Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » WeeklySteps » Xiaomi Phone με €25, Νέο Facebook Dating, Note 9 στο 1TB, iPhone 6.5"

Xiaomi Phone με €25, Νέο Facebook Dating, Note 9 στο 1TB, iPhone 6.5″

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Facebook, εκτός από φιλίες, βρήκε τρόπο για να μας φέρει ακόμη πιο κοντά με ένα νέο σύντροφο. Επίσης, έρχεται στην Ελλάδα το Xiaomi Qin, που είναι το πρώτο feature phone της εταιρείας με τιμή μόνο 25 ευρώ, ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί και το νέο πανίσχυρο Xiaomi Mi Mix 3 με ένα σούπερ χαρακτηριστικό. Τέλος, η Samsung στο επερχόμενο “Unpacked” ραντεβού της 9ης Αυγούστου, παρουσιάζει το νέο Galaxy Note 9 με αποθηκευτικό έως 1TB, και η Apple αντεπιτίθεται με τρία νέα iPhone με οθόνες OLED.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το εβδομαδιαίο WeeklySteps επιχειρεί να συνοψίσει τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας, φιλτράροντας τις ανούσιες ειδήσεις, και όχι μόνο.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε Τετάρτη, και θα περιλαμβάνει τα νέα γνωστών εταιρειών, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, επερχόμενα events, και διάφορα άλλα τεχνολογικά νέα.

Facebook Dating με 5 διαφορετικά “φύλα”

Καθώς περισσότεροι από 200 εκατομμύρια χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου θεωρούνται επίσημα ως “single”, δεν είναι κακή ιδέα να τους βρει ένα ταίρι το Facebook Dating. Άλλωστε ενδέχεται να είμαστε και εμείς το ίδιο ελεύθεροι και ωραίοι.

Man, Woman or more?

Η νέα υπηρεσία γνωριμιών, θα μας επιτρέπει να επιλέξουμε το ταίρι μας μέσα από πέντε κατηγορίες, με τις ενδείξεις “woman”, “trans woman”, “man”, “trans man” και “non-binary people”.

Στο Facebook dating θα έχουμε διαφορετικό προφίλ, το οποίο δεν θα μπορούν να δουν οι φίλοι μας. Έτσι, θα μπορούμε πιο άνετα να στήσουμε τη νέα σελίδα των σοβαρών γνωριμιών μας.

Παρότι η αρχική ιδέα ήταν η νέα υπηρεσία γνωριμιών να διατεθεί στο κοινό ως αυτόνομο app, ωστόσο, κατέληξαν ότι είναι καλύτερα να ενσωματωθεί ως νέο χαρακτηριστικό στην κύρια εφαρμογή του Facebook.

Οι συνομιλίες του dating θα γίνονται ξεχωριστά από τον κλασικό messenger και το WhatsApp. Προς το παρόν, αυτή η λειτουργία δοκιμάζεται εσωτερικά από εργαζόμενους στο Facebook.

Ο επικεφαλής προϊόντων του κοινωνικού δικτύου, Chris Cox, εκτιμά ότι η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσα στο 2018, και επιπλέον αναφέρει ότι η όλη προσπάθεια αποσκοπεί στη δημιουργία μιας σοβαρής σχέσης, παρά για ανεύρεση εφήμερων σχέσεων.

Βέβαια, τα site γνωριμιών είναι ένας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός χώρος, και μένει να δούμε τι επιτυχία θα έχει το Facebook σε αυτόν τον τομέα. Προς το παρόν, αν σας ενδιαφέρει το θέμα, δείτε τα καλύτερα site γνωριμιών στην Ελλάδα.

Site Γνωριμιών στην Ελλάδα – Οι πιο Δημοφιλείς Επιλογές

Μέχρι και πριν λίγα σχετικά χρόνια, το να ξεκινήσει μια ερωτική σχέση με γνωριμία μέσω Internet έφερε κάποιο κοινωνικό στίγμα. Σήμερα, όμως, χάρη στην επέλαση των…

Το νέο chipset B450 της AMD

Πριν μερικές ημέρες, η AMD κυκλοφόρησε το νέο chipset B450 που έχει πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, προσφέροντας μάλιστα και μερικά από τα mainstream χαρακτηριστικά του ακριβότερου chipset X470, όπως το Precision Boost 2, το XFR 2.0, το SenseMI και το StoreMI.

Το chipset B450 είναι συμβατό με όλους τους επεξεργαστές Ryzen, χωρίς να χρειάζεται αναβάθμιση BIOS για τη 2η γενιά, όπως στις τρέχουσες μητρικές

Υποστηρίζει ακόμη και το overclocking με low-end motherboards. Βρίσκεται ήδη σε 25 μοντέλα μητρικών της MSI, ASRock, Asus, και Gigabyte.

Galaxy Note 9

Η Samsung παρουσιάζει επίσημα αύριο το πολυσυζητημένο Galaxy Note 9 με τον πανίσχυρο Exynos 9810, που υπερτερεί του Snapdragon 845, όπως αναλύουμε στον σημερινό οδηγό με τη σύγκριση των Galaxy S9 plus, LG G7 ThinQ και Mi Mix 2s.

Αναφέρεται ότι το νέο κινητό θα έχει σημαντικές βελτιώσεις από τον προκάτοχό του, με ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη και μπαταρία, η οποία φέρεται να είναι 4000 mAh. Επιπλέον αναβαθμισμένη γραφίδα S-Pen και βελτιωμένες κάμερες.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε η Κορεάτικη εταιρεία αναφέρει αποθήκευση στο 1TB, που ωστόσο, αυτό επιτυγχάνεται με μια κάρτα SD που επιτρέπει στους χρήστες να επεκτείνουν την έτσι και αλλιώς τεράστια αποθηκευτική μνήμη των 512GB, έως και ένα terabyte.

Tα τρία νέα iPhone

Από ό,τι φαίνεται, η Japan Display, που παράγει οθόνες LCD, χάνει έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες της, καθώς η Apple το πήρε αλλιώς και βάζει τις OLED στα δύο από τα τρία νέα iPhone, που αναμένεται να ανακοινωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η συσκευή που ξεχωρίζει είναι βέβαια το iPhone X Plus, όπου για πρώτη φορά η Apple θα κυκλοφορήσει κινητό με τόσο μεγάλη οθόνη OLED στις 6,5 ίντσες.

Το δεύτερο είναι το iPhone X 2ης γενιάς στις 5.8″, που θα πάρει τη θέση του iPhone X, καθώς το Κουπερτίνο έχει αποφασίσει να σταματήσει οριστικά την παραγωγή του.

Η τρίτη συσκευή είναι το iPhone 9 στις 6.1″, με τους κωδικούς 803 και 804, όπου ένας από αυτούς αναφέρεται ότι είναι για την έκδοση Dual SIM. Ωστόσο, αυτό το μοντέλο που θα έχει LCD οθόνη, απευθύνεται μόνο στην τεράστια Κινέζικη αγορά, καθώς η Apple θέλει να προσελκύσει τους εγχώριους χρήστες του Android.

Mi Mix 3

Μια συσκευή που αναμένεται να ταράξει τα νερά της κινέζικης αγοράς είναι το επερχόμενο Xiaomi Mi Mix 3, που θα παρουσιαστεί από την κινέζικη εταιρεία στις 15 Σεπτεμβρίου, την ίδια περίοδο που θα εκδηλωθεί και το iPhone 2018 Apple Event.

Όπως ήδη έχει διαρρεύσει από τα κινέζικα sites, θα είναι η πιο bezel-less συσκευή που εμφάνισε ποτέ η εταιρεία, με κεντρικό χαρακτηριστικό τη νέα τάση, που δεν είναι άλλη από την αναδυόμενη selfie κάμερα, η οποία εξαλείφει παντελώς την μπροστινή εγκοπή στην οθόνη.

Βέβαια αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που το διαθέτουν ήδη τα κινέζικα κινητά Oppo Find X και Vivo NEX, για τα οποία θα κάνουμε αναλυτική σύγκριση σε επερχόμενο οδηγό.

Xiaomi Qin

Σε μια απροσδόκητη και αιφνιδιαστική κίνηση, η Xiaomi ανακοίνωσε αυτές τις ημέρες και τη νέα σειρά κινητών Qin (Τσιν), μια ονομασία δανεισμένη από την περίφημη κινέζικη δυναστεία.

Πρόκειται για μια συσκευή crowdfunded (χρηματοδότηση ιδέας από το κοινό), που έχει ξεχωριστές δυνατότητες, καθώς επίσης Bluetooth, Wi-Fi, Type-C, και πολύ χαμηλό κόστος αγοράς στα 199 yuan, που είναι περίπου 25 ευρώ.

Το κορυφαίο χαρακτηριστικό του τηλεφώνου είναι ο Xiao AI, η τεχνητή νοημοσύνη της Xiaomi, που διαθέτει λειτουργίες όπως η μετάφραση σε πραγματικό χρόνο με υποστήριξη 17 γλωσσών, και μπορεί επίσης να διαβάσει περιεχόμενο σε παιδιά.

Τα δυο πρώτα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν και στη χώρα μας μέσα στο Σεπτέμβριο, και το ένα εξ αυτών θα είναι 4G LTE.

Θα έχουν παρόμοια εμφάνιση με έγχρωμη οθόνη IPS 2,8″ ανάλυσης 240 x 320, και οι διαστάσεις του Dual SIM κινητού θα είναι 132 x 53,8 x 8,5 mm.

Mi Notebook Pro 2

Ο νέος πανίσχυρος φορητός της Xiaomi έρχεται ως αναβάθμιση του Mi Notebook Pro, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, και παρουσιάσαμε σε πρόσφατο οδηγό.

Το Xiaomi Mi Notebook Pro 2 παρουσιάστηκε ήδη στη μεγάλη έκθεση ChinaJoy 2018 της Σαγκάης, και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 16 Αυγούστου.

Το laptop διαθέτει τον Intel Core i7-8750H όγδοης γενιάς μαζί με την κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 1060, και μνήμες 8GB ή 16GB. Η οθόνη του Mi Notebook Pro 2 είναι πανομοιότυπη με το Mi Notebook Pro με μέγεθος 15,6 ιντσών FHD.

Επιπλέον, υπάρχει ένα νέο πληκτρολόγιο οπίσθιου φωτισμού με τέσσερις ανεξάρτητες ζώνες χρωμάτων, και πέντε προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Το κάθε πλήκτρο έχει πάχος 1,8mm.

Σας άρεσαν τα νέα της εβδομάδας?

Αυτά ήταν τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή – με περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας.

Αν γνωρίζετε κάποια άλλη σημαντική είδηση, μπορείτε να τη μοιραστείτε μαζί μας και να γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps