Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Βηματομετρητής Στο Κινητό: Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές
Βηματομετρητής Στο Κινητό Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές

Βηματομετρητής Στο Κινητό: Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, η μέτρηση βημάτων είναι ο πιο ενθαρρυντικός τρόπος για να ασκούμαστε περισσότερο και να φροντίσουμε το σώμα και την υγεία μας. Σε αυτό θα μας βοηθήσουν ειδικές εφαρμογές που καταγράφουν τη σωματική δραστηριότητα και τα βήματά μας την ώρα της άσκησης. Στον οδηγό θα δούμε τα καλύτερα apps και τις χρήσιμες υπηρεσίες που μπορεί να μας προσφέρει ένας βηματομετρητής στο κινητό.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Είναι αξιόπιστος ο βηματομετρητής στο κινητό;

Δεδομένου ότι τα περισσότερα pedometer apps είναι διαθέσιμα δωρεάν, ενδέχεται να εμφανίζουν αποκλίσεις σε σχέση με τα βήματα που κάνουμε. Επιπλέον, τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των εφαρμογών.

Ωστόσο, ο βηματομετρητής στο κινητό μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια των μετρήσεών του, αν ρυθμίσουμε τον ενσωματωμένο αισθητήρα του με λίγη εξάσκηση στην αρχή.

Για παράδειγμα, μπορούμε να τον δοκιμάσουμε κάνοντας 300 – 500 βήματα, και στη συνέχεια μέσα από τις λειτουργίες του app να προσαρμόσουμε το μήκος του βήματός μας μέχρι να γίνει ακριβέστερη η ευαισθησία του.

Βηματομετρητής 2αα

Το θετικό είναι ότι οι περισσότερες εφαρμογές που επιλέξαμε βάσει έρευνας στον οδηγό μπορούν να λειτουργήσουν εκτός σύνδεσης, οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα μας στις δοκιμές ή την κανονική χρήση.

Φυσικά, το βασικότερο κριτήριο στην επιλογή των apps ήταν και η δυνατότητα να έχουμε εξελληνισμένο και εύκολο περιβάλλον μέσα στην εφαρμογή.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε πως όλοι οι βηματομετρητές, πριν ξεκινήσουν να λειτουργούν, θα μας ζητήσουν να τους δώσουμε τη σχετική άδεια. Οι περισσότεροι που επιλέξαμε στον οδηγό θα μας καθοδηγήσουν από μόνοι τους για αυτή την ενέργεια.

Βηματομετρητής 3

Pedometer – Step Counter, walking tracker

Το Pedometer προέρχεται από την Zeopoxa, μία πολύ γνωστή ομάδα σχεδιαστών που δημιουργούν ωραίες εφαρμογές για άσκηση. Από προσωπική εμπειρία, το app της ποδηλασίας που χρησιμοποιούμε μας έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Βηματομετρητής 24ββ

Ο βηματομετρητής διαφέρει κατά πολύ από τις περισσότερες σχετικές εφαρμογές, προσφέροντας ενδιαφέρουσες λειτουργίες μέσα από ένα πολύ όμορφο περιβάλλον.

Πολλά γνωστά ξένα site το θεωρούν ως μία από τις κορυφαίες εφαρμογές για τη γυμναστική μας, και τη μέτρηση βημάτων μέσα από διαφορετικό πρίσμα.

Βηματομετρητής-60ββ

Το μόνο μειονέκτημά του είναι ότι πρόκειται για το μοναδικό app του οδηγού που δεν έχει εξελληνισμένο περιβάλλον, καθώς είναι στα Αγγλικά. Ωστόσο, είναι λίγες και κατανοητές οι ορολογίες των λειτουργιών του.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να ξεκινήσει ο βηματομετρητής είναι να ορίσουμε στην εκκίνηση του app τα χαρακτηριστικά μας και την ευαισθησία του, μέσα από δύο διαδοχικές καρτέλες.

Από εκεί και μετά, η εφαρμογή προσφέρει έναν ωραίο χάρτη και καταγράφει τις διαδρομές μας όταν τρέχουμε ή βαδίζουμε διαμέσου του GPS. Αν δεν θέλουμε να βλέπουμε τις λίγες διαφημίσεις, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε offline, καθώς το app λειτουργεί χωρίς ίντερνετ.

Βηματομετρητής 26ββ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του είναι οι στατιστικές. Είναι οι καλύτερες που θα μπορούσαμε να έχουμε, μέσα από πολύ κατατοπιστικά γραφήματα. Φυσικά, αν θέλουμε να τις βλέπουμε, καθώς επίσης και τον χάρτη, πρέπει να έχουμε το GPS ενεργό.

Θα λέγαμε με βεβαιότητα ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των στατιστικών του app, τα οποία διαμορφώνονται συνεχώς μέρα με τη μέρα, είναι ικανά από μόνα τους να μας κάνουν να θέλουμε να γυμναζόμαστε ολοένα και περισσότερο.

Στις παρακάτω εικόνες επισημαίνουμε ποιες είναι αυτές οι πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες.

Βηματομετρητής 30ββ

Βηματομετρητής-52ββ

Μέσα από τις ρυθμίσεις μπορούμε να ορίσουμε να σταματάει και να ξεκινάει αυτόματα ο βηματομετρητής όταν κάνουμε κάποια παύση για να ξεκουραστούμε. Επίσης, μπορούμε να αλλάξουμε τον τύπο του χάρτη, κ.α.

Βαθμολογία και κριτικές

Η εφαρμογή έχει συγκεντρώσει καλή βαθμολογία, και η έκδοση που δοκιμάσαμε ενημερώθηκε στις 18 Ιουνίου 2020.

Βηματομετρητής 22bb

Βηματομετρητής & Θερμιδομετρητής χωρίς χρέωση

Πρόκειται για ένα app το οποίο θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες σχετικές εφαρμογές. Ο Βηματομετρητής & Θερμιδομετρητής είναι πολύ φιλικό app για εμάς τους Έλληνες χρήστες, καθώς έχει πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον.

Βηματομετρητής-1A

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ενσωματωμένο αισθητήρα για τη μέτρηση των βημάτων. Δεν κάνει χρήση του GPS, και έτσι έχουμε σημαντική εξοικονόμηση μπαταρίας.

Επίσης, η εφαρμογή έχει αναμφίβολα τα πιο ωραία διαγράμματα και συνεργάζεται πολύ καλά με το Google Fit που θα δούμε στο τέλος.

Καταγράφει τις θερμίδες που καίμε, την απόσταση που διανύσαμε, τον χρόνο, κ.α. Επιπλέον, το app διαθέτει widget στην οθόνη του κινητού για να βλέπουμε πιο εύκολα τα βήματα και τις πληροφορίες της άσκησής μας.

Βηματομετρητής 5

Όλες οι μετρήσεις παρουσιάζονται σε γραφήματα, και όλες οι επιμέρους ρυθμίσεις του app είναι ιδιαίτερα απλές. Συνολικά, η εφαρμογή να είναι ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση της, ιδανική και για τον πιο αρχάριο χρήστη του Android.

Βαθμολογία και κριτικές

Το app έχει συγκεντρώσει καλές κριτικές και βαθμολογία, και η έκδοση που δοκιμάσαμε ενημερώθηκε στις 2 Ιουνίου 2020.

Βηματομετρητής 20ββ

Όλα τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δωρεάν έκδοση. Υπάρχει και η έκδοση Pro που αφαιρεί όλες τις διαφημίσεις.

Βηματομετρητής – Μετρά βήματα & θερμίδες δωρεάν

Η εφαρμογή είναι σχεδόν παρόμοια με το προηγούμενο app. Καθώς έχει λιγότερες ρυθμίσεις και λειτουργίες, είναι ακόμη πιο εύκολος βηματομετρητής που έχει και αυτός πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον.

Βηματομετρητής-6

Το app δεν κάνει χρήση του GPS, και χρησιμοποιεί ενσωματωμένο αισθητήρα για τη μέτρηση των βημάτων. Όλα τα στοιχεία παρουσιάζονται σε γραφήματα.

Βηματομετρητής-6α

Βαθμολογία και κριτικές

Η δωρεάν εφαρμογή έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές και έχει υψηλή βαθμολογία. Η έκδοση που δοκιμάσαμε ενημερώθηκε στις 9 Ιουνίου 2020.

Βηματομετρητής 20β

Βηματόμετρο

Πρόκειται για ό,τι πιο απλό θα μπορούσαμε να έχουμε για να μετράμε τα βήματά μας και τις θερμίδες που καίμε. Είναι ένας βηματομετρητής κομμένος και ραμμένος για Έλληνες χρήστες ή αρχάριους του Android.

Βηματομετρητής-11a

Το app έχει ιδιαίτερα εύκολο περιβάλλον, και επικεντρώνεται καθαρά σε αυτό που υποδηλώνει το όνομά του. Επιπλέον, μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια των μετρήσεών του, ρυθμίζοντας κατά το δοκούν την ευαισθησία του.

Βαθμολογία και κριτικές

Η δωρεάν εφαρμογή δεν συγκεντρώνει υψηλή βαθμολογία. Ωστόσο, έχει καλές πρόσφατες κριτικές. Η έκδοση που δοκιμάσαμε ενημερώθηκε στις 2 Ιουλίου 2018.

Google Fit

Η εφαρμογή της Google δεν είναι ένας απλός βηματομετρητής. Μπορεί και παρακολουθεί σχεδόν οποιαδήποτε δραστηριότητα στο γυμναστήριο, και φυσικά το τρέξιμο, την ποδηλασία, και το περπάτημα.

Μας επιτρέπει να ορίσουμε στόχους, όπως έντονο βάδισμα 10.000 βημάτων την ημέρα. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Google Fit είναι ότι μπορεί να συνεργαστεί με αρκετούς άλλους βηματομετρητές και προϊόντα τρίτων.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν μπορούμε πλέον παρακολουθούμε τις θερμίδες που καίμε, να ορίσουμε στόχους, και να ελέγξουμε τα στατιστικά μας online μέσω της διαδικτυακής πύλης του Google Fit. Έχει σταματήσει την λειτουργία της.

Σε γενικές γραμμές, οι προηγούμενες εφαρμογές εστιάζουν με καλύτερο τρόπο στην παρακολούθηση βημάτων. Αν όμως θέλουμε να διατηρούμε τα προϊόντα της Google όσο το δυνατόν περισσότερο στις συσκευές μας, τότε το Fit πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.

Βηματομετρητής-65ββ

Βαθμολογία και κριτικές

Η δωρεάν εφαρμογή δεν έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες κριτικές και έχει μέτρια βαθμολογία. Η έκδοση που δοκιμάσαμε ενημερώθηκε στις 22 Ιουνίου 2020.

Εσείς ποιον θεωρείτε τον καλύτερο βηματομετρητή στο Android;

Οι βηματομετρητές στο Android είναι δεκάδες. Αναμφίβολα θα υπάρχουν πολλές ακόμη σχετικές εφαρμογές μέσα στο Play Store που προσφέρουν εξίσου καλές λειτουργίες για να μετράμε τα βήματά μας, και φυσικά είναι αδύνατον να τις καλύψουμε όλες.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας και να προτείνετε άλλες παρόμοιες εφαρμογές, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps