνολογίας έχουν βαθμολογήσει μόνο το Xiaomi Mi A2.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη σύγκριση του οδηγού, μπορούμε να δούμε εν μέρει πού υπερτερούν οι τρεις συσκευές, και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

  • Σχέση μεγέθους κινητού / οθόνης: Mate 20 Lite
  • Τύπος οθόνης: Galaxy A8 Star
  • Ανάλυση: Mate 20 Lite
  • Βάρος: Xiaomi Mi A2
  • Ποιότητα κατασκευής – σχεδιασμός: Galaxy A8 Star – Mate 20 Lite
  • Επεξεργαστής: Galaxy A8 Star – Mi A2
  • Μνήμη: Ισοπαλία
  • Αποθηκευτική μνήμη: Mi A2
  • Κράτημα στο χέρι: Mate 20 Lite
  • Κόστος αγοράς: Mi A2

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις τρεις συσκευές;

Πρόκειται αναμφίβολα για τρία δυνατά κινητά της αγοράς. Έχουν πολύ καλές προδιαγραφές και premium κατασκευή, που τα καθιστούν μια ελκυστική επιλογή.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps