Home » Software » Ηλεκτρονική Ασφάλεια » Παρουσίαση ZenMate: Γρήγορο VPN Με Εξαιρετικά Οικονομική Τιμή
Παρουσίαση ZenMate: Γρήγορο VPN Με Δωρεάν Πλήρη Δοκιμή 7 Ημερών

Παρουσίαση ZenMate: Γρήγορο VPN Με Εξαιρετικά Οικονομική Τιμή

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις ημέρες μας, η χρήση του VPN είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Παρότι υπάρχουν οι δωρεάν υπηρεσίες, ωστόσο, περιορίζουν την ταχύτητα, τον όγκο των δεδομένων, και την ασφάλεια. Για απεριόριστο σερφάρισμα, streaming ταινιών, και torrenting, χρειαζόμαστε πληρωμένο VPN. Δοκιμάσαμε το ZenMate, ένα VPN που προσφέρει απόλυτη ανωνυμία με πολύ γρήγορους server και δωρεάν πλήρη δοκιμή χωρίς να δώσουμε την κάρτα μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για τις ανάγκες της δοκιμής χρησιμοποιήσαμε τη σύνδεση οπτικών ινών 50Mbps του ΟΤΕ σε κυκλαδίτικο νησί, προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιο ποσοστό της ταχύτητάς μας μπορούμε να έχουμε μέσα από τη χρήση του VPN ανάλογα με τον server.

Γιατί να επιλέξουμε ένα πληρωμένο VPN

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δωρεάν VPN είναι ικανά να καλύψουν τις βασικές μας ανάγκες για ανώνυμη πλοήγηση στο σπίτι ή σε δημόσιους χώρους. Ταυτόχρονα όμως, τα πληρωμένα VPN έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Τα περισσότερα δωρεάν VPN έχουν περιορισμούς, κυρίως όσον αφορά την επιλογή των server. Οι server που είναι ανοιχτοί για τους δωρεάν λογαριασμούς είναι σαφώς λιγότεροι, και φορτωμένοι με εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρήστες ανά πάσα στιγμή.

Αυτό, εκτός από χαμηλότερη ταχύτητα, συχνά οδηγεί και σε αστάθεια στη σύνδεση.

ZenMate VPN 50a

Με μία πληρωμένη υπηρεσία, έχουμε πρόσβαση σε πολλαπλάσιους server, τους οποίους μοιραζόμαστε με πολύ λιγότερους χρήστες. Ταυτόχρονα, έχουμε τη δυνατότητα να συνδεθούμε σε server που βρίσκονται γεωγραφικά πιο κοντά σε εμάς.

Και οι δύο αυτοί παράγοντες συμβάλλουν στο να έχουμε πιο σταθερό και πιο γρήγορο VPN.

Αν η διασφάλιση των δεδομένων μας, μαζί με τη σύγχρονη ανάγκη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ταχύτητες, αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας, τότε η επένδυση σε συνδρομητικό VPN είναι μονόδρομος.

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Υπάρχουν διάφορα δωρεάν VPN, αλλά περιορίζουν την ταχύτητα,…

Παρουσίαση ZenMate VPN

Η υπηρεσία εδρεύει στη Γερμανία, και από τα μέσα Οκτωβρίου του 2018 ανήκει στην Kape Technologies, η οποία είναι ιδιοκτήτης του CyberGhost VPN. Αυτός φαίνεται να είναι και ο λόγος που ο client είναι παρόμοιος με τον αντίστοιχο του CyberGhost.

Το ZenMate έχει πάνω από 47 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και θεωρείται το καλύτερο VPN για τους χρήστες της Ρωσίας, μιας χώρας που δεν είναι θετικά διακείμενη με τα VPN, απαγορεύοντας πολλές υπηρεσίες.

Επίσης, έχει καλές αναφορές στα ξένα περιοδικά τεχνολογίας, και μπορεί να μας προσφέρει μεγάλες ταχύτητες, απόλυτη ανωνυμία, και ασφαλείς λήψεις και streaming.

ZenMate VPN 1

Η υπηρεσία, η οποία είναι ευρέως γνωστή από την επέκταση που διέθετε στους browser, παρέχει επαγγελματική προστασία σε όλο το σύστημά μας, με αρκετούς server από όλο τον πλανήτη.

Επί του παρόντος, δεν διαθέτει ελληνικούς server, έτσι ώστε να έχουμε μια IP από τη χώρα μας.

Το ZenMate VPN διατίθεται για όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα. Είναι διαθέσιμο ακόμη και για τα Android TV Box.

ZenMate VPN 2

To Zenmate στην πράξη

Ο client του ZenMate είναι από τους πιο απλούς, καθώς δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές ενέργειες, ούτε να χαθούμε από τις πολλές λειτουργίες.

Απλά πατάμε στο σχετικό εικονίδιο που παρατηρούμε παρακάτω, και η υπηρεσία θα μας επιλέξει από μόνη της τον ταχύτερο server εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Ειδάλλως, επιλέγουμε εμείς από ποια χώρα θέλουμε τον server.

Η πρόσβαση σε όλους τους server είναι ακόμη πιο γρήγορη αν κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του client, κάτω δεξιά στην γραμμή εργασιών.

Ο client έρχεται με τρεις χρήσιμες και ιδιαίτερα εύκολες κατηγορίες. Εμφανίζονται όταν πατήσουμε στη σχετική ένδειξη.

Η καθεμιά αφορά τον λόγο για τον οποίο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το VPN. Τις παραθέτουμε αναλυτικά.

All servers – Ανώνυμη πλοήγηση

Πρόκειται για τους server όπου μας εκχωρούν πολλαπλές στατικές διευθύνσεις IP, που χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) υπολογιστές ταυτόχρονα.

Έτσι, επειδή η ίδια διεύθυνση IP μοιράζεται από μια τόσο μεγάλη ομάδα χρηστών, με τη σειρά της προσφέρει μεγαλύτερη ανωνυμία στον τελικό χρήστη.

For torrenting

Ένας από τους βασικότερους λόγους να προτιμήσουμε το πληρωμένο VPN είναι αναμφίβολα το torrenting. Στις δωρεάν υπηρεσίες είναι σχετικά αδύνατον να κατεβάσουμε torrent, καθότι δεν το επιτρέπουν.

Εξαίρεση αποτελούν κάποιοι P2P server του VPN Gate στο OpenVPN, που αναλύσαμε σε προηγούμενο οδηγό. Ωστόσο, περιορίζουν δραματικά την ταχύτητα λήψεων με πολλές διακοπές ενδιάμεσα. Θα είμαστε πολύ τυχεροί αν βρούμε ταχύτητες λήψης πάνω από 40-50kB/s.

Το ZenMate σε αυτή την ενότητα διαθέτει P2P server από 25 χώρες που επιτρέπουν το torrenting και με σχετικά μεγάλες ταχύτητες. Όπως συμβαίνει με όλα τα καλά VPN, δεν διαφέρουν και πολύ από τις αντίστοιχες που θα είχαμε χωρίς το ZenMate.

Στη δοκιμή είχαμε πολύ καλές ταχύτητες στο torrenting. Ο torrent client της δοκιμής ήταν ο ταχύτατος FDM.

Χρησιμοποιήσαμε τον P2P server από την Ρουμανία και την Μολδαβία, που είχαν τους λιγότερους χρήστες και ήταν στην κοντινότερη απόσταση. Οι ταχύτητες ήταν εξαιρετικές και δεν υπήρξε ιδιαίτερη απόκλιση με αυτές που είχαμε χωρίς VPN.

Το Καλύτερο VPN Για Γρήγορο Torrent Download Στην Ελλάδα
Το Καλύτερο VPN Για Γρήγορο Torrent Download Στην Ελλάδα

Στις ημέρες μας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες VPN εμφανίζονται, προσφέροντας νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Μια από αυτές είναι το P2P και το torrenting, που όμως…

Φυσικά, με τη πλήρη δοκιμή των επτά ημερών, έχουμε όλο τον χρόνο στη διάθεση μας για να δοκιμάσουμε πολλά torrent και διαφορετικούς server, έτσι ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα και εμείς οι ίδιοι.

For Streaming – Άρση γεωγραφικών περιορισμών

Η ενότητα του Streaming μας δίνει με αυτοματοποιημένο τρόπο τους server που βρίσκονται στις χώρες όπου απαγορεύουν το περιεχόμενό τους εκτός των συνόρων, όπως ο BBC iPlayer και πολλά άλλα.

Παρότι το BBC έχει τον τρόπο του, αποκλείοντας τον iPlayer στα περισσότερα πληρωμένα VPN, ωστόσο, στις δοκιμές μας το ZenMate τα πήγε εξαιρετικά. Δεν αντιμετώπισε κανένα θέμα με αυτόν τον αποκλεισμό του βρετανικού καναλιού.

Δυστυχώς, όπως αναφέραμε στην αρχή, δεν διατίθεται ελληνική IP. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να άρουμε τους περιορισμούς που βάζουν μερικά κανάλια της χώρας μας.

Οι ταχύτητες των server ανά κατηγορία

Παραθέτουμε με φωτογραφίες τα αποτελέσματα των τεστ που κάναμε με τους server των κυριότερων κατηγοριών που είδαμε προηγουμένως, σε σχέση με τις ταχύτητες που είχαμε χωρίς τη χρήση του ZenMate VPN.

Οι μετρήσεις έγιναν σε πέντε διαφορετικούς server σε κάθε κατηγορία, με τη χρήση σύνδεσης Fiber 50Mbps από τον ΟΤΕ σε νησί. Για να μην χαθούμε στη μετάφραση, παραθέτουμε τον μέσο όρο.

Ελλάδα χωρίς VPN

Κοντινότερη απόσταση με ZenMate: Βουλγαρία

Κοντινή απόσταση: Ρουμανία

Μέση απόσταση: Ηνωμένο Βασίλειο

Μακρινή απόσταση: ΗΠΑ

Θα λέγαμε ότι οι διαφορές στη θεωρητική ταχύτητα με τους περισσότερους server είναι σχετικά μικρές.

Όπως και με τα υπόλοιπα πληρωμένα VPN που έχουμε παρουσιάσει, στην πράξη δεν αντιληφθήκαμε καμία απολύτως διαφορά στην ταχύτητα της πλοήγησης με τους περισσότερους και σε σχέση με αυτές που είχαμε πριν ξεκινήσουμε τη χρήση του VPN.

Επιπλέον ρυθμίσεις και υπηρεσίες

Είναι γεγονός ότι το ZenMate VPN είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Το ίδιο απλές είναι και οι έξτρα υπηρεσίες ασφάλειας που προσφέρει η υπηρεσία, καθώς επίσης και οι λιγοστές ρυθμίσεις που διατίθενται στον client.

Η υπηρεσία προσφέρει την υψηλότερη κρυπτογράφηση και έχει τις πρόσθετες λειτουργίες που παρέχουν μόνο τα κορυφαία VPN, όπως το Kill Switch. Ωστόσο, ο client δεν μας δίνει τη δυνατότητα να το απενεργοποιήσουμε σε περίπτωση που δεν το θέλουμε.

ZenMate VPN 20α

Το ZenMate υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα μέσα στον client, με το IKEv2 ως προεπιλογή.

Πρόκειται για ταχύτατο πρωτόκολλο που αναπτύχθηκε από κοινού από τις Cisco και Microsoft, και θεωρείται πολύ ασφαλές, καθώς υποστηρίζει ισχυρούς αλγόριθμους κρυπτογράφησης, όπως AES 256 bit (military grade).

Μια σημαντική και χρήσιμη λειτουργία που πρέπει να ενεργοποιήσουμε είναι η αυτόματη σύνδεση του VPN όταν ξεκινά το σύστημά μας. Μπορούμε να ορίσουμε εμείς με ποιο server θέλουμε την αυτόματη σύνδεση.

ZenMate VPN 20αα

Επιπλέον, διαθέτει DNS και IPV6 Leak protection, μέσα από την ενότητα “Connection”.

ZenMate VPN 20ααα

Υποστήριξη 24/7

Η υπηρεσία διαθέτει συνεχή τεχνική υποστήριξη. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μέσα από τον client να πατήσουμε το σχετικό εικονίδιο που παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Στη συνέχεια, να συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας και να αναφέρουμε το πρόβλημα ή να επισυνάψουμε μια σχετική φωτογραφία.

ZenMate VPN 35αα

Υποστήριξη συσκευών και λειτουργικών συστημάτων

Το ZenMate VPN, όπως είναι φυσικό, στην πληρωμένη έκδοση μας δίνει απεριόριστη διακίνηση δεδομένων. Υποστηρίζει τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του Linux.

Πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις

Η υπηρεσία υπόσχεται ότι δεν καταγράφει τη δραστηριότητά μας. Επιπλέον, επιτρέπει πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις σε όλες τις συσκευές μας, ανεξαρτήτως λειτουργικού.

ZenMate VPN 35α

Η συνδρομή στην υπηρεσία

Το ZenMate είναι ίσως το πιο φθηνό VPN. Το πλάνο των δύο ετών κοστίζει 49,20 ευρώ, ήτοι €2,05 μηνιαίως. Παράλληλα, μας δίνει και 30 ήμερες περιθώριο για ακύρωση, αν αλλάξουμε γνώμη.

Αυτή την περίοδο όμως τρέχει μια ειδική προσφορά, για περιορισμένο διάστημα, που μειώνει ακόμα περισσότερο το κόστος, στα 1,75 ευρώ μηνιαίως.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο ZenMate

Υπέρ

  • Είναι από τα πιο φθηνά VPN. Ιδανική σχέση απόδοσης/τιμής.
  • Προστασία με υψηλή κρυπτογράφηση.
  • Κατέβασμα torrent με καλές ταχύτητες. Είναι γρήγορο VPN.
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά και Linux.
  • Πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις.
  • Έχει το VPN Kill Switch.
  • Συνδέεται αυτόματα με την εκκίνηση του υπολογιστή.
  • Δεν χρειάζεται να αποσυνδεθούμε από τον τρέχοντα server για να συνδεθούμε σε άλλους.
  • Επιτρέπει πρόσβαση στις ρυθμίσεις όταν είναι συνδεδεμένο.
  • Υποστήριξη 24/7.
  • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 30 ημερών.

Κατά

  • Δεν διαθέτει ελληνική IP.
  • Ενίοτε δεν συνδέονται κάποιοι server.
  • Μερικές φορές αργεί να συνδεθεί και να αποσυνδεθεί.
  • Μικρός αριθμός από server.

Εσείς θα δοκιμάσετε το ZenMate VPN;

Θα εμπιστευόσασταν στο συνδρομητικό ZenMate να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα και τα πολύτιμα δεδομένα σας? Αν σας γεννήθηκαν απορίες με την παρουσίαση της υπηρεσίας, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps