Home » Software » Παιχνίδια » Bethesda εναντίον χρηστών, Monster Hunter: World, Loot Boxes και Τζόγος

Bethesda εναντίον χρηστών, Monster Hunter: World, Loot Boxes και Τζόγος

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Bethesda τα έβαλε με τους χρήστες που πουλούν χρησιμοποιημένα παιχνίδια της, το Monster Hunter: World σημείωσε ρεκόρ στο Steam, και ας αποκλείστηκε από την αγορά της Κίνας, και ένας παίκτης του The Sims 4 κατέστρεψε το παιχνίδι. Ένας Streamer ανάγκασε έναν fan να γράψει απολογητική επιστολή. Καθώς ρίχνουμε μία ματιά στο “VR Sale” του Humble Bundle, αναρωτιόμαστε, “Τελικά τα loot boxes είναι τζόγος ή όχι;”.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε κάθε Παρασκευή στο GamingSteps.

Παράλληλα, κάθε εβδομάδα σχολιάζουμε κάποιο θέμα σχετικό με το gaming, ενώ σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Το Monster Hunter: World αποκλείστηκε από την Κίνα

Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ποιότητα του “Monster Hunter: World”. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι θα έκανε τόσα απανωτά ρεκόρ.

Πρώτα από όλα, μόλις μέσα σε τρεις ημέρες από την κυκλοφορία του για κονσόλες, πούλησε πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίγραφα. Παράλληλα, οι συνολικές πωλήσεις του παιχνιδιού έχουν ξεπεράσει τα οκτώ εκατομμύρια.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το “Monster Hunter: World” είναι ο Ιαπωνικός τίτλος με τους περισσότερους ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες.

Μέσα στο πρώτο 24ωρο κατάφερε να φτάσει τους 240.901 χρήστες. Έτσι κατέκτησε την έβδομη θέση στη λίστα των παιχνιδιών με τους περισσότερους concurrent παίκτες.

Ο προηγούμενος Ιαπωνικός τίτλος με τους περισσότερους ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες ήταν το “Dark Souls 3” με μόλις 129.831.

Ενώ λαμβάνουν χώρα τα παραπάνω, η Tencent αφαίρεσε το παιχνίδι από την πλατφόρμα παιχνιδιών που διαθέτει, την WeGame.

Αρχικά θα σημειώσουμε ότι εκδότης του παιχνιδιού στην Κίνα είναι η ίδια η Tencent. Δέχθηκε όμως μαζικά παράπονα για την απομάκρυνσή του από την πλατφόρμα της.

Δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο των μηνυμάτων, ωστόσο το παιχνίδι απομακρύνθηκε, κι ας είχε προπωλήσει ένα εκατομμύριο αντίγραφα.

Είναι πάγια τακτική κάθε παιχνίδι να δέχεται αλλαγές πριν κυκλοφορήσει στην Κινέζικη αγορά. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και διάφοροι.

GamingSteps#20180817 - Bethesda εναντίον χρηστών, Monster Hunter World, Loot Boxes και Τζόγος

Για παράδειγμα, έγιναν αλλαγές στο PUBG διότι θεωρούνταν πολύ βίαιο, και έπρεπε να προσαρμοστεί στις σοσιαλιστικές ηθικές αξίες της χώρας.

Το μόνο που γνωρίζουμε για το “Monster Hunter: World” είναι ότι η απομάκρυνσή του δεν είχε καμία σχέση με το περιεχόμενό του.

Bethesda εναντίον χρηστών

Οι εταιρείες έχουν αρχίσει τις υπερβολές όσον αφορά τα πνευματικά τους δικαιώματα, και τα χρήματα που χάνουν με διάφορους τρόπους. Το τελευταίο κρούσμα αφορά την Bethesda, έναν ανεξάρτητο πωλητή στο Amazon, και το “The Evil Within 2”.

Ο Ryan Hupp, ο πωλητής της ιστορίας μας, αγόρασε το παιχνίδι διότι σκόπευε να αποκτήσει ένα PlayStation 4. Εν τέλει αποφάσισε να μην αγοράσει την κονσόλα, και το παιχνίδι έμεινε σφραγισμένο στη βιβλιοθήκη του, να σκονίζεται.

Εφόσον δεν είχε την κονσόλα, θέλησε να πουλήσει το παιχνίδι, ώστε να μαζέψει μερικά δολάρια για την αγορά κάποιου άλλου τίτλου. Δυστυχώς όμως, στη γωνία περίμενε η Bethesda, και η νομική εταιρεία Vorys.

Η νομική εκπρόσωπος της Bethesda έστειλε γράμμα στον Hupp, που του ζητούσε να απομακρύνει την πώληση από το Amazon. Δεν ήταν όμως ένα απλό αίτημα, καθώς “απειλούσε” τον Hupp ότι αν δεν το κάνει, η ιστορία θα μεταφερθεί στα δικαστήρια.

Οι λόγοι που η Bethesda κυνήγησε τον Hupp συνοψίζονται σε δύο γραμμές. Αρχικά, δεν είναι εξουσιοδοτημένος πωλητής, και έπειτα περιέγραφε το προϊόν ως “καινούργιο” ενώ δεν ήταν.

Στην πορεία της ιστορίας, όσοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την Bethesda πήραν ως απάντηση τα παραπάνω. Αυτοί δε που επιχείρησαν να φτάσουν στη νομική εταιρεία, βρήκαν μόνο “κλειστές πόρτες”.

Ακόμη πιο αστείο είναι το ηχογραφημένο μήνυμα της Vorys όσον αφορά τις υποθέσεις της Bethesda.

Ζητά από τον πωλητή να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την επιστολή που έλαβε, καθώς και το όνομα του καταστήματός του. Κλείνει λέγοντας πώς εάν έχει αφαιρέσει το προϊόν από το κατάστημά του, μπορεί να αγνοήσει την ειδοποίηση που έλαβε.

Κάτι σαν τις τηλεφωνικές εταιρείες της Ελλάδας, που αν καθυστερήσεις μία μέρα την πληρωμή του λογαριασμού σου στέλνουν μήνυμα: “Έχετε ένα υπόλοιπο τάδε που λήγει την τάδε ημερομηνία. Αν έχετε προβεί σε πληρωμή του ποσού, αγνοήστε αυτό το μήνυμα.”

Η συμπεριφορά της Bethesda και της εκπροσώπου της είναι γελοία. Όπως είπε και ο ίδιος ο Hupp, “Κατανοώ τα κίνητρα της Bethesda, και αποδέχομαι το ενδιαφέρον τους σχετικά με τον τρόπο πώλησης των προϊόντων τους. Ωστόσο, το να απειλείς με μηνύσεις έναν απλό καταναλωτή είναι παρατραβηγμένο.”

Δεν ξέρουμε πόσες επιστολές μπορεί να έχουν σταλεί, καθώς ο Hupp είναι η πρώτη υπόθεση που βλέπει το φως της μέρας. Ελπίζουμε μόνο να πάψουν να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά το συντομότερο δυνατό.

Ένας παίκτης του The Sims 4 κατέστρεψε το παιχνίδι

Ένας από τους πιο γνωστούς παίκτες του The Sims 4 είναι ο “The Sim Supply”, ή κατά κόσμον, James Turner.

Ο James Turner δημιουργεί περιεχόμενο για το YouTube, ενώ έχει το δικό του κανάλι στο Twitch. Πρόσφατα αποφάσισε να φτάσει το παιχνίδι στα όριά του, και τα κατάφερε.

Σε ένα από τα μεγάλα οικόπεδα του παιχνιδιού, έχτισε έναν λαβύρινθο με έκταση 3700 τετράγωνα. Στο κέντρο του κατασκεύασε μία πισίνα, και έβαλε δεκάδες sim να περπατήσουν ως εκεί.

Όλοι τα κατάφεραν, εκτός από έναν που έμεινε στα μισά να κάνει κύκλους, ενώ ήθελε να πάει στην τουαλέτα.

Το όλο εγχείρημα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ωστόσο, προκάλεσε την κατάρρευση του παιχνιδιού. Η λύση που βρήκε ο Turner ήταν να αλλάξει μερικούς από τους φράχτες, ώστε να ελαφρύνει την κατάσταση.

Όπως είναι λογικό, το όλο θέμα έγινε viral, με αρκετά gaming sites να γράφουν γι' αυτό.

Streamer αναίρεσε αποκλεισμό fan μετά από απολογία 1000 λέξεων

Ένας γνωστός streamer του Fortnite, ο Ben “DrLupo” Lupo, αντιμετώπισε μία διόλου ευχάριστη κατάσταση. Ένας από τους θεατές του τον αποκάλεσε “καρκίνο”, και ο streamer τον απέκλεισε από το chat.

Δεν έμεινε όμως στον αποκλεισμό. Είπε στον χρήστη ότι εάν του στείλει μία απολογητική επιστολή 1000 λέξεων, θα τον αναιρέσει. Η επιστολή θα έπρεπε να περιέχει τους λόγους για τους οποίους αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό.

Τελικά ο χρήστης έστειλε την επιστολή, ο DrLupo αναίρεσε τον αποκλεισμό, και διάβασε τμήματά της στο stream του.

Σε γενικές γραμμές, ο fan ζήτησε συγγνώμη, ανέφερε ότι αρκετοί χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα εύκολα τους άλλους ως “καρκίνο”, κάτι που δεν είναι σωστό.

Ο καρκίνος είναι μία αρρώστια από την οποία υποφέρουν και πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι. Δεν μπορεί ο καθένας να χαρακτηρίζει τον άλλο κατ’ αυτό τον τρόπο, είπε.

Τόνισε ότι σέβεται όσους παλεύουν κάθε μέρα με την ασθένεια, και συμπλήρωσε ότι θα κατανοούσε πλήρως αν δεν αναιρούσε τον αποκλεισμό.

Το περιστατικό έγινε πρώτο θέμα στα κοινωνικά δίκτυα. Δυστυχώς, μεταξύ των χρηστών βρέθηκε ένας “χαζός” που πήγε αμέσως στο chat του DrLupo και έγραψε “Ο DrLupo είναι καρκίνος”.

Όπως είναι λογικό, ο DrLupo απέκλεισε άμεσα τον τύπο, και δεν σκοπεύει να αφαιρέσει τον αποκλεισμό του.

Ελευθερία του Λόγου στο Ίντερνετ: Τι Ισχύει και Τι Δεν Ισχύει

Σας έχουν σβήσει ποτέ ένα σχόλιο που γράψατε σε κάποια σελίδα στο ίντερνετ? Νιώσατε αδικημένοι, και πως έχει παραβιαστεί το δικαίωμά σας στην ελευθερία του…

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

VR Sale

Αυτή την εβδομάδα, το Humble Bundle μας παρουσιάζει τα καλύτερα VR παιχνίδια. Στο VR Sale θα βρούμε ποικιλία τίτλων, και προσφορές που αγγίζουν το -75%.

The Elder Scrolls V: Skyrim VR -30%

Η Bethesda δημιούργησε ένα πλήρες VR ανοιχτού κόσμου. Το Skyrim VR παρουσιάζει από την αρχή την ιστορία του αυθεντικού τίτλου. Αυτή τη φορά όμως, μας προσφέρει απαράμιλλη αίσθηση της κλίμακας και του βάθους στον χώρο.

Στο Skyrim VR ζωντανεύει ολόκληρος ο ανοιχτός κόσμος της Tamriel, και οι αρχαίοι δράκοι. Μόνο εμείς, με το Oculus Rift ή το HTC Vive μας μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο από τον Alduin τον World-Eater.

Fallout 4 VR -30%

Αν και συμβατό μόνο με το HTC Vive, το Fallout 4 VR περιέχει όλο το περιεχόμενο του αρχικού τίτλου. Η ιστορία που ακολουθούμε είναι ακριβώς η ίδια, όμως η εμπειρία είναι εντελώς διαφορετική.

Τα πάντα έχουν επανασχεδιαστεί και προσαρμοστεί ώστε να προσφέρουν τη μέγιστη εμπειρία VR. Μπορούμε να εξερευνήσουμε τον κόσμο, να δημιουργήσουμε αντικείμενα, και γενικά να κάνουμε ό,τι και στο κανονικό παιχνίδι.

Doom VFR -30%

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα HTC Vive και το Doom VFR για να χαθούμε σε ένα ατελείωτο εικονικό μακελειό.

Στο Doom VFR θα βρεθούμε στις εγκαταστάσεις της UAC στον Άρη, αλλά ταυτόχρονα θα βυθιστούμε στην κόλαση. Καθόλη τη διάρκεια, οι ικανότητές μας θα δοκιμαστούν από τις έντονες μάχες, και τα δύσκολα παζλ που πρέπει να λύσουμε.

Αν μας αρέσει το γρήγορο κτηνώδες gameplay της γνωστής σειράς, και η εικονική πραγματικότητα, τότε τα 20,99€ για το Doom VFR είναι λίγα.

Eagle Flight -50%

Κλείνουμε τα μάτια, φανταζόμαστε ότι οι άνθρωποι έχουν εξαλειφθεί από τη Γη, και ο κόσμος έχει καταληφθεί από τη φύση. Σε αυτόν τον νέο κόσμο εμείς είμαστε αετός, και πετάμε με την παρέα μας πάνω από το Παρίσι.

Αν προσθέσουμε στα παραπάνω τον εύκολο χειρισμό, τα ενδιαφέροντα γραφικά, και μία σειρά αποστολών, έχουμε το Eagle Flight.

Το Eagle Flight είναι το πρώτο VR παιχνίδι της Ubisoft, και εκτός των άλλων περιέχει και ιστορία διάρκειας τεσσάρων ωρών. Το κόστος του είναι 19,99€, και είναι συμβατό με το Oculus Rift, το HTC Vive, και Windows Mixed Reality.

QuiVr -20%

Πρόκειται για το VR παιχνίδι με την καλύτερη φυσική σε τόξο και βέλη. Επίσης, επιτρέπει την αλλαγή της εμφάνισης του εξοπλισμού μας, σύμφωνα με το δικό μας γούστο.

Βασικός σκοπός του παιχνιδιού είναι να υπερασπιστούμε τη βάση μας από τους εχθρούς που καταφθάνουν συνεχώς. Ωστόσο, έχει multiplayer, ρυθμιζόμενο επίπεδο δυσκολίας, λειτουργία εξάσκησης, νέους χάρτες κάθε εβδομάδα, και άλλα.

Αξίζει πραγματικά κάθε λεπτό που θα πληρώσουμε, και με τη γενναία έκπτωση του Humble Bundle, στοιχίζει μόνο 15,99€.

Σημείωση: ο εξοπλισμός VR δεν περιλαμβάνεται, όπως είναι λογικό. Αν δεν διαθέτετε ήδη το δικό σας VR, ρίξτε μία ματιά στις παρακάτω παρουσιάσεις μας.

Παρουσίαση: VR Headset Oculus Rift – Αξίζει η Αγορά του?

Η εικονική πραγματικότητα υπόσχεται να αλλάξει οριστικά τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον υπολογιστή. Αντί να είμαστε απλοί θεατές μέσα από μια οθόνη, βυθιζόμαστε τον…

Παρουσίαση: Pimax 4K, Η Πρώτη 4K Μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας

Όλοι γνωρίζουμε το Oculus Rift, τη συσκευή που έφερε ξανά στο προσκήνιο την έννοια της εικονικής πραγματικότητας. Τώρα, μια νεοσύστατη εταιρεία από την Κίνα κυκλοφόρησε…

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στο “VR Sale”. Για να δείτε όλες τις προσφορές, επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Άποψη: Είναι όντως τα loot boxes τζόγος;

Το θέμα των microtransactions το έχουμε καλύψει εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο μας. Παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσαμε να δώσουμε μία συνοπτικότερη εκδοχή, και να επικεντρωθούμε στο κατά πόσο είναι τζόγος ή όχι.

Ως microtransaction μπορεί να οριστεί οτιδήποτε πληρώνουμε σε ένα παιχνίδι, εντός αυτού, και επιπλέον της αρχικής του αξίας. Ταυτόχρονα αποτελούν το κυριότερο μέσο απόκτησης εσόδων των εταιρειών.

Αρκετές εταιρείες πια προσθέτουν επιπλέον επί πληρωμή περιεχόμενο στα παιχνίδια τους. Στόχος τους είναι να εξασφαλίζουν τα έσοδα που χρειάζονται, για τη συνέχιση της ανάπτυξης του παιχνιδιού.

Πότε όμως τα microtransactions μετατρέπονται σε τζόγο; Σε ποιο σημείο ο παίκτης περνά τη γραμμή μεταξύ ψυχαγωγίας και εθισμού;

Τα πάντα πρέπει να γίνονται με μέτρο, κι όσο αυτό το μέτρο διατηρείται, όλα λειτουργούν σωστά. Απλώς οι δημιουργοί δεν πρέπει να είναι άπληστοι, και οι χρήστες να χαλάνε παραπάνω από ότι μπορούν ή πρέπει.

Κανένας δεν δουλεύει τζάμπα για τον άλλο. Η ανάπτυξη ενός παιχνιδιού απαιτεί πολλή δουλειά, και αρκετά λεφτά. Ωστόσο, οι εταιρείες δεν πρέπει να το παρακάνουν με τα microtransactions.

Το να προσφέρεις στον παίκτη την επιλογή να πληρώσει κάτι συγκεκριμένο είναι θεμιτό, ξέρει τι θα λάβει και με ποιο αντίτιμο. Ομοίως, η πώληση μικρών πακέτων με συγκεκριμένο αριθμό αντικειμένων ως περιεχόμενο είναι σχετικά αποδεκτή.

Όταν όμως βάζεις εκατοντάδες αντικείμενα σε ένα loot box, οι πιθανότητες να κερδίσει ο παίκτης αυτό που θέλει είναι 1 προς εκατοντάδες. Και τότε είναι που τα microtransactions γίνονται τζόγος.

Παράλληλα, αν ως χρήστης διαπιστώσουμε ότι κάτι τρέχει με εμάς, θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας. Ο εθισμός οποιασδήποτε μορφής δεν είναι αστείο πράγμα. Ακόμη και ο εθισμός στο διαδίκτυο μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα.

Εθισμός στο Διαδίκτυο
Εθισμός στο Διαδίκτυο – Ενδείξεις και Αντιμετώπιση

Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι μια νέα μορφή εξάρτησης, και αφορά την υπερβολική χρήση του ίντερνετ και τον εκνευρισμό ή δυσθυμική διαταραχή, που παρουσιάζεται κατά…

Αναλυτικότερα για τα microtransactions, τα loot boxes, και πώς επηρεάζουν τα παιχνίδια, μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο μας.

Microtransactions: Ένας 19χρονος Έδωσε $10.000 Σε Δωρεάν Παιχνίδια

Τα microtransactions είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα “αγκάθια” στον χώρο του gaming. Κάποιοι μπορεί να μην τα έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ, ή να μην γνωρίζουν…

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Εσείς τι πιστεύετε; Τα loot boxes αποτελούν τζόγο, ναι ή όχι; Πότε τα microtransactions παύουν να αποτελούν μέσο απόκτησης εσόδων, και μετατρέπονται σε μέθοδο “αφαίμαξης” της τσέπης των χρηστών;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη Παρασκευή, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming, προσφορές παιχνιδιών, και τον σχολιασμό ενός ακόμη θέματος.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας για όσα διαβάσατε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps