Home » Software » Παιχνίδια » Hall of Games, ο Magneto στο GTA V, Battlefield V, Prequel Hello Neighbor

Hall of Games, ο Magneto στο GTA V, Battlefield V, Prequel Hello Neighbor

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινά το Hall of Games, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το PCsteps θα βρίσκεται εκεί, και θα σας κρατά ενήμερους για όλα τα δρώμενα της διοργάνωσης. Στα άλλα νέα, η κυκλοφορία του Battlefield V αναβλήθηκε, το Hello Neighbor παίρνει prequel, ο Magneto πάει GTA V, και ανακαλύφθηκε το τελευταίο μυστικό του Doom II. Τέλος, ασχολούμαστε με τα πνευματικά δικαιώματα, και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες προσφορές της εβδομάδας σε παιχνίδια.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας, φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε κάθε Παρασκευή στο GamingSteps.

Παράλληλα, κάθε εβδομάδα σχολιάζουμε κάποιο θέμα σχετικό με το gaming, ενώ σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Το PCsteps στο Hall of Games

Όπως αναφέραμε στο προηγούμενο GamingSteps, φέτος θα δούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα νέο gaming θεσμό, το όνομα του οποίου είναι “Hall of Games”.

GamingSteps#20180907 - Hall of Games, ο Magneto στο GTA V, Battlefield V, Prequel Hello Neighbor

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τα εγκαίνια της έκθεσης στις 8 Σεπτεμβρίου, και τελειώνουν με το πέσιμο της αυλαίας της στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 μέχρι τις 22:00, και τις καθημερινές από τις 16:00 μέχρι και τις 22:00. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα το βρείτε στην επίσημη σελίδα του Hall of Games.

Στο Hall of Games θα λάβουν χώρα αμέτρητες δραστηριότητες σχετικά με το gaming. Το PCsteps θα βρίσκεται εκεί για να τις καλύψει όλες, και θα σας μεταφέρουμε άμεσα όλα τα νέα από τον χώρο της έκθεσης, μέσω του καναλιού μας στο YouTube.

Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν εισιτήρια, μπορούν να μεταβούν στον χώρο της έκθεσης τις ημέρες που τους ενδιαφέρουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την έκθεση μπορείτε να διαβάσετε στη σχετική ενότητα του προηγούμενου GamingSteps.

Το PCsteps στο Hall Of Games, Loot Boxes Τέλος, Εκτελεστής σε eSports

Η Gamescom 2018 έφτασε στο τέλος της, όμως εμείς θα παραβρεθούμε στο Hall Of Games στη Θεσσαλονίκη την εβδομάδα που μας έρχεται. Η Blizzard καταργεί…

Αναβάλλεται η κυκλοφορία του Battlefield V

Τελικά η ΕΑ δίνει περισσότερη σημασία στην ανατροφοδότηση (feedback) από τους χρήστες απ' όση πιθανώς πιστεύαμε. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της DICE, Oskar Gabrielson, οι χρήστες έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην αναβολή κυκλοφορίας του Battlefield V.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έλαβαν αμέτρητα σχόλια χρηστών, τόσο κατά την κλειστή Alpha, όσο και κατά τις Ε3 και Gamescom.

Αρχικά, φαίνεται ότι ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν είναι αυτός που θα ήθελαν οι παίκτες, όπως επίσης και η εταιρεία. Ακόμη, η ορατότητα των στρατιωτών δεν είναι τέλεια, ενώ προβλήματα παρουσιάζει και η αλληλεπίδραση μεταξύ των παικτών.

Η DICE έδωσε σημασία στα σχόλια των χρηστών, και ο Gabrielson ανακοίνωσε ότι θα δούμε αισθητή βελτίωση στην Open Beta.

Μέσα σε όλα αυτά, φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο και το Tides of War. Πρόκειται για το νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει τα Premium Passes και τα expansion packs.

Εξαιτίας λοιπόν όλων των παραπάνω, η κυκλοφορία του Battlefield V ορίστηκε για τις 20 Νοεμβρίου, έναντι της 19ης Οκτωβρίου.

Ευτυχώς που η Open Beta είναι ήδη ενεργή, και μπορούμε να δοκιμάσουμε το παιχνίδι μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Η Open Beta περιλαμβάνει δύο χάρτες (Rotterdam και Arctic Fjord), και δύο τύπους παιχνιδιού (Conquest και Grand Operations). Επίσης, θα βρούμε όλα τα νέα gadgets, όπλα, και οχήματα.

Εμείς θα παίξουμε στην Open Beta του Battlefield V, και σύντομα θα σας έχουμε έτοιμη παρουσίαση του παιχνιδιού.

Η λήψη της Open Beta μπορεί να γίνει μέσω του Origin.

Το Hello Neighbor παίρνει prequel

Το Hello Neighbor είναι ένα indie παιχνίδι επιβίωσης που έλαβε αρκετά αρνητικές κριτικές. Μία η καθυστέρηση της κυκλοφορίας του, λίγο τα αμέτρητα προβλήματα, δεν ήθελε και πολύ ο κόσμος να το κακοχαρακτηρίσει.

Τελικά όμως τα κατάφερε, κέρδισε κάποιο κοινό, αν και δεν το λες και best seller. Έτσι η Dynamic Pixels με την tinyBuild αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν ένα prequel του παιχνιδιού.

Το νέο παιχνίδι θα τιτλοφορείται ως “Hello Neighbor: Hide and Seek”. Ο τίτλος ασχολείται με την ιστορία πίσω από τον κακόκεφο γείτονά μας και την οικογένειά του.

Στο Hide and Seek είμαστε δύο αδέρφια που παίζουμε κρυφτό, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουμε την απώλεια ενός μέλους της οικογένειάς μας. Στόχος του prequel είναι να μας δείξει τα γεγονότα που δημιούργησαν τον κακό γείτονα του αρχικού τίτλου.

Την ανακοίνωση συνόδευε και ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό trailer. Στο βίντεο βλέπουμε τη σταδιακή επιδείνωση της σχέσης του γείτονα με τα παιδιά του, όσο και μεταξύ των ίδιων.

Δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς θα είναι η τελική μορφή του παιχνιδιού. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία ετοιμάζει ένα καλύτερο περιβάλλον. Παράλληλα, η ιστορία του είναι πολλά υποσχόμενη, και αρκετά πιο ανεπτυγμένη από αυτή του Hello Neighbor.

Όπως και να έχει, δεν θα γνωρίζουμε περισσότερα πριν η ίδια η εταιρεία ανακοινώσει κάτι. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να κατεβάσουμε τη δωρεάν Alpha έκδοση του παιχνιδιού από την επίσημη ιστοσελίδα του.

24 χρόνια μετά βρέθηκε το τελευταίο μυστικό του Doom II

Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που ο punk7890 ανακάλυψε δύο πολύ καλά κρυμμένα μυστικά του Silent Hill 2, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού.

https://www.youtube.com/watch?v=quI5ep37DZs

Φαίνεται λοιπόν ότι τα παλιά παιχνίδια κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Αρκετοί ψάχνουν για easter eggs σε αυτά, είτε γιατί τους αρέσουν τόσο πολύ, είτε γιατί απλά επιθυμούν λίγη δόξα.

Ένας από αυτούς λοιπόν είναι και ο Zero Master, ένας speedrunner του Doom II. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1994, και 24 χρόνια μετά, ο παίκτης αυτός ανακάλυψε το τελευταίο του μυστικό.

Στην ουσία είναι μία πύλη τηλεμεταφοράς που σχεδόν κάθε οπαδός του Doom II είχε ανακαλύψει. Κανείς όμως δεν είχε βρει τρόπο να την ενεργοποιήσει, μέχρι που το έκανε ο Zero Master.

Ο Zero Master εξήγησε τον τρόπο ενεργοποίησης της πύλης. Δεν αρκεί να σταθούμε πάνω, αλλά πρέπει να αναγκάσουμε έναν εχθρό να μας σπρώξει, ώστε να πάρουμε την απαραίτητη ώθηση.

Έπειτα, πέφτοντας πάνω στην πύλη, αυτή ανοίγει και μας μεταφέρει στον κρυφό τομέα. Έτσι, ο Zero Master έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Doom II που ολοκλήρωσε το επίπεδο 15 με ποσοστό 100%.

Εννοείται ότι το επίτευγμά του δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο διάσημος John Romero τον συνεχάρη μέσω του Twitter, εξηγώντας παράλληλα το πώς περνάμε τελικά την πύλη.

Οι 10 Καλύτεροι Σχεδιαστές Βιντεοπαιχνιδιών Όλων των Εποχών
Οι 10 Καλύτεροι Σχεδιαστές Βιντεοπαιχνιδιών Όλων των Εποχών

Όσοι από εμάς παίζουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε κάποια από αυτά χαραγμένα στη μνήμη μας. Αυτά τα παιχνίδια είναι το αποτέλεσμα της…

Ο Magneto στο Grand Theft Auto V

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το Grand Theft Auto V είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών. Παρ’ όλα αυτά, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του παιχνιδιού είναι τα mods που δημιουργούν οι χρήστες.

Ένας από τους γνωστότερους δημιουργούς mods για το GTA V είναι ο JulioNIB, του οποίου τις δημιουργίες θα βρούμε εδώ.

Ο JulioNIB έχει φτιάξει αρκετά mods που αφορούν υπερήρωες, αλλά το πιο πρόσφατο δημιούργημά του έχει τραβήξει τα βλέμματα. Με αυτό το mod γινόμαστε ο Magneto από τους X-Men, και κυκλοφορούμε στον κόσμο του GTA V καταστρέφοντας τα πάντα.

Χρησιμοποιώντας το mod μπορούμε να πετάμε, να σηκώνουμε οχήματα στον αέρα, να δημιουργούμε ανεμοστρόβιλους, και πολλά ακόμη. Δίνει διαφορετική αίσθηση στο gameplay, και ενώνει τέλεια δύο διαφορετικούς κόσμους.

Σε κάθε του mod, ο JulioNIB κάνει ιδιαίτερα καλή δουλειά. Το συγκεκριμένο όμως μας ενθουσίασε. Αν θέλετε κι εσείς να γίνετε ο Magneto του GTA V, κατεβάστε το mod από εδώ.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας, υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Summer Sale

Για λίγες ημέρες ακόμη θα τρέχουν οι τελευταίες προσφορές του καλοκαιριού στο Humble Bundle. Αρκετές εταιρείες παιχνιδιών συμμετέχουν με εκπτώσεις που αγγίζουν το 90%.

Football Manager 2019 -10%

Όλοι οι gamers του κόσμου, και όχι μόνο, γνωρίζουμε το Football Manager ως σειρά. Είναι παιχνίδια προσομοίωσης διαχείρισης ποδοσφαίρου, με ανεπτυγμένα συστήματα προπόνησης, αγώνων, και άλλα.

Το Football Manager 2019 θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου, και όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο καλύτερος τίτλος της σειράς.

Θα μπορούμε να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στις 50 μεγαλύτερες ποδοσφαιρόφιλες χώρες, ενάντια σε 2500 συλλόγους, παλεύοντας για την απόκτηση των καλύτερων παικτών του κόσμου.

Tropico Series -85%

Τα Tropico είναι μία σειρά παιχνιδιών προσομοίωσης, που ως αντικείμενό τους έχουν την κατασκευή και τη διαχείριση.

Στόχος μας στα παιχνίδια αυτά είναι να διατηρηθούμε στην εξουσία, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο, καθώς, αν ο λαός δεν είναι ικανοποιημένος, μπορεί να μας καθαιρέσει. Παράλληλα, ο στρατός μπορεί κάνει πραξικόπημα, και τα λοιπά.

Στο Humble Bundle θα βρούμε για λίγες ημέρες το “Tropico 5 – Complete Collection” στην τιμή των 8,74€. Η συλλογή περιλαμβάνει τα:

  • Tropico 5
  • Tropico 5 – Espionage
  • Tropico 5 – Generalissimo
  • Tropico 5 – Gone Green
  • Tropico 5 – Inquisition
  • Tropico 5 – Joint Venture
  • Tropico 5 – Mad World
  • Tropico 5 – Supervillain
  • Tropico 5 – Surfs Up!
  • Tropico 5 – T-Day
  • Tropico 5 – The Big Cheese
  • Tropico 5 – The Supercomputer
  • Tropico 5 – Waterborne

Την ίδια περίοδο, διατίθενται και το “Tropico 4 Collectors Bundle DLC”, με έκπτωση 75%. Δίνοντας κάτι παραπάνω από έξι ευρώ, παίρνουμε το “Tropico 4: Steam Special Edition”, μαζί με όλα τα DLCs του παιχνιδιού:

  • Tropico 4: Apocalypse
  • Tropico 4: Junta Military DLC
  • Tropico 4: Megalopolis DLC
  • Tropico 4: Modern Times
  • Tropico 4: Pirate Heaven DLC
  • Tropico 4: Plantador DLC
  • Tropico 4: Propaganda!
  • Tropico 4: Quick-dry Cement DLC
  • Tropico 4: The Academy
  • Tropico 4: Vigilante DLC
  • Tropico 4: Voodoo DLC

Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει από τις προσφορές η Gold Edition του Tropico 3, με έκπτωση 85%.

Το “Tropico 3: Gold Edition” κοστίζει μόνο 2,24€, και περιέχει το “Tropico 3 – Steam Special Edition”, μαζί με το πακέτο επέκτασης “Tropico 3: Absolute Power”.

Darksiders Franchise Pack -90%

Η σειρά Darksiders αποτελείται από περιπέτειες δράσης, που λαμβάνουν χώρα σε μία μεταποκαλυπτική Γη. Η ανθρωπότητα έχει εξαφανιστεί, και πλέον οι άγγελοι και οι δαίμονες μάχονται για τον έλεγχο των κόσμων.

Οι βασικοί τίτλοι της σειράς είναι τρεις, με το Darksiders III να κυκλοφορεί στις 27 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, προλαβαίνουμε να αγοράσουμε το “Darksiders Franchise Pack” στην εκπληκτική τιμή των 4,99€.

Το πακέτο αυτό περιέχει “Warmastered Edition του Darksiders”, την “Deathinitive Edition του Darksiders II”, και όλα τα DLCs του Darksiders II:

  • Darksiders II – Abyssal Forge
  • Darksiders II – Angel of Death
  • Darksiders II – Argul's Tomb
  • Darksiders II – Deadly Despair
  • Darksiders II – Death Rides
  • Darksiders II – Fletcher's Crow Hammer
  • Darksiders II – Mace Maximus
  • Darksiders II – Mortis Pack
  • Darksiders II – Rusanov's Axe
  • Darksiders II – Season Pass
  • Darksiders II – Shadow of Death
  • Darksiders II – The Demon Lord Belial
  • Darksiders II – Van Der Schmash Hammer
  • Darksiders II Soundtrack

Wreckfest -25%

Η Bugbear Entertainment προσπάθησε να διαφοροποιήσει το “Wreckfest” από τα άλλα racing games, προσθέτοντας μερικά ξεχωριστά στοιχεία.

Το γενικό gameplay του “Wreckfest” δεν διαφέρει καθόλου από τα υπόλοιπα παιχνίδια αγώνων δρόμου. Ωστόσο, οι κόντρες εδώ είναι βρώμικες, και ο καθένας θα κάνει τα πάντα ώστε να είναι ο μοναδικός επιζών.

Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να καταφέρνουμε να βρίσκουμε ισορροπία μεταξύ των τακτικών επιβίωσης, και της διαμόρφωσης επιθετικής στρατηγικής.

DiRT 4 -75%

Τα λόγια είναι περιττά. Το DiRT 4 είναι ο τελευταίος τίτλος μιας εκ των πιο επιτυχημένων παιχνιδιών αγώνων εκτός δρόμου.

Η σειρά ξεκίνησε το 1998 με το “Colin McRae Rally”, και πρώτη φορά είδαμε τον όρο Dirt το 2007 με το “Colin McRae: Dirt”. Τέλος, το 2017 κυκλοφόρησε το “DiRT 4”, με πλούσιο περιεχόμενο, που θα μας προσφέρει ατελείωτες βρώμικες ώρες διασκέδασης.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις τελευταίες καλοκαιρινές εκπτώσεις του Humble Bundle.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Άποψη: Πνευματικά δικαιώματα και παράνομη διάθεση παιχνιδιών

Θα το παραδεχτούμε. Έχουμε γράψει κι εμείς οδηγό που δείχνει πώς θα δοκιμάσετε ένα παιχνίδι πριν το αγοράσετε. Στόχος μας όμως είναι να σας καθοδηγήσουμε στο πώς θα δείτε ένα παιχνίδι πριν πληρώσετε για αυτό.

Όλα τα Παιχνίδια Δωρεάν στα Windows, Για Δοκιμή Πριν την Αγορά

Πολλοί από εμάς, πριν αγοράσουμε ένα PC game, θα θέλαμε να δούμε από πρώτο χέρι αν μας αρέσει ή όχι. Ενώ θα βρούμε περιορισμένα δωρεάν…

Κάπου εδώ κάποιος θα πει: “Εντάξει, μπορώ να δω και gameplay στο YouTube, ή να διαβάσω reviews”. Πολύ σωστά, αλλά δεν είναι το ίδιο να βλέπεις κάποιον άλλον να παίζει, με το να παίζεις εσύ. Πόσο μάλιστα το να διαβάζεις για ένα παιχνίδι.

Εδώ όμως τίθενται κάποια ερωτήματα. Πότε οι εταιρείες υπερβάλουν σχετικά με τα πνευματικά τους δικαιώματα; Ποια ακριβώς είναι τα όρια που δεν πρέπει να περνούν τόσο οι εταιρείες, όσο και οι παίκτες;

Παλαιότερα είδαμε την Bethesda να τα βάζει με κάποιον γιατί απλά ήθελε να πουλήσει ένα αχρησιμοποίητο παιχνίδι. Μάλιστα τον απειλούσε με μηνύσεις.

Προσωπικά, πιστεύουμε ότι από τη στιγμή που πλήρωσε για το παιχνίδι, είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει ό,τι θέλει. Στην τελική, οι εταιρείες σχεδιάζουν ένα προϊόν, και έπειτα σου το πουλάνε ως έχει, παρέχοντάς σου το δικαίωμα χρήσης του.

Τώρα, αν εσύ θες να το πουλήσεις, να το κάψεις, ή δεν ξέρουμε κι εμείς τι, είναι στη δική σου κρίση.

Βέβαια, η κίνηση της Bethesda ήταν πταίσμα μπροστά σε αυτή της Nintendo. H εν λόγω εταιρεία έχει την τακτική να κάνει claim όλα τα κέρδη που προκύπτουν από τη χρήση των παιχνιδιών της.

Για παράδειγμα, είσαι YouTuber και φτιάχνεις ένα gameplay για κάποιο από τα παιχνίδια της Nintendo. Είναι θέμα χρόνου (συνήθως αφού βγάλεις κάποια χρήματα από το βίντεο), μέχρι η εταιρεία να διεκδικήσει, και να πάρει τα κέρδη σου.

Λέγοντας όλα αυτά, τον Ιούλιο η Nintendo έκανε μήνυση στα LoveROMs και LoveRETRO, δύο ιστοσελίδες φιλοξενίας ROM. Ο λόγος ήταν διότι οι συγκεκριμένες σελίδες φιλοξενούν και διαμοιράζουν ψηφιακά αντίγραφα παιχνιδιών της.

Η κίνηση αυτή της Nintendo οδήγησε το γνωστό site EmuParadise να αφαιρέσει όλες τις ROMs που φιλοξενούσε. Μπορούμε να πλοηγηθούμε κανονικά στο περιεχόμενο του ιστότοπου, αλλά δεν θα βρούμε πουθενά συνδέσμους λήψης για τις ROMs.

Κάπου εδώ λοιπόν μπαίνουν τα όρια στην εξίσωση. Είναι θεμιτό μία εταιρεία να διεκδικεί τα δικαιώματά της, ειδικά αν πρόκειται να χάσει χρήματα. Όταν όμως ζητάς τα ρέστα για παιχνίδια δεκαετιών, τότε έχεις χάσει τον μπούσουλα.

Εντάξει, να δεχτούμε ότι η Nintendo είναι ένας πεινασμένος γίγαντας του κέρδους. Για αυτό και πλέον είναι ελάχιστοι αυτοί που δημιουργούν περιεχόμενο από τα παιχνίδια της.

Αλλά δεν μπορείς να μηνύεις κάποιον επειδή προσφέρει δωρεάν retro παιχνίδια, που πλέον δεν πωλούνται πουθενά. Και όταν λέμε πουθενά, το εννοούμε.

Αν καταφέρει κάποιος να βρει αυθεντικά retro παιχνίδια, θα είναι σε κανένα eBay, και θα πληρώσει μία περιουσία στον κάτοχο. Στην οποία περίπτωση, φυσικά, δεν θα πάει ούτε cent στην αρχική εταιρεία, έτσι κι αλλιώς.

Το τελευταίο γνωστό γνήσιο παιχνίδι της εποχής που πουλήθηκε ήταν σε ένα από τα Blockbuster, που έκλεισαν πρόσφατα στην Αμερική. Ο αγοραστής πλήρωσε μισό δολάριο για να το πάρει, τη στιγμή που η αρχική τιμή του παιχνιδιού ήταν ένα δολάριο.

Οπότε, όσο η ίδια η εταιρεία διαθέτει στο κοινό τα προϊόντα της, εννοείται ότι μπορεί να έχει αξιώσεις. Όταν όμως παύει να τα πουλά, δεν μπορεί να ζητά από κανέναν να πληρώσει για κάτι που η ίδια εγκατέλειψε.

Για εμάς, τα δικαιώματα του δημιουργού ισχύουν μέχρι του σημείου που δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα του χρήστη.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Τι πιστεύετε σχετικά με τις απαιτήσεις των εταιρειών όσον αφορά τα πνευματικά τους δικαιώματα; Μπορούν επ’ αόριστον να ζητούν τα ρέστα από τους χρήστες, ακόμη κι όταν έχουν αποσύρει το εκάστοτε παιχνίδι από την αγορά;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη Παρασκευή, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming, προσφορές παιχνιδιών, και τον σχολιασμό ενός ακόμη θέματος.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας για όσα διαβάσατε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps