Home » Software » Παιχνίδια » Τζάμπα Παιχνίδια Origin, Steam vs Απάτης, Τοξικότητα στα Παιχνίδια

Τζάμπα Παιχνίδια Origin, Steam vs Απάτης, Τοξικότητα στα Παιχνίδια

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η EA τερμάτισε το πρόγραμμα On The House που έδινε δωρεάν παιχνίδια, και εγκαινίασε τη νέα συνδρομή Origin Access Premier. Παράλληλα, η Valve βάζει τέλος στα πλαστά ψηφιακά αντικείμενα παιχνιδιών. Μεταξύ των υπόλοιπων ειδήσεων, θα μιλήσουμε για την τοξική συμπεριφορά των παικτών, και θα δούμε τις καλύτερες προσφορές της εβδομάδας σε παιχνίδια.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε κάθε Παρασκευή στο GamingSteps.

Παράλληλα, κάθε εβδομάδα σχολιάζουμε κάποιο θέμα σχετικό με το gaming, ενώ σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Τέρμα το Origin On The House, καλωσόρισες Origin Access Premier

Το 2014, η EA ξεκίνησε το πρόγραμμα On The House, μέσω του οποίου προσέφερε δωρεάν παιχνίδια στους χρήστες. Ωστόσο, EA είναι αυτή, και όλοι γνωρίζουμε την αγάπη της για το χρήμα.

Πριν λίγες ημέρες, τερμάτισε οριστικά το πρόγραμμα On The House, και ανακοίνωσε ότι πλέον δεν θα προσφέρει δωρεάν παιχνίδια με αυτόν τον τρόπο.

Ευτυχώς, τόνισε πως οποιοδήποτε παιχνίδι έχει αποκτηθεί μέσω του προγράμματος θα παραμείνει στη βιβλιοθήκη των χρηστών.

Κάπου εδώ γεννιέται το ερώτημα: “Είναι τυχαίο που ο τερματισμός του On The House συνέπεσε με την επίσημη έναρξη της νέας συνδρομής του Origin;”. Αν και δεν θέλουμε να δημιουργούμε εντυπώσεις, μάλλον διόλου τυχαία ήταν.

Η συνδρομή Origin Access Premier είχε αποκαλυφθεί στην Ε3, χωρίς όμως να γνωρίζουμε το κόστος ή τις παροχές της. Πλέον η νέα συνδρομή είναι διαθέσιμη, και το παλιό Origin Access μετονομάστηκε σε Origin Access Basic.

Οι δύο συνδρομές προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε πάνω από 100 παιχνίδια, τόσο της EA, όσο και άλλων δημιουργών. Παράλληλα, διαφέρουν στο κόστος, και σε κάποιες επιπλέον παροχές.

Με τη Basic συνδρομή έχουμε έκπτωση 10% σε οτιδήποτε αγοράζουμε μέσω του Origin. Επίσης, μπορούμε να δοκιμάζουμε επερχόμενους τίτλους παιχνιδιών της ΕΑ, πριν αυτά κυκλοφορήσουν επίσημα, μόνο για δέκα ώρες παιχνιδιού.

Όσον αφορά το Origin Access Premier, μας προσφέρει την ίδια ακριβώς έκπτωση στις αγορές μας από τον Origin. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να δοκιμάσουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους της ΕΑ, πέντε ημέρες πριν την κυκλοφορία τους, χωρίς χρονικό περιορισμό.

Για όποιον ενδιαφέρεται, το κόστος της Basic συνδρομής είναι 3,99€ τον μήνα ή 24,99€ για συνδρομή ενός έτους. Την ίδια στιγμή, το κόστος της Premier είναι 14,99€ τον μήνα ή 99,99€ η ετήσια συνδρομή.

Σίγουρα εικοσιπέντε ευρώ τον χρόνο για 100+ παιχνίδια, και πρόσβαση σε ακυκλοφόρητους τίτλους, δεν είναι καθόλου άσχημα. Παρ’ όλα αυτά, εκατό ευρώ είναι πολλά μόνο και μόνο για να δοκιμάζουμε τα παιχνίδια της ΕΑ πριν βγουν στην αγορά.

Μία τέτοια συνδρομή, σε συνδυασμό με το Humble Monthly, θα μας καλύψει και δεν θα χρειαζόμαστε σπασμένα παιχνίδια ή προγράμματα.

Για περισσότερες μεθόδους απόκτησης δωρεάν παιχνιδιών, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Όλα τα Παιχνίδια Δωρεάν στα Windows, Για Δοκιμή Πριν την Αγορά

Πολλοί από εμάς, πριν αγοράσουμε ένα PC game, θα θέλαμε να δούμε από πρώτο χέρι αν μας αρέσει ή όχι. Ενώ θα βρούμε περιορισμένα δωρεάν…

Το γνωστό ΜΟΒΑ “Vainglory” τώρα και για Windows

Για καιρό αρκετοί θεωρούσαν ότι ένα MOBA παιχνίδι δεν μπορεί να στηθεί σε Android. Τελικά, βρέθηκαν αρκετές εταιρείες που δημιούργησαν ένα δικό τους MOBA παιχνίδι για κινητά.

Μία από αυτές τις εταιρείες είναι και η Super Evil Megacorp, που κυκλοφόρησε το Vainglory το 2014.

Το Vainglory έχει καταφέρει να είναι το πιο γνωστό MOBA παιχνίδι σε κινητά. Θυμίζει το Dota 2 και το League of Legends, ενώ έχει ενεργή παρουσία στα esports.

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Vainglory, η Super Evil Megacorp ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία έκδοση του παιχνιδιού για υπολογιστές.

Το παιχνίδι είναι ήδη σε Alpha, στην οποία μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει. Το αρχείο εγκατάστασης μπορούμε να το κατεβάσουμε από την επίσημη σελίδα του Vainglory.

Όσοι αποφασίσουν να δοκιμάσουν την Alpha του Vainglory θα πρέπει να έχουν υπόψιν το παρακάτω μήνυμα της εταιρείας.

“Να θυμάστε ότι έχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά ακόμη[…] Ωστόσο, είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε. Θέλουμε να συμμετέχετε σε αυτό το ταξίδι, και θα εκτιμούσαμε τη βοήθειά σας ώστε να γίνει το Vainglory για Windows τόσο καλό όσο η έκδοση για κινητά.[…] Θα κυκλοφορούμε συχνές ενημερώσεις μέσα στους επόμενους μήνες. Όπως ήδη είπαμε, αυτή είναι μία ιδιαίτερα πρώιμη Alpha, και γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν προβλήματα.”

Οπότε μην περιμένουμε να δούμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι με πλήρη μενού ρυθμίσεων, και τα λοιπά.

Το Monster Hunter: World πέρασε τις 8 εκατομμύρια πωλήσεις

Το Monster Hunter: World ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου, και οι παίκτες είναι ενθουσιασμένοι. Το παιχνίδι θα υποστηρίζει 4K στα 60fps, χειρισμό με ποντίκι και πληκτρολόγιο, καθώς και gamepads.

Παράλληλα, βρίσκεται σε Pre-Order στο Steam, και η τιμή του ανέρχεται στα 59,99€. Την άποψή μας για την προπληρωμή παιχνιδιών την έχουμε τεκμηριώσει στο τελευταίο live του Ιουλίου.

Τώρα, αν κάποιος θέλει να πληρώσει από τώρα το Monster Hunter: World, μπορεί να κάνει κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο. Το μόνο που θα κερδίσει είναι το Origin Armour Set και το Fair Wind Charm, μαζί ίσως με ενδεχόμενα προβλήματα.

Όπως και να έχει, το Monster Hunter: World κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις ανά έτος της CAPCOM κατά 46.5%. Πούλησε από την ημέρα κυκλοφορίας του πάνω από 8,3 εκατομμύρια αντίγραφα σε PlayStation 4 και Xbox One.

Σίγουρα αν ένα παιχνίδι καταφέρνει να κάνει τόσες πωλήσεις, υπάρχει κάποιος πολύ καλός λόγος γι' αυτό. Παρ’ όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση καλό είναι να περιμένουμε τα πρώτα reviews πριν βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Δε χάθηκε ο κόσμος αν δεν διαθέτουμε το Fair Wind Charm.

Τέλος στα πλαστά ψηφιακά αντικείμενα παιχνιδιών λέει η Valve

Ας αρχίσουμε από τις κάρτες ανταλλαγών του Steam, και τα ειδικά αντικείμενα που κερδίζουμε.

Πώς Να Αποκτήσω Δωρεάν Κάρτες Ανταλλαγών Steam Trading Cards

Πολλοί μπορεί να τις βλέπετε στο inventory του Steam σας και να αναρωτιέστε τι είναι και ποια η χρησιμότητά τους. Άλλοι πιο “μυημένοι” θέλετε να…

Κάποια παιχνίδια, όσο παίζουμε και ολοκληρώνουμε διάφορους στόχους, μας προσφέρουν κάρτες ανταλλαγών ή/και ειδικά αντικείμενα. Οι κάρτες αυτές, ομοίως και τα αντικείμενα, έχουν άμεση σχέση με το ίδιο το παιχνίδι.

Οι χρήστες μπορούν να πουλάνε τις κάρτες και τα αντικείμενα στην αγορά του Steam έναντι πραγματικών χρημάτων. Πουλώντας ιδιαίτερα σπάνια αντικείμενα, μπορούμε να έχουμε μεγάλο κέρδος.

Η Valve λοιπόν, αφαίρεσε από το Steam δύο παιχνίδια, το Abstractism και το Climber. Αυτά τα δύο παιχνίδια τοποθετούσαν στην βιβλιοθήκη των χρηστών σπάνια αντικείμενα του Team Fortress 2 και του Dota 2.

Αυτό ήταν απλά το δόλωμα, καθώς όπως ανακάλυψε η Valve έπειτα από αναφορές χρηστών, τα παιχνίδια χρησιμοποιούσαν τα συστήματα των χρηστών για να εξορύξουν κρυπτονομίσματα.

Η Valve έδρασε γρήγορα, και εκτός από την απομάκρυνση των παιχνιδιών, δημιούργησε ειδικές προειδοποιήσεις. Ο χρήστης ειδοποιείται ότι το αντικείμενο που πήρε δεν έχει σχέση με κάποιο παιχνίδι που παίζει, ή ότι ανήκει σε κάποιο νέο παιχνίδι.

Επίσης, η εταιρεία τόνισε πως όσοι έπεσαν θύματα απάτης, αγοράζοντας ένα από αυτά τα αντικείμενα, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της. Η ίδια η Valve θα φροντίσει ώστε να λάβουν το αντικείμενο για το οποίο πλήρωσαν.

Πολλοί από εμάς πληρώνουμε για ψηφιακά αντικείμενα, εμφανίσεις, όπλα, και άλλα. Μερικοί όμως το παρακάνουν, και ξοδεύουν χιλιάδες δολάρια για ένα όπλο, ή για το Amsterdam στο Second Life.

Τα Πιο Ακριβά Ψηφιακά Αντικείμενα Που Έχουν Πουληθεί Σε Παιχνίδια

Σε πολλά σύγχρονα βιντεοπαιχνίδια, μπορούμε να αγοράζουμε in-game εικονικά είδη μέσω των microtransactions. Αρκετοί από εμάς είναι πιθανό να έχουμε ξοδέψει μερικά ευρώ για να…

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Indie Mega Week

Αυτή την εβδομάδα, το Humble Bundle τιμά τους ανεξάρτητους δημιουργούς. Έως τις 8 το βράδυ της Δευτέρας μπορούμε να αποκτήσουμε αμέτρητους τίτλους, με έκπτωση έως 90%.

Rocket League -40%

Ας σκεφτούμε λίγο πώς θα ήταν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, αλλά αντί για αθλητές να είχε αυτοκίνητα. Ε λοιπόν, η Psyonix δημιούργησε ακριβώς αυτό το παιχνίδι, και ακούει στο όνομα Rocket League.

Το Rocket League θα μας προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης και ανταγωνισμού. Παράλληλα, μπορούμε να παίζουμε με φίλους μας, είτε τοπικά διαδικτυακά, ως συνεργάτες, ή αντίπαλοι.

Με τη γενναία έκπτωση του Humble Bundle, θα μας κοστίσει 11,99€.

Game Dev Tycoon -50%

Η Greenheart Games σκέφτηκε τον πιο αστείο τρόπο αποτροπής της πειρατείας. Αν δοκιμάσουμε να παίξουμε ένα παράνομο αντίγραφο του παιχνιδιού, τότε ό,τι δημιουργούμε έχει πιθανότητα να πέσει θύμα πειρατείας.

Ναι, καλά ακούσατε. Αν παίζεις ένα πειρατικό αντίγραφο του Game Dev Tycoon, η εταιρεία σου στο παιχνίδι θα χρεοκοπεί εξαιτίας της πειρατείας.

https://www.youtube.com/watch?v=XMk6WFyrXcs

Γι’ αυτό, αν δεν θες να αποτυγχάνεις συνεχώς ως developer, αγόρασε το Game Dev Tycoon μόνο με 4,99€ από το Humble Bundle.

Inside -55%

Σε ένα σκοτεινό και νοσηρό περιβάλλον, χειριζόμαστε ένα αγόρι, το οποίο πρέπει να περάσει διάφορα εμπόδια για να συνεχίσει την πορεία του.

Για να ολοκληρώσουμε το παιχνίδι, χρειαζόμαστε καλό συγχρονισμό, και να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει για να λύσουμε διάφορα παζλ.

Αν θέλουμε κάτι μακάβριο, που μας προκαλεί να τα καταφέρουμε, και αναζητούμε τρόπους για να διατηρούμε το μυαλό μας σε εγρήγορση, τότε μπορούμε να αγοράσουμε το Inside για 8,99€, στηρίζοντας έτσι έναν ανεξάρτητο δημιουργό και το φιλανθρωπικό έργο του Humble Bundle.

Moonlighter -15%

Τα πράγματα είναι απλά. Στο Moonlighter ζούμε διπλή ζωή. Τη μέρα είμαστε καταστηματάρχες, και τη νύχτα εξερευνητές.

Ως ιδιοκτήτες καταστήματος, διαχειριζόμαστε αγαθά και κερδίζουμε χρήματα. Με τα χρήματα αναβαθμίζουμε την πόλη, και προσθέτουμε επιπλέον υπηρεσίες, όπως έναν σιδερά ή έναν κατασκευαστή φίλτρων.

Τη νύχτα όμως όλα αλλάζουν. Εξερευνούμε μπουντρούμια, πολεμάμε ορδές εχθρών, και βρίσκουμε θησαυρούς.

Τώρα πια μπορούμε να ζήσουμε τη διπλή ζωή που πάντα ονειρευόμαστε, πληρώνοντας 16,99€ στο Humble Bundle.

Frostpunk -15%

Ζούμε στο 1886, και τα πάντα έχουν καταστραφεί από τις εκρήξεις του Krakatoa και του Mount Tambora. Ο ήλιος έχει εξασθενίσει, και προσπαθούμε να επιβιώσουμε σε έναν ατελείωτο χειμώνα.

Το πρώτο βήμα της επιβίωσης είναι οι γεννήτριες, που δημιουργήθηκαν στο Βορρά, σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταναστεύσουν όλοι από τον Νότο.

Εμείς είμαστε ο διοικητής μιας από τις πόλεις που διαθέτουν γεννήτριες. Διαχειριζόμαστε τους πόρους, και εξασφαλίζουμε την επιβίωσή της.

Μέχρι τώρα το Frostpunk διαθέτει τρία διαφορετικά σενάρια, με διαφορετικό υπόβαθρο και πλοκή στην ιστορία τους. Η τιμή του κατά τη διάρκεια του “Indie Mega Week” είναι 25,49€.

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στο “Indie Mega Week”. Για να δείτε όλες τις προσφορές, επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Άποψη: Τοξικότητα στα παιχνίδια, πώς την αντιμετωπίζουν οι εταιρείες

Σε παλαιότερη στήλη μας είχαμε αναφέρει την επιτυχία της Blizzard στον αγώνα της ενάντια στην τοξική συμπεριφορά εντός του Overwatch.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Blizzard που προσπαθεί να μειώσει την τοξικότητα στα παιχνίδια. Αρκετές εταιρείες έχουν συνασπιστεί, και προσπαθούν να βρουν τρόπους που θα μειώσουν τέτοιες αρνητικές συμπεριφορές.

Τι θα μπορούσε όμως να χαρακτηριστεί ως τοξική συμπεριφορά; Τι επιτρέπεται τελικά, και τι όχι στον “ελεύθερο” κόσμο του διαδικτύου;

Σχεδόν σε κάθε φόρουμ ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, ή τουλάχιστον παρόμοιοι. Αν τους διαβάσουμε θα δούμε ότι απαγορεύονται οι προσωπικές επιθέσεις, και η αναφορά σε θρησκευτικά/πολιτικά θέματα.

Παράλληλα, οποιασδήποτε μορφής φραστική επίθεση ή ρατσιστική αντιμετώπιση είναι κατακριτέα. Λίγο πολύ δηλαδή ό,τι ισχύει και στον έξω κόσμο.

Υπάρχει όμως μία μικρή διαφορά. Σε μία κλειστή κοινωνία όπως ένα φόρουμ, ο εκάστοτε διαχειριστής θα φροντίσει για την απόδοση της ανάλογης τιμωρίας.

Αντιθέτως, στον πραγματικό κόσμο, η “τιμωρία” μπορεί να έχει πολλές μορφές, από επικριτικά βλέμματα, μέχρι και την απώλεια της δουλειάς κάποιου.

Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να λειτουργήσει στο live ενεργό chat ενός παιχνιδιού. Εκεί μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες μηνύματα, και ο άμεσος έλεγχός τους είναι σχεδόν αδύνατος.

Αρκετές εταιρείες χρησιμοποιούν μεθόδους αναφοράς, ενώ ενδέχεται να έχουν διαχειριστές/επόπτες στα chat των παιχνιδιών.

Παράλληλα, στα περισσότερα παιχνίδια, οι παίκτες μπορούν να αναφέρουν όσους τους επιτίθενται ή τους παρενοχλούν, ακόμη και μέσω απλών μηνυμάτων.

Όπως ο χρόνος έχει δείξει, οι αναφορές των τοξικών συμπεριφορών δεν λειτούργησαν ποτέ. Οι χρήστες ακόμη κι αν αποκλειστούν οριστικά από το παιχνίδι, επιστρέφουν με νέο λογαριασμό.

Μία ιδιαίτερα έξυπνη μέθοδος αντιμετώπισης ήταν αυτή της Blizzard. Φρόντισε να δώσει στους παίκτες έναν τρόπο ώστε να επιβραβεύουν τη θετική συμπεριφορά των συμπαικτών τους, και είχε αποτέλεσμα.

Γιατί όμως κάποια άτομα συμπεριφέρονται τόσο άσχημα; Γιατί φτάνουν σε σημείο να χρησιμοποιούν ανείπωτες ύβρεις, απειλές, προσβολές, και άλλα;

Τα φόρουμ, τα παιχνίδια, κάθε κοινότητα/ομάδα στο διαδίκτυο, και κατ επέκταση το ίδιο το διαδίκτυο, αποτελεί μία μικρή κοινωνία.

Οι άνθρωποι μεταφέρουν τα προβλήματα και τις συμπεριφορές τους στον εικονικό κόσμο του internet.

Δεν είναι απαραίτητο ο άλλος να είναι “κακός” άνθρωπος. Ίσως η ανωνυμία που του προσφέρει το διαδίκτυο ανοίγει την πόρτα από την οποία βγάζει όλο του τον αρνητισμό.

Εννοείται ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί κανόνα. Είναι λογικό αν κάποιος είναι ρατσιστής στην πραγματική ζωή, να φερθεί κατ αυτό τον τρόπο και διαδικτυακά.

Τα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί είναι πέραν κάθε φαντασίας. Αναφορές θέλουν παιδιά μικρής ηλικίας να σχολιάζουν υποτιμητικά τις γυναίκες, ή να θεωρούν κατώτερους ανθρώπους τα άτομα διαφορετικής εθνικότητας.

Παίζει ιδιαίτερα μεγάλο ρόλο η πραγματική μας ζωή για την συμπεριφορά μας online. Σίγουρα ένα παιδί δεν μπορεί να γνωρίζει τι είναι ο ρατσισμός ή η διαφορετικότητα. Ο γονέας πρέπει να του τα εκμαιεύσει, και να του μάθει σωστή συμπεριφορά.

Συνοψίζοντας λοιπόν, οτιδήποτε θα θεωρούνταν παρατραβηγμένο, ρατσιστικό, επιθετικό, και τα λοιπά, στην πραγματική ζωή, θεωρείται και διαδικτυακά.

Γενικότερα τέτοιες συμπεριφορές αναφέρονται ως τοξικές, διότι δημιουργούν αρνητικό κλίμα, και απομακρύνουν τους χρήστες.

Δεν είναι απαραίτητο ένα τοξικό άτομο στο διαδίκτυο να είναι έτσι και στην πραγματική του ζωή. Οι εταιρείες, προσπαθούν να βρουν λύσεις, αλλά χρειάζονται πάνω από όλα τη βοήθεια των χρηστών.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Εσείς θεωρείτε ότι είναι καλή λύση να επιτίθεσαι στους άλλους διαδικτυακά απλά για να βγάλεις τα απωθημένα σου; Αξίζει όντως να χαλάς τη διασκέδαση του καθενός, μόνο και μόνο επειδή εσύ δεν είσαι καλά, ή απλά είσαι παλιοχαρακτήρας βρε αδερφέ;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη Παρασκευή, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming, προσφορές παιχνιδιών, και τον σχολιασμό ενός ακόμη θέματος.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας για όσα διαβάσατε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps