Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Νέες NVIDIA RTX, Xiaomi Mi USA και μποϊκοτάζ στα iPhone από Τουρκία

Νέες NVIDIA RTX, Xiaomi Mi USA και μποϊκοτάζ στα iPhone από Τουρκία

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στο φετινό Gamescom στη Γερμανία παρουσίασε η NVIDIA τις νέες κάρτες γραφικών της, που δεν θα είναι GTX αλλά RTX. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο κινέζικος κολοσσός Xiaomi κάνει τα πρώτα του βήματα για να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων, στα νέα της εβδομάδας θα δούμε πως να αποτρέψουμε την Google να μας παρακολουθεί, αναδυόμενες διαφημίσεις στο Netflix, αλλά και το κάλεσμα του Τούρκου προέδρου για μποϊκοτάζ στα αμερικάνικα προϊόντα τεχνολογίας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Τετάρτη, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Νέα γενιά NVIDIA GeForce

Μετά από δύο χρόνια στατικότητας η NVIDIA παρουσίασε τις νέες κάρτες γραφικών σειράς RTX 20 στο Gamescom στη Γερμανία.

Νέες NVIDIA, MI USA και μποϊκοτάζ στα iPhone από Τουρκία

Οι νέες κάρτες γραφικών θα στηρίζονται στην αρχιτεκτονική Turing. Aυτή υπόσχεται μέχρι έως και έξι φορές καλύτερη απόδοση σε σχέση με την Pascal. Αν και, για τα συγκεκριμένα “κεράσια”, μάλλον πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

Η μεγάλη καινοτομία των νέων καρτών ονομάζεται ray tracing και σε συνεργασία με τεχνικές σκίασης και τεχνητής νοημοσύνης θα προσφέρει πιο ρεαλιστικό περιβάλλον.

Οι νέες GPU έρχονται με GDDR6 VRAM και θα επιτρέψει στους gamers να τρέχουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια σε 4K 60fps.

Τι Σημαίνουν οι Ρυθμίσεις Γραφικών για την Ποιότητα στα Παιχνίδια

Αν ανοίξατε ποτέ τις ρυθμίσεις γραφικών ενός σύγχρονου παιχνιδιού, πιθανόν να διαπιστώσατε ότι δεν γνωρίζετε τι σημαίνουν οι περισσότερες από αυτές. Στον σημερινό οδηγό θα…

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των νέων GeForce φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Οι νέες κάρτες γραφικών αναμένεται να κυκλοφορήσουν τέλη Σεπτεμβρίου.

Εάν σαν ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε πλήρως την κάρτα γραφικών που έχετε στην κατοχή σας, ρίξτε μία ματιά στον σχετικό μας οδηγό.

Καλύτερη Ποιότητα Εικόνας στο PC Με Ρυθμίσεις Της Κάρτας Γραφικών

Αν έχετε ξεχωριστή κάρτα γραφικών στον υπολογιστή σας, και για τη σύνδεση με την οθόνη χρησιμοποιείτε HDMI, τότε πιθανώς το χρωματικό αποτέλεσμα να είναι κατώτερο…

Η Xiaomi κάνει είσοδο στην αγορά των ΗΠΑ

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Xiaomi έκανε ανεπίσημα την είσοδο της στην αγορά των ΗΠΑ μέσω του Amazon.

Από ότι φαίνεται, η Xiaomi είναι πλέον έτοιμη να ξεπεράσει τα όποια πολιτικά προβλήματα υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών και να ξεκινήσει τα λανσάρει τα προϊόντα της σε μία νέα για εκείνη αγορά.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο απλό, καθώς θα πρέπει να προσαρμόσει τα προϊόντα της περισσότερο στα δυτικά πρότυπα.

Τα πρώτα βήματα φαίνεται πάντως να έχουν γίνει και αναμένουμε σύντομα την επίσημη είσοδο της εταιρείας στην αμερικανική αγορά.

H Google συνεχίζει να μας παρακολουθεί

Είναι κοινό μυστικό ότι η Google παρακολουθεί κάθε μας κίνηση μέσω των διαφόρων εφαρμογών της.

Πώς να Χρησιμοποιώ το Android Χωρίς Google

Αν και το Android είναι σχετικά ελεύθερο λογισμικό, όλες οι συσκευές έρχονται με τις προεπιλεγμένες υπηρεσίες της Google, που μας αποτρέπουν να κινηθούμε στο κινητό…

Μία μελέτη που έφτασε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι ακόμα και εάν έχουμε απενεργοποιημένη την ανίχνευση θέσης από το ιστορικό τοποθεσίας (Location History), η Google συνεχίζει να μας παρακολουθεί.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Princeton διαπίστωσαν πως ακόμα και με το Location History απενεργοποιημένο, κάθε φορά που ανοίγουμε μια εφαρμογή της Google (πχ. χάρτες), η Google θα επιχειρήσει να βρει την τοποθεσία μας.

Συνεπώς, εάν επιθυμούμε να μην δίνουμε τη δυνατότητα στη Google να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία μας θα πρέπει να εισέλθουμε στη “Δραστηριότητα”του λογαριασμού μας..

και να το απενεργοποιήσουμε από τα “Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας”.

To Netflix βάζει διαφημίσεις

Το Netflix σε μία προσπάθεια να προτείνει νέο περιεχόμενο στο χρήστη αποφάσισε να εμφανίζει δοκιμαστικά διαφημιστικό περιεχόμενο μεταξύ επεισοδίων σειρών.

Οι αναδυόμενες αυτές διαφημίσεις αφορούν προτάσεις νέων σειρών και ταινιών αποκλειστικά του Netflix και σε ορισμένο αριθμό χρηστών. Οι διαφημίσεις δεν θα διακόπτουν τη ροή της σειράς, αλλά θα εμφανίζονται μαζί με τους τίτλους τέλους.

Παρ' όλα αυτά η κίνηση αυτή δεν έχει μέχρι στιγμής ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο μερίδιο χρηστών θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διαφημίσεις σε μία υπηρεσία επί πληρωμή.

Μποϊκοτάζ στα iPhone από τον Ερντογάν

Μποϊκοτάζ στα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα αλλά και διαφημίσεις αμερικανικών εταιρειών κήρυξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Συγκεκριμένα σε συμπόσιο στην Άγκυρα δήλωσε ότι εάν “αυτοί” έχουν iPhone, στην άλλη πλευρά έχουν Samsung.

Αυτή η κίνηση έρχεται ως αντίποινα στον Ντόναλντ Τράμπ για την αύξηση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο, με αφορμή την μη απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον.

Έτσι, πολλά είναι τα περιστατικά Τούρκων οι οποίοι καταστρέφουν τα iPhone τους αναρτώντας ανάλογο περιεχόμενο σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σας άρεσαν τα νέα αυτής της εβδομάδας;

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps