Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Ακριβά Λάθη Υπολογιστή, Samsung Unpacked, Dual Sim iPhone

Ακριβά Λάθη Υπολογιστή, Samsung Unpacked, Dual Sim iPhone

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Toν Αύγουστο επέλεξε η Samsung για να παρουσιάσει τη νέα της ναυαρχίδα, το Galaxy Note 9, στο καθιερωμένο “Unpacked Event” της στη Νέα Υόρκη. Εκτός όμως από τα προϊόντα της Samsung που παρουσιάστηκαν στο Event, μεταξύ άλλων, στα νέα της εβδομάδας θα δούμε το φημολογούμενο dual sim επόμενο iPhone, αλλά και πώς ένα λάθος στον υπολογιστή στοίχισε τα σπίτια εκατοντάδων Αμερικανών.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Τετάρτη, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα.

Samsung Unpacked Event

Στις 9 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο “Unpacked Event” της Samsung στη Νέα Υόρκη. Εκεί, ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός παρουσίασε το νέο μοντέλο της πανίσχυρης σειράς Note, το Galaxy Note 9.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του νέου Note 9, αλλά και των άλλων προϊόντων που παρουσιάστηκαν.

Samsung Galaxy Note 9

Εξωτερικά το Samsung Galaxy Note 9 δεν φέρει πολύ σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ίσως η Samsung να το έχει φέρει πλέον στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

To νέο Note 9 διαθέτει μία Super Amoled QuadHD οθόνη με αναλογία 18.5:9 και πυκνότητα 516 ppi.

Στην καρδιά της συσκευής βρίσκουμε τον Snapdragon 845 ή τον Exynos 9810 ανάλογα με την αγορά που απευθύνεται.

Η Samsung, θέλοντας να δώσει ένα gaming χαρακτήρα στη συσκευή, έχει ενσωματώσει ειδικό σύστημα ψύξης (Water Carbon Cooling system), ενώ σε συνδυασμό με την μεγάλη μπαταρία των 4.000mAh εξασφαλίζει αρκετές ώρες άνετου gaming.

Η διπλή πίσω κάμερα του Note 9 είναι ίδια με του S9, διαθέτοντας ένα διπλό αισθητήρα dual pixel 12 + 12MP με μεταβαλλόμενο διάφραγμα στα f/1.5-2.4 και f/2.4 αντίστοιχα. Φυσικά διαθέτει και οπτικό σταθεροποιητή.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η κάμερα του Note 9 έχει τη δυνατότητα να αναλύει κάθε φορά τη σκηνή και να προσαρμόζεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, διαθέτει έξυπνες λειτουργίες ώστε να ενημερωνόμαστε όταν μία λήψη δεν είναι καλή.

Η μπροστινή μονή κάμερα διαθέτει αισθητήρα 8MP με διάφραγμα f/1.7.

Το Note 9 συνεχίζει να έχει την κλασική 3.5mm θύρα ακουστικών, ενώ τα στερεοφωνικά ηχεία φέρουν και πάλι την υπογραφή της AKG και υποστήριξη Dolby Atmos. Πλέον, ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την κάμερα.

Η συσκευή διαθέτει αντοχή στο νερό και τη σκόνη με IP68 πιστοποίηση, τρέχει Android Oreo ντυμένο με το Experience UI και τον ψηφιακό βοηθό Bixby.

Το Samsung Galaxy Note 9 υποστηρίζει την desktop εμπειρία της Samsung, DEX, με touch screen, αντάπτορα HDMI, και λειτουργία δεύτερης οθόνης.

Φυσικά δεν θα έλειπε το ενσωματωμένο S Pen, το οποίο κάνει τη σειρά Note να ξεχωρίζει.

Πλέον το S Pen λειτουργεί με Bluetooth για να χρησιμοποιείται από απόσταση, με εμβέλεια έως και 10 μέτρα. H μπαταρία του κρατάει μισή ώρα, αλλά μπορεί να φορτίσει σε μόλις 40 δευτερόλεπτα.

Το Samsung Galaxy Note 9 θα κυκλοφορήσει στις 24 Αυγούστου. Η τιμή του θα ξεκινάει από τα 1049€ για το 6GB/128GB μοντέλο και 1299€ για το 8GB/512GB μοντέλο.

Να αναφέρουμε ότι η χωρητικότητα του Note 9 μπορεί να φτάσει το 1TB συνολικά, προσθέτοντας μία κάρτα SD 512GB. Τα διαθέσιμα χρώματα θα είναι τα Midnight Black, Metallic copper, Ocean Blue, και Lavender Purple.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Samsung Galaxy Note 9 μπορείτε να βρείτε εδώ.

Samsung Galaxy Home

Εκτός από το Galaxy Note 9, το Unpacked Εvent της Samsung έκρυβε και άλλες εκπλήξεις.

Μία από αυτές ήταν το Galaxy Home, ένα έξυπνο ηχείο το οποίο είναι η απάντηση στο HomePod της Apple, στο Echo της Amazon, και στο Google Home.

Το Galaxy Home συνδυάζει εκπληκτικό ήχο και πολυτελή σχεδιασμό. Στο εσωτερικό του θα βρούμε 6 ηχεία, ένα subwoofer, και 8 μικρόφωνα.

Από το έξυπνο ηχείο δεν θα μπορούσε να λείπει και ο ψηφιακός βοηθός της Samsung, Bixby, ο οποίος θα έχει την ίδια λειτουργία με αυτή σε ένα smartphone.

Samsung Galaxy Watch

Από το Unpacked Event της Samsung δεν θα μπορούσε να λείπει ένα smartwatch.

To νέο smartwatch της εταιρείας, το Galaxy Watch, διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό, ο οποίος παραπέμπει πολύ σε κλασικό ρολόι.

Το Galaxy Watch θα βγαίνει σε δύο μεγέθη, 42 και 46mm, με οθόνη ανάλυσης 360×360, LTE συνδεσιμότητα, αντοχή στο νερό, και μπαταρία που διαρκεί αρκετές ημέρες.

Το λειτουργικό της συσκευής είναι το Tizen OS, ενώ έχει ενσωματωθεί και ο ψηφιακός βοηθός Bixby. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι health και fitness λειτουργίες.

Οι ψηφιακές προσόψεις της συσκευής είναι πολυάριθμες, ενώ μεγάλη ποικιλία υπάρχει και στα διαθέσιμα λουράκια.

Το Galaxy Watch θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα — Midnight, Rose Gold, και Silver, και θα διατεθεί σύντομα στην αγορά.

Το επόμενο iPhone θα είναι Dual Sim

Ευχάριστα νέα και για τους φίλους της Apple, καθώς πληροφορίες απευθείας από τη Foxconn θέλουν μία από τις εκδόσεις του επόμενου iPhone να είναι dual sim.

Βέβαια, κάτι τέτοιο μπορεί πιθανόν να μην φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά να περιοριστεί στην Κίνα.

Τα επόμενης γενιάς τηλέφωνα της Apple αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στον Σεπτέμβρη, όπου πιθανότατα θα δούμε τέσσερα διαφορετικά μοντέλα.

Μέχρι όμως να ανακοινωθούν τα νέα μοντέλα, ρίξτε μία μάτια στο κορυφαίο iPhone X.

Έχασαν τα σπίτια τους από ένα υπολογιστικό λάθος

Ένα υπολογιστικό λάθος στην αποπληρωμή των δανείων κόστισε σε 625 πελάτες της Wells Fargo τη δυνατότητα αλλαγής όρων στην αποπληρωμή ή την εκμετάλλευση προσφορών, οι οποίες έπρεπε κανονικά να εγκριθούν.

Έτσι, τα σπίτια περίπου 400 πελατών κατασχέθηκαν. Βέβαια οι κατασχέσεις δεν ήταν άμεσο αποτέλεσμα του υπολογιστικού αυτού σφάλματος, αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο επέδρασε αρνητικά.

Η τράπεζα από την πλευρά της ζήτησε συγγνώμη για το λάθος και δήλωσε πως θα βοηθήσει αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους.

Κάτι τέτοιο προκαλεί ανησυχία αν αναλογιστούμε πώς ένα λάθος στον υπολογιστή μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Σας άρεσαν τα νέα αυτής της εβδομάδας;

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα, με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps