Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση: Huawei P20 vs. Galaxy S9 - Ποιο Είναι Καλύτερο?

Σύγκριση: Huawei P20 vs. Galaxy S9 – Ποιο Είναι Καλύτερο?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε Τετάρτη την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση δυο πανίσχυρων Android συσκευών, του Huawei P20 και Samsung Galaxy S9.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά Huawei P20
Αγορά Samsung Galaxy S9

Huawei P20 vs. Galaxy S9

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για δυο κορυφαίες Android συσκευές της κορεάτικης και κινέζικης αγοράς, κατασκευασμένες από εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Το Huawei P20 βγήκε στην αγορά τον περασμένο Απρίλιο, και το Samsung Galaxy S9 κυκλοφόρησε λίγο νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2018.

Huawei P20 vs. Galaxy S9 1

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δυο εταιρείες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό στις ναυαρχίδες τους, με το Huawei P20 να έχει και την περίφημη εγκοπή στο μπροστινό τμήμα του.

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, έχουμε να κάνουμε με δυο πανίσχυρα και όμορφα κινητά, το καθένα με το δικό του στιλ, με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις τους να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Huawei P20 vs. Galaxy S9 2

Μέγεθος

Οι δυο συσκευές έχουν την ίδια ακριβώς διαγώνιο οθόνης. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές στις διαστάσεις, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Σώμα με σώμα

Πιο συγκεκριμένα, στη σύγκριση των διαστάσεων, το Samsung Galaxy S9 κερδίζει στα σημεία, καθώς έχει μικρότερο ύψος και πλάτος από το Huawei P20, που ωστόσο έχει αρκετά πιο μικρό πάχος από την κορεάτικη συσκευή.

Huawei P20 vs. Galaxy S9 3a

Παραθέτουμε σε δυο εικόνες και τις διαφορές των διαστάσεων με τους προκατόχους των δυο κινητών, αλλά και με το μεγαλύτερο μοντέλο των δυο εταιρειών.

Huawei P20 vs. Galaxy S9 4

Huawei P20 vs. Galaxy S9 4α

Βάρος

Το Galaxy S9 κερδίζει και στο ζύγι. Βέβαια, είναι μόλις δυο γραμμάρια ελαφρύτερο.

Huawei P20 vs. Galaxy S9 6

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο ναυαρχίδες έχουν παρόμοια ποιότητα κατασκευής, με πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη.

Αδιαβροχοποίηση

Το Huawei P20 υστερεί σε αυτόν τον τομέα, καθώς έχει πιστοποίηση IP53 έναντι της IP68 του Galaxy S9.

Μάθετε περισσότερα για τις πιστοποιήσεις:

Αδιάβροχο Κινητό: Τι Σημαίνει το IP68 Και Οι Άλλες Βαθμίδες
Αδιάβροχο Κινητό: Γιατί Είναι Ψέμα Και Τι Να Προσέχουμε

Θεωρητικά, ένα αδιάβροχο κινητό θα έπρεπε να είναι αδιάβροχο χωρίς περιορισμούς. Στην πράξη, όμως, αυτό δεν ισχύει με κανένα τρόπο. Κάθε δήθεν αδιάβροχο κινητό έχει…

Σύγκριση οθόνης

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, και τα δυο κινητά ταυτίζονται απόλυτα το ένα με το άλλο σε ότι αφορά τις ίντσες της οθόνης, καθώς έχουν το ίδιο μέγεθος στις 5.8”.

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το Galaxy S9 έχει καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του ανέρχεται στο 84.36 %, έναντι του Huawei P20 που έχει Screen-to-body ratio στο 80.36%.

Τύπος οθόνης

Το Samsung Galaxy S9 παραμένει πάντα σταθερό στην εξαιρετική Super AMOLED καμπύλη οθόνη των φωτεινών χρωμάτων και του βαθύ μαύρου. Επιπλέον, είναι θωρακισμένη με Corning Gorilla Glass 5.

Τα Huawei P20 διαθέτει οθόνη LTPS IPS LCD, που διακρίνεται για τα φυσικά της χρώματα και το καθαρότερο λευκό.

Ανάλυση

Στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα γέρνει αισθητά προς το Galaxy S9, που έχει υψηλότερη ανάλυση και πυκνότητα εικονοστοιχείων 568 ppi έναντι 429 ppi του Huawei P20.

Huawei-P20-vs.-Galaxy-S9-8ααα

Φωτεινότητα

Σύμφωνα με τα πολύ έγκυρα τεστ του γνωστού Phone arena, στον τομέα της φωτεινότητας, το Galaxy S9 με την AMOLED υπερισχύει ελαφρά στη με 673nits σε Max Auto, έναντι 654nits του Huawei P20.

Ωστόσο, σε όλες τις επιμέρους μετρήσεις φαίνεται να υπάρχει ισορροπία στα αποτελέσματα.

Στο φως του ήλιου

Ζούμε σε μία χώρα όπου η ηλιοφάνεια ως γνωστόν είναι έντονη, με αποτέλεσμα η Ελλάδα και η Κύπρος να είναι πρωταθλητές πανευρωπαϊκά, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τα πλέον αξιόπιστα τεστ του γνωστού GSM Arena, στον τομέα της ευκρίνειας και αναγνωσιμότητας στην οθόνη της συσκευής κάτω από το φως του ήλιου, το Galaxy S9 έχει καλύτερη επίδοση από το Huawei P20, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Σύγκριση hardware

H σύγκριση στον τομέα της ισχύος δίνει πάλι μια πολύ μικρή υπεροχή στο Galaxy S9 που φορά τον οκταπύρηνο Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 με Adreno 630 GPU, έναντι του HiSilicon Kirin 970 με Mali-G72 MP12, που έχει το Huawei P20.

Μνήμη RAM

H σύγκριση στον τομέα της μνήμης έχει την απόλυτη ισοπαλία, καθώς και τα δυο κινητά διαθέτουν 4GB RAM.

Αποθηκευτική μνήμη

Στον τομέα του αποθηκευτικού, το Galaxy S9 έρχεται με τρεις εκδόσεις στα 64/128/256 GB. Το Huawei P20 διαθέτει ένα μοντέλο με 128GB αποθηκευτικής μνήμης.

Το κορεάτικο κινητό δέχεται microSD κάρτα, σε αντίθεση με το κινέζικο που δεν την υποστηρίζει.

Huawei P20 vs. Galaxy S9 25aaa

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι δυο συσκευές μπορούν να τραβήξουν πολύ ωραίες φωτογραφίες στο Android.

Πώς να Τραβήξω Καλύτερες Φωτογραφίες στο Κινητό

Πολλοί πιστεύουν ότι για να τραβήξουμε τις τέλειες φωτογραφίες χρειάζονται γνώσεις και οπωσδήποτε μία καλή και ακριβή μηχανή. Όμως τα smartphones είναι πιο έξυπνα από…

Ωστόσο, το Huawei P20 θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα κινητά σε ότι αφορά τη φωτογραφία, και φαίνεται να υπερτερεί του Galaxy S9.

Μάλιστα, η κινέζικη ναυαρχίδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μαζί με το μεγαλύτερο αδερφό του, το Huawei P20 Pro, στο dxomark, ένα έγκυρο site που εξειδικεύεται με σχετικές μετρήσεις σε αυτόν τον τομέα της φωτογραφίας.

Tο Galaxy S9 υπερτερεί στην εγγραφή βίντεο που είναι στα 60fps με αυτόματη εστίαση, καθώς επίσης έχει τη λειτουργία της χειροκίνητης έκθεσης, και ευρύτερο διάφραγμα.

Ταχύτητα κάμερας

Στη μέτρηση αυτή που έγινε από το Phone Arena, φαίνεται να υπάρχει σαφής υπεροχή του Galaxy S9, που αφορά τον χρόνο σε δευτερόλεπτα που απαιτείται για τη λήψη της φωτογραφίας.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Galaxy S9 υπερισχύει σε αυτόν το τομέα, παρότι διαθέτει μικρότερη ισχύ μπαταρίας στα 3000 mAh, έναντι των 3400 mAh του Huawei P20.

Στα εξαντλητικά τεστ του γνωστού και πλέον αξιόπιστου GSM Arena, το Galaxy S9 είχε υψηλότερη βαθμολογία στην αυτονομία, και συνολικά καλύτερες επιδόσεις στην αντοχή της μπαταρίας, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Το πιθανότερο είναι πως αυτό οφείλεται στην τεχνολογία AMOLED της οθόνης, που έχει χαμηλότερη κατανάλωση.

Αμφότερα τα κινητά δεν έχουν αποσπώμενη μπαταρία, και υποστηρίζουν ταχεία και ασύρματη φόρτιση.

Δυνατότητες VR

H Samsung έχει καθιερώσει τις δυνατότητες του VR διαμέσου του Oculus. Tο Galaxy S9 υπερτερεί σημαντικά, καθώς μπορεί να μετατραπεί σε 3D κάμερα και συσκευή VR. Αυτό επιτυγχάνεται σε συνδυασμό με το νέο Samsung Gear VR.

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, τα δυο κινητά εναλλάσσουν την υπεροχή τους, όπως παρατηρούμε στην αναλυτική παρακάτω εικόνα.

Huawei-P20-vs.-Galaxy-S9-14

Κράτημα στο χέρι

Σε σχέση με την κατηγορία τους, αμφότερα τα κινητά δεν είναι τεράστια, και θα λέγαμε ότι προσφέρουν την ίδια αίσθηση στο κράτημα, καθώς όπως είδαμε δεν έχουν μεγάλη διαφορά στις διαστάσεις.

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Παραθέτουμε τα έξι μεγαλύτερα benchmarks του Phone Arena για τις δυο συσκευές, όπου το Galaxy S9 υπερτερεί στα πέντε, εμφανίζοντας περισσότερα θετικά αποτελέσματα από το Huawei P20.

Έχουμε συμπεριλάβει και τα κινητά που συγκρίναμε στους δυο προηγούμενους οδηγούς, έτσι ώστε να έχουμε συνολικότερη εικόνα. Η αύξουσα αρίθμηση στο μοβ χρώμα αφορά τη σειρά των benchmark.

Huawei-P20-vs.-Galaxy-S9-16

Huawei-P20-vs.-Galaxy-S9-16α

Huawei-P20-vs.-Galaxy-S9-16αα

Ήχος

Σε αυτό το τεστ του Phone Arena, η σύγκριση αναδεικνύει και πάλι μια υπεροχή στο Galaxy S9. Ωστόσο, όπως είδαμε προηγουμένως, το Huawei P20 είναι το μόνο που διαθέτει ραδιόφωνο FM.

Τo Galaxy S9 έχει διατηρήσει την υποδοχή ακουστικών του, σε αντίθεση με το Huawei P20 που δεν διαθέτει 3.5mm jack.

Κύρια μειονεκτήματα

Παρότι και οι δύο συσκευές είναι κορυφαίες, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα. Τα παραθέτουμε συνοπτικά.

Samsung Galaxy S9

  • Η ταχεία φόρτιση δεν είναι η καλύτερη, και βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το Galaxy S5.
  • Το βίντεο αργής κίνησης σε 960 fps είναι μόνο σε 720p με περιορισμένη διάρκεια. Δεν μπορεί να βγάλει βίντεο 960 fps σε 1080p.
  • Παραμένει ακριβό.

Huawei P20

  • Δεν υπάρχει αντίσταση στο νερό
  • Δεν δέχεται microSD κάρτα
  • Δεν διαθέτει 3.5mm υποδοχή ακουστικών.

Κόστος αγοράς

Το Huawei P20 είναι φθηνότερο, και στην ελληνική αγορά κοστίζει περί τα €549.00. Στην κινέζικη αγορά αυτή την περίοδο είναι ακριβότερο.

Το Samsung Galaxy S9, ως συνήθως είναι πιο ακριβό, και στην ελληνική αγορά κοστίζει περί τα €629.00.

Βαθμολογία

Στο PhoneArena, το Samsung Galaxy S9 συγκεντρώνει υψηλότερη βαθμολογία. Ωστόσο, οι χρήστες το αξιολογούν με μέτριο βαθμό.

Τι είπαν οι Έλληνες χρήστες

Παραθέτουμε ενδεικτικούς πίνακες με τα σχόλια και τη βαθμολογία των Ελλήνων χρηστών, που δίνουν την υψηλότερη βαθμολογία στο Galaxy S9. Ωστόσο, οι περισσότερες γνώμες – που είναι και πολλές, είναι ως επί το πλείστον πολύ θετικές και για τις δυο συσκευές.

Huawei P20

Galaxy S9

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δυο συσκευές;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για δυο κορυφαία κινητά της αγοράς. Έχουν ισχυρότατες προδιαγραφές και premium κατασκευή, που τα καθιστούν μια ελκυστική αγορά.

Ωστόσο, αν ο προϋπολογισμός σας είναι χαμηλότερος και δεν αντέχει τέτοιο κόστος, στη συνέχεια των εβδομαδιαίων συγκρίσεων θα δείξουμε και κινητά της μεσαίας κατηγορίας.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps